Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017, 4:38:56 μμ

Πολιτιστικά

Στην φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας με θέμα “Περιπέτειες από σημείο σε σημείο”,  περισσότερες από 150 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες σε όλη τη χώρα ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν πάνω από 3.000 δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά.

Στο Αξιοχώρι θα πραγματοποιηθεί το 13ο Αντάμωμα Θρακιωτών ν. Κιλκίς, την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Ένωση Θρακικών Συλλόγων ν. Κιλκίς και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αμυδών» Αξιοχωρίου, στο γήπεδο καλαθόσφαιρας το Αξιοχωρίου, στις 7 το απόγευμα.

Παρασκευή, 25 Αύγουστος 2017 12:56

“Η Ρόζα της Σμύρνης” στο θερινό κινηματογράφο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Μη χάσετε μόνο το Σάββατο 26   Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ  την ελληνική ταινία  που συγκίνησε τους θεατές “ Η Ρόζα της Σμύρνης” στον  Δημοτικό θερινό κινηματογράφο “Δημήτριος Ζωηρός”.

Σύμφωνα με το μυθιστόρημα «Ισμαήλ και Ρόζα» του Γιάννη Γιαννέλλη-Θεοδοσιάδη, ο αρχιτέκτονας Δημήτρης ετοιμάζει μια έκθεση πάνω στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων της Σμύρνης πριν από την καταστροφή του ’22. Ψάχνοντας για το βασικό, εντυπωσιακό έκθεμα, ανακαλύπτει σε ένα τούρκικο παλιατζίδικο ένα ματωμένο νυφικό κι ένα γράμμα κρυμμένο στη φόδρα του.

Πέμπτη, 24 Αύγουστος 2017 22:01

Χοροί, χρώματα και μουσικές μάγεψαν τη Γουμένισσα

Γράφτηκε από τον

Την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017, στις 9 το βράδυ, στα πλαίσια των 42ων Θεοτοκείων 2017, πραγματοποιήθηκε χορευτική παράσταση, παραδοσιακών χορών, του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Αγίου Τρύφωνα» Γουμένισσας, στην πλατεία Θ. Ζελέγκου (κεντρική). Τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου παρουσίασαν χορούς Ανατολικής Ρωμυλίας, Μακεδονίας και Ηπείρου, ανεβαίνοντας ένα σκαλοπάτι ακόμα πιο ψηλά στις χορευτικές επιτυχίες τους.

Πέμπτη, 24 Αύγουστος 2017 21:56

Η φιλοξενία αναβιώνει στους Μέσους Αποστόλους

Γράφτηκε από τον

Σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας μας  και ιδιαίτερα στις περιοχές ,όπου υπάρχει « Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου» αναμένεται από την αρχή ακόμα του καλοκαιριού με ανυπομονησία η μεγαλύτερη από τις θεομητορικές εορτές, που καθιέρωσε η Εκκλησία μας  προς τιμήν της Μητέρας του Χριστού, ο λεγόμενος Δεκαπενταύγουστος, το «Πάσχα του καλοκαιριού».

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς στο πλαίσιο του θεσμού που εγκαινιάστηκε το 2016 με γενικό τίτλο «Διακοπές στο Μουσείο πριν το Σχολείο», θα συμμετάσχει για δεύτερη φορά σε κοινή δράση με την Δημοσία Κεντρική Βιβλιοθήκη με τίτλο: «Σημεία και τέρατα - συναντήσεις με μύθους και μυθικά πλάσματα».

Το Καλλιτεχνικό & Πολιτιστικό Σύνολο «η πόλις», σας προσκαλεί στα εγκαίνια της 4ης έκθεσης εικαστικών των μελών και φίλων του την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017 στις 20:00, που θα πραγματοποιηθεί με τη συντροφιά του μουσικού συνόλου του στην καπναποθήκη της Αυστροελληνικής του Δήμου Κιλκίς. Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι 1 με 10 Σεπτεμβρίου 2017.

Τρίτη, 22 Αύγουστος 2017 11:01

Γιορτή Δάσους από τους προσκόπους στο Καβαλάρι

Γράφτηκε από τον

Στους πρόποδες του Μπέλλες, μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο, βρίσκεται το Προσκοπικό Κέντρο Καβαλάρι Κιλκίς, δίπλα ακριβώς από το μικρό ομώνυμο χωριό. Ένα πανέμορφο Κέντρο, με υψηλή οργάνωση και άρτια υποδομή, που φιλοξενεί όχι μόνο προσκόπους απ' όλη την Ελλάδα αλλά και συλλόγους και οργανώσεις εκτός των Προσκόπων.

Μία Γιορτή, με πολλαπλές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 25 και 26 Αυγούστου 2017 και περιλαμβάνει:

Δευτέρα, 21 Αύγουστος 2017 22:28

Κατασκήνωση 1ης Αγέλης Λυκόπουλων Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε η καλοκαιρινή κατασκήνωση της 1ης Αγέλης Λυκόπουλων Κιλκίς στην Σκοτίνα Πιερίας.

Βαθμοφόροι και λυκόπουλα πειρατές με σύνθημα <όταν λέμε μπορώ έχουμε διανύσει την μισή απόσταση> αναζήτησαν και βρήκαν το θησαυρό του κάπτεν πι. Θησαυροί ζωής: η ομαδική ζωή, ο σεβασμός στην φύση, η ζωή στην ύπαιθρο, και το παιχνίδι... σκοπός μας να κάνουμε έναν κόσμο καλύτερο!!!!

Το Κέντρο Πρόληψης Των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ” πρόκειται να υλοποιήσει βιωματικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 4 - 5 χρονών (προνήπια και νήπια) με τίτλο "Νιώθω, νοιάζομαι, γελώ… στη ζωή μου προχωρώ".