Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018, 1:50:39 μμ
Κυριακή, 11 Ιούνιος 2017 23:01

Χρ. Γκόλιαρης: «ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ – Μύθος και πραγματικότητα»

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κυκλοφόρησε πρόσφατα το νέο βιβλίο του κ. Γκόλιαρη Χρήστου, με τίτλο «ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ. Μύθος και πραγματικότητα». Το βιβλίο στην 1η του αυτή έκδοση κυκλοφορεί σε ηλεκτρονική-ψηφιακή μορφή από τις εκδόσεις Easywriter.gr
Στόχος του  βιβλίου αυτού (όπως αναφέρει ο συγγραφέας στον πρόλογό του) είναι η πολιτική εγγραματοσύνη, δηλαδή μια πρώτη συστηματική προσέγγιση, με το συγκεκριμένο αντικείμενο το σοσιαλισμό, ανεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο που ανήκει ο καθένας, ώστε ο ενημερωμένος πολίτης να μπορεί να μελετά και να κρίνει ιδέες, ιδεολογίες και πολιτικές.
Το βιβλίο αυτό (45 σελίδες) είναι μια πολύ μικρή εισαγωγή στην ιδεολογία και την πράξη του σοσιαλισμού, ο οποίος αποτελεί μαζί με το φιλελευθερισμό τις δύο από τις κυριότερες πολιτικές θεωρίες οι οποίοι  παρουσιάστηκαν  ανά τους αιώνες με διάφορες ονομασίες και εκδοχές. Για να καταφανεί η ουσία του σοσιαλισμού, στην εργασία  αυτή παρουσιάζεται  αρχικά μια ιστορική αναδρομή του ανά τους αιώνες, με κύριο εστιασμό  στην Ευρώπη. Στη συνέχεια παρουσιάζονται οι  μορφές και τα είδη του σοσιαλισμού διαχρονικά, παράλληλα με μια πολύ περιεκτική κριτική ματιά. Κατόπιν καταγράφεται μια μικρή αναφορά του σοσιαλισμού στην Ελλάδα από τη δημιουργία ελεύθερου κράτους μέχρι σήμερα και στο τέλος  ο συγγραφέας καταθέτει τις  προτάσεις του για την ελληνική πραγματικότητα.  
 Το βιβλίο διανέμεται ΔΩΡΕΑΝ. Για το «κατέβασμά»  του, μεταβαίνετε στην ιστοσελίδα www.easywriter.gr  και στην κατηγορία «κριτική και δοκίμιο», το βρίσκετε και πριν το  αποθηκεύσετε θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό στον οποίο θα καταγράψετε μόνο το email σας και έναν προσωπικό κωδικό αριθμό.