Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018, 1:47:09 μμ

Πολιτιστικά

Κυριακή, 07 Φεβρουάριος 2010 14:49

Η πίτα του Συλλόγου Γυναικών Αγ. Παντελεήμονα

Γράφτηκε από τον

Με χαρούμενη διάθεση και με πολλές θερμές ευχές για το νέο έτος η κυρία Τεμεκενίδου Παρθένα, πρόεδρος της Κίνησης Γυναικών Αγ. Παντελεήμων υποδέχτηκε φίλους και μέλη στην καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικη πίτας, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, στο κατάστημα  «νόστιμον ήμαρ» στον Αγ. Παντελεήμονα.

Κυριακή, 07 Φεβρουάριος 2010 14:36

Η πίτα του «Ορφέα»

Γράφτηκε από τον

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η φετινή εκδήλωση της κοπής της πίττας του Λαογραφικού Ομίλου Πεδινού «Ορφέας», Σάββατο 30 Ιανουαρίου, στο πολιτιστικό κέντρο Πεδινού. Μετά το καλωσόρισμα του Προέδρου του Συλλόγου κ. Γραμματίκη Δ. προς τα μέλη του συλλόγου και τους καλεσμένους της εκδήλωσης, έναν σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κιλτίδης Κ., ο οποίος εξήρε την μεγάλη προσφορά του συλλόγου, συμβάλλοντας στη διάδοση, καλλιέργεια και συνέχιση στις επόμενες γενιές της πολιτισμικής μας κληρονομιάς,»

Κυριακή, 07 Φεβρουάριος 2010 14:36

Η προσφορά της Χορωδίας του Δήμου Αξιούπολης

Γράφτηκε από τον

Σημαντική από κάθε άποψη αποδεικνύεται η παρουσία και προσφορά της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Αξιούπολης στον τομέα του πολιτισμού, αλλά ακόμη και στην τόνωση της τοπικής αγοράς.
Τα μέλη της Μικτής Χορωδίας μας, διασκεδάζουν σε γνωστές ταβέρνες της πόλης μας, σκορπώντας με την παρουσία και τις μελωδίες τους κέφι και ζωντάνια.

Τετάρτη, 03 Φεβρουάριος 2010 10:08

Ανοίγει τις πύλες του το Λαογραφικό Κιλκίς!

Γράφτηκε από τον

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς ενημερώνει τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες του Δήμου Κιλκίς ότι το Λαογραφικό Μουσείο, Αθανασίου Τσούντα 2 (μέσα στην αυλή του Β΄ Γυμνασίου) είναι έτοιμο πια να υποδεχθεί τους επισκέπτες του από την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010.

Τετάρτη, 03 Φεβρουάριος 2010 10:08

Τίμησαν τον Αγιο Τρύφωνα οι θρακιώτες του Καμπάνη

Γράφτηκε από τον

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και η αρχή της καθιέρωσης ενός θεσμού έγινε από τον Λαογραφικό Σύλλογο Ανατολικής Ρωμυλίας – Θράκης «ΘΑΜΥΡΙΣ» Kαμπάνη, με την διοργάνωση της εκδήλωσης προς τιμήν του Αγ. Τρύφων. Μια αρχή τόσο επιτυχημένη που πιστεύουμε πως έθεσε σωστά θεμέλια και επιτρέπει να οραματιζόμαστε και τη συνέχεια το ίδιο επιτυχημένη.

Τετάρτη, 03 Φεβρουάριος 2010 10:07

Η πίτα του Πολιτιστικού Ακρίτα

Γράφτηκε από τον

Με μια όμορφη εκδήλωση ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρίτα έκοψε τη βασιλόπιτά του, παρουσιάζοντας και το μικρό χορευτικό του, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του χωριού. Την πίτα έκοψε η πρόεδρος του Συλλόγου, Σοφία Παραστατίδου, ευχόμενη σε όλους τους κατοίκους καλή χρονιά, ενώ η τύχη χαμογέλασε στον Γιάννη Δημητριάδη και στην Φωτεινή Παραστατίδου.

Τετάρτη, 03 Φεβρουάριος 2010 09:58

Η πίτα των ΚΑΠΗ Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας που διοργάνωσε το Α' & Β' ΚΑΠΗ Δ. Κιλκίς, την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010, στις 7 μ.μ. στον "Κήπο". Τη βασιλόπιτα του ΚΑΠΗ ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Εμμανουήλ, ο οποίος μάλιστα αναφέρθηκε στην προσφορά της τρίτης ηλικίας στις νεότερες γενιές.

Τετάρτη, 03 Φεβρουάριος 2010 09:57

Κυνήγι θησαυρού 2010

Γράφτηκε από τον

Οι  προϋποθέσεις   για  την  νόμιμη   συμμετοχή  στο  Κυνήγι  του  Θησαυρού  είναι  οι  ακόλουθες:
1. Ο   θησαυρός  είναι  1000 _  και  έχουν δικαίωμα να  τον  ψάξουν  όσοι έχουν  ηλικία από 7   έως  107  χρονών.
2. Η  ομάδα  πρέπει  να  αποτελείται   από  7  τουλάχιστον  έως και  12  άτομα.
3. Κάθε  ομάδα  θα  δηλώσει   συμμετοχή  το  αργότερο  έως  τις  13.00  του Σαββάτου 6 Φεβρουαρίου 2010  στα   γραφεία  του  ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΩΝ, Εθν. Αντίστασης 5 (έναντι ΟΤΕ) τηλ 23410- 23530.

Δευτέρα, 01 Φεβρουάριος 2010 10:45

Βασιλόπιτες Συλλόγων του Δήμου Γαλλικού

Γράφτηκε από τον

Εκδηλώσεις κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας για το έτος 2010 πραγματοποίησαν, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φαναρίου, ο Σύλλογος Γυναικών Καμπάνη και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλλικού «Εχέδωρος». Στις 11 το πρωί, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Φαναρίου. Στην ανακαινισμένη και άρτια εξοπλισμένη αίθουσα παραβρέθηκαν μέλη και φίλοι του συλλόγου.

Πέμπτη, 28 Ιανουάριος 2010 08:57

Η πίτα της Επταλόφου

Γράφτηκε από τον

Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010 το θερμόμετρο στην Επτάλοφο ήταν λίγες μονάδες κάτω από το μηδέν και τα πάντα ήταν παγωμένα. Κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πολιτιστικού συλλόγου «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» στο πνευματικό κέντρο Επταλόφου, οι χορευτές του συλλόγου υπό την επιμέλεια και καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Θεόδωρου Ζολώτα και την συνοδεία του Στέργιου Ιωαννίδη στη λύρα και του Γιώργου Σιγηρόπουλου στο νταούλι ανέβασαν τη θερμοκρασία στα ύψη.