Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017, 9:23:32 μμ

Πολιτιστικά

Τρίτη, 07 Φεβρουάριος 2017 20:26

Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς, τέλος;

Γράφτηκε από τον

Εχει περισσότερο από 1,5 χρόνο που συστάθηκε για πρώτη φορά η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς, γεγονός που αποκάλυψαν οι εφημερίδες μας (ΕΙΔΗΣΕΙΣ & ΠΡΩΙΝΗ ΚΙΛΚΙΣ), τονίζοντας πως μετά από πολλά χρόνια είδαμε να ανοίγει και όχι να κλείνει μια υπηρεσία στο Κιλκίς.
Εχει 1,5 χρόνο που η Εφορεία δεν …μπόρεσε να βρει στέγη στο Κιλκίς! Είχαμε γράψει και ξαναγράψει για την ανάγκη να βρεθεί στέγη στο Κιλκίς που θα στεγάσει την Εφορεία και μάλιστα προτείναμε και δημόσια κτήρια που εδώ και χρόνια είναι κλειστά, ακόμη και μέσα στο κέντρο του Κιλκίς.

Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2017 21:01

Αιμοδοσία στο Ιερό Κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου Πενταλόφου

Γράφτηκε από τον

Τό  Σάββατο   11  Φεβρουαρίου  2017 ἀπό τίς  9.30´  π.μ.  ἕως τίς 12.30´  μ.μ. θά  πραγματοποιηθεῖ  στό Ἱερό  Κοινόβιο  Ὁσίου  Νικοδήμου Πενταλόφου  Παιονίας ἡ  56η  αἱμοδοσία  
Καλοῦνται οἱ Φίλοι τοῦ ῾Ιεροῦ Κοινοβίου πού τούς τό ἐπιτρέπει ἡ ὑγεία τους νά προσέλθουν χωρίς δισταγμό καί νά συμμε-τάσχουν μαζί μέ τούς Πατέρες τῆς Μονῆς σ᾽ αὐτή τή θεάρεστη πράξη προσφορᾶς ζωῆς.

Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2017 21:00

Τέχνη: Ξεχωριστά εγκαίνια με βραβεύσεις μαθητών

Γράφτηκε από τον

Σε μια πολύ όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα, παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017, τα εγκαίνια της καθιερωμένης ετήσιας έκθεσης ζωγραφικής των Εικαστικών Παιδικών τμημάτων της ΤΕΧΝΗΣ, στην αίθουσα «Κούρος Ευρωπού» του φορέα.

Οι επισκέπτες έμειναν εντυπωσιασμένοι από την έντονη εκφραστικότητα, αμεσότητα και ζωντάνια που αποτύπωσαν στις ζωγραφιές τους οι μικροί μαθητές της ΤΕΧΝΗΣ, πάντα με τις οδηγίες των υπεύθυνων δασκάλων τους, της παιδαγωγού Κικής Βέλκου και του εικαστικού Νικόλα Μπλιάτκα.

Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2017 20:57

Φεβρουάριος – Μήνας Αποκριάς στο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας, Πολιτισμού, Δόμησης και Διαφάνειας ανακοινώνεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν το Φεβρουάριο  του 2017 στην πόλη του Κιλκίς με τη συνεργασία πολιτιστικών συλλόγων και φορέων.  

 

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου -  17:30
Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών
Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς
ΠΟΚΕ – ΟΤΕ

Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2017 20:40

Οι στενημαχιώτες Κιλκίς έκοψαν την πίτα τους

Γράφτηκε από τον

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου ο πολιτιστικός σύλλογος Στενημαχιτών «Ο Άγιος Τρύφων» Κιλκίς, τηρώντας το έθιμο του κουρμπανιού, μετά το άναμμα των καζανιών και το βράσιμο του κρέατος, μετέφερε μέρος του ζωμού στα γραφεία του συλλόγου.
Εκεί συγκεντρώθηκαν μέλη και φίλοι του συλλόγου και στήθηκε τρικούβερτο γλέντι, τιμώντας έτσι το Άγιο Τρύφωνα.
Την επόμενη μέρα, μετά το τέλος της θείας λειτουργίας, μοιράστηκε στην ενορία του Αγίου Δημητρίου το κουρμπάνι. Την ίδια μέρα το απόγευμα ο σύλλογος έκοψε βασιλόπιτα για τα χορευτικά τμήματα και για το τμήμα θεατρικού παιχνιδιού.
Οι τυχεροί ήταν δυο. Η χοροδιδάσκαλος κ. Δέσποινα Τσαγκάρη και η μικρή Ευαγγελία Μπίζου.

Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2017 20:38

13ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών πολιτιστικών κέντρων ΟΤΕ

Γράφτηκε από τον

Το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων και Συνταξιούχων ΟΤΕ  Κιλκίς διοργανώνει το 13ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 18:00  στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. Θα χορέψουν τα χορευτικά σύνολα των πολιτιστικών κέντρων Αλεξανδρούπολης, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Κοζάνης, Χίου ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώσει το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς. 150 χορευτές, εντυπωσιακοί χοροί, ξεχωριστά χρώματα και  μουσικές θα μας ταξιδέψουν στις παραδόσεις της κάθε περιοχής. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2017 20:36

Λύκειο Ελληνίδων: Εκδρομή στο Βελιγράδι και ποντιακή βραδιά

Γράφτηκε από τον

Εκδρομή στο Βελιγράδι με το ΛΕΚ  
Εκδρομή στην πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι, διοργανώνει το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, 25, 26 και 27 Φεβρουαρίου 2017.
Περιλαμβάνεται διήμερη διανυκτέρευση σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης με ημιδιατροφή (πρωινό και γεύμα) και ξενάγηση στα σημαντικότερα μνημεία και αξιοθέατα.

Κυριακή, 05 Φεβρουάριος 2017 13:40

Χατζηβαρύτης: Τα κρασιά που γεννήθηκαν από μια ιστορία αγάπης

Γράφτηκε από τον

Στο πλαίσιο της ετήσιας γευσιγνωσίας κρασιών ΒορΟινά, είχαμε μια εκτενή συζήτηση με τον Βαγγέλη και τη Χλόη Χατζηβαρύτη για τα εκλεκτά κρασιά της Γουμένισσας, το ρωμαλέο Ξινόμαυρο, τις τάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Φυσικά, ως Μακεδόνες, δεν παρέλειψαν να κλείσουν την κουβέντα μ' ένα πληθωρικό τραπέζι! Απολαύστε πατέρα και κόρη.

Εκτενή παρουσίαση του καλαίσθητου και χρηστικού ημερολογίου της Συντεχνίας Αρτοποιών Νομού Κιλκίς «Ο Προφήτης Ηλίας» κάνει η πανελλαδική «Νέα Εφημερίς Αρτοποιών».
Η εφημερίδα του κλάδου, που μετρά 81 χρόνια ζωής και προσφοράς, φιλοξενεί εκτενή αναφορά για την έκδοση του ημερολογίου, το μήνυμα του προέδρου της Συντεχνίας Κιλκίς Νικολάου Χατζηευφραιμίδη, τον απολογισμό δράσης του κιλκισιώτικου φορέα, ενώ δημοσιεύει και τις ευχαριστίες της διοίκησης της Συντεχνίας σε όσες εταιρείες στήριξαν την έκδοση του Ημερολογίου.
Μέσα και από αυτήν την τιμητική παρουσίαση αποδεικνύεται πως η Συντεχνία Αρτοποιών του Κιλκίς με τη δράση της έχει κατακτήσει μια πανελλαδική αναγνώριση κι αυτό τιμά όχι μόνο τα μέλη της-αρτοποιούς αλλά και όλη την κοινωνία του νομού Κιλκίς.

Τετάρτη, 01 Φεβρουάριος 2017 19:22

Συνέλευση στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Καλούνται τα μέλη της Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ Κιλκίς στην Ετήσια Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 11π.μ., στα γραφεία του συλλόγου, 25ης Μαρτίου 20.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η τυπική σύγκληση ορίζεται για την αμέσως προηγούμενη Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, όμως, για λόγους απαρτίας η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017.
Θέματα ημερήσιας διάταξης.