Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017, 9:23:04 μμ

Πολιτιστικά

Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2017 20:45

Στη Γουμένισσα τιμούν τη μνήμη του Αγίου Τρύφωνα

Γράφτηκε από τον

Ο Επιμορφωτικός, Λαογραφικός, Πολιτιστικός σύλλογος «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας οργανώνει και προσκαλεί  στην Ιερά Πανήγυρη του Αγίου Τρύφωνος (κουρμπάνι), που είναι ο προστάτης των αμπελουργών στις 01/02/2017.
   Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Τετάρτη, 25 Ιανουάριος 2017 23:47

Σχολικό Πρωτάθλημα σκακιού 2017

Γράφτηκε από τον

Το ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ Η ΠΟΛΙΣ διοργανώνει το Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού Νομού Κιλκίς 2017 που θα γίνει την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, 11:00 π.μ, στο χώρο των εργαστηρίων του «πόλις» στην όδο Σουρή 6 Κιλκίς.

Μεγάλη ανταπόκριση στο κοινό και εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η παρουσίαση του βιβλίου "Σέρρα, η ψυχή του Πόντου" του Γιάννη Καλπούζου το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, στις 19:00 στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής.
Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς και η Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς "Οι Αργοναύτες" σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλκίς, το βιβλιοπωλείο "Επιλογές" και τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Την  Κυριακή 22 Ιανουαρίου συνήλθε η Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου "Ανατολικής Ρωμυλίας" Πολυκάστρου προκειμένου προχωρήσει, σύμφωνα με το καταστατικό, στον απολογισμό της διετίας 2015-2017 και στην εκλογή νέου Δ.Σ. για τη διετία 2017-2019. Μετά την εκλογή των νέων μελών  συνεδρίασαν οι εκλεγμένοι για  να συσταθεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Αφού έγινε συζήτηση μεταξύ όλων των παρόντων ομόφωνα εκλέχτηκαν και κατέλαβαν τις εξής θέσεις οι παρακάτω εκλεγέντες:

Τρίτη, 24 Ιανουάριος 2017 21:06

Η “Ευκράντη” έκοψε την πίτα της

Γράφτηκε από τον

Παρουσία μελών φίλων και με την ευλογία του  Π. Δωρόθεου έκοψε την βασιλόπιτά της η ΕΥΚΡΑΝΤΗ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Λ.Α.Φ  Πολυκάστρου όπου οι κυρίες του Συλλόγου πέρασαν ένα ευχάριστο απόγευμα απολαμβάνοντας υπέροχους μεζέδες, άφθονο κρασί και μουσική. Τυχερή της βραδιάς η κυρία ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ Κυριακή.

Τρίτη, 24 Ιανουάριος 2017 21:05

Έκθεση Εικαστικών Παιδικών τμημάτων της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Η καθιερωμένη ετήσια έκθεση ζωγραφικής των Εικαστικών Παιδικών τμημάτων της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς, εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017, στις  7μ.μ., στην αίθουσα «Κούρος Ευρωπού» του φορέα.
Παρουσιάζονται οι εργασίες των μικρών μαθητών των εικαστικών εργαστηρίων που γοητεύουν τον θεατή με την αμεσότητά τους και τον ελεύθερο τρόπο της έκφρασής τους. Τα έργα καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα του παιδαγωγικού προγράμματος με έργα ατομικά και συνεργατικά που εφαρμόζεται στην ΤΕΧΝΗ εδώ και χρόνια από τους υπεύθυνους των τμημάτων την παιδαγωγό Κική Βέλκου και τον εικαστικό Νικόλα Μπλιάτκα.

Παρασκευή, 20 Ιανουάριος 2017 21:10

1os Αγώνας Ανάπτυξης Ιππικής Αντοχής 2017

Γράφτηκε από τον

O ιππικός όμιλος Ράντσο Κιλκίς προκηρύσσει, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, τον 1ο Αγώνα Ανάπτυξης Ιππικής Αντοχής 2017. Ημερομηνία Διεξαγωγής: 29/1/2017 Τόπος Διεξαγωγής: Κιλκίς Προκηρυσσόμενες κατηγορίες: Β 60χλμ,Γ 40χλμ, Δ 20χλμ
Δείτε την Προκήρυξη του αγώνα εδω:  http://www.teibe.gr/news/uploads/110117B.pdf

Παρασκευή, 20 Ιανουάριος 2017 21:05

Ορειβατικός Κιλκίς: Διήμερη εξόρμηση και κοπή Πίτας στο Bansko

Γράφτηκε από τον

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Κιλκίς προγραμματίζει διήμερη εξόρμηση στο χιονοδρομικό κέντρο του Bansko Βουλγαρίας, το διήμερο 28 – 29 Ιανουαρίου 2017. Στη συγκεκριμένη εξόρμηση προγραμματίζεται και η Κοπή πίτας του Συλλόγου για το 2017.
Η διανυκτέρευση θα γίνει στο ξενοδοχείο 4 αστέρων, Bansko Spa & Holidays, μέσα στο Bansko, κοντά στο κέντρο του χωριού. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και το πρωινό μαζί με ένα γεύμα καθώς και η δωρεάν χρήση spa και πισίνας του ξενοδοχείου. Εννοείται πως και τις 2 ημέρες μπορούμε να απολαύσουμε το σκι στις καταπληκτικές πίστες του χιονοδρομικού, αλλά και να περάσουμε όμορφα κυκλοφορώντας στα καταστήματα του χωριού.

Παρασκευή, 20 Ιανουάριος 2017 21:04

Η Μαρουλία χασμουριέται.... το Κιλκίς κουνιέται!

Γράφτηκε από τον

Η Μαρουλία, η ατρόμητη φύλακας του κάστρου του Π. Γυναικοκάστρου χασμουρήθηκε !!!!
Μα η δύναμη της είναι τόση που το χασμουρητό της τράνταξε το Κιλκίς !!!!
Πως θα αντιμετωπίσουμε τα χασμουρητά της???  Υπάρχει κάτι που πρέπει να γνωρίζουμε όλοι???
Μέσα στην  πόλη θα βρείτε τις απαντήσεις που χρειάζεστε !!!!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών ν. Κιλκίς, στην αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών Κιλκίς, που γέμισε ασφυκτικά από παράγοντες του νομού, μέλη και φίλους του Συνδέσμου.
Την εκδήλωση άνοιξε το μέλος της διοίκησης Νίκος Σερασκέρης, ο οποίος αναφέρθηκε στην απόφαση του Συνδέσμου να τιμήσει φέτος φορείς του νομού που σήκωσαν το βάρος του προσφυγικού προβλήματος.