Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017, 9:23:56 μμ

Πολιτιστικά

Τρίτη, 14 Μάρτιος 2017 20:42

Αιμοδοσία στην Ξυλοκερατιά

Γράφτηκε από τον

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξυλοκερατιάς, καλεί τα μέλη, τους φίλους, τους χωριανούς και κάθε ενδιαφερόμενο, να συμμετάσχουν στην εθελοντική αιμοδοσία, που διοργανώνει  την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 και ώρα 10.00 μέχρι 12.00 πμ, σε αίθουσα του Δημοτικού σχολείου Ξυλοκερατιάς. Κάθε φιάλη αίματος είναι πολύτιμη. Σώζει ζωές. Δεν εξαγοράζετε, μόνο εθελοντικά προσφέρεται.
Για το ΔΣ του Συλλόγου
Ο Πρόεδρος Χαράλαμπος Αθανασιάδης

Τρίτη, 14 Μάρτιος 2017 20:32

«Το ταξίδι της Χαλιμάς»

Γράφτηκε από τον

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Κιλκίς ΟΜΝΕΣ διοργανώνουν στο χώρο της βιβλιοθήκης βιβλιοανάγνωση του παραμυθιού «Το ταξίδι της Χαλιμάς», το οποίο δημιούργησε ο Νίκος Καλαϊτζίδης με τη βοήθεια της μη κερδοσκοπικής θεατρικής ομάδας «mermiξ» και δεκάδες εθελοντές. Το παραμύθι έχει μεταφραστεί σε περίπου 20 γλώσσες.

Σάββατο, 11 Μάρτιος 2017 20:18

¨Ο Ξενιτέας” πάει Πολύκαστρο

Γράφτηκε από τον

Την ποντιακή κωμωδία του Φίλωνα Κτενίδη «Ο ΞΕΝΙΤΕΑΣ» από την θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΜΠΕΛΛΕΣ» Σ.Σ. Μουριών Ν. Κιλκίς σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας «ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΣ», θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι φίλοι του ποντιακού θεάτρου το Σάββατο 18 Μαρτίου και ώρα 8.00μμ. στο Κέντρο Πολιτισμού Πολυκάστρου.

Παρασκευή, 10 Μάρτιος 2017 20:50

Γνώση, συγκίνηση και απόλαυση

Γράφτηκε από τον

Μαζική η συμμετοχή στον ομαδικό περίπατο του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών Κιλκίς της Κυριακής 5 Μαρτίου στον αρχαιολογικό χώρο Παλατιανού και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Παλατιανού και Αντιγόνειας που έγινε σε συνεργασία με τον Όμιλο για την Ιστορία και τον Πολιτισμό του Ν. Κιλκίς.

Παρασκευή, 10 Μάρτιος 2017 20:49

''Χελιδονίσματα'' στο Λαογραφικό Μουσείο

Γράφτηκε από τον

Το Λαογραφικό Μουσείο Κιλκίς σε συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα ν. Κιλκίς αναβιώνουν τα ''Χελιδονίσματα'', ένα πανάρχαιο έθιμο που συνδέεται με τον ερχομό της άνοιξης, το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 12:30 το μεσημέρι  στο Λαογραφικό Μουσείο και σε σπίτια της γειτονιάς του Αγίου Δημητρίου.
Τα παιδιά του Λυκείου Ελληνίδων, ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές και κρατώντας στα χέρια ένα ξύλινο ομοίωμα χελιδονιού, στολισμένο με κουδουνάκια, κορδέλες και λουλούδια, θα καλωσορίσουν μελωδικά την ανοιξιάτικη έλευση με τα κάλαντα του Μάρτη.

H Θεατρική Σκηνή της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς παρουσιάζει το θρυλικό έργο του Στανισλάβ Στρατίεβ «Το σακάκι που βελάζει» στις 18, 19, 25 και 26 Μαρτίου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. Έναρξη παραστάσεων: 8.30μ.μ.
Το έργο περιγράφει την περιπέτεια ενός μορφωμένου ανθρώπου που μπλέκει στα δίχτυα μιας κρατικής υπηρεσίας εξαιτίας μιας γελοίας παρεξήγησης και στην προσπάθειά του να γλυτώσει από τον παραλογισμό του συστήματος καταλαβαίνει πώς ο άνθρωπος συνθλίβεται καθημερινά μαζί με τις αξίες και τα οράματά του. Μια μαύρη πολιτική κωμωδία (με μπόλικα στοιχεία του παραλόγου και «ενέσεις» από το επικό θέατρο του Μπρεχτ) που έγινε και γίνεται παγκόσμια επιτυχία από το 1976 που γράφτηκε, ως σήμερα.

