Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018, 7:27:38 πμ

Πολιτική

Η ξεκάθαρη πρωτιά που είχε ο Νίκος Ανδρουλάκης έναντι της Φώφης Γεννηματά στο νομό Κιλκίς την πρώτη Κυριακή των εκλογών για την ανάδειξη του προέδρου του νέου κόμματος της Κεντροαριστεράς εξανεμίστηκε στις επαναληπτικές εκλογές, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου.

Κυριακή, 19 Νοέμβριος 2017 19:17

Οχι στα νέα χαράτσια για τον περιφερειακό Τύπο

Γράφτηκε από τον

Επιστολή - διαμαρτυρία 20 εκδοτών ημερήσιων περιφερειακών εφημερίδων -ανάμεσά τους οι μεγαλύτερες της χώρας- για τη ρύθμιση του ΕΔΟΕΑΠ, μεταξύ των οποίων και του Κώστα Τερζενίδη της ΠΡΩΙΝΗΣ του Κιλκίς.

Η Κυβέρνηση παρά τις προειδοποιήσεις και τις διαμαρτυρίες όλων των φορέων των επιχειρήσεων ΜΜΕ της χώρας όλων των κατηγοριών, εθνικών ή περιφερειακών, έντυπου ή ηλεκτρονικού τύπου, διαδικτύου κλπ, αποφάσισε τελικά να προχωρήσει στην επιβολή ενός ακόμη φόρου 2% επί του τζίρου όλων των επιχειρήσεων Τύπου και ΜΜΕ σε συνδυασμό με αυξημένες εργοδοτικές εισφορές, προκειμένου να «διασωθεί» ο ΕΔΟΕΑΠ, το Ταμείο των δημοσιογράφων Αθηνών και Μακεδονίας.

Παρασκευή, 17 Νοέμβριος 2017 22:06

Βιολιτζής: «Προχωράμε με διαφάνεια, εργατικότητα & καινοτομία»

Γράφτηκε από τον

Σε κλίμα αισιοδοξίας και με τους υποψήφιους να δηλώνουν έντονα την αγωνιστική τους διάθεση για αλλαγή, ολοκληρώθηκε την περασμένη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017, η πρώτη συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης του συνδυασμού «Κιλκίς Το Επιμελητήριο αλλάζει».
Στην συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Ευρυδίκη» της πόλης του Κιλκίς, ενόψει των επιμελητηριακών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου 2017 σε Πολύκαστρο και Κιλκίς, συμμετείχαν υποψήφιοι σύμβουλοι –καταξιωμένοι επαγγελματίες από όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους και από μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις του νομού.

Παρασκευή, 17 Νοέμβριος 2017 21:55

Πολιτική απατεωνιά χωρίς τέλος…

Γράφτηκε από τον

Από το Σύλλογο Συνταξιούχων ΟΤΑ Κιλκίς και Πιαονίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Κλέβουν δέκα απ' τους μισθωτούς και τους αυτοαπασχολούμενους, δίνουν πίσω ένα στον εξαθλιωμένο και παριστάνουν τον ευεργέτη ονομάζοντάς το «διανομή κοινωνικού μερίσματος».
Συγκεκριμένα αυτό που παίρνουν τώρα οι συνταξιούχοι είναι περίπου στο 1/10 των περικοπών του παρελθόντος. Σε σύγκριση και με αυτά που θα χάσουν από το 2019 ως το 2022, τα ποσά που τους δίνουν είναι το 1/20 των συνολικών περικοπών της δεκαετίας 2012-2022.

Η Επιμελητηριακή  παράταξη «ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ», της οποίας εξ αρχής έχω την τιμή να ηγούμαι, από την πρώτη στιγμή της δημόσιας καταγραφής της, έχει αποδείξει ότι στόχος πρώτος είναι ένα Επιμελητήριο επιχειρηματιών-επαγγελματιών και όχι ένα Επιμελητήριο κομμάτων και κομματικών γραμμών.
Μετά από τόσα χρόνια στη διοίκηση του Επιμελητηρίου Κιλκίς, η παράταξη και εγώ προσωπικά είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίζουμε ότι ο στόχος μας επιτεύχθηκε σε βαθμό απόλυτο.

Πέμπτη, 16 Νοέμβριος 2017 19:50

Ο Ανασ. Κεσίδης νέος συντονιστής στη Ν.Ε. Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ

Γράφτηκε από τον

Συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα Νομαρχιακή που αναδείχθηκε στις εκλογές την προηγούμενη Κυριακή από το σύνολο των μελών του νομού.

Η νέα Νομαρχιακή είναι εννιαμελής και απαρτίζεται από τους/τις: Αγαθόπουλο Δημήτριο, Βιδιαδάκη Μιχάλη, Κεσίδη Αναστάσιο, Μπαγκατουρίδη Οδυσσέα, Παναγιωτίδου Μαρία – Μάνια, Παναγιωτίδου Φωτεινή, Παπαδοπούλου Νόπη, Παραδέλη Παναγιώτη και Ριζάκη Άννα.

Τετάρτη, 15 Νοέμβριος 2017 21:15

Γιώργος Αναστασιάδης: Εγγυητής ενότητας η Φώφη Γεννηματά

Γράφτηκε από τον

Η μαζική προσέλευση στην κάλπη για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς δικαιώνει απόλυτα την στρατηγική επιλογή του πολιτικού συνεδρίου του Ιουνίου με βάση την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για να προχωρήσει η παράταξη σε εκλογή επικεφαλής από την βάση. Η προσέλευση αυτή δίνει νέα δυναμική στην παράταξη και είναι και ταυτόχρονα ισχυρό μήνυμα ενότητας προς όλες τις κατευθύνσεις.

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ  ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΙΛΚΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΓΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΤΟ 1944.
Ομιλητές:
Ανδρέας Αγτζίδης, σ. δάσκαλος, αρθρογράφος-μελετητής της κατοχικής περιόδου και εμφυλίου.

Τετάρτη, 15 Νοέμβριος 2017 19:54

Νέα Νομαρχιακή στο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Εκλογές για ανάδειξη νέας νομαρχιακής επιτροπής στο ΣΥΡΙΖΑ διεξήχθησαν την περασμένη Κυριακή. Εκλέχτηκαν εννέα μέλη που θα συνέλθουν σε σώμα την Πέμπτη όταν θα εκλεγεί και ο νέος γραμματέας της οργάνωσης του κυβερνώντος κόμματος στο Κιλκίς.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας υποψήφιοι για τις εννέα θέσεις ήταν 10 μέλη του κόμματος και εκτός νομαρχιακής βρέθηκε ύστερα από κλήρωση ο κ. Αρ. Παπαδόπουλος που ισοψήφισε με τον ένατο.

Τρίτη, 14 Νοέμβριος 2017 15:58

Η νικηφόρα επιλογή της επόμενης Κυριακής

Γράφτηκε από τον

Η συγκλονιστική συμμετοχή, η ελπιδοφόρος δημοκρατική έκφραση της επιθυμίας όλων των φίλων και συνοδοιπόρων Κιλκισιωτών για το μέλλον του τόπου μας, για το μέλλον της Ελλάδας μας, με συγκίνησαν βαθιά, όπως συγκίνησαν όλους μας και ταρακούνησαν το πανελλήνιο εχθές.