Σάββατο, 29 Απριλίου 2017, 4:37:10 πμ

Πολιτιστικά

Την Κυριακή 5-3-2017 ξεκίνησε ο 28ος χρόνος λειτουργίας της τράπεζας αίματος των «Ακριτών» Πολυκάστρου με την πραγματοποίηση της 88ης εθελοντικής αιμοδοσίας στο "Σπίτι του Πόντου".
Για άλλη μια φορά προσήλθαν δεκάδες μέλη εθελοντές αιμοδότες και πρόσφεραν αίμα – αγάπη για τον πάσχοντα συνάνθρωπο, μεταξύ αυτών αρκετά νέα μέλη που ανέβασαν τον αριθμό των μελών της «τράπεζας» σε χίλια εκατόν δέκα (1110).

Παρασκευή, 07 Απρίλιος 2017 21:25

Οι Στενημαχίτες στα λουτρά Πόζαρ

Γράφτηκε από τον

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στενημαχιτών «ο Άγιος Τρύφων» Κιλκίς πραγματοποίησε την Κυριακή 2 Απριλίου ημερήσια εκδρομή στα λουτρά Πόζαρ της Αριδαίας, όπου τα ιαματικά, θερμά νερά, με σταθερή θερμοκρασία 37οC, αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από το βουνό και δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο βουνού και δάσους.

Παρασκευή, 07 Απρίλιος 2017 21:24

Κέντρο Στήριξης: Παι-ΖΟΥΜΕ μαζί

Γράφτηκε από τον

Μία νέα  δράση καινοτομίας υλοποιείται στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης. Πρόκειται για το «ΠΑΙ-ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ», μία ΣΥΝ-προπόνηση ανθρώπων με και χωρίς αναπηρία στα αθλήματα του boccia και της καλαθόσφαιρας (μπάσκετ), ανθρώπων με διαφορετικές καταβολές, θρησκευτικές πεποιθήσεις, διαφορετικά ήθη κι έθιμα. Οι άνθρωποι αυτοί, ΠΑΙΖΟΥΝ, ΖΩΝΤΑΣ ΜΑΖΙ, γνωρίζοντας ο ένας τον άλλο, κατανοώντας τη διαφορετικότητά του.

Παρασκευή, 07 Απρίλιος 2017 21:04

«Μια Βαλίτσα Κόσμος»

Γράφτηκε από τον

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς δια των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων σε συνεργασία με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (ΣΕΟ), διοργάνωσαν Επιμορφωτικό Σεμινάριο παρουσίασης του  πανελλήνιου εκπαιδευτικού Προγράμματος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού: «Προσφυγικές Ροές, Ανθρώπινα Δικαιώματα και Διαπολιτισμικότητα» και της αντίστοιχης δράσης «Μια Βαλίτσα Κόσμος».

Πέμπτη, 06 Απρίλιος 2017 20:15

Ο Ξενιτέας των Μουριών στο Πολύκαστρο

Γράφτηκε από τον

Με την συνεργασία των δύο Συλλόγων, του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας «ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΣ» και του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΜΠΕΛΛΕΣ» Σ.Σ. Μουριών Ν. Κιλκίς, το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 η Θεατρική Ομάδα του «ΜΠΕΛΛΕΣ» ανέβασε την ποντιακή κωμωδία «Ο ΞΕΝΙΤΕΑΣ» του Φίλωνα Κτενίδη στο Κέντρο Πολιτισμού Πολυκάστρου σε μια κατάμεστη αίθουσα από Ποντίους αλλά και φίλους Ποντίων οι οποίοι προσήλθαν προκειμένου να ακούσουν στην ποντιακή διάλεκτο ένα έργο το οποίο αναφέρεται στην ζωή των ξενιτεμένων κυρίως από τη Ρωσία.

Η παγκοσμιότητα υποτίθεται πως σχεδιάζει ένα ασφαλέστερο και δημιουργικότερο “αύριο”. Κι όμως συνεχώς ανά τον κόσμο βλέπουμε μπροστά μας πολέμους και ακαταστασίες και μάχες και επιθέσεις μίσους κατά αθώων (πρβλ. πρόσφατη επίθεση στο “Μετρό” της Αγίας Πετρούπολης). Ακόμη κι αν θέλουμε να κλείσουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας στην εγγύτητά τους, μας πολιορκούν με την αμεσότητα της ηλεκτρονικής τους προβολής.

Πέμπτη, 06 Απρίλιος 2017 19:59

Σ.Ε.Ο Κιλκίς: Let’s Do It Greece

Γράφτηκε από τον

Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 εκατόν πέντε εθελοντές από το Κιλκίς συντονιστήκαμε και καθαρίσαμε την περιοχή του λόφου Αγίου Γεωργίου.
Στόχος μας ήταν να προσπαθήσουμε να περάσουμε το μήνυμα για το πόσο μεγάλη σημασία έχει να διατηρούμε την καλή εικόνα της περιοχής στην οποία μένουμε, δείχνοντας έτσι την αγάπη μας για αυτήν. Γιατί, δεν περιμένουμε κάποιον να κάνει την αλλαγή για εμάς, αλλά προσπαθούμε οι ίδιοι να φέρουμε αυτή την αλλαγή.

Τετάρτη, 05 Απρίλιος 2017 21:04

Ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ι.Μ. Κιλκισίου

Γράφτηκε από τον

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε στον κατάμεστο από ευλαβείς πιστούς Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κιλκίς το εσπέρας της Ε' Κυριακής των Νηστείων, Κυριακή 2 Απριλίου ε.ε., ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.

Η ημερομηνία 6 Απριλίου, θυμίζει στους Θράκες –και θα έπρεπε να θυμίζει και σε όλον τον ελληνισμό– τη γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολικής Θράκης. Ήταν η Δευτέρα μετά το Πάσχα, ένα μαύρο Πάσχα για τους Έλληνες που καθιερώθηκε να τιμάται τον Ιούνιο του 2006 με απόφαση 7ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Θρακών, το οποίο έγινε στο Διδυμότειχο. Οι Θράκες αποφάσισαν να προτείνουν στην πολιτεία την ανακήρυξη της 6ης Απριλίου ως ημέρας μνήμης του θρακικού ελληνισμού.

Τετάρτη, 05 Απρίλιος 2017 21:00

Νέα διοίκηση στους Ακρίτες Πολυκάστρου

Γράφτηκε από τον

Tην Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε η τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες», κατά την οποία πραγματοποιήθηκε εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής. Μετά την εκλογή των υποψηφίων στις 9 εκλόγιμες θέσεις του Δ.Σ. και τις 3 εκλόγιμες θέσεις της εξελεγκτικής επιτροπής, έλαβε χώρα συνεδρίαση των νεοεκλεγέντων για την κατανομή των αξιωμάτων. Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. έχει ως εξής: