Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017, 10:33:35 μμ

Πολιτιστικά

Πέμπτη, 29 Ιούνιος 2017 00:12

Γέμισε χρώματα κι αισθήματα το φουαγέ του Συνεδριακού

Γράφτηκε από τον

Το φουαγέ του Συνεδριακού Κέντρου Κιλκίς γέμισε χρώματα κι αισθήματα από τους φωτογραφικούς φακούς 15 μελών του Εργαστηρίου Ψηφιακής Φωτογραφίας, στην εξαιρετική έκθεση φωτογραφίας που οργάνωσαν.
Ψυχή, συντονιστής και δάσκαλος αυτής της ωραίας παρέας των φωτογράφων του Κιλκίς ήταν ο Γιάννης Ιωσηφίδης, που έστησε το Εργαστήρι και το κράτησε ζωντανό. Τα μέλη του που συμμετείχαν στην έκθεση με φωτογραφίες τους είναι:
Περτσινίδης Αλέξανδρος, Αποστολίδης Κωνσταντίνος, Νταγκουνάκης Γεώργιος, Βούλα Τσαγανού, Τσαρίδης Γεώργιος, Κική Τσαουσίδου, Ειρήνη Ισακίδου, Λίνα Γρηγοριάδου, Ίνα Γρηγοριάδου, Λεοντιάδης Γεώργιος, Λεοντιάδου Κική, Εύη Βαγιάτη, Αφροδίτη Ζόγκα και Καραντώνη Νόνη.

Πέμπτη, 29 Ιούνιος 2017 00:06

«Σουμκέτρου» την Κυριακή στα Λιβάδια

Γράφτηκε από τον

Ο Λαογραφικός Σύλλογος Μεγαλολιβαδιωτών Πάικου και ο Σύλλογος Γυναικών Λιβαδίων «οι Αρμάνες» σας προσκαλούν στην ετήσια εκδήλωση του «Σουμκέτρου 2017» που θα πραγματοποιηθεί στα Μεγάλα Λιβάδια του Πάικου το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017 σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί.

Τετάρτη, 28 Ιούνιος 2017 23:59

Ποντιακό πανοϋρ από τους Ακρίτες Πολυκάστρου

Γράφτηκε από τον

Ο Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες» διοργανώνει το Σάββατο 8 Ιουλίου και ώρα 21:00 την ετήσια θεσμική εκδήλωσή του «Ποντιακό Πανοΰρ».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου, στο Πολύκαστρο. Φιλοξενούμενη της εκδήλωσης θα είναι αντιπροσωπεία του αδελφού σωματείου Αθανασία, από το Κίτι της Λάρνακας.

Τετάρτη, 28 Ιούνιος 2017 23:57

Τα ίχνη μίας άλλης Ειδομένης ψάχνουν οι αρχαιολόγοι

Γράφτηκε από τον

Τα ίχνη μίας άλλης Ειδομένης θα αναζητήσουν επιστήμονες, το επόμενο χρονικό διάστημα, στο υπέδαφος μίας περιοχής που συνδέθηκε άρρηκτα με το προσφυγικό, ενώ διαδραμάτιζε ανά τους αιώνες σημαντικό ρόλο ως πέρασμα μεταξύ βορρά και νότου, μέσω της κοιλάδας του Αξιού ποταμού. Στο ίδιο σημείο, εκεί όπου το 2007 και το 2015 υπήρξαν αρχαιολογικά ευρήματα της νεολιθικής και της μεσοβυζαντινής περιόδου, θα γίνει γεωφυσική και δορυφορική τηλεπισκόπηση με χρήση μαγνητικών, ηλεκτρικών και ηλεκτρομαγνητικών τεχνικών και γεωραντάρ.

Τρίτη, 27 Ιούνιος 2017 22:48

Υπέροχη «Η Λίμνη των Κύκνων»

Γράφτηκε από τον

Ασφυκτικά γεμάτη ήταν η αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κιλκίς, το απόγευμα της Κυριακής 18 Ιουνίου 2017, κατά την παράσταση μπαλέτου «Η Λίμνη των Κύκνων» του Τσαϊκόφσκι, από τα παιδιά του Τμήματος Σύγχρονου Χορού και Μπαλέτου της ΤΕΧΝΗΣ.

«Το κοινό του 26ου Φεστιβάλ Ναυπλίου αλλά και οι επισκέπτες της πόλης είχαν την ευκαιρία το Σάββατο, δεύτερη μέρα της εφετινής διοργάνωσης, να περάσουν ένα βράδυ υπό τους παραδοσιακούς ήχους της Μακεδονίας από τα Χάλκινα της Γουμένισσας», γράφουν οι Αργολικές Ειδήσεις.

Πάνω από 300 χάταλα και έφηβοι, κορτσόπα και αγουρόπα, έδωσαν βροντερό παρών στο επετειακό 10ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Παιδικών Χορευτικών Συγκροτημάτων, που συνδιοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος με το Δήμο Κιλκίς.

Σάββατο, 24 Ιούνιος 2017 13:47

Η OMNEΣ διδάσκει ποντιακά!

Γράφτηκε από τον

Ο Σύλλογος Εθελοντών  Κιλκίς ΟΜΝΕΣ σας προσκαλεί στην ανοιχτή εκδήλωση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25/06/2017 και ώρα 19.30΄ στο αμφιθέατρο του νέου πάρκου Κιλκίς.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση του τμήματος «Εκμάθησης της Ποντιακής Διαλέκτου» που πρόκειται να λειτουργήσει σε αίθουσα του συλλόγου.

Πέμπτη, 22 Ιούνιος 2017 21:07

NATAΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ ΒΑΒΕΛ 2 Summer Edition

Γράφτηκε από τον

Η ΒΑΒΕΛ2 - βασισμένη στην 5η δισκογραφική συνάντηση της Νατάσσας Μποφίλιου με το Θέμη Καραμουρατίδη και το Γεράσιμο Ευαγγελάτο - ανανεώνει τον ήχο και το ύφος της και μετά τις συνεχόμενες sold out παραστάσεις του χειμώνα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ταξιδεύει το καλοκαίρι σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η καθιερωμένη ετήσια μουσικοχορευτική εκδήλωση όλων των Χορευτικών Τμημάτων του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017, στις  8μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς και θα είναι αφιερωμένη στην αρχαία Εγνατία Οδό.