Κυριακή, 22 Απριλίου 2018, 3:47:08 πμ

Πολιτιστικά

Δευτέρα, 19 Μάρτιος 2018 20:31

Κοσμοσυρροή στην 92η αιμοδοσία των "Ακριτών"

Γράφτηκε από τον

Την Κυριακή 4-3-2018 ξεκίνησε ο 29ος χρόνος λειτουργίας της τράπεζας αίματος των ΑΚΡΙΤΩΝ Πολυκάστρου με την πραγματοποίηση της 92ης εθελοντικής αιμοδοσίας των μελών της στο «Σπίτι του Πόντου» στο Πολύκαστρο.
Για άλλη μια φορά προσήλθαν δεκάδες μέλη εθελοντές αιμοδότες και πρόσφεραν το αίμα τους για τον πάσχοντα συνάνθρωπο μας μεταξύ αυτών αρκετά νέα μέλη (8) ανέβασαν τον αριθμό των μελών σε 1129. Στο διαθέσιμο χρόνο από 9.30 -13.00 αιμοδότησαν εξήντα επτά (67) μέλη.

Με την ολοκλήρωση του 31ου ετήσιου συνεδρίου «Το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και Θράκη» στη Θεσσαλονίκη, ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG) ενημερώνει για τη συμβολή του στη διενέργεια σημαντικού αρχαιολογικού έργου στη Βόρεια Ελλάδα:

Μέχρι σήμερα, ομάδες ειδικών έχουν πραγματοποιήσει περίπου 300 σωστικές ανασκαφές μικρής και μεγαλύτερης κλίμακας, και περισσότερες από 100 δοκιμαστικές τομές στη Ζώνη Εργασίας του ΤΑΡ, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη άλλες 7 σωστικές ανασκαφές μεγάλης κλίμακας στις Περιφέρειες από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός.

Πέμπτη, 15 Μάρτιος 2018 23:51

Κάντε με τους ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ ένα ταξίδι στις ρίζες μας

Γράφτηκε από τον

Του Αιμίλιου Σαββίδη.

Φίλε αναγνώστη εσύ που αναζητάς την γνώση, έλα να κάνουμε μαζί ένα μακρινό ταξίδι πίσω στον χρόνο σ’ αυτό το ζεστό αγκάλιασμα της ζωής, στο όνειρο που δεν χάθηκε αλλά έμεινε ριζωμένο πολύ βαθιά στην μνήμη μας.
Να ταξιδέψουμε σε πολιτείες και ηρωϊκά κάστρα μισογκρεμισμένα, σε εκκλησίες και μοναστήρια, μάρτυρες περασμένων μεγαλείων σε φύση σκληρή και ταυτόχρονα πανέμορφη και ειδυλλιακή, σε περιβάλλον όπου διαμορφώθηκε ο χαρακτήρας η ιδιοσυγκρασία και η ψυχή των κατοίκων του Πόνου. Εκεί που έζησαν άνθρωποι ηλιογέννητοι που απ΄ τα παμπάλαια χρόνια, βύζαιναν μυστηριακά το φως μέσα στους μύθους και αντλούσαν τους χυμούς βαθιά από την πιο γνήσια λαϊκή τους παράδοση.

Πέμπτη, 15 Μάρτιος 2018 23:36

Η “Ευκράντη” τίμησε και τιμήθηκε με ευρεία συμμετοχή

Γράφτηκε από τον

Την παγκόσμια  ημέρα της Γυναίκας, όπως, ως γνωστόν, έχει ορισθεί η 8η Μαρτίου κάθε έτους, τίμησε με μια λιτή αλλά συνάμα απολύτως αντιπροσωπευτική εκδήλωση για την γυναικεία παρουσία στην περιοχή της Παιονίας, ο σύλλογος γυναικών δήμου Παιονίας «Ευκράντη», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3.3.18 στον πολυχώρο εστίασης «Αλεξάνδρειον» του Πολυκάστρου.

