Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017, 10:36:01 μμ

Πολιτιστικά

Τετάρτη, 21 Ιούνιος 2017 09:51

Η Νατάσα Μποφίλιου την Παρασκευή στο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Η ΒΑΒΕΛ​2​ - βασισμένη στην 5η δισκογραφική συνάντηση της Νατάσσας Μποφίλιου με το Θέμη Καραμουρατίδη και το Γεράσιμο Ευαγγελάτο - ανανεώνει τον ήχο και το ύφος της και ​μετά τις συνεχόμενες sold out παραστάσεις του χειμώνα σε Αθήνα ​και Θεσσαλονίκη, ταξιδεύει το καλοκαίρι σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου, η Nατάσσα Μποφίλιου θα εμφανίζεται στο ΘΕΑΤΡΟ ΛΟΦΟΥ στο Κιλκίς, ​πιο εξωστρεφής από ποτέ, με περισσότερο πάθος, ένταση και παλμό.

Κυριακή, 18 Ιούνιος 2017 17:44

Άξιοι εισίν οι Χορωδοί

Γράφτηκε από τον

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Ιουνίου η 5η χορωδιακή συνάντηση στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την εορτή της Παναγίας του "Αξιον Εστί Αξιούπολης ν. Κιλκίς.

Μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα από πλήθος κόσμου ο χορωδίες από τους πολιτιστικούς Συλλόγους, του Εμμανουήλ Παπά-Σερρών, Πολυπέτρου -Κιλκίς, Νέας Ζίχνης Σερρών, της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και φίλων και του Μουσικού Συλλόγου και οικοδεσπότη "Αξιον Εστί', απέδωσαν έργα Ελλήνων συνθετών (Μ.Θεοδωράκη- Μ.Λοϊζου- Μ.Χατζιδάκη- Ηλ.Ανδριόπουλου) καθώς επίσης και παραδοσιακά και εκκλησιαστικούς ύμνους, αποσπώντας το ζεστό και αυθόρμητο χειροκρότημα των θεατών.

Κυριακή, 18 Ιούνιος 2017 17:41

Οι εθελοντές αιμοδότες Ευρωπού ν. Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Η 14η Ιουνίου καθιερώθηκε  διεθνώς ως  Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη. Με την ευκαιρία αυτή η Μονάδα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου»  κάλεσε τους συνεργαζόμενους μ΄αυτή συλλόγους και φορείς  σε  «οικογενειακή» σύναξη  στο  Ψυχιατρικού  Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στον προαύλιο χώρο του ανακαινισμένου κτηρίου Αιμοδοσίας,  η οποία  λειτουργεί πλέον  ως οργανική μονάδα (παράρτημα) της Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου».   Προσκλήθηκε  και  η Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας Ευρωπού  και  αντιπροσωπεία  μελών  της   παραβρέθηκε  στην  εκδήλωση. 

Κυριακή, 18 Ιούνιος 2017 10:35

Δια χειρός ανθρώπων τα θαύματα

Γράφτηκε από τον

Πέραν κάθε προσδοκίας  πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης “Δια χειρός ανθρώπων” στις 9.6.2017 καθώς και οι πρώτες ημέρες του ταξιδιού της με κιλκισιώτες καλλιτέχνες και δημιουργούς που οργάνωσε το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Κιλκίς στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής γεγονός που οδηγεί το  Δήμο Κιλκίς στη σκέψη να γίνει  θεσμός.

Στην φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας με θέμα “Περιπέτειες από σημείο σε σημείο”,  περισσότερες από 150 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες σε όλη τη χώρα ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν πάνω από 3.000 δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά.

Παρασκευή, 16 Ιούνιος 2017 21:17

6ος Λαϊκός αγώνας δρόμου Επταλόφου «Απάν Σο Ρακανόπον»

Γράφτηκε από τον

Με επιτυχία διεξήχθη ο 6ος Λαϊκός αγώνας δρόμου Επταλόφου Κιλκίς «Απάν Σο Ρακανόπον», ενταγμένος στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής, της σφαγής των 353.000 Ελλήνων του Πόντου, που διοργανώνονται από τους Ακρίτες Επταλόφου Κιλκίς κάθε χρόνο.
Πριν από την έναρξη των αγώνων 17 και 5 χιλιομέτρων τελέσθηκε δοξολογία στην οποία παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Κρουσσών κ. Ανέστης Πογέλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς κ. Δημήτρης Κυριακίδης, ο Γ.Γ. του Δήμου Κιλκίς κ. Γιώργος Γαβριηλίδης, ο Περιφερειακός σύμβουλος Κιλκίς κ. Παύλος Θωμαΐδης, ο πρόεδρος της κοινότητας Επταλόφου κ. Παναγιώτης Αμοιρίδης.

Παρασκευή, 16 Ιούνιος 2017 21:14

Εκδήλωση του Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Μια ακόμη δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία που στόχο είχε την ενημέρωση των συμπολιτών μας για θέματα σωστής διαχείρισης του σωματικού μας βάρους. Το Δ.Σ του ΕΕΣ Κιλκίς ευχαριστεί θερμά τους ομιλητές κ.Παπαγγελή Θεμιστοκλή και κ.Αποστολίδη Νικόλαο που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας καθώς και για την εκτενή και εποικοδομητική ανάπτυξη των θεμάτων τους!

Έκλεισε την Τετάρτη 14 Ιουνίου η αυλαία των εξαιρετικά πετυχημένων 35ων Πολυκαστρινών. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων σχεδιάστηκε έτσι ώστε να δοθεί μεγάλη βαρύτητα στην προβολή της Ελληνικής κουλτούρας, της γλώσσας, της μουσικής, των χορών, των ηθών και των εθίμων. Φορείς της τοπικής κοινωνίας στήριξαν τα φετινά «Πολυκαστρινά» με την εθελοντική τους προσφορά. Μεγάλη απήχηση είχαν οι εκδηλώσεις που συμμετείχαν οι τοπικοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι γεγονός που αποδεικνύει την αγάπη του κόσμου για την παράδοση.

Πέμπτη, 15 Ιούνιος 2017 22:53

Χαριστήριος αίνος στην Κυρία Θεοτόκο «Άξιον εστίν»

Γράφτηκε από τον

Την Κυριακή των Αγίων Πάντων κατά την οποία συνέπεσε να εορτάζει και ο ναός της Παναγίας της επονομαζομένης «Άξιόν εστιν» στην Αξιούπολη, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε δι’ ολίγων «…σε εκείνους που ουράνωσαν τον πλανήτη μας και αποτελούν πηγήν εμπνευσεως για την ορθόδοξη πίστη και την ορθοπραξία.

Πέμπτη, 15 Ιούνιος 2017 22:45

Οι Παίονες καλωσόρισαν το καλοκαίρι

Γράφτηκε από τον

Οι Παίονες καλωσορίζοντας το καλοκαίρι με παγωτό, διάφορα ροφήματα και εδέσματα, σ΄ένα ευχάριστο περιβάλλον στο καφέ ''GALA'' στη Γουμένισσα, την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017, πραγματοποίησαν το καθιερωμένο απογευατινό για τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου. Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα ενθαρρυντική.
- Ευχές για καλές διακοπές και καλή αντάμωση από το φθινόπωρο, με ενίσχυση των δράσεων του Συλλόγου μας, με σκοπό την διατήρηση και την μεταλαμπάδευση της παράδοσης μας.
- ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