Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017, 4:41:55 μμ

Πολιτική

Την προγραμματική Διακήρυξή του με τίτλο «Ριζοσπαστικό Μανιφέστο για τη Νέα Ελλάδα» θα παρουσιάσει αμέσως μετά το καλοκαίρι το Δίκτυο Ελλήνων Ριζοσπαστών (ΔΕΡΙ), στο οποίο μετέχουν, μεταξύ των άλλων, οι πρώην υπουργοί Νίκος Τσιαρτσιώνης και Σάββας Τσιτουρίδης.
Για την ολοκλήρωση της προγραμματικής Διακήρυξης εργάζονται πολίτες που υιοθετούν την Ιδρυτική Διακήρυξη της 7ης Μαρτίου 2017 του ΔΕΡΙ και συνδέονται με την κοινή θέληση για τη λύση κοινών προβλημάτων. Η προγραμματική Διακήρυξη θα υπηρετεί το στόχο για ασφάλεια και ευημερία όλων των Ελλήνων.

Τετάρτη, 05 Ιούλιος 2017 10:46

Γεωργαντάς προς Τσιρώνη: Φτάνουν πια τα ψέμματα

Γράφτηκε από τον

Από το Πολιτικό Γραφείο του βουλευτή Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Στις 11 Μαΐου 2017 συζητήθηκε στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση μου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφορικά με την καθυστέρηση πληρωμής των βιοκαλλιεργητών.

Ευτυχώς που υπάρχουν γραπτά κείμενα και ανακοινώσεις για να θυμίζουν σε κάποιους την πορεία των πραγμάτων. Στις 19 Φεβρουαρίου 2017 η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ είχε βγει με μια διθυραμβική ανακοίνωση-δέσμευση σύμφωνα με την οποία το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης «θα λειτουργούσε από την 1 Σεπτεμβρίου 2017 στις «νέες του εγκαταστάσεις».

Μετά βεβαιότητας σας λέω: Εμείς στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο κ. Μουζάλας κι εγώ, δεν μιλήσαμε ποτέ για κατάργηση  του  Κέντρου Φιλοξενίας προσφύγων της Νέας Καβάλας. Εξάλλου δεν δημιουργεί καμιά ενόχληση στην τοπική κοινωνία, είναι μακριά από κατοικημένη περιοχή κι αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα είμαστε πρόθυμοι να το άρουμε. Οι συνθήκες στέγασης και παροχής πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας είναι ικανοποιητικές, ενώ πλέον δεν υπάρχει μαζική σίτιση αλλά οι πρόσφυγες παίρνουν ένα ποσό και κάνουν τις δικές τους αγορές, διοχετεύοντας έτσι και μια ρευστότητα οικονομική στην τοπική αγορά, πράγμα το οποίο ικανοποιεί και την ίδια" απάντησε  ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης  Μπαλάφας σε σχετική ερώτησή  μας στη συνέντευξη τύπου με την ευκαιρία της περιοδείας του στο ν. Κιλκίς την περασμένη Παρασκευή.

Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, και ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
«Επίορκοι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ, που ομολόγησαν ότι καταχράστηκαν διάφορα ποσά, επιστρέφουν ατιμώρητοι στις θέσεις τους.

Σε συνέχεια των δηλώσεων του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για το σοβαρότατο πρόβλημα που προέκυψε με το θέμα των συμβασιούχων στους Ο.Τ.Α., ο Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αττικής, κ. Μάκης Βορίδης και ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς κατέθεσαν τροπολογία που αφορά στην άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλονται μέχρι της 7 Ιουνίου, στους συμβασιούχους.

Τρίτη, 27 Ιούνιος 2017 22:46

Αδιαφορία ή ανοησία;

Γράφτηκε από τον

Αν δεν αποτελεί επίδειξη αδιαφορίας τότε συνιστά παχυλή αδυναμία κατανόησης των προβλημάτων που κλήθηκε να διαχειριστεί ω ς υπουργός Εσωτερικών. Περί του Υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη ο λόγος με αφορμή την απάντησή του σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς  για το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών απομακρυσμένων χωριών σε σχολεία.

Κυριακή, 25 Ιούνιος 2017 19:38

Περιοδεία και ομιλία Γιάννη Μπαλάφα

Γράφτηκε από τον

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου θα επισκεφτεί τον Νομό μας ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας.
Ο σκοπός της επίσκεψης έχει να κάνει με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις μετά το τέλος της δεύτερης αξιολόγησης, την οικονομική κατάσταση της χώρας και την πορεία του Μεταναστευτικού. Αναλυτικότερα το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:
- Επίσκεψη στον προσφυγικό καταυλισμό Νέας Καβάλας υπό την παρουσία του Βουλευτή Κιλκίς και μελών της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς, και του Δημάρχου Παιονίας.

Σε διμέτωπο αγώνα αποδύεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη σύμφωνα με όσα διακήρυξαν τα στελέχη της στο Κιλκίς την περασμένη Παρασκευή στον διάλογο ενόψει του προγραμματικού συνεδρίου της παράταξης. Οι κ. Γιάννης Μανιάτης από το ΠΑΣΟΚ, Ρούλης Εδιάρογλου από τις Κινήσεις Πολιτών, Πασχάλης Τόσιος από το ΚΙΔΗΣΟ και Χρήστος Σπίγκος από τη ΔΗΜΑΡ

Αναβλήθηκε για τις 2 Φλεβάρη του 2018 η δίκη της Μ. Αλτιπαρμακίδου, γραμματέα του ΤΣ Κιλκίς της ΚΝΕ, η οποία δικαζόταν την Παρασκευή  στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κιλκίς με τις κατηγορίες της «διατάραξης  οικογενειακής ειρήνης» και της «διέγερσης». Έξω από τα δικαστήρια πραγματοποίησαν μαχητική συγκέντρωση συμπαράστασης οι Οργανώσεις Κιλκίς του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.