Πέμπτη, 15 Μάρτιος 2018 20:24

Έκθεση φωτογραφίας και παραδοσιακής φορεσιάς ΛΕΚ

Γράφτηκε από τον

Με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την ίδρυσή του, το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς διοργανώνει μια ιδιαίτερη έκθεση φωτογραφίας και παραδοσιακής φορεσιάς. Η ενδιαφέρουσα αυτή έκθεση που αφορά στην ιστορία και στην αδιάλειπτη πολιτιστική παρουσία και δραστηριότητά του, εγκαινιάζεται την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, στις 6.30μ.μ., στις εγκαταστάσεις του (Μητροπόλεως 11).

Χθες, Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) παρουσιάστηκε το βιβλίο ‘’Χαλαμονή’’ του Αντώνη Παυλίδη, προέδρου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων εκπαιδευτικών.

Στην παρουσίαση μίλησαν ο Πρύτανης του ΠΑΜΑΚ Αχιλλέας Ζαπράνης, ο συγγραφέας του βιβλίου Αντώνης Παυλίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου και ο ιστορικός και σχολικός σύμβουλος Β/θμιας Εκπαίδευσης δρ Πολύβιος Στράντζαλης. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Παραρτήματος Ν. Κιλκίς της Ε.Α.Α.Σ., σας προσκαλούν στη διάλεξη, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 23η Μαρτίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00 μ.μ. στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κιλκίς, σε συνεργασία με την 71η Α/Μ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ «ΠΟΝΤΟΣ» με θέμα: «Η 25η Μαρτίου 1821, πηγή έμπνευσης και προβληματισμού».

Τετάρτη, 14 Μάρτιος 2018 23:16

Ο Ερυθρός Σταυρός συγκεντρώνει τρόφιμα στην Παιονία

Γράφτηκε από τον

Στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας, γίνεται προσπάθεια συγκέντρωσης τροφίμων, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – Περιφερειακής Επιτροπής Γουμένισσας, που είναι απαραίτητα για την καθημερινή διαβίωση των οικονομικά αδυνάτων συμπολιτών μας του Δήμου Παιονίας. Για τον σκοπό αυτό θα συγκεντρώσουμε τρόφιμα προκειμένου να διατεθούν τις Άγιες ημέρες του Πάσχα σε όλους όσους έχουν ανάγκη. Όποιοι μαθητές έχετε τη δυνατότητα να στηρίξετε την προσπάθειά μας, μπορείτε να προσφέρετε τρόφιμα μακράς διαρκείας (μακαρόνια, ρύζι, ζάχαρη, όσπρια, λάδι, γάλα, κ.λ.π.), παιδικό γάλα σε σκόνη, σαμπουάν, σαπούνια, οδοντόκρεμες, παιδικές κρέμες.

Τετάρτη, 14 Μάρτιος 2018 21:30

Το χρέος της ευθύνης

Γράφτηκε από τον

Το περασμένο Σάββατο 3 Μαρτίου 2018, ο Δήμος ΠΑΟΝΙΑΣ σε ειδική εκδήλωση "ΕΡΓΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΙΣ 2018", μεταξύ των άλλων Διακριθέντων και Βραβευθέντων, βραβεύθηκε στο πρόσωπό μου και το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο, που δημιουργήσαμε στο χωριό μου Μεταμόρφωση, που υπάγεται στο Δήμο Παιονίας.
 Το Μουσείο, τα εγκαίνια του οποίου κάναμε τον Αύγουστο του 2010, στεγάστηκε  στο παλιό δημοτικό σχολείο του χωριού μας, αφού πρώτα το αναστηλώσαμε και το ανακαινίσαμε.

Τετάρτη, 14 Μάρτιος 2018 21:30

ΟΜΝΕΣ: Καθ’οίκον ένδυση

Γράφτηκε από τον

O Σύλλογος Εθελοντών Κιλκίς ΟΜΝΕΣ ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας της νέας κοινωνικής δομής παροχής ένδυσης, την Κοινωνική Μπουτίκ ΟΜΝΕΣ «KAΘ’ΟΙΚΟΝ ΕΝΔΥΣΗ».
Είναι o χώρος που στηριζόμενος στον εθελοντισμό της τοπικής κοινωνίας, θα διανέμει σε ωφελούμενα άτομα  του προγράμματος του ΟΜΝΕΣ, αλλά και νοικοκυριά της πόλης, που το έχουν ανάγκη, είδη ένδυσης  και υπόδησης, κ.λ.π.