Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019, 11:39:13 μμ
Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018 21:05

Απολογισμός έργου της χρονιάς με κοπή της βασιλόπιτας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μέσα σε  κλίμα  σύμπνοιας, απροσμέτρητης  χαράς  και αισιοδοξίας, παρουσία  πολυπληθών   μελών  και φίλων του Συλλόγου, έγινε η κοπή της πίτας του Π. Σ. Μέσων Αποστόλων και ο απολογισμός για το 2017. Πλούσια τα εδέσματα που προσέφεραν οι  κυρίες  του Συλλόγου,  συνοδευόμενα με ΑΡΙΑΝΙ  που επίσης προσέφερε η ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ. Στον εισαγωγικό του λόγο, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης  τόνισε ιδιαίτερα τα στοιχεία που ενώνουν τα μέλη του Συλλόγου και την τοπική κοινωνία και που είναι τόσα πολλά, ώστε  θεωρείται αδιανόητο να επιτραπεί να  υπεισέλθουν άλλοι παράγοντες και να δημιουργήσουν  ρήγματα και  διάσπαση.

 

Επικαλέσθηκε τη  φράση του Καρλ Σάντμπεργκ: «Όταν ένα έθνος βρίσκεται σε πτώση, όταν μια κοινωνία καταρρέει, μια παράμετρος μπορεί να βρεθεί πάντα: έχουν ξεχάσει από πού έρχονται. Έχουν χάσει επαφή με αυτό που τους ένωσε στην αρχή» καθώς επίσης και σκέψεις από το βιβλίο ¨οδηγός επιβίωσης¨ του ΄Ακη Αγγελάκη, όπως  αυτή της αναγκαιότητας   σύσφιξης  σχέσεων και δεσμών συγγενικών - φιλικών και κατ΄ επέκταση μελών κοινωνικών ομάδων, όπως  ενός  Πολιτιστικού Συλλόγου, ως πυλώνα αντίστασης  στον  πρωτοεμφανιζόμενο κίνδυνο της   ψυχικής κατάρρευσης,  λόγω ανατροπής των οικονομικών δεδομένων , της οικονομικής κρίσης .
 Αναφορικά με τον απολογισμό δράσης έγινε εκτενής αναφορά για το 2017, περιληπτικά δε έχει ως ακολούθως:  Α. Ομιλίες: «Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΤΟΥ» με τη φιλόλογο Αρχοντούλα Κωνσταντινίδου , «ΣΧΕΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ – ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΙΟΥ ΒΙΟΥ» με την Παιδαγωγό και Θεολόγο Χάρη Δημητρακούδη, σε συνεργασία με την ΤΕΧΝΗ ΚΙΛΚΙΣ. Β. Μνημόσυνο: ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ Της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Γ. Εκδηλώσεις: Α) πρόγραμμα παραδοσιακής φιλοξενίας στο χώρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου την 14η και 15η  Αυγούστου Β) έκθεση φωτογραφίας με τη ζωή και τις δραστηριότητες των κατοίκων του οικισμού Γ)  εκδρομή προσκυνηματική και πολιτιστική Δ) κάλαντα παραδοσιακά  Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Ε)  Πρόγραμμα «Πνευματικές Αναζητήσεις» με έξη ομιλίες από την κ. Θεοδώρα Θεοδωρίδου και βιωματικές συζητήσεις των συμμετεχουσών κυριών. ΣΤ) Λέσχη φιλαναγνωσίας  σε συνεργασία με τον Π.Σ. Μαυρονερίου. Διοργάνωση από την κ. Θ. Θεοδωρίδου : διαβάστηκαν και συζητήθηκαν  τρία βιβλία από  μαθητές του δημοτικού  της περιοχής. Ζ) Μέριμνα για την ποιότητα της ζωής των κατοίκων: Ζα) Αγροτικό ιατρείο με μέριμνα για  Ζα1)Μαρμαρόστρωση σκάλας και βεράντας, Ζα2) παροχή internet, Ζα3)  κατασκευή τουαλέτας – σε  στάδιο ολοκλήρωσης. Ζα4)  Συνδρομή σε τοπική εφημερίδα. Η) Βράβευση του  Ιωάννη Σιδηρόπουλου για την πραγμάτωση στόχου του, την  επιτυχία του σε Σχολή επιθυμίας του, βράβευση των γονιών του Κωνσταντίνου και Τατιάνας, ως παράδειγμα, για τη δύναμη της ψυχής να υπερνικήσουν την οικονομική κρίση και να στηρίξουν  το παιδί τους στο στόχο που έθεσε. Βράβευση του αντιπροέδρου του Συλλόγου κ. Γεωργίου Αθανασιάδη, επίσης ως παράδειγμα, για  αφειδώλευτη στήριξη του συλλόγου και τη στάση του απέναντι στα όποια προβλήματα και σ΄ αυτήν την ίδια τη ζωή. Τέλος εκφράστηκαν οι μεγάλες ευχαριστίες για τους χορηγούς ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ, ΜΑΡΜΑΡΑ ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗ, ΑΓΑΠΗ ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΟΥ, ΝΙΚΟ ΜΑΪΔΗ, ΒΟΥΛΑ ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΟΥ, ΣΥΜΜΕΤΡΟ & ΚΑΡΥΠΙΔΗ  ΓΕΩΡΓΙΟ. Ευχαριστίες εκφράστηκαν και προς το Δήμο Κιλκίς για την επιχορήγηση στις εκδηλώσεις της 14ης και 15ης Αυγούστου.  
Η  δραστηριότητα  του Συλλόγου θα συνεχιστεί με το ίδιο σθένος και προς την ίδια  πάντα κατεύθυνση