Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017, 1:43:30 μμ

Πολιτιστικά

Παρασκευή, 21 Απρίλιος 2017 20:34

Η παλλαπλά χαρμόσυνη Λαμπροτρίτη

Γράφτηκε από τον

Η τρίτη μέρα του Πάσχα είναι πολλαπλά χαρμόσυνη για την ακριτική Μητρόπολη Γουμενίσσης.
Κατ᾽ επικρατήσασα ιερή συνήθεια, όπως και σε πολλά Θεομητορικά προσκυνήματα, έτσι και εδώ, στο Θεομητορικό Μοναστήρι λιτανεύεται για δεύτερη μέσα στο χρόνο φορά η θαυματουργός και πολυσέβαστη εικόνα της Παναγίας Γουμένισσας.

Πέμπτη, 20 Απρίλιος 2017 20:44

Αιτήσεις ωφελούμενων στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης

Γράφτηκε από τον

Το «Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης» ενεργώντας ως δικαιούχος της πράξης με τίτλο «ΚΔΗΦ – ΑΜΚΕ Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης», ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας εύρεσης ωφελουμένων και προσκαλεί τα ενδιαφερόμενα άτομα με αναπηρία να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής.

Πέμπτη, 20 Απρίλιος 2017 20:39

Ανθοέκθεση του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Ευωδιές και χρώματα της φύσης θα πλημμυρίσει και πάλι ο πεζόδρομος της Κ. Γαβριηλίδη!

Συνεπές στο ετήσιο ραντεβού του το Τοπικό Τμήμα Κιλκίς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, διοργανώνει ΑΝΘΟΕΚΘΕΣΗ από 28 έως 30 Απριλίου 2017.
Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 18.00-22.00, Σάββατο: 09.00-21.00, Κυριακή: 10:30-17:00.

Πέμπτη, 20 Απρίλιος 2017 20:31

Η Πολιτιστική Εταιρία για τον Κ. Παλαμά

Γράφτηκε από τον

Η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς  διοργανώνει την Τετάρτη, 26 Aπριλίου 2017 στις 8.00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου (Μητροπόλεως 11, 3ος όροφος), εκδήλωση αφιερωμένη στον ποιητή Κωστή Παλαμά.
Η φιλόλογος Εύη Παναγοπούλου θα παρουσιάσει τον «άγνωστο» Παλαμά βασισμένη στο «Δωδεκάλογο του Γύφτου».
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ανήμερα του Πάσχα το Δ.Σ του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας επισκέφηκε τους νοσηλευόμενους του Νοσοκομείου Γουμένισσας. Όπως αναφέρθηκε, το Δ.Σ, χαρακτήρισε υποχρέωση του να βρεθεί στο πλευρό των ασθενών και των οικογενειών τους, οι οποίοι αυτές τις γιορτινές μέρες ζουν το δικό τους Γολγοθά, ενώ εξέφρασε τη στήριξη του στους εργαζομένους που βρίσκονται καθημερινά στη γραμμή του καθήκοντος.

Το έθιμο των «Λαζαρίνων» αναβίωσαν  το Σάββατο του Λαζάρου 8 Απριλίου 2017, κορίτσια από τα παιδικά χορευτικά τμήματα Πολυκάστρου του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς,  που λειτουργούν με την άριστη συνεργασία του Συλλόγου Γυναικών Δήμου Παιονίας «Ευκράντη».
Ντυμένες με παραδοσιακές φορεσιές και κρατώντας καλάθια, στολισμένα με λογής-λογής ανοιξιάτικα λουλούδια, οι μικρές Λαζαρίνες έψαλαν τα κάλαντα του Λαζάρου στην αγορά του Πολυκάστρου και αντάλλαξαν ευχές με όλο τον κόσμο για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα.

Τρίτη, 18 Απρίλιος 2017 20:47

Σε Φεστιβάλ της Ελασσόνας το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Στο 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Παιδικών – Εφηβικών Χορευτικών Συγκροτημάτων Ελασσόνας, που διοργάνωσε η τοπική Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών Χορών, βρέθηκε την Κυριακή των Βαΐων 9 Απριλίου 2017 το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς.
Στο μεγαλύτερο αυτό πανελλήνιο αντάμωμα χορευτικών συγκροτημάτων, στο οποίο φέτος έλαβαν μέρος  88 Πολιτιστικοί Σύλλογοι και στο σύνολό τους 2.200 μικροί χορευτές από 23 περιφερειακές ενότητες της Ελλάδας, το ΛΕΚ υπήρξε ο μοναδικός εκπρόσωπος του νομού Κιλκίς, συμμετέχοντας με το μεγάλο Παιδικό και το μικρό Εφηβικό Χορευτικό του Τμήμα.

Τρίτη, 18 Απρίλιος 2017 20:44

Οι «Παίονες» στην Χαλκιδική

Γράφτηκε από τον

Την Κυριακή 9 Απριλίου 2017 στη Ν.Καλλικράτεια Χαλκιδικής δυο παιδικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουμένισσας ''ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ'' (παιδικό-εφηβικό), παρουσίασαν χορούς από τη Μακεδονία.
Η παρουσίαση έγινε στα πλαίσια του 13ου Φεστιβάλ παραδοσιακού χορού παιδικών και εφηβικών συγκροτημάτων, μαζί με άλλους εννέα Πολιτιστικούς Συλλόγους από διάφορες περιοχές της Μακεδονίας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά, την χοροδιδάσκαλο και τους μικρούς μας χορευτές για την άψογη εμφάνιση τους, καθώς και τους διοργανωτές για τη πρόσκληση.

Κυριακή, 16 Απρίλιος 2017 20:42

Δράση του Πολιτιστικού Συλλόγου Δροσάτου

Γράφτηκε από τον

Μέσα σε μια ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η ομιλία της διαιτολόγου διατροφολόγου Ανθής Ισμήνης Ναούμη με τίτλο «Τι να προσέξω στη νηστεία» στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Στον εξωτερικό του χώρο λειτουργεί ήδη Ανθοέκθεση η οποία θα διαρκέσει και τις επόμενες μέρες μέχρι το Πάσχα.

Κυριακή, 16 Απρίλιος 2017 20:35

«Arte Bruta- Άσχημη Τέχνη» του Φώτη Μισόπουλου

Γράφτηκε από τον

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης  σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης-εγκατάστασης του Φώτη Μισόπουλου με τίτλο “ARTE BRUTA” την Πέμπτη 20 Απριλίου 2017 και ώρα 8.30 στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κιλκίς.
Η Ιστορικός της τέχνης, Καίτη Στεφανάκη γράφει για τη δουλειά του Φώτη Μισόπουλου: