Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 11:22:35 μμ
Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2010 15:27

Όλα για την Παναήλαν

Ο Πολιτιστικός και (πρώην ) Αθλητικός Σύλλογος «Απόλλων» Ελευθεροχωρίου ξαναχτυπά με τη θεατρική του ομάδα κατακαλόκαιρο. Σε λίγες ημέρες θα ανέβασουν το έργο του Δημήτρη Νικοπολιτίδη «Όλα για την Παναήλαν» και προσκαλούν κάθε θεατρόφιλο και …πεθερόπληκτο και μη να την παρακολουθήσει.
Ιδού το κείμενο της πρόσκλησης μαζί με την έκτακτη προσφορά:


Διάγγελμα προς το φιλοθεάμον κοινό
Επέστη ο καιρός. Ύστερα από δεκάδες δραματικές πρόβες υπό την καθοδήγηση του αμείλικτου σκηνοθέτη μας Τάσου Ιωαννίδη εμείς οι ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας Ελευθεροχωρίου (κατά βάση) και των άλλων δημοκρατικών χωριών δηλώνουμε με πάσα υπευθυνότητα ότι είμαστε έτοιμοι να μας χαρείτε.
«Όλα για την Παναήλαν» είναι ο τίτλος της κωμωδίας που ανεβάζουμε σύμφωνα με το πρόγραμμα παραστάσεων  που θα ανακοινωθεί λίαν προσεχώς.
Του Δημήτρη Νικοπολιτίδη είναι το έργο, ενός πνευματικού ανθρώπου – κόσμημα του Κιλκίς που προσφέρει ανελλιπώς το πλούσιο έργο του στον χώρο του ποντιακού πολιτισμού.
Αν θα γελάσετε κι εσείς, δεν το εγγυόμαστε. Εμείς πάντως το κατευχαριστηθήκαμε. Στις πρόβες έγινε χαμός μέχρι να καταφέρουμε να φερόμαστε σαν επαγγελματίες ηθοποιοί και να συγκρατούμε τα γέλια μας.
Είναι γελαστικό το έργο. Οι παλιότεροι θα θυμηθείτε καταστάσεις που ζήσατε. Οι λιγότερο παλιοί θα επιστρατεύσετε την φαντασία σας για να ταυτοποιήσετε όσα θα δείτε με ακούσματά σας. Και οι νεότεροι είναι καιρός να μάθετε τοι τραβούσαν κάποτε- τρεις γενιές πίσω- οι παπούδες κι οι γιαγιάδες σας.
Σκοπεύουμε να δώσουμε όσες παραστάσεις αντέξουμε (οικονομικά). Αν βρεθεί κανένας καλός άνθρωπος (αν ξέρετε κι εσείς βοηθήστε)  και δεχθεί να τον ανακηρύξουμε χορηγό ( εξαιρείται ο Χριστοφοράκος) τότε ίσως επεκτείνουμε το πρόγραμμα παραστάσεων.

Στις παραστάσεις μας δεν δύνανται να προσέλθουν:
Α. Λαμόγια πάσης φύσεως
Β Εκπρόσωποι της Ζίμενς, της Μονής Βατοπεδίου και  των ξένων οίκων αξιολόγησης
Γ. Η κ. Μέρκελ, ο κ. Καν και το ΔΝΤ σύσσωμο

ΕΚΤΑΚΤΗ  ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Μετά το τέλος της παράστασης και επειδή διαθέτουμε ειδικευμένο δικαστή, εφόσον κι εσείς το επιθυμείτε, μπορείτε να φέρετε  τις πεθερές σας ενώπιόν του με όποια κατηγορία τραβάει η ψυχή σας. Σας εγγυόμαστε ότι δεν θα τη ξαναδείτε τουλάχιστον ένα εξάμηνο.
Για τις βαριές κατηγορίες εναλλακτικά  υπάρχει στο έργο και παλαιστής  που δύναται να αναλάβει απευθείας το έργο του σωφρονισμού.

Σπεύσατε. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Από τη διοίκηση του συλλόγου