Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017, 4:34:37 μμ

Πολιτιστικά

Δευτέρα, 09 Οκτώβριος 2017 20:53

Αστυνόμοι της Γειτονιάς: Παγκόσμια ημέρα των ζώων

Γράφτηκε από τον

O Νόμος 4039/2012 για τα ζώα περιλαμβάνει αλλαγές και τροποποιήσεις που θα πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες των κατοικιδίων.
Επισημαίνουμε τα βασικότερα σημεία του Νόμου:
- Ο ιδιοκτήτης κάθε ζώου συντροφιάς είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει τον κτηνίατρο για τη μεταβολή των στοιχείων - είτε αφορούν τον ίδιο είτε το κατοικίδιό του - που έχουν καταχωρισθεί στη βάση δεδομένων.
- Γίνεται υποχρεωτική η σήμανση ακόμη και για τα τσοπανόσκυλα, με σκοπό την επίβλεψη του πληθυσμού τους και τη διασφάλιση της υγείας τους.

Σάββατο, 07 Οκτώβριος 2017 21:01

Ανοιξε στο Κιλκίς ο... «Φάκελος Δρομοκρατία»

Γράφτηκε από τον

Με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την οδική ασφάλεια και θέλοντας παράλληλα να αναδείξει τις τραγικές συνέπειες των τροχαίων ατυχημάτων, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πόλη του Κιλκίς, εκδήλωση με τίτλο «Φάκελος Δρομοκρατία».
2000 άτομα ξάπλωσαν στο οδόστρωμα επί της κεντρικής οδού 21ης Ιουνίου και έγινε βιντεοσκόπηση και φωτογράφιση, με σκοπό να παρουσιαστεί η οδυνηρή εικόνα του αριθμού των ανθρώπων που χάνονται άδικα κάθε χρόνο στην Ελλάδα.

Πέμπτη, 05 Οκτώβριος 2017 23:09

Ο τοπικός Τύπος είναι δύναμη Δημοκρατίας

Γράφτηκε από τον

Για πρώτη φορά διοργανώθηκε απο τις Ενώσεις που εκπροσωπούν το σύνολο του Περιφερειακού, Τοπικού και Κλαδικού Τύπου της χώρας, ημερίδα για τα θέματα του κλάδου. Η ημερίδα με θέμα «Βιωσιμότητα και μετεξέλιξη του Περιφερειακού – Τοπικού και Κλαδικού τύπου» πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή πλέον των διακοσίων εκδοτών, το Σάββατο 30/9/2017 στη Λάρισα, υπό την αιγίδα της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και τη στήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας. 

Πέμπτη, 05 Οκτώβριος 2017 22:15

Το ΛτΕ Κιλκίς γέμισε και πάλι παιδικές φωνές και χαμόγελα!

Γράφτηκε από τον

Με τον καθιερωμένο αγιασμό άνοιξε η νέα χρονιά για τα Παιδικά Χορευτικά Τμήματα του Λυκείου των Ελληνίδων σε Κιλκίς και Πολύκαστρο.
Στο Κιλκίς, ο αγιασμός τελέστηκε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017, το πρωί, από τον πατέρα Δημήτριο, στον ανακαινισμένο χώρο του ΛτΕ και σε μια σεμνή τελετή, παρουσία των μικρών χορευτών και των γονέων τους.
Με το πέρας του αγιασμού η υπεύθυνη χοροδιδάσκαλος για τα Παιδικά Τμήματα, Ανατολή Λιαρετίδου, ενημέρωσε τους γονείς για το πρόγραμμα, ενώ το Δ.Σ. προσέφερε κεράσματα στα παιδιά και τους ευχήθηκε καλή χορευτική χρονιά, με υγεία και προκοπή.

