Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017, 6:41:28 μμ

Πολιτική

Παρασκευή, 10 Μάρτιος 2017 20:51

Ν.Δ.: «Χαιρετίζουμε το όψιμο ενδιαφέρον του κ. Παραστατίδη»

Γράφτηκε από τον

Από τη Δημοτική Τοπική Οργάνωση Ν.Δ. Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ενημερωθήκαμε ότι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς  ύστερα από αίτημα του Βουλευτή Κ. Θεόδωρου Παραστατίδη, προκειμένου να ενημερωθεί για τα έργα υποδομής που πραγματοποιούνται στο Νομό.

Πέμπτη, 09 Μάρτιος 2017 19:56

Στις 16 Μαρτίου ο υπουργός Σταύρος Κοντονής στο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Το Κιλκίς θα επισκεφθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής την Πέμπτη 16 Μαρτίου, προκειμένου να δει από κοντά τις απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες απονέμεται η Δικαιοσύνη στην πόλη μας, όπως αποκάλυψε η ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς.

Το πρόγραμμα του Υπουργού, πριν το μεσημέρι, περιλαμβάνει επίσκεψη σε Πρωτοδικείο και Ειρηνοδικείο προκειμένου να δει από κοντά τις συνθήκες λειτουργίας των, στη συνέχεια θα συναντηθεί με το Δικηγορικό Σύλλογο ώστε να ενημερωθεί για τα προβλήματα που προκύπτουν από την ακαταλληλότητα των κτηρίων.

Της Μαρίας Μιχαηλίδου

 

Η Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας (Διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών) εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε έτους. Έχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, που ζητούσαν ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς και δικαίωμα ψήφου. Αφορμή για την καθιέρωση της γιορτής της Γυναίκας έδωσε η μεγάλη διαμαρτυρία γυναικών που έγινε στις 8 Μαρτίου 1857 στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, όπου εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας βγήκαν στους δρόμους ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ο εορτασμός καθιερώθηκε το 1910 με πρόταση της Γερμανίδας σοσιαλίστριας Clara Zetkin κατά τη διάρκεια της Δεύτερης Διεθνούς ενώ εορτάσθηκε για πρώτη φορά το 1911 ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Από τον ΟΗΕ θεσμοθετήθηκε το 1977 , ο οποίος κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου να γιορτάσουν την ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών.

Τρίτη, 07 Μάρτιος 2017 20:44

Την Παρασκευή έρχεται στο Κιλκίς η Ντόρα Μπακογιάννη

Γράφτηκε από τον

Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας  προσκαλεί τους πολίτες  σε εκδήλωση διαλόγου που οργανώνει την Παρασκευή 10 Μαρτίου και ώρα 20.00 στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς με θέμα: «Τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και οι αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδος»
Κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση είναι η κ. Ντόρα (Θεοδώρα) Μπακογιάννη, Βουλευτής  Α΄ Αθηνών.

Η υπερψήφιση από το Ευρωκοινοβούλιο και με θετική ψήφο οχτώ ελλήνων ευρωβουλευτών, κυρίως της Ν.Δ., της συμφωνίας CETA μεταξύ Ε.Ε. και Καναδά και ιδιαίτερα το σημείο εκείνο που αναφέρεται στην ελληνική φέτα, προκάλεσε αντιδράσεις στις τάξεις των κτηνοτρόφων και δεν έλειψαν οι αιχμές προς τη Νέα Δημοκρατία για τη στάση των ευρωβουλευτών της.

Ιδρυτική διακήρυξη παρουσίασε σήμερα, Τρίτη, το Δίκτυο Ελλήνων Ριζοσπαστών, η πολιτική πρωτοβουλία από το χώρο της Κεντροδεξιάς, την οποία μεταξύ άλλων υπογράφουν δύο πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων Καραμανλή, ο Σάββας Τσιτουρίδης και ο Νίκος Τσιαρτσιώνης.

Επίκαιρη Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς για το ζήτημα της συγχώνευσης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς στην Θεσσαλονίκη.
Ο Βουλευτής Κιλκίς παραθέτει επιχειρήματα με βάση τα οποία πρέπει να αποτραπεί μία τέτοια εξέλιξη.
Ακολουθεί το κείμενο της Επίκαιρης  Ερώτησης που θα συζητηθεί στη Βουλή:

Σάββατο, 04 Μάρτιος 2017 20:26

Γεωργαντάς: Κρίμα να μας κυβερνάει η ασχετοσύνη…

Γράφτηκε από τον

Ο Τοπικός ΣΥΡΙΖΑ με περισσό θράσος προσπαθεί να αποκτήσει παρεμβατικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα του Κιλκίς. Η προσπάθεια αυτή χαρακτηρίζεται από ελλιπή ενημέρωση και από περισσή υποκρισία.
    Ο διάλογός μου με τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω δελτίων τύπου σταματάει σήμερα. Όμως θα υπάρχει πάντα μια ανοιχτή πρόσκληση προς τα «επίλεκτα» μέλη ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς όποτε θελήσουν ενώπιον όλων των δημοσιογράφων του Κιλκίς να πραγματοποιηθεί μια κοινή συζήτηση για τα μεγάλα ζητήματα του Νομού.

Είναι αλήθεια πως αργήσαμε κάπως. Να συνειδητοποιήσουμε σε όλη της την έκταση, την μικροπολιτική αντίληψη της ανακοίνωσης Γεωργαντά, σχετικά με την έναρξη λειτουργίας του νέου κτηρίου ΤΕΙ στην πόλη μας.  Είναι αλήθεια πως το κείμενο του βουλευτή της Ν.Δ στο νομό με τον ειρωνικό τίτλο «Μετακομίσεις ο ΣΥΡΙΖΑ: Γρήγορα και φθηνά» χαμηλώνει ανησυχητικά το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Είναι ακόμα αλήθεια, πως τελευταία ο κ. Γεωργαντάς δείχνει να μην καταλαβαίνει. Να ερμηνεύει με όρους εποχής «Μαυρογιαλούρου» όσα συμβαίνουν στον τόπο μας.

Κυριακή, 26 Φεβρουάριος 2017 18:47

Μέτωπο Αγώνα κατά των μεταλλείων: Αλλιώς μάς τα έλεγες Σταθάκη

Γράφτηκε από τον

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, κατά τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι του Δήμου Αριστοτέλη με τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Σταθάκη, ο τελευταίος φέρεται να τους ενημέρωσε πως υπάρχουν 3 επιλογές στη διάθεσή του σχετικά με το θέμα του μεταλλείου χαλκού / χρυσού στις Σκουριές: