Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017, 10:34:57 μμ

Πολιτική

Κυριακή, 11 Ιούνιος 2017 23:01

Χρ. Γκόλιαρης: «ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ – Μύθος και πραγματικότητα»

Γράφτηκε από τον

Κυκλοφόρησε πρόσφατα το νέο βιβλίο του κ. Γκόλιαρη Χρήστου, με τίτλο «ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ. Μύθος και πραγματικότητα». Το βιβλίο στην 1η του αυτή έκδοση κυκλοφορεί σε ηλεκτρονική-ψηφιακή μορφή από τις εκδόσεις Easywriter.gr
Στόχος του  βιβλίου αυτού (όπως αναφέρει ο συγγραφέας στον πρόλογό του) είναι η πολιτική εγγραματοσύνη, δηλαδή μια πρώτη συστηματική προσέγγιση, με το συγκεκριμένο αντικείμενο το σοσιαλισμό, ανεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο που ανήκει ο καθένας, ώστε ο ενημερωμένος πολίτης να μπορεί να μελετά και να κρίνει ιδέες, ιδεολογίες και πολιτικές.
Το βιβλίο αυτό (45 σελίδες) είναι μια πολύ μικρή εισαγωγή στην ιδεολογία και την πράξη του σοσιαλισμού, ο οποίος αποτελεί μαζί με το φιλελευθερισμό τις δύο από τις κυριότερες πολιτικές θεωρίες οι οποίοι  παρουσιάστηκαν  ανά τους αιώνες με διάφορες ονομασίες και εκδοχές. Για να καταφανεί η ουσία του σοσιαλισμού, στην εργασία  αυτή παρουσιάζεται  αρχικά μια ιστορική αναδρομή του ανά τους αιώνες, με κύριο εστιασμό  στην Ευρώπη. Στη συνέχεια παρουσιάζονται οι  μορφές και τα είδη του σοσιαλισμού διαχρονικά, παράλληλα με μια πολύ περιεκτική κριτική ματιά. Κατόπιν καταγράφεται μια μικρή αναφορά του σοσιαλισμού στην Ελλάδα από τη δημιουργία ελεύθερου κράτους μέχρι σήμερα και στο τέλος  ο συγγραφέας καταθέτει τις  προτάσεις του για την ελληνική πραγματικότητα.  
 Το βιβλίο διανέμεται ΔΩΡΕΑΝ. Για το «κατέβασμά»  του, μεταβαίνετε στην ιστοσελίδα www.easywriter.gr  και στην κατηγορία «κριτική και δοκίμιο», το βρίσκετε και πριν το  αποθηκεύσετε θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό στον οποίο θα καταγράψετε μόνο το email σας και έναν προσωπικό κωδικό αριθμό.

Κυριακή, 11 Ιούνιος 2017 23:00

ΚΚΕ: Λαϊκό γλέντι στην Κορομηλιά

Γράφτηκε από τον

Ένα γνήσιο λαϊκό γλέντι, προετοιμασμένο με το μεράκι και την προσφορά μελών και φίλων του ΚΚΕ, πραγματοποιήθηκε στην Κορομηλιά του Κιλκίς, από την ΚΟΒ Χέρσου – Δοϊράνης της ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ, το Σάββατο 3 Ιούνη, στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού.
Ξεχωριστή παρουσία είχαν οι Έλληνες μετανάστες του χωριού που ζουν και εργάζονται σε χώρες του εξωτερικού.

Πέμπτη, 08 Ιούνιος 2017 22:38

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη στην Αξιούπολη

Γράφτηκε από τον

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017  και ώρα 7:30 μ.μ στην αίθουσα του Δημαρχείου Αξιούπολης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προσυνεδριακού διαλόγου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ενόψει του συνεδρίου που θα διεξαχθεί στις 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου.
Οι Ομιλητές:
• Λεωνίδας Γρηγοράκος  πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας βουλευτής Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑ.ΣΟ.Κ)
• Γρηγόρης Κυριακού Συντονιστής Δημοκρατικής Αριστεράς Κιλκίς, μέλος Γραμματείας Περιφερ.Συντονιστικού Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗΜ.ΑΡ)
• Χριστόφορος (Ρούλης) Εδιάρογλου σύμβουλος επικοινωνίας –διαφημιστής (Κινήσεις Πολιτών)
Επίσης στις 9 Ιουνίου κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με επικεφαλή τον βουλευτή Λεωνίδα Γρηγοράκο θα επισκεφθεί κατά σειρά τις εξής δομές υγείας του Ν.Κιλκίς.

Κυριακή, 28 Μάιος 2017 21:10

Λάβαμε το ...δίκιο μας. ΘΑ έρθουν και τα χρήματα

Γράφτηκε από τον

Η στροφή πολιτικής της κυβέρνησης στη διαχείριση του προσφυγικού με την επιλογή της φιλοξενίας σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα έγινε πριν λίγους μήνες έστω με καθυστέρηση. Με τη νέα πολιτική τα κέντρα φιλοξενίας καθίστανται αχρείαστα και κλείνουν, όπως είχε προαναγγείλει από το Κιλκίς στις 7 Απριλίου  ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Τελικά, γι’ άλλη μια φορά το ΠΑΜΕ ήταν αυτό που έσωσε την... τιμή της απεργιακής κινητοποίησης στο Κιλκίς,με συγκέντρωση στην πλατεία Ειρήνης και πορεία μέχρι το Δημαρχείο Κιλκίς.
Την ομιλία έκανε ο Τάσος Βασιλακάκης, μέλος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Κιλκίς και μέλος του Σωματείου ΟΤΑ Κιλκίς – Παιονίας, ο οποίος κάλεσε το λαό του Κιλκίς σε ξεσηκωμό, τονίζοντας πως «τίποτα δεν αλλάζει αν ο λαός μένει θεατής, όλα μπορούν να ανατραπούν αν ο λαός ξεσηκωθεί».

Ολοκληρώθηκε το διήμερο (8-9 Μαΐου) σεμινάριο, συνολικής διάρκειας 10 ωρών, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Βασίλη Σεργαννίδης» του Επιμελητηρίου, με θέμα:«Δημιουργία Εξαγώγιμου Προϊόντος & Εξαγωγικές Διαδικασίες»
Το σεμινάριο διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Enterprise Greece S.A αρμόδιο φορέα για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση εξαγωγών, το παρακολούθησαν 40 στελέχη των τοπικών επιχειρήσεων και ο στόχος ήταν να ενημερωθούν διεξοδικά για όλο το πλέγμα που καθορίζει μια πετυχημένη εξαγωγική προσπάθεια.

Προσωπική δέσμευση για την ανασκαφή στην Αμφίπολη ανέλαβε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, που επισκέφτηκε τον Τύμβο Καστά με την Υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.
Ο κ. Τζιτζικώστας δεσμεύτηκε ότι «όπως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αντιλήφθηκε πρώτη τη σπουδαιότητα του μνημείου και διέθεσε τα πρώτα κονδύλια με τα οποία ξεκίνησε η ανασκαφή, έτσι δεσμεύομαι ότι η Περιφέρεια θα είναι αυτή που θα ολοκληρώσει την ανασκαφή, θα στηρίξει το μνημείο και θα συνεχίσει -σε συνεργασία με το Υπουργείο- τις εργασίες, που θα επιτρέψουν τελικά να γίνει επισκέψιμος ο χώρος και να ξεκινήσει η μεγάλη εκστρατεία προβολής της Αμφίπολης, των Σερρών και της Κεντρικής Μακεδονίας διεθνώς. Είμαστε πανέτοιμοι ως Περιφέρεια, μόλις ετοιμαστούν οι μελέτες από το Υπουργείο να ξεκινήσουμε την επόμενη φάση των έργων, με προτεραιότητα όμως στην προστασία του πολύτιμου μνημείου».

Σάββατο, 13 Μάιος 2017 20:42

Γιατί πανηγυρίζετε κ. Τσίπρα;

Γράφτηκε από τον

Γράφειο ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΓΙΔΗΣ
Πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ ν. Κιλκίς, Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ. 

 

Ποιος δε θυμάται άραγε εκείνες τις πραγματικά εντυπωσιακές δηλώσεις του Πρωθυπουργού από το 2012 ως την ανάληψη της εξουσίας, τον Γενάρη του 2015; Τότε που θα έσκιζε τα Μνημόνια και μάλιστα μέρα μεσημέρι. Που θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ και θα επανέφερε τη 13η σύνταξη. Μεγάλα και καταστροφικά ψέματα που ειπώθηκαν με μοναδικό στόχο την κατάληψη της εξουσίας.

Πέμπτη, 11 Μάιος 2017 20:59

Την Παρασκευή με Ν. Κακλαμάνη η Ν.Δ.

Γράφτηκε από τον

Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στην Νομαρχιακή Συνέλευση (ΝΟ.Σ.), που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κιλκίς στις 12 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00, με ομιλητή τον Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικήτα Κακλαμάνη – Βουλευτή Α Αθηνών, με θέμα τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.
Με τιμή
Ο Πρόεδρος
Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής
Νέας  Δημοκρατίας Κιλκίς.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς  τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Διακοπή της μεταφοράς των μαθητών, των χωριών Ομαλού και Πενταλόφου του Δήμου Παιονίας στη Π.Ε. Κιλκίς, από και προς το σχολείο τους»

Γι’ ακόμα μια φορά αναδεικνύεται το σοβαρό πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών, αφού ακόμη και σήμερα δεν έχει επιλυθεί οριστικά η εξασφάλιση της δωρεάν, ασφαλούς μετακίνησης τους με ευθύνη του κράτους.