Σάββατο, 29 Απριλίου 2017, 4:36:51 πμ

Πολιτιστικά

Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2017 20:32

«Το σακάκι που βελάζει»

Γράφτηκε από τον

H Θεατρική Σκηνή της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς παρουσιάζει το θρυλικό έργο του Στανισλάβ Στρατίεβ «Το σακάκι που βελάζει», το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. Έναρξη παραστάσεων: 8.30μ.μ.
Το έργο περιγράφει την περιπέτεια ενός μορφωμένου ανθρώπου που μπλέκει στα δίχτυα μιας κρατικής υπηρεσίας εξαιτίας μιας γελοίας παρεξήγησης και στην προσπάθειά του να γλυτώσει από τον παραλογισμό του συστήματος καταλαβαίνει πώς ο άνθρωπος συνθλίβεται καθημερινά μαζί με τις αξίες και τα οράματά του.

Την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής και μέλος του Εφορευτικού Συμβουλίου κ. Παπαδοπούλου Μαρία, με ιδιαίτερη χαρά υποδέχτηκε στην Βιβλιοθήκη τα μέλη της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης», για την πραγματοποίηση μιας δράσης.

Τετάρτη, 22 Μάρτιος 2017 20:16

Έκθεση φωτογραφίας και παρουσίαση βιβλίου

Γράφτηκε από τον

Την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017, στις 7μ.μ., πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, εορταστική εκδήλωση του συλλόγου Στενημαχιτών «ο Άγιος Τρύφων» που περιελάμβανε:
1. Έκθεση παλαιών φωτογραφιών από πόλεις της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Τρίτη, 21 Μάρτιος 2017 20:38

Αφιέρωμα στον “Χρυσό νοικοκύρη”

Γράφτηκε από τον

Πραγματοποιήθηκε στις  15 Μαρτίου 2017 το αφιέρωμα στον κιλκισιώτη συγγραφέα λογοτεχνικών έργων  Λάζαρο Παυλίδη στο αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑΛ Κιλκίς με πρωτοβουλία του Ομίλου για την ιστορία και τον πολιτισμό του Κιλκίς. Μεγάλη ήταν η προσέλευση των μαθητών των Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ της πόλης του Κιλκίς καθώς και πολιτών της πόλης. Παρούσα ήταν και η σύζυγος του συγγραφέα κ. Ελένη Παυλίδη που συγκινημένη καταχειροκροτήθηκε από τους μαθητές και όλους τους παρευρισκόμενους.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Κιλκίς  ΟΜΝΕΣ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Κιλκίς διοργανώνουν  Εκδήλωση – Ομιλία με θέμα:
«Ανοιχτά σχολεία, ανοιχτά θρανία... χτίζοντας το σχολείο του μέλλοντος» Η ένταξη των προσφύγων στη σχολική πραγματικότητα. Κεντρικός Ομιλητής: Ομότιμος Καθηγητής  κ. Γιώργιος Τσιάκαλος Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:30.

Απογευματινό τσάι, προσφέροντας εδέσματα και λουλούδια στις περιθαλπόμενες του Παραρτήματος Κιλκίς του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, ήταν το δώρο για την ημέρα της γυναίκας, την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017, από τα μέλη του νεοσυσταθέντος διοικητικού συμβουλίου των φίλων του Οίκου Ευγηρίας, (πρώην Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Κιλκίς).

Σάββατο, 18 Μάρτιος 2017 19:34

Φεγγαροσκεπαστής και Γεροντοκαμώματα

Γράφτηκε από τον

Με την ευκαιρία εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρα Κουκλοθεάτρου, στις 21 Μαρτίου, ο Δήμος Κιλκίς ντύνεται τα γιορτινά του και προγραμματίζει εντυπωσιακά δρώμενα στο Συνεδριακό Κέντρο, στην κεντρική οδό της 21ης Ιουνίου και στην Πλατεία Ειρήνης.
    Τα προεόρτια θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 20 Μαρτίου και ώρα 19:00μ.μ με την παράσταση '' Ο Φεγγαροσκεπαστής''  από την Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς ενώ η κεντρική εκδήλωση  περιλαμβάνει κουκλοθεατρικά  δρώμενα, από τη ζωή του Αγησίλαου και της Μαρίκας, με τίτλο ''Γεροντοκαμώματα'' από την κουκλοθεατρική ομάδα ''Παραμυθόδεντρο'', την Τρίτη 21 Μαρτίου.

Σάββατο, 18 Μάρτιος 2017 19:29

Συνάντηση χορωδιών με στόχο τη μουσική σύμπραξη

Γράφτηκε από τον

Την 1η Απριλίου, ημέρα Σάββατο, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η 3η Συνάντηση Χορωδιών Παιονίας, επιβεβαιώνοντας την επιτυχημένη εκδήλωση των δύο προηγούμενων ετών, τόσο σε οργανωτικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο παρουσίασης.
Στόχος της μουσικής αυτής σύμπραξης, που τελείται υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Παιονίας, είναι η προβολή πολιτιστικών δράσεων μέσω της συλλογικότητας και η  προαγωγή ενθαρρυντικών προσεγγίσεων ενασχόλησης με τη μουσική.

Το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, το μονοήμερο θεματικό σεμινάριο με θέμα «ΚΛΙΚ στα μονοπάτια του Κιλκίς: Αξιοποίηση της Τέχνης της Φωτογραφίας στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»  που διοργάνωσαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς (Κ.Π.Ε. Κιλκίς), η Δ.Δ.Ε. Ανατ. Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του δικτύου «Κλικ, προστάτευσέ το!»  και  το Κ.Π.Ε. Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου στο πλαίσιο του δικτύου «Βιώσιμη πόλη: η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης σε συνεργασία  με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης δια μέσου των Υπευθύνων Π.Ε. και Σχολικών Δραστηριοτήτων, με 42 εκπαιδευτικούς των παραπάνω διευθύνσεων.

Τη Δευτέρα 13-3-2017 στις 6 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στην αίθουσα του επιμελητηρίου στο Κιλκίς, η επίσημη τελετή υπόσχεσης - απονομής πτυχίων της 2ης σειράς των Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών του περιφερειακού τμήματος Κιλκίς.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός, ο βουλευτής Κιλκίς κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο αντιπερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, η πρόεδρος  του περιφερειακού τμήματος ΕΕΣ Σερρών, κ. Θεοδωρίδου Μαρία,  πολυμελής αντιπροσω-πεία του περιφερειακού τμήματος Θεσ/νίκης με επικεφαλή τη Διευθύντριά του κ. Τριανταφυλλίδου Ευγενία, ο εκπρόσωπος του ΕΕΣ Λάρισας,κ. Μπαρλαγιάννης Θανάσης, οι αντιδήμαρχοι Κιλκίς κ. Ζιούτα Αικατερίνη και Τσαντάκης Δημήτριος, εκπρόσωποι του Στρατού, της Πυροσβεστικής , χορηγοί και πλήθος κόσμου.