Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018, 12:44:22 μμ
Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018 21:08

Εορταστικές δραστηριότητες των ΑΚΡΙΤΩΝ Πολυκάστρου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ» εύχονται στα μέλη και τους φίλους χρόνια πολλά και καλή χρονιά.
   Κάλαντα έψαλαν οι «Ακρίτες» την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στα μέλη και τους φίλους του Πολυκάστρου και των γύρω οικισμών, τηρώντας την παράδοση. Με συγκίνηση και προσμονή υποδέχτηκαν την αντιπροσωπεία του συλλόγου οι φίλοι στις οικίες και τα καταστήματά τους.


   Με την καθιερωμένη πλέον εδώ και δεκαετίες θεσμική εκδήλωση του ετήσιου χορού - κοπής βασιλόπιτας υποδέχτηκαν οι «Ακρίτες» το νέο έτος, το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018, στην αίθουσα δεξιώσεων «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ» στο Πολύκαστρο. Η εκδήλωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία και εκατοντάδες φίλοι και μέλη του Συλλόγου έδωσαν το παρόν, διασκέδασαν και χάρηκαν σε μια βραδιά γεμάτη από τη μουσική ποντιακή παράδοση, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
   Μετά την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας παρουσιάστηκαν τα τρία χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, υπό την καθοδήγηση του Γ. Κοτανίδη, που ενθουσίασαν το κοινό. Μικρά βασιλοπιτάκια μοιράστηκαν σε όλους τους παρευρισκομένους και τυχερή της βραδιάς αναδείχθηκε η κ. Ανδρόνικου, που κέρδισε ένα ρολόι χειρός, προσφορά του κοσμηματοπωλείου TEMPUS.
      Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Παιονίας Χρ. Γκουντενούδης, ο αντιδήμαρχος Δήμου Παιονίας Θ. Απουσίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας και πρώην πρόεδρος των «Ακριτών» Ι. Παπαδόπουλος, ο επίτιμος πρόεδρος των «Ακριτών» Β. Αθανασιάδης, ο Πρόεδρος του ΣποΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γ. Κεσαπίδης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του νομού Κιλκίς και πλήθος κόσμου.      
   Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά οι Στάθης Παυλίδης, Στάθης Πορφυρίδης, Ματθαίος Φερεσίδης, Στέργιος Καραβανάς κ.ά.
   Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς της βραδιάς και ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις που προσέφεραν τα δώρα της λαχειοφόρου αγοράς, DOPPLER, BAUTHERM – Καρυπίδης, Café bar ΜΥ5621, Café bar RUSTY, Café bar Level και Γυμναστήριο ΕΡΓΟΝΑΘΛΟΣ, τα μέλη και τους φίλους που στήριξαν την εκδήλωση οργανωτικά και με την παρουσία τους και αναμένει με χαρά να σας υποδεχτεί και στις επόμενες εκδηλώσεις του 2018.