Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018, 11:51:32 πμ

Πολιτιστικά

Δευτέρα, 07 Μαΐου 2018 21:29

Οι συνταξιούχοι ΟΤΑ στο Βόλο

Γράφτηκε από τον

Απόλυτα πετυχημένη ήταν η εκδρομή των συνταξιούχων των ΟΤΑ Κιλκίς - Παιονίας σε Βόλο- Πήλιο. Να σκεφτεί κανείς ότι υπήρχε μεγάλος αριθμός στην αναμονή μην τυχόν και δεν έρθει κάποιος από αυτούς που δήλωσαν.  
Τόσο χαρούμενοι  ήταν οι συμμετέχοντες που στη διαδρομή  τραγούδησαν γνωστά ευχάριστα άσματα, όπως «Τα χριστιανόπουλα» ,  «Χαρωπά τα δυο μου χέρια τα κτυπώ» κ.λ.π.

Δευτέρα, 07 Μαΐου 2018 19:04

Τα Αστέρια του Γαλαξία Κιλκίς στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γράφτηκε από τον

Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για εμάς αλλά και τόσο όμορφη, να υποδεχθούμε τα μικρά του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στις εγκαταστάσεις μας, στο Μεταλλικό.
Το περασμένο Σάββατο είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στα γραφεία μας τα γλυκύτατα Αστέρια του Γαλαξία Κιλκίς, την ομάδα των επτά παιδιών ηλικίας 5-7 ετών, τις κοπέλες του Σ.Ε.Ο. που τα συνόδευαν και τους γονείς των παιδιών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ¨Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου, «Οι Μωμόγεροι», Αγίου Μάρκου Κιλκίς¨, σε συνεργασία με τις δασκάλες των 2ου  (ΣΤ’1 και A’1 τάξης) και 4ου (B’1 τάξης) Δημοτικών Σχολείων προσκαλεί γονείς, παιδιά και μέλη του συλλόγου στην ¨Εκδήλωση μνήμης για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού¨ στις 9 Μαίου 2018, 18.00 η ώρα στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς με ομιλητή τον κ. Σάββα Καλεντερίδη και θέμα: ¨Οι γεωπολιτικές πτυχές της Γενοκτονίας υπό το πρίσμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων¨.

Παρασκευή, 04 Μαΐου 2018 21:11

Δράσεις για παιδιά στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Στη Βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχουμε... θέμα!
Η Βιβλιοθήκη συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σχεδιάζει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιούν κάθε μήνα Δημοτικές και Δημόσιες Βιβλιοθήκες της χώρας και ολοκληρώνεται μέσα από μία σειρά συναντήσεων.

Πέμπτη, 03 Μαΐου 2018 11:38

Μνήμη Γενοκτονίας Ποντίων από το Σϋλλογο Ευκαρπίας

Γράφτηκε από τον

Μνήμη Γενοκτονίας Ποντίων από το Σϋλλογο Ευκαρπίας, 'ΤΟ ΛΑΒΑΣ", την Κυριακή 20 Μαΐου

Τρίτη, 01 Μαΐου 2018 20:26

Εκδήλωση-αφιέρωμα στον Παναγιώτη Μουλά

Γράφτηκε από τον

Ο Δήμος Κιλκίς και η Πολιτιστική Εταιρία σας προσκαλούν στην εκδήλωση “Τη Γλώσσα μου έδωσαν Ελληνική... Παναγιώτης Μουλάς, ο άνθρωπος, ο φίλος και ο δάσκαλος”, την Κυριακή 13  Μαΐου 2018, ώρα 11:30π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς
 Παρουσίαση: Ντίνα Τρίγκα.

"...Και ούτος εξέλιπεν εις αρχαίος πολιτισμός και μετ' αυτού λαός ολόκληρος...εργατικός, έντιμος, φιλοπρόοδος δια το κακούργημα το οποίον διέπραξεν, ότι δεν εγεννήθη τούρκος αλλά Έλλην και χριστιανός"
Μητροπολίτης Αμάσειας  Γερμανός-1917.

Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018 22:24

“Στο τέλος νικάω εγώ”

Γράφτηκε από τον

Μια ανθρώπινη, γεμάτη συναίσθημα και ζεστασιά βραδιά απολαύσαμε όσοι βρεθήκαμε στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής το βράδυ της 25ης Απριλίου στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Σοφίας Νικολαΐδου "Στο τέλος νικάω εγώ" που συνδιοργάνωσαν  η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς, η Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ και οι εκδόσεις Μεταίχμιο.

Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018 22:08

Το “Αντίπασχα” στο Αξιοχώρι

Γράφτηκε από τον

Την Κυριακή 15  Απριλίου 2018 , Κυριακή του Θωμά, για μια ακόμη συνεχόμενη χρονιά , από το 1922 μέχρι  εφέτος, συνεχίσθηκε το έθιμο του ανταμώματος όλων των Αξιοχωριτών, από όλα τα μέρη της Ελλάδας μας, προς τιμήν των νεκρών τους, στα Κοιμητήρια του χωριού.
Η ιστορία ξεκίνησε με τον ερχομό των Ποντίων προσφύγων, το 1922, οι οποίοι έφεραν και το έθιμο αυτό από τον Πόντο.

Κυριακή, 29 Απριλίου 2018 21:20

“Ζωή χωρίς αλλαγές δεν είναι ζωή”

Γράφτηκε από τον

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ-ΤΕΧΝΗ και του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Ποταμιάς έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν σε ανοιχτό διάλογο με  τον πατέρα Φιλόθεο Φάρο την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 και ώρα 7 το απόγευμα στην αίθουσα “Μανόλης Ανδρόνικος” της Τέχνης.