«24.000 Έλληνες αξιωματικοί και στρατιώτες… Απόντες… Έπεσαν υπέρ της ελευθερίας και της ειρήνης…»! Αναφορά στη διάσπαση του Μακεδονικού Μετώπου το Σεπτέμβριο του 1918, που όριζε και προκαθόριζε το τέλος του Α  Παγκοσμίου Πολέμου με τους πολλαπλάσιους νεκρούς και την ήττα της Βουλγαρίας, τη συνθηκολόγηση της Αυστρουγγαρίας, την απόσυρση (παραδοχή ειρήνης) της Γερμανίας. Δεν ήταν ο μόνος τιμητικός απολογισμός συμμετοχής με νεκρούς και αναρίθμητους τραυματίες και πολεμιστές. Τόσες καρδιές, τόσες συνειδήσεις, ωρίμων και παιδιών, ένστολων και μη, άκουσαν ενάριθμες τιμητικές αναφορές μνημοσύνης πεσόντων στο Διασυμμαχικό Μνημείο Πολυκάστρου σήμερα, Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2017. Στο ύψωμα με το Ναό της Αναλήψεως και το Πολυ-ηρώο, αριστερά της νέας Εθνικής οδού, 63 χλμ από τη Θεσσαλονίκη προς τους Ευζώνους.

Πέμπτη, 05 Οκτώβριος 2017 21:59

99 χρόνια από τη Διάσπαση του Μακεδονικού Μετώπου

Γράφτηκε από τον

Με τις δέουσες τιμές και την αρμόζουσα επιμέλεια  για την ιστορική βαρύτητα που φέρει η επέτειος αυτή, τελέσθηκε την Κυριακή που μας πέρασε (01/10/2017) η εκδήλωση για τα 99 έτη από την διάσπαση του Μακεδονικού Μετώπου.
Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Πολυκάστρου και Αξιουπόλεως κ.κ. Δημήτριος και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση των εθνικών ύμνων.

Την παράσταση στην εκδήλωση γευσιγνωσίας οίνων και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, με τη συμμετοχή των οινοπαραγωγών - μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» που έγινε το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, στην Προβλήτα 1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), έκλεψαν στον τομέα της γευσιγνωσίας τα ποντιακά προϊόντα του «Ραγιάν», του Θεόφιλου Γεωργιάδη.

Την  Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η 15η Λαμπαδηφορία της Πανελλήνιας Οργάνωσης Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) από την πλατεία Ειρήνης μέχρι τα γραφεία του ΕΕΣ Κιλκίς (Δημοτικό Πάρκο). Η προσέλευση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα συγκινητική Με την ευκαιρία της εξαιρετικής αυτής εκδήλωσης το Δ. Σ. του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παράρτημα Κιλκίς, ευχαριστεί:

Πέμπτη, 28 Σεπτέμβριος 2017 22:55

Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής στην Εταιρία Εκπαιδευτικών

Γράφτηκε από τον

Η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών ν. Κιλκίς, μετά την επιτυχή διεξαγωγή του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής την περασμένη άνοιξη, η οποία αντιμετωπίσθηκε με ενθουσιασμό και απέσπασε πολύ θετικά σχόλια, οργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής, με εισηγήτρια τη συγγραφέα και εκπαιδευτικό, Δρ. Χαρά Ανδρεΐδου.

Πέμπτη, 28 Σεπτέμβριος 2017 21:16

Εθελοντική αιμοδοσία και τιμή στον Βασίλη Αθανασιάδη

Γράφτηκε από τον

Πόσο αναγκαία και χρήσιμη είναι η εθελοντική αιμοδοσία το ξέρουμε όλοι. Ο καθένας μας βρέθηκε κάποτε στην αναζήτηση  αίματος είτε για τον ίδιο είτε για κάποιο φιλικό ή συγγενικό πρόσωπο. Λύση στις περισσότερες φορές προσφέρουν οι εθελοντικοί σύλλογοι αιμοδοσίας.
Όσο και αν ακούγεται παράδοξο η χώρα μας σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είναι «πρωταθλήτρια» στη συλλογή αίματος. Η εθελοντική αιμοδοσία συμβάλλει κάθε χρόνο τα μέγιστα στην κάλυψη των αναγκών της χώρας μας σε αίμα.