Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017, 9:22:27 μμ

Πολιτιστικά

Κυριακή, 26 Φεβρουάριος 2017 13:38

Πρόγραμμα ομιλητών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής 2017

Γράφτηκε από τον

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΥΡΙΝΗΣ
(Της Συγχωρήσεως)
26 Φεβρουαρίου – Ώρα 5:30 το απόγευμα
Κατανυκτικός Αρχιερατικός Εσπερινός
Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό
Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς
Ομιλητής: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης
Πολυανής και Κιλκισίου κ. Eμμανουήλ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου από τον Σύλλογο Γυναικών Δήμου Παιονίας ΕΥΚΡΑΝΤΗ ημερίδα με θέμα:  “Ορθοδοντικά προβλήματα σε παιδιά και η αντιμετώπισή τους”.
Ομιλήτρια της εκδήλωσης η ορθοδοντικός Κα Παναγιώτα Χρ. ΓΚΟΛΙΑΡΗ από το Κιλκίς, η οποία ανέπτυξε το θέμα από όλες του τις πλευρές,( επιστημονική, ατομική και κοινωνική ) με σαφή λόγο και απλότητα για ουσιαστική κατανόηση του αντικειμένου από το κοινό. Η όλη παρουσίαση υποβοηθούνταν από την επίδειξη των εικόνων και VIDEO. Την εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε η πρόεδρος του Δ.Σ της  ΕΥΚΡΑΝΤΗ  Κα Γαρυφαλλιά ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ.

Για άλλη μια φορά η χορωδία του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς έγινε άξιος πρεσβευτής της πόλης μας. Συμμετείχε με επιτυχία στο 17ο χορωδιακό φεστιβάλ, που οργάνωσε στην Καρδίτσα, ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος ΑΡΙΩΝ.
Ερμήνευσε υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Ζγούρα και καταχειροκροτήθηκε, τα τραγούδια:

Πέμπτη, 23 Φεβρουάριος 2017 23:04

Τσίκνισαν οι Παίονες Γουμένισσας

Γράφτηκε από τον

Γέμισε από μυρωδιές η κεντρική πλατεία της Γουμένισσας την τσικνοπέμπτη (16 Φεβρουαρίου) με την προετοιμασία του παραδοσιακού χαλβά από τα μέλη του Πολιτστικού Συλλόγου Γουμένισσας ''ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ'', όπως ορίζει η μέρα, σύμφωνα με την παράδοση, δίνοντας μια ξεχωριστή ''νότα'' στο κέντρο της πόλης μας.

Τετάρτη, 22 Φεβρουάριος 2017 21:00

Πλημμύρισε μελλοντικούς γκραν μετρ η “Πόλις”

Γράφτηκε από τον

Διεξήχθη την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 το Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού Νομού Κιλκίς. Τους αγώνες διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το Καλλιτεχνικό και Πολιτιστικό Σύνολο «η πόλις» στους χώρους των εργαστηρίων του. Συμμετείχαν συνολικά 97 μαθητές όλων των ηλικιών (από νηπιαγωγείο μέχρι και λύκειο) από τα σχολεία του Νομού Κιλκίς.

Την Κυριακή ,12 Φεβρουαρίου 2017 , πραγματοποιήθηκε με επιτυχία εκδήλωση που διοργάνωσε ο Όμιλος για την ιστορία και τον πολιτισμό του Κιλκίς σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο Κιλκίς και το σύλλογο Παλιννοστούντων ομογενών ν. Κιλκίς ‘’Η ωραία πηγή’’. Το θέμα της εκδήλωσης  ήταν ο Ελληνισμός της Σοβιετικής  Ένωσης 1922-1991.

Δευτέρα, 20 Φεβρουάριος 2017 23:39

H Βασιλόπιτα των Κρητών Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Ο Σύλλογος Κρητών Ν. Κιλκίς «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» έκοψε την Βασιλόπιτά του στην καθιερωμένη εκδήλωσή του, με τον τρόπο που οι κρητικοί γνωρίζουν: με πολύ κέφι, χορό, μοναδικές κρητικές γεύσεις και τσικουδιές.
Τη Βασιλόπιτα ευλόγησε ο πατέρας Γεώργιος, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Φραγκιαδάκης ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και υγεία, ευχαριστώντας τα μέλη της διοίκησης για την εθελοντική τους προσφορά και δράση στο σύλλογο.

Δευτέρα, 20 Φεβρουάριος 2017 23:34

Τίμησαν τα ιδρυτικά μέλη. Έκοψαν την πίτα τους

Γράφτηκε από τον

Στην φετινή συνεστίαση του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς, εκτός από την κοπή της πίτας και την απονομή πλακετών σε συναδέλφους ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου και εκλεγμένα στο Δ.Σ., έγινε ταυτόχρονη εκλογή αντιπροσώπων για την Π.Ο.Π.Σ., συμφώνα με την αριθ. 01/05-01-2017 απόφαση του Δ.Σ.

Σάββατο, 18 Φεβρουάριος 2017 20:49

Γλέντησαν με την ψυχή τους οι “Παίονες”

Γράφτηκε από τον

Η Γουμένισσα γλέντησε και διασκέδασε μέχρι πρωίας με πολύ κέφι και χορό, υπό τους ήχους των χάλκινων πνευστών της και όχι μόνο, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 στο ξενοδοχείο ''ΠΑΡΥΦΕΣ''. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γουμένισσας ''ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ'' διοργάνωσε τον καθιερωμένο χορό του. Η αθρόα προσέλευση του κοινού, οι πολλες εκπλήξεις, τα πλούσια δώρα και η καλή διάθεση, ήταν τα χαρακτηριστικά της χοροεσπερίδας.

Το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων και Συνταξιούχων ΟΤΕ Κιλκίς, το διοργανωτή του 13ου Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, που πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017, εκπροσώπησε το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς.
Στο Φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς και ενθουσίασε το κοινό με τα χρώματα, τους ήχους και  τους χορούς από όλη την Ελλάδα, χόρεψαν χορευτικά σύνολα των πολιτιστικών κέντρων ΟΤΕ Αλεξανδρούπολης, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Κοζάνης και Χίου. Το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων και Συνταξιούχων ΟΤΕ Κιλκίς εκπροσώπησε το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς (συμμετείχαν το μεγάλο παιδικό Χορευτικό Τμήμα του και το Τμήμα Παραστάσεων), με χορούς από τη Θράκη.