Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017, 9:21:27 μμ

Πολιτιστικά

Παρασκευή, 17 Φεβρουάριος 2017 20:51

Γιορτή γραμμάτων και Παιδείας του Δήμου Παιονίας

Γράφτηκε από τον

Ο Δήμος Παιονίας, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στη μνήμη των Τριών Ιεραρχών, βράβευσε τους αριστεύσαντες μαθητές γυμνασίων και λυκείων του Δήμου μας όπως και εκείνους που επέτυχαν την εισαγωγή του σε ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Σε μια σεμνή τελετή που έλαβε χώρα στο πολιτιστικό κέντρο Πολυκάστρου το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου με αθρόα προσέλευση των μαθητών και καθηγητών των σχολείων της περιοχής μας απονεμήθηκαν οι έπαινοι και ένα αναμνηστικό δώρο του δήμου στους αρίστους μαθητές και στους επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και στους πρώτους των αριστευσάντων αποφοίτων από ένα βιβλίο του Χρήστου Ίντου για τα 100 χρόνια της Παιονίας.

Παρασκευή, 17 Φεβρουάριος 2017 20:49

Παιδικό Πάρτι μασκέ στη Γουμένισσα

Γράφτηκε από τον

Γέμισε η αίθουσα του Πολιτιστικού  Κέντρου Γουμένισσας, από μικρούς μασκαράδες. Ο Σύλλογός “Αγιος Τρύφων” , διοργάνωσε παιδικό αποκριάτικο πάρτι μασκέ, όπως κάνει κάθε χρόνο. Τα παιδιά, βάζοντας τη χαρούμενη διάθεση τους, πέρασαν ένα ευχάριστο απογευματινό, την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, παίζοντας, χορεύοντας,τραγουδώντας και δημιουργώντας.Ο Σύλλογος  προσέφερε ροφήματα στους συνοδούς των παιδιών και διάφορα κεράσματα στους μικρούς μας φίλους.

Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2017 20:41

Η Εορτή του Αγίου Χαραλάμπους στην Ι.Μ. Κιλκισίου

Γράφτηκε από τον

Με ιεροπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου τίμησε τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους με επίκεντρο τον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου στο Μαυρονέρι Κιλκίς.
Παραμονή της εορτής του Ιερομάρτυρος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου χοροστάτησε στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό του χωριού Άγιος Χαράλαμπος, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με τα Σκόπια, όπου οι λιγοστοί κάτοικοι τίμησαν τον Άγιο στον ομώνυμο Ιερό Ναό. Σε ένα χωριό όπου οι λιγοστοί κάτοικοι επιμένουν να κρατούν ψηλά την Ελληνική σημαία αλλά και τη σημαία της Ορθοδοξίας.

Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2017 20:15

Ξεφάντωμα στη Γουμένισσα στο πάρτι του “Αγ. Τρύφωνα”

Γράφτηκε από τον

Πραγματικό ξεφάντωμα στο αποκριάτικο πάρτυ του πολιτιστικού συλλόγου  "Αγίου Τρύφωνα" Γουμένισσας που διοργάνωσε,  με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στο εντευκτήριο του συλλόγου.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει μουσική, χορό, δώρα και εκπλήξεις! Πάνω από ογδόντα παιδιά χόρεψαν στους καρναβαλικούς ρυθμούς.

Με αφορμή τη σχεδιαζόμενη κατάργηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς και τη συγχώνευσή της με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης (πλην Πολεοδομικού Συγκροτήματος), το Δ.Σ. της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς  απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου.

Παρασκευή, 10 Φεβρουάριος 2017 20:55

Με νέα διοίκηση ο Πολιτιστικός Δροσάτου

Γράφτηκε από τον

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου η κοπή της Βασιλόπιτας με την παρουσία δεκάδων κατοίκων του χωριού που γέμισαν το νέο χώρο των γραφείων του συλλόγου, στην πρώην Λέσχη Αξιωματικών.
Ακολούθησε γενική συνέλευση και απολογισμός για το 2016 και προϋπολογισμός για το 2017.

Παρασκευή, 10 Φεβρουάριος 2017 20:52

Ο Σύλλογος Οικογένειας και Φίλων ΚΕΘΕΑ-ΙΘΑΚΗ ευχαριστεί Βεργίδη

Γράφτηκε από τον

Ενα πολύ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από όλους μας, στον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς ΑΝΔΡΕΑ ΒΕΡΓΙΔΗ και τους Συμβούλους του για τη ΔΙΑΡΚΗ, ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ  και ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ στήριξη τους...

Πέμπτη, 09 Φεβρουάριος 2017 20:02

Κουρμπάνι Αγ. Τρύφωνα στον Αγ. Δημήτριο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Με κάθε μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε και φέτος το πανηγύρι του Αγίου Τρύφωνος, προστάτου των αμπελουργών, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κιλκίς την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, σε συνεργασία με τον ομώνυμο Σύλλογο Στενημαχιτών του Κιλκίς αναβιώνοντας και το παραδοσιακό κουρμπάνι τηρώντας την παράδοση που μετέφεραν οι προγονοί μας από την Στενήμαχο.

Με πανηγύρια, μουσικά γλέντια αλλά και άφθονο κρασί, οι αμπελουργοί τιμούν τη μνήμη του προστάτη τους, του Αγίου Τρύφωνα, την 1η Φεβρουαρίου!
Η ημέρα αυτή  αφιερωμένη στη μνήμη του Αγίου Τρύφωνα (προστάτη των αμπελουργών), συμπίπτει με την περίοδο κατά την οποία ξεκινάει η σημαντικότερη αμπελουργική φροντίδα, που είναι το κλάδεμα. Γι’ αυτό το λόγο την ημέρα της εορτής δεν γίνεται καμιά αμπελουργική εργασία.
Όπως κάθε χρόνο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γουμένισσας «Άγιος Τρύφων», διοργανώνει το μεγαλύτερο, τέτοια εποχή, πανηγύρι στη Βόρεια Ελλάδα, το «Κουρμπάνι».

Τρίτη, 07 Φεβρουάριος 2017 20:41

Η Θρακική Εστία Κιλκίς κόβει την πίτα της

Γράφτηκε από τον

Η Θρακική Εστία Κιλκίς προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους της, στη κοπή βασιλόπιτας, η οποία θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 11:30 στο ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΡΗΣΤΩΝΙΑ. Επίσης την ημέρα εκείνη τα παιδικά και εφηβικά τμήματα θα παρουσιάσουν χορούς από τη Θράκη μας.