Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018, 4:43:52 μμ

Πολιτιστικά

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 23:27

Τα Πολυκαστρινά του Πολιτισμού

Γράφτηκε από τον

Τα 36α Πολυκαστρινά που κάλυψαν 17 ημέρες εκδηλώσεων τα είχαν όλα αλλά το κυρίαρχο ήταν η ανάδειξη των δράσεων από φορείς τόσο του Πολυκάστρου αλλά και ολόκληρου του δήμου. Η έναρξη τους έγινε με την καθιερωμένη συνάντηση φιλαρμονικών, που χρόνο με το χρόνο αποκτά μεγαλύτερη απήχηση και δίνει την ευκαιρία στους μαθητές της φιλαρμονικής του Δήμου να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και πέρα από τα στενά όρια των υποχρεώσεων τους με τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις που έχουν μέσα στη χρονιά. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η δεύτερη μέρα με τη χορωδία να παίρνει τη σκυτάλη και να πλημυρίζει με όμορφες μελωδίες το πολιτιστικό κέντρο Πολυκάστρου.

Η χορωδία του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς, συμμετείχε στην 12η χορωδιακή συνάντηση που διοργάνωσε ο Εκπολιτιστικός και Επιμορφωτικό Σύλλογος «ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ», στο πλαίσιο του θεσμού «Κασσανδρώμενα 2018». Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018, στην όμορφη πλατεία, ανάμεσα στα μνημεία ηρώων του 1821, των βαλκανικών πολέμων και του πρώτου και δεύτερου παγκοσμίων πολέμων, δίπλα στο χιλιόχρονο πλάτανο, με φόντο το διοικητήριο της πόλης.

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 21:20

Να σεβαστούμε το Σαλάτς

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Θεόδωρος Παυλίδης

Το Σαλάτς δεν είναι μιά τυχαία βρύση του Κιλκίς.Δεν είναι μία ''γούρνα''για να ποτίζονται τα ζώα της περιοχής, τα οποία άλλωστε εξέλιπαν από την εποχή μας.

Με την 24η Χορωδιακή Συνάντηση έκλεισε τον κύκλο εμφανίσεων η μικτή χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουμένισσας ''ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ'', το Σάββατο 2 Ιουνίου στο Πολιτιστικό κέντρο Γουμένισσας.

Γράφει ο Απόστολος Καραγιαννόπουλος.

 

Μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η Ελλάδα διεκδικούσε τρεις μεγάλες περιοχές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τη Θράκη, την περιοχή της Σμύρνης και την περιοχή της Προύσας, στηριγμένη στους σημαντικούς Ελληνικούς πληθυσμούς. Την περιοχή της Νικομήδειας αρχικά την κατείχαν οι Άγγλοι ενώ διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις για τη συνθήκη των Σεβρών, που υπογράφεται στο τέλος του Ιουλίου του 1920 με το παλαιό ημερολόγιο.

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 22:05

Ευχαριστίες Εφέδρων Αξιωματικών Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Ο Πρόεδρός του Συνδέσμου Έφεδρων Αξιωματικών Νομού Κιλκίς Κώστας Παπανικολάου συγχαίρει την Διοίκηση της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας "Πόντος" που εδρεύει στο Κιλκίς, για την ανέγερση του επιβλητικού μαρμάρινου μνημείου σε υπερυψωμένο λόφο νοτιοδυτικά της πόλης του Κιλκίς, προς τιμήν του Ευκλεώς αγωνισθέντα και ενδόξως πεσόντα κατά την επική μάχη Κιλκίς- Λαχανά την 21-06-2013, Λοχαγού ΜΑΚΡΥΚΩΣΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, εξ Ανιάδας Ευρυτανίας.

Ευλογημένοι συνέλληνες, αδελφοί μου και τέκνα εν Κυρίω,

η μακρά πονεμένη και δοξασμένη πείρα του έθνους μας, μας διδάσκει πως “μακάριος ὅστις ἱστορίης ἔσχεν γνῶσιν, ὄνησιν” (ευτυχισμένος όποιος αποκόμισε τη γνώση και την ωφέλεια από την ιστορία του).

Τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018 με βαθύ το αίσθημα της προσφοράς , εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς παρέδωσαν μεγάλη ποσότητα ειδών βρεφικού και παιδικού ρουχισμού καθώς και είδη βρεφικής φροντίδας (αποστειρωτές και βραστήρες ) στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης μας μετά από αίτημα της Μαιευτικής – Γυναικολογικής κλινικής μέσω της προϊσταμένης του τμήματος κ. Ελένης Τσιφτσόγλου με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για τη φροντίδα των νεογνών που τα έχουν άμεση ανάγκη.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς συμμετέχει στην πανελλήνια επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», που πραγματοποιεί και φέτος το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης σχετικά με την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη, και υλοποιεί τις παρακάτω δύο εκπαιδευτικές δράσεις:

Το συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κιλκίς, αποδείχθηκε, για άλλη μια φορά, πολύ μικρό να φιλοξενήσει τις εκατοντάδες των φανατικών πλέον ακροατών, που αναγνωρίζουν το έργο της χορωδίας του Πολιτιστικού μουσικού συλλόγου Κιλκίς και κατακλύζουν, ακόμη και τα σκαλοπάτια του.