Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017, 10:31:44 μμ

Πολιτιστικά

Σελίδες από τη σύγχρονη  ιστορία του τόπου ξεφύλλισαν οι Κιλκισιώτες μαζί με το βουλευτή α' Θεσσαλονίκης, δημοσιογράφο και συγγραφέα Κώστα Γκιουλέκα κατά την παρουσίαση του βιβλίου του για την ένοπλη σύγκρουση του Μακεδονικού Αγώνα από τις εφημερίδες της εποχής.

Τρίτη, 30 Μάιος 2017 22:37

Εκθεση φωτογραφίας στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας παιδιών με θέμα «Τουρίστας στην πόλη μου» στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς, την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017, ώρα 18:00.
Μέσα από τα μάτια των παιδιών θα ξαναδείτε μια διαφορετική οπτική της πόλης μας με φωτογραφίες από όμορφες γωνιές και στιγμές και παράλληλα θα υπάρχουν και παλιές φωτογραφίες της πόλης για να θυμηθούμε και να συγκρίνουμε!

Τρίτη, 30 Μάιος 2017 22:36

«η πόλις» στα Ελευθέρια Κιλκίς 2017

Γράφτηκε από τον

Το καλλιτεχνικό και πολιτιστικό σύνολο η «πόλις» καλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα διήμερο εκδηλώσεων στο πλαίσιο του εορτασμού των Ελευθερίων του Κιλκίς.
Ραντεβού το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Ιουνίου, από το πρωί ως το βράδυ, στο δημοτικό πάρκο-κήπο του Κιλκίς για ψυχαγωγία και παιχνίδι.

Με εξαιρετική λαμπρότητα και κατάνυξη, γιορτάστηκε και φέτος η εορτή της Θείας Αναλήψεως, στην Ενορία του Μυριοφύτου. Μια Ενορία (30 χλμ.) από το Κιλκίς προς τις Μουριές, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου παρά το ασταθές του καιρού.
Μαζί με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Εμμανουήλ, συμμετείχαν και οι 8 ιερείς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Πολυανής, οι ψάλτες της γύρω περιοχής, και λαός πολύς από το Μυριόφυτο και τις γύρω Ενορίες Δροσάτου και Μουριών.

Την αντίδραση αναγνωστών μας προκάλεσε αναφορά του κ. Θεόδωρου Παυλίδη στη στήλη του “Το σχόλιό μας” και αφορά στη διεξαγωγή αγώνων δρόμου μέσα σε πόλεις.
Λόγω του ευρύτερου ενδιαφέροντος που παρουσιάζει το θέμα και της παράθεσης όλων των απόψεων, καταχωρίζουμε ενδεικτικά την θέση που εξέφρασε με ανάρτησή του στην ιστοσελίδα μας, ο κ. Σπύρος Καρτσώνης.

Δευτέρα, 29 Μάιος 2017 19:32

Βιβλιοπαρουσιάσεις στη Δημόσια Βιβλιοθήκη

Γράφτηκε από τον

Αποχαιρετίσαμε τον τελευταίο μήνα της άνοιξης με την παρουσίαση δύο παιδικών βιβλίων.
Την Παρασκευή 19/05/17 η Αφροδίτη Παπαντωνίου παρουσίασε το βιβλίο της «Μη μας συγκρίνεις».

Η συγγραφέας τόνισε τη σπουδαιότητα της διαφορετικότητας του κάθε παιδιού, έπαιξε κουκλοθέατρο, έδωσε ρόλους στους μικρούς πρωταγωνιστές και χόρεψε μαζί τους.

Το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε η 23η Χορωδιακή Συνάντηση των Παιόνων, στο Πολιτιστικό κέντρο Γουμένισσας. Η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά από κόσμο που ήρθε να απολάυσει τις προσκεκλημένες Χορωδίες από τον Δήμο Θερμαικού, του Αμύνταιου και φυσικά την οικοδέσποινα Χορωδία των Παιόνων.

Από την ακριτική περιοχή του Σ.Σ. Μουριών Κιλκίς, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΜΠΕΛΛΕΣ» Σ.Σ. Μουριών την Κυριακή 21 Μαϊου 2017 έστειλε το δικό του ηχηρό μήνυμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Το πρωί στον Ιερό Ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού έγινε μνημόσυνο από τον πατέρα Ευσέβιο Κλώπα για τις 350.000 ψυχές που σφαγιάστηκαν και εξοντώθηκαν από τους Τούρκους.

Αρκετά μέλη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών Κιλκίς  διεπίστωσαν εκ νέου τις μαγευτικές διαδρομές και κορυφές με μοναδική θέα που διαθέτουμε δίπλα μας στον ομαδικό περίπατο της Κυριακής 21ης Μαϊου Κριθιά - κορυφή Μαύρη Καμήλα ( Devekara) μήκους τεσσάρων χλμ. Άναψαν κεριά στο Εκκλησάκι Κωνσταντίνου και Ελένης και εντυπωσιάστηκαν από την μοναδική θέα σε όλα τα σημεία του ορίζοντα. Η κορυφή Μαύρη Καμήλα ήταν το Στρατηγείο - παρατηρητήριο της μάχης του Κιλκίς 19-21 Ιουνίου 1913.

Το συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κιλκίς, αποδείχθηκε, για άλλη μια φορά,  πολύ μικρό να φιλοξενήσει τις εκατοντάδες των φανατικών πλέον ακροατών, που αναγνωρίζουν το έργο της χορωδίας του πολιτιστικού μουσικού συλλόγου Κιλκίς  και κατακλύζουν ακόμη και τα σκαλοπάτια του.
Μεσ΄ του Μάη τα χρώματα, πραγματοποιήθηκε το 13o χορωδιακό φεστιβάλ, το Σάββατο 20 Μαΐου και έφερε στο Κιλκίς καταξιωμένες χορωδίες.