Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017, 1:07:03 πμ

Πολιτιστικά

Δευτέρα, 22 Μάιος 2017 21:16

Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές

Γράφτηκε από τον

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς συμμετέχει για τρίτη συνεχή χρονιά στον εορτασμό των Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών 2017, μια δράση που καθιερώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού από το 2012 σε χρονική εγγύτητα με την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον (5 Ιουνίου). Σκοπός της είναι να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σε θέματα που αφορούν στο φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον.

Δευτέρα, 22 Μάιος 2017 21:13

Παίονες εν δράσει

Γράφτηκε από τον

Η μικτή χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουμένισσας ''ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ'' μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Μικρασιατών Έδεσσας ''Η ΜΠΙΓΑ'', συμμετείχε στην 6η συνάντηση χορωδιών που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου νομού Πέλλας.

Σάββατο, 20 Μάιος 2017 18:54

«ΒηματίΖΩ» στις μονές του Πάικου

Γράφτηκε από τον

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» στα πλαίσια δράσεων εκπαίδευσης, κοινωνικοποίησης και ψυχαγωγίας της Πράξης «ΚΔΗΦ- Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία Ν. Κιλκίς «Βηματίζω»»  του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία», Άξονας Προτεραιότητας ΑΞ09Β «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης  και καταπολέμησης της φτώχειας – ΕΚΤ», του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 με κωδικό ΟΠΣ 5001582, πραγματοποίησε προσκυνηματική-εκπαιδευτική εκδρομή στις κατάφυτες πλαγιές του όρους Πάϊκου και συγκεκριμένα στο Ιερό Κοινόβιο του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στο Πεντάλοφο, μετόχι της Μονής Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους που θεμελιώθηκε το 1981.

Παρασκευή, 19 Μάιος 2017 21:37

Αναδρομική έκθεση έργων του Χρήστου Τσιλιγκερίδη

Γράφτηκε από τον

Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Χρήστου Τσιλιγκερίδη θα πραγματοποιηθεί στο Μύλο του Παππά, κεντρικό κτήριο – ισόγεια αίθουσα, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 16 μέχρι τις 20 Μαΐου, με ωράριο λειτουργίας 10:00-22:00.

Παρασκευή, 19 Μάιος 2017 21:28

«Δρόμοι της Ορθοδοξίας» του Πάικου

Γράφτηκε από τον

Διεθνές επιστημονικό ενδιαφέρον για τους «Δρόμους της Ορθοδοξίας»  και ειδικότερα για την ανάπτυξη του προσκυνηματικού και θρησκευτικού τουρισμού στον ορεινό όγκο του Πάικου, παρατηρείται μέσω της δημοσίευσης σχετικής επιστημονικής μελέτης από τον κ. Φώτη Κιλιπίρη, καθηγητή Διοίκησης Τουρισμού και Φιλοξενίας στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμος Κιλκίς παρουσιάζει το νέο βιβλίο του βουλευτή α' Θεσσαλονίκης Κώστα Γκιουλέκα ''Ο Μακεδονικός Αγώνας – Από τις εφημερίδες της εποχής – Η ένοπλη φάση 1903-1908'' την Παρασκευή 26 Μαϊου και ώρα 20:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. Πρόκειται για έναν αφιερωματικό τόμο 600 σελίδων, βασισμένο στα δημοσιεύματα των εφημερίδων εκείνης της εποχής που αναφέρονται στα τραγικά γεγονότα στη Μακεδονία.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Νατσιός, ο πρώην Δήμαρχος Κιλκίς Αναστάσιος Αμανατίδης και ο ίδιος ο συγγραφέας του Κώστας Γκιουλέκας.

Τετάρτη, 17 Μάιος 2017 19:46

Παρουσίαση βιβλίου

Γράφτηκε από τον

Την Τετάρτη 10/05/2017  παρουσιάστηκε το βιβλίο της Ραχήλ Μαρτίδου «Ένας μαρκαδόρος μια φορά βγήκε απ’ το κουτί του κι είπε γεια»  στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς.
Το βιβλίο παρουσίασαν η Ιωάννα Αρβανίτη, Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η Μαρία Παπαδοπούλου, Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής.
Οι μικροί μαθητές του 8ου Νηπιαγωγείου μαζί με τις νηπιαγωγούς τους, Χατζηαγγελίδου Κυριακή, Ιωαννίδου Μαρία και Μπαλάσκα Ασημίνα τραγούδησαν το τραγουδάκι που συνοδεύει το βιβλίο.

Τετάρτη, 17 Μάιος 2017 19:45

Εξάρτηση από το διαδίκτυο

Γράφτηκε από τον

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 στις 19:30 στο εντευκτήριο της Πολιτιστικής Εταιρείας Εκπαιδευτικών ομιλία-συζήτηση με θέμα: "Εξάρτηση από την εικονική πραγματικότητα-διαδίκτυο" με εισηγήτριες την κα Έφη Τζούρα, ψυχίατρο, οικογενειακή θεραπεύτρια, επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης των εξαρτήσεων και Προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Κιλκίς "Νηρέας" και την κα Γεωργία Ψαρρά, ψυχολόγο, στέλεχος πρόληψης.
Η Πολιτιστική Εταιρεία  ευχαριστεί τις εισηγήτριες για την ενδιαφέρουσα προσέγγιση του θέματος και όσους την παρακολούθησαν  και με τις ερωτήσεις βοηθήσαν στη δημιουργία μιας εποικοδομητικής συζήτησης.

Τετάρτη, 17 Μάιος 2017 19:43

Η χορωδία του ΠΜΣ Κιλκίς στην Έδεσσα

Γράφτηκε από τον

Η χορωδία του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς, προσκεκλημένη της Δημοτικής Κοινωνικής Επιχείρησης και του Ωδείου του Δήμου Έδεσσας, έλαβε μέρος στο «Εαρινό φεστιβάλ Μουσικής Έδεσσας 2017», όπου απέδωσε το πρόγραμμά της, με μοναδικό τρόπο, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Ζγούρα.
 Με τη συνοδεία της χορωδίας, απέδωσε καταπληκτικά ο Χαράλαμπος Αθανασιάδης,  το τραγούδι «Ήρθε ο καιρός», του Σταύρου Ξαρχάκου.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017, η οποία για το τρέχον έτος είναι αφιερωμένη στις ανείπωτες ιστορίες, σε όσα, με άλλα λόγια, οι άνθρωποι δυσκολευόμαστε να ονομάσουμε.   Το θέμα που επέλεξε το ICOM (Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων) έχει τίτλο «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται».