Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017, 9:27:33 μμ

Πολιτιστικά

Ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας, σας προσκαλεί, στην ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου του μαστού, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, στις 5:30μ.μ., στο καφέ Αντίδοτο, με ομιλήτρια την Dr. Γιώτα Σασοπούλου Χειρουργός Μαστού και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. και Πρόεδρος του Γυναικείου Φιλανθρωπικού Σωματείου Νέα Ελπίδα Θεσ/νίκης.

Τετάρτη, 11 Οκτώβριος 2017 22:33

Εργαστήρι καλλιτεχνικού πλεξίματος

Γράφτηκε από τον

Η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς σκοπεύει να διοργανώσει  εργαστήρι καλλιτεχνικού πλεξίματος με εξειδικευμένες τεχνικές με εκπαιδεύτρια  την κυρία Αννίτα Ιωσηφίδου από το κατάστημα με είδη πλεξίματος «Νήμα». Η διάρκειά του θα είναι 5 δίωρα. Το εργαστήρι θα γίνει στο χώρο της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών (Μητροπόλεως 11 ,3ος όροφος).
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 30 Οκτωβρίου στα τηλέφωνα: 6978315503 κ.Φανή και 6943193004 κ. Ντίνα.

Τρίτη, 10 Οκτώβριος 2017 21:51

"Τέχνη": «Η συμβολή της γυναίκας στον πόλεμο του ’40»

Γράφτηκε από τον

Με μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα, αλλά και συγκινητική ομιλία θα τιμήσει φέτος η ΤΕΧΝΗ Κιλκίς, την επέτειο του «ΟΧΙ».
Ως ελάχιστη αναγνώριση στη μνήμη της, λοιπόν, η ΤΕΧΝΗ διοργανώνει τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017, στις 7.30μ.μ. στην αίθουσα «Μ. Ανδρόνικος» του φορέα, ομιλία με θέμα «Η συμβολή της γυναίκας στον πόλεμο του ’40, την Κατοχή και την Αντίσταση».

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς συμμετέχει στην επικοινωνιακή δράση πανελλαδικής εμβέλειας του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Μουσείων του ΥΠΠΟΑ με τίτλο για το 2017 «Περιβάλλον και Πολιτισμός, Πνοές Ανέμων», με την υλοποίηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς και στον Αρχαιολογικό χώρο του Παλατιανού Δήμου Κιλκίς δύο εκπαιδευτικών διαδραστικών εκδηλώσεων.

Τρίτη, 10 Οκτώβριος 2017 21:36

Επιτύμβιος ενεπίγραφος κίονας βρέθηκε στη Μ. Στέρνα

Γράφτηκε από τον

Επιτύμβιος ενεπίγραφος κίονας που κατ' αρχή χρονολογήθηκε  στα 150 μ. Χ. (Ελληνιστική -Ρωμαϊκή περίοδος) βρέθηκε σε χωράφι σε αγροτική περιοχή της Μεγάλης Στέρνας Κιλκίς. Ο ιδιοκτήτης του χωραφιού έσπευσε αμέσως να ενημερώσει την Αρχαιολογική Υπηρεσία Κιλκίς για το εύρημα και με τη συνδρομή του δήμου ο κίονας μεταφέρθηκε πριν δυο εβδομάδες περίπου στον χώρο του Μουσείου Κιλκίς.
Να σημειωθεί ότι ο κίονας είναι ενεπίγραφος και σε ελληνική γραφή.

Σε ανασύνθεση του Διοικητικού της Συμβουλίου προχώρησε η Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία «ΤΕΧΝΗ» Κιλκίς, μετά από την παραίτηση της κ. Κικής Παπαδοπούλου – Πάγκου, από τη θέση της Προέδρου και μέλους του Δ.Σ. του φορέα.
Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης
Αντιπρόεδρος: Δημήτρης Νατσιός
Ταμίας: Κυριακή Βέλκου
Γεν. Γραμ.: Πάολα Χαραλαμπίδου
Μέλη: Ελευθερία Σαμολαδά και Παρθένα Παρκοσίδου.

Δευτέρα, 09 Οκτώβριος 2017 20:53

Αστυνόμοι της Γειτονιάς: Παγκόσμια ημέρα των ζώων

Γράφτηκε από τον

O Νόμος 4039/2012 για τα ζώα περιλαμβάνει αλλαγές και τροποποιήσεις που θα πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες των κατοικιδίων.
Επισημαίνουμε τα βασικότερα σημεία του Νόμου:
- Ο ιδιοκτήτης κάθε ζώου συντροφιάς είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει τον κτηνίατρο για τη μεταβολή των στοιχείων - είτε αφορούν τον ίδιο είτε το κατοικίδιό του - που έχουν καταχωρισθεί στη βάση δεδομένων.
- Γίνεται υποχρεωτική η σήμανση ακόμη και για τα τσοπανόσκυλα, με σκοπό την επίβλεψη του πληθυσμού τους και τη διασφάλιση της υγείας τους.

Σάββατο, 07 Οκτώβριος 2017 21:01

Ανοιξε στο Κιλκίς ο... «Φάκελος Δρομοκρατία»

Γράφτηκε από τον

Με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την οδική ασφάλεια και θέλοντας παράλληλα να αναδείξει τις τραγικές συνέπειες των τροχαίων ατυχημάτων, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πόλη του Κιλκίς, εκδήλωση με τίτλο «Φάκελος Δρομοκρατία».
2000 άτομα ξάπλωσαν στο οδόστρωμα επί της κεντρικής οδού 21ης Ιουνίου και έγινε βιντεοσκόπηση και φωτογράφιση, με σκοπό να παρουσιαστεί η οδυνηρή εικόνα του αριθμού των ανθρώπων που χάνονται άδικα κάθε χρόνο στην Ελλάδα.

Πέμπτη, 05 Οκτώβριος 2017 23:09

Ο τοπικός Τύπος είναι δύναμη Δημοκρατίας

Γράφτηκε από τον

Για πρώτη φορά διοργανώθηκε απο τις Ενώσεις που εκπροσωπούν το σύνολο του Περιφερειακού, Τοπικού και Κλαδικού Τύπου της χώρας, ημερίδα για τα θέματα του κλάδου. Η ημερίδα με θέμα «Βιωσιμότητα και μετεξέλιξη του Περιφερειακού – Τοπικού και Κλαδικού τύπου» πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή πλέον των διακοσίων εκδοτών, το Σάββατο 30/9/2017 στη Λάρισα, υπό την αιγίδα της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και τη στήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας. 

Πέμπτη, 05 Οκτώβριος 2017 22:15

Το ΛτΕ Κιλκίς γέμισε και πάλι παιδικές φωνές και χαμόγελα!

Γράφτηκε από τον

Με τον καθιερωμένο αγιασμό άνοιξε η νέα χρονιά για τα Παιδικά Χορευτικά Τμήματα του Λυκείου των Ελληνίδων σε Κιλκίς και Πολύκαστρο.
Στο Κιλκίς, ο αγιασμός τελέστηκε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017, το πρωί, από τον πατέρα Δημήτριο, στον ανακαινισμένο χώρο του ΛτΕ και σε μια σεμνή τελετή, παρουσία των μικρών χορευτών και των γονέων τους.
Με το πέρας του αγιασμού η υπεύθυνη χοροδιδάσκαλος για τα Παιδικά Τμήματα, Ανατολή Λιαρετίδου, ενημέρωσε τους γονείς για το πρόγραμμα, ενώ το Δ.Σ. προσέφερε κεράσματα στα παιδιά και τους ευχήθηκε καλή χορευτική χρονιά, με υγεία και προκοπή.