Πέμπτη, 09 Μάρτιος 2017 23:06

Ο Άγιος Τρύφων τίμησε την Ημέρα της Γυναίκας

Γράφτηκε από τον

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας διοργάνωσε εκδήλωση με αφορμή την "Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας", την Κυριακή 5 Μαρτίου, στις 5:30 το απόγευμα στο εντευκτήριο του Συλλόγου.
Αναμφίβολα ήταν μια ακόμη επιτυχημένη εκδήλωση για τον σύλλογο του «Αγίου Τρύφωνα» που έχουν αγκαλιάσει οι κυρίες της Κωμοπόλεως αναγνωρίζοντας την καθοριστική συμβολή του συλλόγου σε κάθε μορφής εκδηλώσεις που αφορούν την παράδοση, τον πολιτισμό, την ιστορία, την διασκέδαση και την ψυχαγωγία όλων μελών και μη.
Ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η κ. Αικατερίνη Τζιούνη, Δασοπόνος, με θέμα: «Ο ρόλος της Γυναίκας στην σημερινή κοινωνία». Αμέσως μετά προσφέρθηκε συμβολικό δώρο «Το βραχιόλι του Μάρτη» σε όλες τις κυρίες και ολοκληρώθηκε με την λαχειοφόρο αγορά.

Πέμπτη, 09 Μάρτιος 2017 20:52

Διακρίσεις κιλκισιωτών σκακιστών

Γράφτηκε από τον

Με τη συμμετοχή 194 μαθητών και μαθητριών από τους (8) νομούς της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας (Καστοριάς, Φλώρινας, Κοζάνης, Γρεβενών, Πέλλας, Κιλκίς, Ημαθίας και Πιερίας) πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 το 11ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού Κεντροδυτικής Μακεδονίας 2017 που φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο «Παντελίδης» στην Πτολεμαΐδα. Οι αγώνες διεξήχθησαν σε 10 κατηγορίες, ανάλογα με τη σχολική τάξη των μαθητών (Νήπια-Α' Δημοτικού, Β', Γ', Δ', Ε' και ΣΤ' Δημοτικού, Α', Β' και Γ' Γυμνασίου και Λύκειο).

Πέμπτη, 09 Μάρτιος 2017 20:50

Δράση του Πολιτιστικού Συλλόγου Δροσάτου

Γράφτηκε από τον

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσάτου ανταποκρινόμενος στις παραδόσεις του τόπου μας και διατηρώντας τα ήθη και τα έθιμά μας, προχώρησε στην πραγματοποίηση των κάτωθι εκδηλώσεων:  
Στις 18/02 το αποκριάτικο ξεφάντωμα με πλούσιες εκδηλώσεις για τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους.
Στις 27/02 την Καθαρά δευτέρα γιορτάσαμε τα Κούλουμα με παραδοσιακή φασολάδα και ζωντανή μουσική.
Στις 08/03 στην αίθουσα του συλλόγου γιορτάσαμε όλοι μαζί την Ημέρα της Γυναίκας με ζωντανή μουσική και μενού.
Στις 25/03 το χορευτικό τμήμα του συλλόγου θα συμμετέχει στην παρέλαση με παραδοσιακές φορεσιές. Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση.

Πέμπτη, 09 Μάρτιος 2017 20:48

Εκδρομή στο Βελιγράδι με το ΛΕΚ

Γράφτηκε από τον

Γεμάτοι από όμορφες εικόνες και στιγμές, επέστρεψαν οι συμμετέχοντες  στην τριήμερη εκδρομή στο Βελιγράδι, που διοργάνωσε το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας (25, 26 και 27 Φεβρουαρίου 2017).
Οι εκδρομείς αναχώρησαν με λεωφορείο από το Κιλκίς το πρωί του Σαββάτου. Μετά από πολύωρο ταξίδι έφθασαν στην πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι, νωρίς το απόγευμα. Παρά την κούραση, επισκέφθηκαν τον εξαιρετικού ενδιαφέροντος Ορθόδοξο Ναό του Αγίου Σάββα του Σέρβου, του πρώτου Αρχιεπισκόπου της αυτοκέφαλης Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ακολούθησε ελεύθερος χρόνος, δείπνο και βραδινή έξοδος στο κέντρο της πόλης.