Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018, 7:26:30 πμ

Πολιτιστικά

Τετάρτη, 10 Ιανουάριος 2018 21:52

ΝΗΡΕΑΣ: «Αλλάζοντας μέσα από τις αλλαγές»

Γράφτηκε από τον

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ”  σχεδιάζει να υλοποιήσει βιωματικό εργαστήριο για γονείς μαθητών ΣΤ΄ Τάξης, με θέμα: «Αλλάζοντας μέσα από τις αλλαγές». Το βιωματικό εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε 4 συναντήσεις  και συγκεκριμένα στις 7, 14, 21 και 28 Φεβρουαρίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρες 17:00-19:30.

Τετάρτη, 10 Ιανουάριος 2018 21:35

Πάμε σινεμά, στο «Σινέ Αστρον» του Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Πάμε σινεμά, στο «Σινέ Αστρον» του Κιλκίς με ΦΕΡΔΙΝΑΝΔΟ και ΤΗΕ ΒΑCHELOR 2.

Τρίτη, 09 Ιανουάριος 2018 23:31

Ευχές και η πίτα των Εφέδρων

Γράφτηκε από τον

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων  για τον ερχομό του νέου έτους τα μέλη της  Φιλαρμονικής του Δήμου Κιλκίς σε καθιερωμένη εκδήλωση της  από το μπαλκόνι της ΛΑΦ ΚΙΛΚΙΣ  μετά από πρόσκληση του Προέδρου του ΣΕΑΝ ΚΙΛΚΙΣ Κου Παπανικολάου  "έπαιξε" εορταστικά κομμάτια παρουσία του Διοικητή της  Ταξιάρχου Κου Καπαραβέλου του Υποδιοικητή Κου Μποσμαλή ως και του Επιτελάρχη Κου Στεφανίδη 71ης Α/ Μ.

Τρίτη, 09 Ιανουάριος 2018 23:29

Παίονες: Ευχές και αναβίωση εθίμων στη Γουμένισσα

Γράφτηκε από τον

Την παραμονή χριστουγέννων (24-12-2017) η μικτή χορωδία του Συλλόγου έψαλε τα κάλαντα στον Μητροπολίτη Γουμενίσσης Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κκ Δημήτριο, καθώς και στο Νοσοκομείο της Γουμένισσας.Στη συνέχεια έψαλε τα κάλαντα στα γραφικά δρομάκια της πόλης μας επλήσοντας ευχάριστα τους περαστικούς.
Το Σάββατο 30-12-2017 οι χορευτές του Συλλόγου μας αναβίωσαν στην πόλη μας το έθμο του δωδεκαημέρου ''Ρουσαλίες'',  υπό τους ήχους των ζουρνάδων.

Τρίτη, 09 Ιανουάριος 2018 20:34

Ένταση καμιά, τρεις οι κολυμβητές και ξύλινος ο σταυρός

Γράφτηκε από τον

Ἐν Ἰορδάνῃ βαπτιζομένου σου Κύριε
ἡ τῆςΤριάδος ἐφανερώθη προσκύνησις,
τοῦ γὰρ Γεννήτορος ἡ φωνὴ προσεμαρτύρει σοι,
ἀγαπητὸν σε Υἱὸν ὀνομὰζουσα
καὶ τὸ Πνεῦμα, ἐν εἴδει περιστερᾶς,
ἐβεβαίου τοῦ λόγου τὸ ἀσφαλὲς.
Ὁ ἐπιφανεὶς Χριστὲ ὁ Θεὸς
καὶ τὸν κόσμον φωτίσας, δόξα σοι.

Χαρίστε ΕΙΔΗΣΕΙΣ, συντροφιά και αξιόπιστη ενημέρωση για όλο το χρόνο

Το 7ο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Δήμου Κιλκίς τήρησε την υπόσχεσή του και κράτησε καλή και διασκεδαστική παρέα στους δημότες προσφέροντάς τους πλούσιο θέαμα, γιορταστικές μουσικές, παραδοσιακά εδέσματα και άφθονα δώρα στα παιδιά. Πέραν αυτών στο εορταστικό του πρόγραμμα περιλήφθηκαν και αναβίωσαν  λαογραφικά δρώμενα και παραδοσιακά έθιμα του τόπου που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την πολιτιστική του ταυτότητα.

Το Περιφερειακό τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς σας ενημερώνει ότι θα ξεκινήσει νέο εκπαιδευτικό τμήμα Εθελοντών Νοσηλευτών καθώς και Εθελοντών Σαμαρειτών, για άνδρες και γυναίκες ηλικίας 17 ετών και άνω.
Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες δίδονται από το γραφείο του Ε.Ε.Σ. εντός του Δημοτικού Πάρκου Κιλκίς  και στο τηλ. 23410 70146 τις ώρες 8:00-14:00.
Σας περιμένουμε να μπείτε όλοι στην Ερυθροσταυρική μας οικογένεια προσφέροντας με γνώση στον πάσχοντα συνάνθρωπο στους δύσκολους αυτούς καιρούς που διανύουμε.

Κυριακή, 07 Ιανουάριος 2018 11:41

Συνέλευση και εκλογές στην "Τέχνη"

Γράφτηκε από τον

Το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΤΕΧΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΙΛΚΙΣ» σε εφαρμογή του άρθρου 18 του ισχύοντος καταστατικού, και με απόφαση που έλαβε στην συνεδρίαση της 24.12.2017 συγκαλεί τα μέλη της σε ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση που θα γίνει στην έδρα της, επί της οδού 25ης  Μαρτίου 20, την Κυριακή 14.01.2018 και ώρα 12μ., με τα παρακάτω θέματα ημερησίας διατάξεως:

Πέμπτη, 04 Ιανουάριος 2018 22:08

Ρεβεγιόν του “Αγίου Τρύφωνα” Γουμένισσας

Γράφτηκε από τον

Ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος υποδέχθηκε το 2018, με το Πρωτοχρονιάτικο του Ρεβεγιόν, μέσα στην κατάμεστη από μέλη και φίλους του συλλόγου, αίθουσα του Ξενοδοχείου «Παρυφές».
Η ατμόσφαιρα εύθυμη και εορταστική, με ζωντανή μουσική από πενταμελής ορχήστρα με τον Τριαντάφυλλο Ασαρτζή, πλούσιο φαγητό, κάλαντα, τραγούδι, χορός, κρασί και δώρα που μοίρασε ο Άη Βασίλης. Και όπως πάντα περισσή φιλοξενία με παρευρισκόμενους από όλη την Ελλάδα που ταξίδεψαν για να ζήσουν από κοντά το ξεχωριστό ρεβεγιόν του Συλλόγου.