Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017, 6:39:44 μμ

Πολιτιστικά

Παρασκευή, 28 Απρίλιος 2017 22:30

Θεατρικό παιχνίδι στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Γράφτηκε από τον

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς διευρύνει τις δραστηριότητές της στο Αρχαιολογικό Μουσείο και για πρώτη φορά προσκαλεί τους μικρούς, από 8 ετών, αλλά και τους μεγάλους φίλους του Μουσείου να συμμετάσχουν σε ένα θεατρικό παιχνίδι, εμπνευσμένο από το καινούριο βιβλίο «Πιθανότητες» του γνωστού συγγραφέα και μουσικού Δημήτρη Μπασλάμ.

Η Ενοριακή Χορωδία «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΣΤΩΡ» της Ενορίας Αγίου Δημητρίου Κιλκίς διοργανώνει μουσική και αφηγηματική διαδρομή μέσα στη Ρωμαίικη Παράδοση, από την αρχή της Σαρακοστής μέχρι και την Αναστάσιμη περίοδο.

Το Λαογραφικό Μουσείο Κιλκίς γύρισε πίσω το ρολόι του χρόνου για να φέρει τα παιδιά σε επαφή με παραδοσιακά επαγγέλματα που σφράγισαν μια ολόκληρη εποχή τη ζωή του Κιλκίς  
Ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης, ο τσαγκάρης, ο παγωτατζής, ανταποκρίθηκαν με μεγάλη προθυμία στη σχετική πρόσκληση του Λαογραφικού Μουσείου και μοιράστηκαν με τα νήπια και τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων τις εμπειρίες του επαγγέλματός τους. Μίλησαν για τη δουλειά τους, επέδειξαν τον επαγγελματικό τους εξοπλισμό και εξήγησαν τη χρηστικότητά του.

Τρίτη, 25 Απρίλιος 2017 21:48

«Πόλις»: Δράσεις για πρόσφυγες

Γράφτηκε από τον

Το Καλλιτεχνικό και Πολιτιστικό Σύνολο Κιλκίς «η πόλις» ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιήσει πολιτιστικές δραστηριότητες κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο για τους πρόσφυγες του κέντρου φιλοξενίας Νέας Καβάλας Πολυκάστρου και προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του να βοηθήσουν στην υλοποίηση αυτού του προγράμματος και να δηλώσουν συμμετοχή.
Οι δραστηριότητες θα περιλαμβάνουν τα εξής: Ζωγραφική, σκάκι, μουσική και μάθημα ελληνικών και ευρωπαϊκής ιστορίας.

Τρίτη, 25 Απρίλιος 2017 14:23

Τελικοί Πίνακες Κοινωνικού Τουρισμού

Γράφτηκε από τον

Αναρτήθηκαν σήμερα, Τρίτη 25 Απριλίου 2017, στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.oaed.gr , οι οριστικοί πίνακες στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού και συγκεκριμένα τα οριστικά Μητρώα «Δικαιούχων – Ωφελουμένων» και «Παρόχων», οι οριστικοί Πίνακες Αποκλειομένων, καθώς και το αρχείο των αποδεκτών ενστάσεων.

Παρασκευή, 21 Απρίλιος 2017 20:34

Η παλλαπλά χαρμόσυνη Λαμπροτρίτη

Γράφτηκε από τον

Η τρίτη μέρα του Πάσχα είναι πολλαπλά χαρμόσυνη για την ακριτική Μητρόπολη Γουμενίσσης.
Κατ᾽ επικρατήσασα ιερή συνήθεια, όπως και σε πολλά Θεομητορικά προσκυνήματα, έτσι και εδώ, στο Θεομητορικό Μοναστήρι λιτανεύεται για δεύτερη μέσα στο χρόνο φορά η θαυματουργός και πολυσέβαστη εικόνα της Παναγίας Γουμένισσας.

Πέμπτη, 20 Απρίλιος 2017 20:44

Αιτήσεις ωφελούμενων στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης

Γράφτηκε από τον

Το «Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης» ενεργώντας ως δικαιούχος της πράξης με τίτλο «ΚΔΗΦ – ΑΜΚΕ Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης», ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας εύρεσης ωφελουμένων και προσκαλεί τα ενδιαφερόμενα άτομα με αναπηρία να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής.

Πέμπτη, 20 Απρίλιος 2017 20:39

Ανθοέκθεση του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Ευωδιές και χρώματα της φύσης θα πλημμυρίσει και πάλι ο πεζόδρομος της Κ. Γαβριηλίδη!

Συνεπές στο ετήσιο ραντεβού του το Τοπικό Τμήμα Κιλκίς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, διοργανώνει ΑΝΘΟΕΚΘΕΣΗ από 28 έως 30 Απριλίου 2017.
Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 18.00-22.00, Σάββατο: 09.00-21.00, Κυριακή: 10:30-17:00.

Πέμπτη, 20 Απρίλιος 2017 20:31

Η Πολιτιστική Εταιρία για τον Κ. Παλαμά

Γράφτηκε από τον

Η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς  διοργανώνει την Τετάρτη, 26 Aπριλίου 2017 στις 8.00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου (Μητροπόλεως 11, 3ος όροφος), εκδήλωση αφιερωμένη στον ποιητή Κωστή Παλαμά.
Η φιλόλογος Εύη Παναγοπούλου θα παρουσιάσει τον «άγνωστο» Παλαμά βασισμένη στο «Δωδεκάλογο του Γύφτου».
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ανήμερα του Πάσχα το Δ.Σ του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας επισκέφηκε τους νοσηλευόμενους του Νοσοκομείου Γουμένισσας. Όπως αναφέρθηκε, το Δ.Σ, χαρακτήρισε υποχρέωση του να βρεθεί στο πλευρό των ασθενών και των οικογενειών τους, οι οποίοι αυτές τις γιορτινές μέρες ζουν το δικό τους Γολγοθά, ενώ εξέφρασε τη στήριξη του στους εργαζομένους που βρίσκονται καθημερινά στη γραμμή του καθήκοντος.