Σάββατο, 29 Απριλίου 2017, 4:37:02 πμ

Πολιτιστικά

Δευτέρα, 27 Φεβρουάριος 2017 21:14

Η νέα διοίκηση του Πολιτιστικού Πολυπέτρου

Γράφτηκε από τον

Την  Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 11 π.μ στο γραφείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυπέτρου που εδρεύει στο κτήριο του πρώην Παιδικού Σταθμού Πολυπέτρου, συνήλθε το νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο όπως αναδείχθηκε από τις εκλογές της 29ης  Ιανουαρίου 2017 για τη συγκρότηση σε σώμα του νέου πενταμελούς με διετή θητεία (2017 – 2018.

Σημαντικά μηνύματα για την υγεία και ποιότητα ζωής εξέπεμψε ο διακεκριμένος παιδίατρος του Κιλκίς Αναστάσιος Ναούμης σε ενημερωτική εκδήλωση που οργάνωσε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς  με θέμα τους εμβολιασμούς.
Το επίκαιρο αυτό θέμα ανέπτυξε ο κ. Ναούμης   με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο, δίνοντας υπέυθυνες επιστημονικές απαντήσεις σε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε. διαλύοντας “προσφιλείς μύθους” που ενίοτε διαστρέφουν την αλήθεια σε βάρος της υγείας των πολιτών.  

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 η εκλογο-απολογιστική συνέλευση του πολιτιστικού συλλόγου Πολυπέτρου. Το απερχόμενο πενταμελές διοικητικό συμβούλιο παρουσίασε στα μέλη του συλλόγου τον απολογισμό του απελθόντος έτους (2016) καταθέτοντας αναλυτικά το έργο, τις δράσεις και τον οικονομικό απολογισμό του συλλόγου. Επί του απολογισμού τα μέλη αντάλλαξαν απόψεις, τοποθετήθηκαν και έκαναν προτάσεις βελτίωσης του έργου του συλλόγου. Οι εργασίες της συνέλευσης ολοκληρώθηκαν με την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου για τη διετία 2017 – 2018.

Κυριακή, 26 Φεβρουάριος 2017 13:38

Πρόγραμμα ομιλητών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής 2017

Γράφτηκε από τον

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΥΡΙΝΗΣ
(Της Συγχωρήσεως)
26 Φεβρουαρίου – Ώρα 5:30 το απόγευμα
Κατανυκτικός Αρχιερατικός Εσπερινός
Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό
Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς
Ομιλητής: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης
Πολυανής και Κιλκισίου κ. Eμμανουήλ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου από τον Σύλλογο Γυναικών Δήμου Παιονίας ΕΥΚΡΑΝΤΗ ημερίδα με θέμα:  “Ορθοδοντικά προβλήματα σε παιδιά και η αντιμετώπισή τους”.
Ομιλήτρια της εκδήλωσης η ορθοδοντικός Κα Παναγιώτα Χρ. ΓΚΟΛΙΑΡΗ από το Κιλκίς, η οποία ανέπτυξε το θέμα από όλες του τις πλευρές,( επιστημονική, ατομική και κοινωνική ) με σαφή λόγο και απλότητα για ουσιαστική κατανόηση του αντικειμένου από το κοινό. Η όλη παρουσίαση υποβοηθούνταν από την επίδειξη των εικόνων και VIDEO. Την εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε η πρόεδρος του Δ.Σ της  ΕΥΚΡΑΝΤΗ  Κα Γαρυφαλλιά ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ.

Για άλλη μια φορά η χορωδία του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς έγινε άξιος πρεσβευτής της πόλης μας. Συμμετείχε με επιτυχία στο 17ο χορωδιακό φεστιβάλ, που οργάνωσε στην Καρδίτσα, ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος ΑΡΙΩΝ.
Ερμήνευσε υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Ζγούρα και καταχειροκροτήθηκε, τα τραγούδια:

Πέμπτη, 23 Φεβρουάριος 2017 23:04

Τσίκνισαν οι Παίονες Γουμένισσας

Γράφτηκε από τον

Γέμισε από μυρωδιές η κεντρική πλατεία της Γουμένισσας την τσικνοπέμπτη (16 Φεβρουαρίου) με την προετοιμασία του παραδοσιακού χαλβά από τα μέλη του Πολιτστικού Συλλόγου Γουμένισσας ''ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ'', όπως ορίζει η μέρα, σύμφωνα με την παράδοση, δίνοντας μια ξεχωριστή ''νότα'' στο κέντρο της πόλης μας.

Τετάρτη, 22 Φεβρουάριος 2017 21:00

Πλημμύρισε μελλοντικούς γκραν μετρ η “Πόλις”

Γράφτηκε από τον

Διεξήχθη την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 το Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού Νομού Κιλκίς. Τους αγώνες διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το Καλλιτεχνικό και Πολιτιστικό Σύνολο «η πόλις» στους χώρους των εργαστηρίων του. Συμμετείχαν συνολικά 97 μαθητές όλων των ηλικιών (από νηπιαγωγείο μέχρι και λύκειο) από τα σχολεία του Νομού Κιλκίς.

Την Κυριακή ,12 Φεβρουαρίου 2017 , πραγματοποιήθηκε με επιτυχία εκδήλωση που διοργάνωσε ο Όμιλος για την ιστορία και τον πολιτισμό του Κιλκίς σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο Κιλκίς και το σύλλογο Παλιννοστούντων ομογενών ν. Κιλκίς ‘’Η ωραία πηγή’’. Το θέμα της εκδήλωσης  ήταν ο Ελληνισμός της Σοβιετικής  Ένωσης 1922-1991.

Δευτέρα, 20 Φεβρουάριος 2017 23:39

H Βασιλόπιτα των Κρητών Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Ο Σύλλογος Κρητών Ν. Κιλκίς «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» έκοψε την Βασιλόπιτά του στην καθιερωμένη εκδήλωσή του, με τον τρόπο που οι κρητικοί γνωρίζουν: με πολύ κέφι, χορό, μοναδικές κρητικές γεύσεις και τσικουδιές.
Τη Βασιλόπιτα ευλόγησε ο πατέρας Γεώργιος, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Φραγκιαδάκης ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και υγεία, ευχαριστώντας τα μέλη της διοίκησης για την εθελοντική τους προσφορά και δράση στο σύλλογο.