Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018, 5:04:22 πμ

Πολιτιστικά

Επίσκεψη αγάπης στο Ίδρυμα Ν. Κιλκίς – Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία, πραγματοποίησε την Τρίτη στις 11:00 π.μ. το Διοικητικό Συμβούλιο του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Αγίου Τρύφωνα» Γουμένισσας, ολοκληρώνοντας τη δράση κοινωνικής προσφοράς παραδίδοντας τρόφιμα, οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο κο Αστέριο Τάτση και το Δ.Σ., ενώ τα παιδιά χάρισαν τα ομορφότερα χαμόγελα, τις θερμότερες αγκαλιές και τις καλλιτεχνικές δημιουργίες τους.

Μια ιδιαίτερη διάκριση έλαβε από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων ο Κιλκισιώτης Χρήστος Τομπουλίδης. Στην καθιερωμένη “Ημέρα Σκέψεως”, κατά την οποία οι Πρόσκοποι όπου γης τιμούν τον ιδρυτή του Προσκοπισμού Β.P., σε μία όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό κτήριο του ΣΕΠ στην Αθήνα, η Διοίκηση μετά από πρόταση, του απένειμε το Μετάλλιο Προσκοπικής Αξίας, αναγνωρίζοντας το πολύχρονο και σπουδαίο έργο του στον Προσκοπισμό του Κιλκίς. Την απονομή έκανε ο Γενικός Έφορος του ΣΕΠ κ. Χριστόφορος Μιτρομάρας, παρουσία του Προέδρου του Δ.Σ./ΣΕΠ κ. Ισίδωρου Κανέτη.

Πέμπτη, 08 Μάρτιος 2018 21:21

Αρχαίες ελληνικές λύρες από τον Ευρωπό Κιλκίς στο BBC

Γράφτηκε από τον

Τι ήχο είχαν, άραγε, τα έργα του Ομήρου και ποια είναι η σχέση της μουσικής σύνθεσης στην Αρχαία Ελλάδα με τη σύγχρονη μουσική; Μια ξεχωριστή παραγωγή του BBC, με τον τίτλο Akala’s Odyssey, προβλήθηκε την προηγούμενη Κυριακή (18 Φεβρουαρίου) στη Μεγάλη Βρετανία και ολόκληρη την υφήλιο, αναδεικνύοντας την ακαδημαϊκή έρευνα πίσω από την προσπάθεια της οργανοποιΐας Αναστάσιος – Luthieros από τον Ευρωπό του Κιλκίς.

Πέμπτη, 08 Μάρτιος 2018 20:41

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς γιορτάζει τα 25 χρόνια του!

Γράφτηκε από τον

25 χρόνια ζωής με πολύπλευρο και σημαντικό έργο στους τομείς του πολιτισμού, της παράδοσης και της λαογραφίας, συμπληρώνει φέτος το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς.
Ήταν 19 Μαρτίου του 1993, όταν ξεκίνησε τα πρώτα του μικρά, αλλά θαρραλέα βήματα. Από τότε και χρόνο με το χρόνο, στηριζόμενο πάντα στην εθελοντική προσφορά των μελών του, μέσα από τη δραστηριότητα και λειτουργία του έχει κατορθώσει να θεμελιώσει μια στέρεη σχέση εμπιστοσύνης και αγάπης με το κοινό του Κιλκίς και να καταστεί στη συνείδησή του ως πολιτιστικό σύμβολο του τόπου.

Πέμπτη, 08 Μάρτιος 2018 20:22

Daily Mail: Προορισμός προσκυνηματικού τουρισμού το Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Ως προορισμό προσκυνηματικού Τουρισμού προβάλλει το Ν. Κιλκίς η Βρετανική εφημερίδα Daily Mail για το έτος 2018.
Η μεγάλης κυκλοφορίας ιστορική εφημερίδα περιλαμβάνει τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή ως ένα από τους 10 προτιμότερους προορισμούς παγκοσμίως, για το τρέχον επετειακό έτος, οπότε και συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη λήξη του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Τετάρτη, 07 Μάρτιος 2018 23:01

Προγραμματισμένες δράσεις του ΝΗΡΕΑ Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Το πρόγραμμα δράσης του ΝΗΡΕΑ Κιλκίς για το επόμενο διάστημα έχει ως εξής:

ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
1. «Ερωφίλοι: επιθυμώ, μαθαίνω, νοιάζομαι»: Βιωματικά εργαστήρια (11 δίωρων συναντήσεων) στους μαθητές της Α΄ τάξης του 3ου Γυμνάσιου Κιλκίς, με θέμα τη σεξουαλική αγωγή.
Α2 - 02/03
Α3 - 01-08-15-22-29/03
Α4 - 05-12-19-26/03
Α5 - 07-14-21-28/03

Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε το μικρό χορευτικό τμήμα του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Αγίου Τρύφωνα» Γουμένισσας, στην έναρξη του 26ου Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Συγκροτημάτων, το Σάββατο 3 Μαρτίου2018, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, των 1ου – 5ου Δημοτικών Σχολείων στο δήμο Νεάπολης – Συκεών Θεσσαλονίκης, ενώ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 18 Μαρτίου.

Κουκλοθέατρο την Κυριακή 18 Μαρτίου, στις 5:30μ.μ., στο Συνεδριακό του Κιλκίς από το 4ο Νηπιαγωγείο

Δευτέρα, 05 Μάρτιος 2018 20:31

Ταξίδι Ιστορίας και εμπειρίας στον Πόντο

Γράφτηκε από τον

11 ημέρες στα βήματα των παππούδων μας από Κασταμονη, Σαφραμπολη, Σινώπη, Σαμψούντα, Ορντού, Τραπεζούντα, Παναγία Σουμελά, Αργυρούπολη, μέχρι Τοκάτη, Καβζα και Αμάσεια. Πλήρης ιστορική ενημέρωση.
Ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων με πρωινό και γεύμα, μόνο 635 Ευρώ κατά άτομο.

Οι Αστυνόμοι της Γειτονιάς Κιλκίς ενημερώνου πως ενδείξεις που πιθανόν να υποδηλώνουν ότι ένα παιδί έχει πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού είναι:

•    Μειωμένη διάθεση ή άρνηση να πάει στο σχολείο με πρόσχημα αδιαθεσία.
•    Αδικαιολόγητες απουσίες.