Κυριακή, 23 Απριλίου 2017, 4:49:52 μμ

Πολιτιστικά

Παρασκευή, 31 Μάρτιος 2017 21:27

Εργαστήρι δημιουργικής γραφής

Γράφτηκε από τον

Στο εντευκτήριο της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί Εργαστήρι δημιουργικής γραφής με εισηγήτρια την Δρ. Χαρά Ανδρεΐδου, συγγραφέα.
Το εργαστήρι δημιουργικής γραφής έχει στόχο να μυήσει στον μαγικό κόσμο της συγγραφής όσους αγαπούν τη λογοτεχνία και θέλουν να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν με τους άλλους μέσα από τη γραφή  - επιθυμούν δηλαδή να μετουσιώσουν τον εσωτερικό και εξωτερικό τους κόσμο σε λογοτεχνικό έργο.

Εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου του Θοδωρή Δεύτου με τίτλο «Είμαι Πολίτισσα, τζάνουμ», συνδιοργανώνουν η ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες», ο δήμος Κιλκίς, οι εκδόσεις «Ωκεανός» και το βιβλιοπωλείο «Επιλογές». Είναι ένα  ακόμη συναρπαστικό μυθιστόρημα που αφηγείται με ιδιαίτερο τρόπο τη ζωή τριών γενεών μιας οικογένειας Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, από τον συγγραφέα του bestseller «Τραπεζούντα, το Διαμάντι της Ανατολής».

Εντυπωσιακή σε χρώματα και παρουσίες, υπήρξε η συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς, στις παρελάσεις που έλαβαν χώρα σε Κιλκίς  και Πολύκαστρο, στο πλαίσιο της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.
Έτσι, ανήμερα της μεγάλης αυτής εορτής για τον ελληνισμό, στην πόλη του Κιλκίς παρήλασαν χορευτές από όλα τα Χορευτικά Τμήματα του Λ.Ε.Κ. (παιδικά, εφηβικά, Ενηλίκων, Τμήμα Παραστάσεων), ενώ στο Πολύκαστρο παιδιά και ενήλικοι από τα αντίστοιχα Τμήματα, που λειτουργούν στην περιοχή σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Δήμου Παιονίας «Η Ευκράντη».
Όλοι, μικροί και μεγάλοι χορευτές παρήλασαν με καμάρι και υπερηφάνεια φορώντας παραδοσιακές φορεσιές, τις οποίες διαθέτει η Ιματιοθήκη του Λ.Ε.Κ. και καταχειροκροτήθηκαν από το πλήθος.

Πέμπτη, 30 Μάρτιος 2017 20:34

«H Πέτρα της Τύχης» του Γιάννη Μύρτση

Γράφτηκε από τον

Κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες από τις εκδόσεις «FYLATOS PUBLISHING» η νουβέλα του Γουμενισσιώτη συγγραφέα Γιάννη Μύρτση «Η Πέτρα Της Τύχης».
Πρόκειται για μια ιστορία που απευθύνεται κυρίως σε νεαρές ηλικίες, αν και μπορεί διαβαστεί ευχάριστα κι από μεγάλους, αφού θα τους θυμίσει εποχές αλλοτινές, νοσταλγικά ανέμελες.

Πέμπτη, 30 Μάρτιος 2017 20:33

Πασχαλινές Βιβλιοαναγνώσεις

Γράφτηκε από τον

Πασχαλινές δράσεις με ανάγνωση παραμυθιών, κατασκευές και χειροτεχνίες για παιδιά από 6 έως 14 ετών, θα πραγματοποιηθούν από την Μεγάλη Εβδομάδα έως και τις 21 Απριλίου στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς.
Για την συμμετοχή σε όλες τις δράσεις χρειάζεται προεγγραφή.

