Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017, 10:36:22 μμ

Πολιτική

Επίκαιρη Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς για το ζήτημα της συγχώνευσης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς στην Θεσσαλονίκη.
Ο Βουλευτής Κιλκίς παραθέτει επιχειρήματα με βάση τα οποία πρέπει να αποτραπεί μία τέτοια εξέλιξη.
Ακολουθεί το κείμενο της Επίκαιρης  Ερώτησης που θα συζητηθεί στη Βουλή:

Σάββατο, 04 Μάρτιος 2017 20:26

Γεωργαντάς: Κρίμα να μας κυβερνάει η ασχετοσύνη…

Γράφτηκε από τον

Ο Τοπικός ΣΥΡΙΖΑ με περισσό θράσος προσπαθεί να αποκτήσει παρεμβατικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα του Κιλκίς. Η προσπάθεια αυτή χαρακτηρίζεται από ελλιπή ενημέρωση και από περισσή υποκρισία.
    Ο διάλογός μου με τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω δελτίων τύπου σταματάει σήμερα. Όμως θα υπάρχει πάντα μια ανοιχτή πρόσκληση προς τα «επίλεκτα» μέλη ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς όποτε θελήσουν ενώπιον όλων των δημοσιογράφων του Κιλκίς να πραγματοποιηθεί μια κοινή συζήτηση για τα μεγάλα ζητήματα του Νομού.

Είναι αλήθεια πως αργήσαμε κάπως. Να συνειδητοποιήσουμε σε όλη της την έκταση, την μικροπολιτική αντίληψη της ανακοίνωσης Γεωργαντά, σχετικά με την έναρξη λειτουργίας του νέου κτηρίου ΤΕΙ στην πόλη μας.  Είναι αλήθεια πως το κείμενο του βουλευτή της Ν.Δ στο νομό με τον ειρωνικό τίτλο «Μετακομίσεις ο ΣΥΡΙΖΑ: Γρήγορα και φθηνά» χαμηλώνει ανησυχητικά το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Είναι ακόμα αλήθεια, πως τελευταία ο κ. Γεωργαντάς δείχνει να μην καταλαβαίνει. Να ερμηνεύει με όρους εποχής «Μαυρογιαλούρου» όσα συμβαίνουν στον τόπο μας.

Κυριακή, 26 Φεβρουάριος 2017 18:47

Μέτωπο Αγώνα κατά των μεταλλείων: Αλλιώς μάς τα έλεγες Σταθάκη

Γράφτηκε από τον

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, κατά τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι του Δήμου Αριστοτέλη με τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Σταθάκη, ο τελευταίος φέρεται να τους ενημέρωσε πως υπάρχουν 3 επιλογές στη διάθεσή του σχετικά με το θέμα του μεταλλείου χαλκού / χρυσού στις Σκουριές:

Πέμπτη, 23 Φεβρουάριος 2017 22:37

Παραστατίδης και Γεωργαντάς στο κανάλι EuropeOne tv

Γράφτηκε από τον
Την Παρασκευή 24/02/2017 θα φιλοξενηθούν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του EuropeOne tv, της Θεσσαλονίκης, με τον δημοσιογράφο Γιώργο Νεοχωρίτη, στις 18:00, οι βουλευτές του Νομού Κιλκίς, Παραστατίδης Θεόδωρος (ΣΥΡΙΖΑ) και Γεωργαντάς Γιώργος (Νέα Δημοκρατία)
Οι δύο βουλευτές θα συγκρουστούν για τα θέματα της τρέχουσας πολιτικο-οικονομικής επικαιρότητας, ενώ σημαντικό μέρος της συζήτησης θα αφορά σημαντικά θέματα του Νομού Κιλκίς.
Τετάρτη, 22 Φεβρουάριος 2017 21:01

Σχέδιο 3 πυλώνων για τη χώρα

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο
Γιώργος Φραγγίδης
πρ. βουλευτής ΠΑΣΟΚ ν. Κιλκίς
μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ. 

 

Δραχμή, Grexit, λιτότητα. Λέξεις με τις οποίες το τελευταίο διάστημα κάποιοι παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια εις βάρος της χώρας και των πολιτών. Από τη μια οι ιδεοληψίες και οι εμμονές των ξένων που δεν εμπιστεύονται την ελληνική κυβέρνηση και από την άλλη η ανικανότητα και η απουσία στρατηγικού σχεδιασμού από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν φέρει στις καθημερινές συζητήσεις δυσοίωνα σενάρια.

Τρίτη, 21 Φεβρουάριος 2017 22:30

Χαιρετίζει την εξέλιξη η ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ

Γράφτηκε από τον

Με αφορμή το Δελτίο Τύπου του Υφυπουργού Γ.Αμανατίδη της 19ης Φεβρουαρίου 2017 η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς καλωσορίζει την είδηση- δέσμευση του Υπουργείου Παιδείας  σχετικά με τη λειτουργία, από την νέα ακαδημαϊκή χρονιά, του Τμήματος Τ.Ε.Ι Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης στο φυσικό του χώρο- αυτό του νέου κτηρίου.

Δευτέρα, 20 Φεβρουάριος 2017 23:37

ΣΥΡΙΖΑ: Νέο συντονιστικό στην οργάνωση Παιονίας

Γράφτηκε από τον

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο συντονιστικό της Οργάνωσης Μελών Παιονίας, μετά από τις εκλογές που προηγήθηκαν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου.
Τα μέλη που εκλέχτηκαν  είναι οι: Γεωργίτσαρος Νικόλαος, Παναγιωτίδου Μαρία – Μάνια και ο Παραδέλης Παναγιώτης, ο οποίος ορίστηκε νέος συντονιστής της Ο.Μ.

Παρασκευή, 17 Φεβρουάριος 2017 20:40

Ο Γιάννης Αμανατίδης κράτησε το λόγο του

Γράφτηκε από τον

Αμ’ έπος αμ’ έργον. Δυο εβδομάδες  μετά την υπόσχεσή του σε μητροπολίτη, αντιπεριφεριάρχη και δήμαρχο Κιλκίς  ότι θα προκαλέσει σύσκεψη των ιθυνόντων των δυο ΤΕΙ  για να βρεθεί μια λύση στο ζήτημα της κτηρίου του ΤΕΙ Κιλκίς, ο κιλκισιακής καταγωγής υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης  επισκέπτεται την Κυριακή το Κιλκίς μαζί με τους προέδρους των δυο ΤΕΙ, Θεσσαλονίκης και Σερρών και τη διευθύντρια του ΤΕΙ Κιλκίς.

Παρασκευή, 10 Φεβρουάριος 2017 20:51

Πληρωμή ιδιοκτητών στη σιδηροδρομική γραμμή Πολύκαστρο-Ειδομένη

Γράφτηκε από τον

Ο Βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα επαφές στην Αθήνα με τους αρμοδίους της ΕΡΓΟΣΕ σχετικά με την πληρωμή των δικαιούχων ιδιοκτητών γης, για τις απαλλοτριώσεις που πραγματοποιήθηκαν  στο έργο της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής Πολύκαστρο-Ειδομένη.  Οι απαλλοτριωθείσες εκτάσεις βρίσκονται όλες στον Δήμο Παιονίας και ενώ η σχετική απόφαση εκδόθηκε αρχές του 2016 δεν είχε γίνει η παρακατάθεση  των οφειλομένων ποσών στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Μετά από  σχετικά ερωτήματα και συναντήσεις ο Βουλευτής Κιλκίς ενημερώθηκε σήμερα ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθούν τα χρήματα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων Κιλκίς έτσι ώστε να μπορούν να τα εισπράξουν όλοι οι ιδιοκτήτες που έχουν αναγνωρισθεί ως δικαιούχοι.