Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017, 6:49:49 μμ

Πολιτιστικά

Σάββατο, 09 Μάιος 2009 04:14

«Μαρία Πενταγιώτισσα»

Γράφτηκε από τον

Ο  Οργανισμός  Πολιτισμού  Νέας  Γενιάς  και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς παρουσιάζει την παράσταση της θεατρικής ομάδας  του  Δήμου Κιλκίς, «Ράβε Ξήλωνε», με τίτλο «Μαρία Πενταγιώτισσα», σε σκηνοθεσία  της Ελένης Πήττα,  στις 15,16  και 17  Μαΐου 2009 και ώρα 9μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Σάββατο, 09 Μάιος 2009 04:00

4ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Συγκροτημάτων

Γράφτηκε από τον

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 4ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Συγκροτημάτων του Μορφωτικού Πολιτιστικού Σωματείου Καμπάνη στο κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Γαλλικού, το Σάββατο 2 Μαΐου.

Σάββατο, 09 Μάιος 2009 15:41

“Σαρακατσιάνικη Λαλιά”

Γράφτηκε από τον

“Στα χρόνια μας, πρέπει να μην το ξεχνάμε, το ζήτημα δεν είναι πια αν θα γράφουμε, ή όχι, ελληνικά”. Δεν απέχουμε ίσως πολύ από την τραγική για μας επιβεβαίωση της ρήσης του μεγάλου μας ποιητή Γ. Σεφέρη. Γι’ αυτό ό,τι σήμερα στηρίζει την ελληνική γλώσσα, που είναι φορέας του πολιτισμού μας, είναι αξιέπαινο και αξιομίμητο. Μια τέτοια προσπάθεια έφερε εις πέρας, ο συντοπίτης μας δάσκαλος Θεόδωρος Γιαννακός, που επανεκδίδει το ξεχωριστό πόνημά του “Σαρακατσιάνικη Λαλιά”.

Τρίτη, 05 Μάιος 2009 14:01

1ο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ

Γράφτηκε από τον

Διοργανώθηκε το 1ο αντι-φασιστικό φεστιβάλ με τη συμμετοχή αρκετών νέων και μάλιστα μαθητών κι αυτό ήταν το πιο ευχάριστο μήνυμα των δύο ημερών. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ: αγαπήθηκε και συγκίνησε βαθιά το φιλμ της Αλίντας Δημητρίου "Πουλιά στο βάλτο,  έγιναν εισηγήσεις για την άνοδο της ακροδεξιάς και το ρατσισμό στην Ελλάδα, παίχτηκαν μουσικές που ξεσήκωσαν τον κόσμο με ιδιαίτερη αίσθηση την καταπληκτική πρώτη εμφάνιση των Sugar Factory ενώ τα τραγούδια με τη φωνή της Έφης Ναβροζίδου και του Γιάννη Σαλονικίδη στην κιθάρα κατέληξαν να τραγουδιούνται από όλη την αίθουσα. Τέλος, μαζί με τους Blue Flames, εμφανίστηκε σε μια μοναδική σόλο ντραμς παρουσία ο σπουδαίος μουσικός μας Κώστας Αναστασιάδης.

Τρίτη, 05 Μάιος 2009 14:01

Διήμερο κατάνυξης και γιορτής στην Κάρπη

Γράφτηκε από τον

Την  Παρασκευή 1 Μαΐου στο γραφικό χωριό της Κάρπης στις 7:00 μ.μ. ολοκληρώθηκε ο εσπερινός και η περιφορά της ιερής εικόνας του Αγίου Αθανασίου Πατριάρχη Αλεξανδρείας (379μ.χ.).
Η γιορτή του Αγίου Αθανασίου της Άνοιξης γιορτάζεται και στις 2 Μαΐου όπου είναι η ανακομιδή των λειψάνων. Η περιφορά της εικόνας έγινε με όλες τις τιμές με δυο ιερείς, παρουσία του  Δημάρχου Στυλ. Παπαπαναγιώτου, της Αντιδημάρχου Μαρίας Παλάνης, του προέδρου και δημοτικού συμβούλου του Κ.Α.Π.Η. Αλίρη Ιωάννη και του προεδρείου του πολιτιστικού συλλόγου "Κάρπης".

Κυριακή, 03 Μάιος 2009 07:28

Ομορφη πρωτοβουλία πήραν στ’ Αμάραντα

Γράφτηκε από τον

Ομορφη αλλά και ιδιαίτερα χρήσιμη είναι η πρωτοβουλία που ανέπτυξε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αμαράντων, Πέτρος Συμεωνίδης,  και τα μέλη του ΚΑΠΗ Γυναικών Αμαράντων τις ημέρες του Πάσχα. Μαζί με τα κόκκινα αυγά που πρόσφεραν στους κατοίκους του χωριού,  οι γυναίκες και ο πρόεδρος, μοίραζαν κι ένα ενημερωτικό φυλλάδιο, με οδηγίες για ασφαλή μετακίνηση με τα τροχοφόρα, για το τι πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί κατά την οδήγηση των οχημάτων τους.

Κυριακή, 03 Μάιος 2009 07:18

Κόσμημα το Λαογραφικό Μουσείο Νέου Αγιονερίου

Γράφτηκε από τον

Τις εγκαταστάσεις του Λαογραφικού Μουσείου Νέου Αγιονερίου, που βρίσκεται πλησίον του Πέμπτου Ρέματος, μιας ειδυλλιακής τοποθεσίας έξω από τον οικισμό, εγκαινίασε την Κυριακή ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης.

Κυριακή, 03 Μάιος 2009 07:15

Αυγοτσούγκρισμα «Ακριτών»

Γράφτηκε από τον

Το καθιερωμένο «Αυγοτσούγκρισμα» των «Ακριτών» Πολυκάστρου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαΐου 2009, στις 8:30 το βράδυ, στο «Σπίτι του Πόντου» στο Πολύκαστρο.
Η βραδιά περιλαμβάνει το διαγωνισμό αυγοτσουγκρίσματος παρουσία χορευτικών τμημάτων, καθώς επίσης και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν οι ειδικά προσκεκλημένοι από τον Πόντο Αντέμ Μπεσκίογλου και Κερίμ Αϊντίν, πόντιοι καλλιτέχνες.

Τετάρτη, 29 Απρίλιος 2009 07:09

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2009

Γράφτηκε από τον

Πλούσιο το φετινό πρόγραμμα εορτασμού των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ του Κιλκίς, που  διοργανώνονται από τον ΟΠΟΝΓΑ και τους τοπικούς φορείς και ξεκινούν την Κυριακή 3 Μαϊου και ολοκληρώνονται το Σάββατο 27 Ιουνίου.
Το πλήρες πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τετάρτη, 29 Απρίλιος 2009 06:58

Ημέρες κοινού “Αργοναυτών”

Γράφτηκε από τον

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη «Ημέρα Κοινού» την Τετάρτη 8 Απριλίου στο κτίριο του συλλόγου των Αργοναυτών που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης 21ης Ιουνίου 163. Ο εισηγητής πρώην βουλευτής  Θ. Πασσαλίδης έκανε μια εκτενή αναφορά  στις περιοχές των παραλίων του Πόντου, στην Τραπεζούντα, Αμάσεια, Κοτύωρα, Κερασούντα και άλλων περιοχών αλλά και στα χωριά του Κάρς.