Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017, 9:20:33 μμ

Πολιτιστικά

Πέμπτη, 09 Μάρτιος 2017 20:32

Χελιδονίσματα, τα κάλαντα του Μάρτη

Γράφτηκε από τον

Γράφει η Δέσποινα Μοσχούτα

 

< Ίδε το έαρ το γλυκύ
      πάλιν επανατέλλει,
      φέρον υγεία και χαράν
      και την ευημερίαν>

Τετάρτη, 08 Μάρτιος 2017 20:04

«Τα Μπουμπουχέρια» του Βαφειοχωρίου

Γράφτηκε από τον

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος «Τα Μπουμπουχέρια», το παραδοσιακό καρναβάλι του Βαφειοχωρίου.
Το παραδοσιακό ανατολικορωμυλιώτικο καρναβάλι ξεκίνησε από το δημοτικό σχολείο του χωριού και με χορό και τραγούδι οι κουδουνοφόροι διέσχισαν όλο το χωριό για να πάρουν τη νύφη και να επιστρέψουν στην αυλή του σχολείου, όπου και διαδραματίστηκε όλο το έθιμο.

Τετάρτη, 08 Μάρτιος 2017 20:02

O B’ Κατανυκτικός στην Ι. Μ. Κιλκισίου

Γράφτηκε από τον

Το εσπέρας της Κυριακής της Ορθοδοξίας και μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης τελέστηκε στον Ιερό Ναό Πέντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων, Πολιούχων και Εφόρων του Κιλκίς, ο Β’ Κατανυκτικός Εσπερινός με τη συμμετοχή Ιερέων της πόλεως και της Αρχιερατικής Περιφερείας του Κιλκίς.

Τετάρτη, 08 Μάρτιος 2017 19:56

Ευκράντη: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Γράφτηκε από τον

Με μια ξεχωριστή εκδήλωση τίμησε την Γυναίκα ο Σύλλογος Γυν. Δήμου Παιονίας ΕΥΚΡΑΝΤΗ, το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του κέντρου ΜΑΞΙΜ. Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό της προέδρου του Συλλόγου κ. Γαρυφαλλιάς ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ και μήνυμά της για την παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και το ρόλο της Γυναίκας, στην οικονομική κρίση που περνάει η χώρα μας.

Τρίτη, 07 Μάρτιος 2017 20:54

Πληροφόρηση και επαγγελματικός προσανατολισμός

Γράφτηκε από τον

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς και το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς σας προσκαλούν, την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 και ώρα 17:00, στην εκδήλωση που θα γίνει στην Βιβλιοθήκη με θέμα: «Η πληροφόρηση, κλειδί για τον Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό των νέων».

Ο Δήμος Κιλκίς, ο Δήμος Λύσης Κύπρου και και το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα (Σ.Ι.Μ.Α.Ε.) ΕΟΚΑ 1955 – 1959 συνδιοργανώνουν διήμερες εκδηλώσεις απόδοσης τιμής στη μνήμη του Κύπριου ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου το Σάββατο 11 Μαρτίου και την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017.

Το πρόγραμμα των  εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Δευτέρα, 06 Μάρτιος 2017 21:24

Νέα διοίκηση στην Πολιτιστική Εκπαιδευτικών

Γράφτηκε από τον

Τη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017  στην αίθουσα εκδηλώσεων του εντευκτηρίου της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς έγιναν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
Πρόεδρος: Τρίγκα Κωνσταντινιά
Αντιπρόεδρος:Δημητριάδου Φανή
Γ. Γραμμ.: Δουδούμη Στυλιανή
Ταμίας: Αλεβιζάκης Χρήστος
Μέλη:Ιωαννίδης Χρήστος, Καλφοπούλου Ελισάβετ, Τρόπιος Γιώργος
 Προηγήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας για τα μέλη του συλλόγου. Τυχερή ήταν η συνταξιούχος εκπαιδευτικός  κ. Γκόγκα Ελένη. 

Δευτέρα, 06 Μάρτιος 2017 21:18

Μάρτιος 2017 – Μήνας ανοιξιάτικων αποχρώσεων

Γράφτηκε από τον

Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας, Πολιτισμού και Ποιότητας Ζωής ανακοινώνεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα το Μάρτιο του 2017 στην πόλη του Κιλκίς και σε οικισμούς του με τη συνεργασία και σύμπραξη τοπικών πολιτιστικών σχημάτων. 

Τρίτη 7 και Πέμπτη 9  Μαρτίου – ώρα 09:00
Θεατρική παράσταση για σχολεία με το έργο “Φεγγαροσκεπαστής”
Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς
Δήμος Κιλκίς- Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών

Αγαπητοί φίλοι
Πολλές φορές αναρωτιέμαι ποιοι είμαστε, σε τι αποσκοπούμε, τι κάνουμε για τον κόσμο που ζούμε και αν η προσφορά μας αξίζει, αναγνωρίζεται, γίνεται σεβαστή από τους συνανθρώπους μας.
Αναρωτιέμαι μήπως τους αφήνει αδιάφορους, μήπως μισούν την όποια προσπάθεια για ένα καλύτερο κόσμο, ένα κόσμο που θα κληρονομήσουν από εμάς τα παιδιά μας.

Σάββατο, 04 Μάρτιος 2017 20:29

Συναρπαστική επίδειξη Zumba

Γράφτηκε από τον

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου όπου το γυμναστήριο μας Kinesis-Gym έδωσε βροντερό παρόν.
Για πέμπτη συνεχή χρονιά είχαμε την τιμή να συμμετέχουμε στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου μας με τρία διαφορετικά τμήματα Zumba. Η αρχή έγινε με τα μικρά μας, Zumba Kids team, στη συνέχεια τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά Zumba junior team και τέλος το τμήμα ενηλίκων το οποίο έκλεψε και τις εντυπώσεις με μια χορογραφία που ξεσήκωσε το πλήθος και εισέπραξε και το μεγαλύτερο χειροκρότημα του κοινού!
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του γυμναστηρίου μας, Zumba junior team κέρδισε το πρώτο βραβείο των εκδηλώσεων στην μεταμφίεση και στη χορογραφία!