Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017, 1:42:50 μμ

Πολιτιστικά

Το Σάββατο 27 Μαΐου 2017, στις 8μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής των βραβείων και επαίνων στους νικητές του φετινού 22ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού».
Στον καταξιωμένο αυτό θεσμό που διοργανώνει με συνέπεια τα τελευταία 22 χρόνια η ΤΕΧΝΗ Κιλκίς, συμμετείχαν 101 ποιητές από όλα τα διαμερίσματα του ελλαδικού χώρου και από χώρες του εξωτερικού, αριθμός που καταδεικνύει τόσο το υψηλό επίπεδό του, όσο και το αμείωτο ενδιαφέρον από πλευράς των συμμετεχόντων.

Δευτέρα, 22 Μάιος 2017 21:25

Τιμή στη μάνα την ιερή, τον πυλώνα της οικογένειας

Γράφτηκε από τον

Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση για τη γιορτή της Μητέρας που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Άγιος Τρύφων" Γουμένισσας. Με μια πολύ όμορφη εκδήλωση στο καφέ Αντίδοτο, γιόρτασε τη Γιορτή της Μητέρας, την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, το απόγευμα. Μια εκδήλωση αφιερωμένη σε μια ξεχωριστή ύπαρξη, τη μητέρα, που αποτελεί τον πυλώνα της οικογένειας.

Πόλος έλξης για 2η συνεχόμενη χρονιά αποδείχθηκε η εκδήλωση "Παίζουμε όπως παλιά..." με παραδοσιακά παιχνίδια, που διοργάνωσε το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς  την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, στο Πάρκο-Κήπος.
Η φετινή διοργάνωση είχε τίτλο «Από την αρχαιότητα ως σήμερα» και απευθυνόταν σε νήπια και μαθητές  Δημοτικών Σχολείων.

Δευτέρα, 22 Μάιος 2017 21:16

Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές

Γράφτηκε από τον

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς συμμετέχει για τρίτη συνεχή χρονιά στον εορτασμό των Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών 2017, μια δράση που καθιερώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού από το 2012 σε χρονική εγγύτητα με την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον (5 Ιουνίου). Σκοπός της είναι να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σε θέματα που αφορούν στο φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον.

Δευτέρα, 22 Μάιος 2017 21:13

Παίονες εν δράσει

Γράφτηκε από τον

Η μικτή χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουμένισσας ''ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ'' μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Μικρασιατών Έδεσσας ''Η ΜΠΙΓΑ'', συμμετείχε στην 6η συνάντηση χορωδιών που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου νομού Πέλλας.

Σάββατο, 20 Μάιος 2017 18:54

«ΒηματίΖΩ» στις μονές του Πάικου

Γράφτηκε από τον

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» στα πλαίσια δράσεων εκπαίδευσης, κοινωνικοποίησης και ψυχαγωγίας της Πράξης «ΚΔΗΦ- Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία Ν. Κιλκίς «Βηματίζω»»  του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία», Άξονας Προτεραιότητας ΑΞ09Β «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης  και καταπολέμησης της φτώχειας – ΕΚΤ», του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 με κωδικό ΟΠΣ 5001582, πραγματοποίησε προσκυνηματική-εκπαιδευτική εκδρομή στις κατάφυτες πλαγιές του όρους Πάϊκου και συγκεκριμένα στο Ιερό Κοινόβιο του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στο Πεντάλοφο, μετόχι της Μονής Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους που θεμελιώθηκε το 1981.

Παρασκευή, 19 Μάιος 2017 21:37

Αναδρομική έκθεση έργων του Χρήστου Τσιλιγκερίδη

Γράφτηκε από τον

Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Χρήστου Τσιλιγκερίδη θα πραγματοποιηθεί στο Μύλο του Παππά, κεντρικό κτήριο – ισόγεια αίθουσα, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 16 μέχρι τις 20 Μαΐου, με ωράριο λειτουργίας 10:00-22:00.

Παρασκευή, 19 Μάιος 2017 21:28

«Δρόμοι της Ορθοδοξίας» του Πάικου

Γράφτηκε από τον

Διεθνές επιστημονικό ενδιαφέρον για τους «Δρόμους της Ορθοδοξίας»  και ειδικότερα για την ανάπτυξη του προσκυνηματικού και θρησκευτικού τουρισμού στον ορεινό όγκο του Πάικου, παρατηρείται μέσω της δημοσίευσης σχετικής επιστημονικής μελέτης από τον κ. Φώτη Κιλιπίρη, καθηγητή Διοίκησης Τουρισμού και Φιλοξενίας στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμος Κιλκίς παρουσιάζει το νέο βιβλίο του βουλευτή α' Θεσσαλονίκης Κώστα Γκιουλέκα ''Ο Μακεδονικός Αγώνας – Από τις εφημερίδες της εποχής – Η ένοπλη φάση 1903-1908'' την Παρασκευή 26 Μαϊου και ώρα 20:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. Πρόκειται για έναν αφιερωματικό τόμο 600 σελίδων, βασισμένο στα δημοσιεύματα των εφημερίδων εκείνης της εποχής που αναφέρονται στα τραγικά γεγονότα στη Μακεδονία.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Νατσιός, ο πρώην Δήμαρχος Κιλκίς Αναστάσιος Αμανατίδης και ο ίδιος ο συγγραφέας του Κώστας Γκιουλέκας.

Τετάρτη, 17 Μάιος 2017 19:46

Παρουσίαση βιβλίου

Γράφτηκε από τον

Την Τετάρτη 10/05/2017  παρουσιάστηκε το βιβλίο της Ραχήλ Μαρτίδου «Ένας μαρκαδόρος μια φορά βγήκε απ’ το κουτί του κι είπε γεια»  στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς.
Το βιβλίο παρουσίασαν η Ιωάννα Αρβανίτη, Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η Μαρία Παπαδοπούλου, Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής.
Οι μικροί μαθητές του 8ου Νηπιαγωγείου μαζί με τις νηπιαγωγούς τους, Χατζηαγγελίδου Κυριακή, Ιωαννίδου Μαρία και Μπαλάσκα Ασημίνα τραγούδησαν το τραγουδάκι που συνοδεύει το βιβλίο.