Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018, 5:53:08 μμ

Πολιτιστικά

Σάββατο, 07 Απριλίου 2018 10:55

“Αναστάσεως ημέρα, λαμπρυνθώμεν λαοί”!

Γράφτηκε από τον

Αδελφοί μου χριστιανοί, ο σταυρωμένος κι αναστημένος Κύριος Ιησούς Χριστός, ο Δημιουργός και Λυτρωτής, μας αξιώνει να λειτουργηθούμε στο δικό Του Πάσχα, ώστε να είναι και δικό μας Πάσχα. Χαίρομαι μαζί σας την αναστάσιμη χαρά, που ξεπερνάει τα βάσανα της κοινωνικής κι ατομικής βασανισμένης ζωής.

Πρόγραμμα Διακαινησίμου και Λαμπροτρίτη στο Ιερό Κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου στο Πεντάλοφο Γουμένισσας

Μετά τις εκλογές ανάδειξης νέας διοίκησης στον Περιβαλλοντικό  Σύλλογο Περιπατητών ν. Κιλκίς η εκλεγμένη διοίκηση συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Η Γουμενισσιώτισσα Γλύκα Στόιου επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη με το έργο «Life Is A Fairytale» από 20 έως 29 Απριλίου, στη μικρή σκηνή του Θεάτρου Αθήναιον. Η πρώτη παρουσίαση του έργου έγινε πέρυσι σε ελληνικά θέατρα με τον τίτλο Στρίγγλα Γυναίκα, παρουσιάστηκε στο 25ο Συνέδριο Θεάτρου της Αλάσκας στα Aγγγλικά και φέτος, επιστρέφει με νέο τίτλο, ανανεωμένο κείμενο και νέα σκηνοθεσία μόνο στη Θεσσαλονίκη, μετά από sold out παραστάσεις στη Ρώμη.

Τετάρτη, 04 Απριλίου 2018 21:16

Πασχαλινό φιλανθρωπικό bazaar στο Kinesis

Γράφτηκε από τον

Καθώς σιγά-σιγά το Πάσχα πλησιάζει στο ΚΔΑΠ Kinesis for kids έχουμε μπει για τα καλά σε Πασχαλιάτικους ρυθμούς μέσα από τις κατασκευές και τις χειροτεχνίες μας.

Δεν σταματήσαμε όμως εδώ! Το τελευταίο διάστημα κατασκευάζουμε παρέα με τα παιδάκια της δομής μας υπέροχες πρωτότυπες μοναδικές χειροποίητες λαμπάδες τις οποίες και θα εκθέσουμε στο Πασχαλιάτικο φιλανθρωπικό μας Bazaar που θα λάβει χώρα το Μεγάλο Σάββατο στο πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου  (μπροστά από το Beer House Art Cafe) από τις 11 το πρωί!

Τετάρτη, 04 Απριλίου 2018 20:53

Ο μεγάλος ετήσιος χορός των "Αργοναυτών"

Γράφτηκε από τον

Τον ετήσιο χορό του συλλόγου μας διοργανώνουμε οι Αργοναύτες το Σάββατο 14 Απριλίου 2018, στο κοσμικό κέντρο διασκέδασης "Θέατρο". 'Ωρα έναρξης: 21.00.

Άλλη μια αιμοδοσία η 69η ολοκληρώθηκε την Κυριακή 1 Απριλίου 2018, στα γραφεία του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Αγίου Τρύφωνα» Γουμένισσας, από 9:30 π.μ. έως 12:30 μ.μ., με τους αιμοδότες της Γουμένισσας  να δίνουν για μια ακόμη φορά δυναμικό παρών και να δείχνουν έμπρακτα αλληλεγγύη και αγάπη προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη αίματος.

Τρίτη, 03 Απριλίου 2018 21:41

«Ο Γέρων κι η Γραία» στο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής  Εταιρίας ΤΕΧΝΗ Κιλκίς σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την παράσταση «Ο Γέρων κι η Γραία» του Γιάννη Κοσμίδη από το Θέατρο Πόντου του Πολιτιστικού Φορέα Ποντίων Καλλιθέας, το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Απριλίου  2018 στις 8.30 το βράδυ στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. Ο Γέρων, ο Αριστείδης και η γραία η Σωτήρα, είναι αδέλφια σε προχωρημένη ηλικία, που ζουν όλη τους τη ζωή μαζί και  δεν παντρεύτηκαν ποτέ, γιατί δεν ήθελαν ευθύνες για οικογένεια όπως η άλλη αδελφή τους η Θαλεία.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 31-3-2018  τα γυρίσματα για τo νέο διαφημιστικόo σποτ της Εθελοντικής Αιμοδοσίας υπό την επίβλεψη των κιλκισιωτών Kαλλιντέρη Στάθη και Σωτηρίας Χατζηπανάγου (Sotie) στη περιοχή της Δοϊράνης Κιλκίς υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς.

Την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 και ώρα 19:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γουμένισσας πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής ενάντια στην κατασκευή υδροηλεκτρικών σταθμών στα ποτάμια (ρέματα) του Πάικου. Η συνάντηση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς μπόρεσε να αφυπνίσει αρκετούς συνδημότες μας γύρω από το σοβαρό αυτό θέμα.