Η εταιρεία ΑΝΑΤΟΜΙΚ ΧΕΛΠ Α.Ε. μετά την ιδιαίτερη αποδοχή που είχε στα μέλη του Επιμελητηρίου η προσφορά της την επεκτείνει και σε όλους τους συλλόγους του νομου, με επιστολή που απέστειλε προς αυτούς ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Παναγιώτης Γιαννούλης.
Aναγνωρίζοντας την δύσκολη οικονομική συγκυρία και στη βάση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η εταιρεία  ΑΝΑΤΟΜΙΚ ΧΕΛΠ Α.Ε., μια εταιρεία 100% ελληνική, με πάνω από 4000 πελάτες φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα και με εξαγωγές σε 30 χώρες παγκοσμίως, παρουσιάζει με μεγάλη χαρά  μια SUPER προσφορά για όλους τους συλλόγους του Νομού Κιλκίς:

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον συνεχίζεται η έκθεση φωτογραφίας του Κώστα Τερζενίδη, «Το Μετέωρο Βήμα του Πελαργού», που διοργανώνουν ο Δήμος Κιλκίς, η ΤΕΧΝΗ, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας, οι Σχολικές και οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Την έκθεση στα γραφεία της ΤΕΧΝΗΣ την έχουν επισκεφτεί μέχρι τώρα εκατοντάδες μαθητές των σχολείων, με ξενάγηση από τον Κ. Τερζενίδη και δημιουργική απασχόληση. Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε, η λειτουργία της έκθεσης παρατείνεται μέχρι και το Σάββατο 8 Απριλίου. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10π.μ.-12μ.μ. και Κυριακή 5:30-8μ.μ.

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι εοσταστικές εκδηλώσεις, για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στη Γουμένισσα. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017 με την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των πεσόντων και στην συνέχεια με την μαθητική παρέλαση επί της οδού Εθνικής Αντίστασης, παρουσία των τοπικών Αρχών.

Δευτέρα, 27 Μάρτιος 2017 21:07

Ο πλούτος του Λαογραφικού Μουσείου Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Είναι σαν τις ανασκαφές των αρχαιολόγων...Όσο ψάχνεις, ανακαλύπτεις... Πρόκειται για τους «θησαυρούς» του λαογραφικού μουσείου τόσο στα εκθέματα, όσο και σε αυτούς που βρίσκονται καταγεγραμμένοι μέσα στις κούτες, αφού δεν υπάρχει χώρος να εκτεθούν. Μέσα σε παλιοκαιρίσιες μυρωδιές, ξεπροβάλλει η ιστορία ενός τόπου και ενός λαού, οι αγώνες για ελευθερία, για γνώση, για επιβίωση.

Κυριακή, 26 Μάρτιος 2017 15:02

Διήμερη εκδρομή στο ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Γράφτηκε από τον

Το κέντρο της Ρούμελης, την καταπράσινη Ευρυτανία, το πανέμορφο Καρπενήσι, επισκεφτήκαμε στις  11 και  12 Μάρτιου οι Συνταξιούχοι του Δημοσίου Νομού Κιλκίς.
Το Σάββατο 11 Μαρτίου, δια μέσου Λαμίας και του σκαρφαλωμένου στα ύψη Τυμφρηστού που είναι κτισμένος  σαν σε αναβαθμίδες, με συνεχόμενο άγριο τοπίο με πλούσια και πυκνή δασική βλάστηση και περνώντας  από τα λεγόμενα "Ευρυτανικά Τέμπη" και το άγριο στενό πέρασμα "Κλειδί" με τα πανύψηλα κατακόρυφα βράχια και μετά την τοποθεσία "Πατήματα της Παναγίας" φτάσαμε στο σφηνωμένο μέσα στο βράχο μοναστήρι της Παναγίας Προυσιώτισσας. Στο χώρο του μουσείου της Μονής υπάρχουν αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας σκεύη, εικόνες, άμφια, ευαγγέλια κ.λπ., καθώς και τα όπλα του Γεωργίου Καραϊσκάκη.