Σάββατο, 29 Απριλίου 2017, 4:36:16 πμ

Πολιτιστικά

Πέμπτη, 09 Μάρτιος 2017 20:52

Διακρίσεις κιλκισιωτών σκακιστών

Γράφτηκε από τον

Με τη συμμετοχή 194 μαθητών και μαθητριών από τους (8) νομούς της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας (Καστοριάς, Φλώρινας, Κοζάνης, Γρεβενών, Πέλλας, Κιλκίς, Ημαθίας και Πιερίας) πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 το 11ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού Κεντροδυτικής Μακεδονίας 2017 που φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο «Παντελίδης» στην Πτολεμαΐδα. Οι αγώνες διεξήχθησαν σε 10 κατηγορίες, ανάλογα με τη σχολική τάξη των μαθητών (Νήπια-Α' Δημοτικού, Β', Γ', Δ', Ε' και ΣΤ' Δημοτικού, Α', Β' και Γ' Γυμνασίου και Λύκειο).

Πέμπτη, 09 Μάρτιος 2017 20:50

Δράση του Πολιτιστικού Συλλόγου Δροσάτου

Γράφτηκε από τον

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσάτου ανταποκρινόμενος στις παραδόσεις του τόπου μας και διατηρώντας τα ήθη και τα έθιμά μας, προχώρησε στην πραγματοποίηση των κάτωθι εκδηλώσεων:  
Στις 18/02 το αποκριάτικο ξεφάντωμα με πλούσιες εκδηλώσεις για τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους.
Στις 27/02 την Καθαρά δευτέρα γιορτάσαμε τα Κούλουμα με παραδοσιακή φασολάδα και ζωντανή μουσική.
Στις 08/03 στην αίθουσα του συλλόγου γιορτάσαμε όλοι μαζί την Ημέρα της Γυναίκας με ζωντανή μουσική και μενού.
Στις 25/03 το χορευτικό τμήμα του συλλόγου θα συμμετέχει στην παρέλαση με παραδοσιακές φορεσιές. Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση.

Πέμπτη, 09 Μάρτιος 2017 20:48

Εκδρομή στο Βελιγράδι με το ΛΕΚ

Γράφτηκε από τον

Γεμάτοι από όμορφες εικόνες και στιγμές, επέστρεψαν οι συμμετέχοντες  στην τριήμερη εκδρομή στο Βελιγράδι, που διοργάνωσε το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας (25, 26 και 27 Φεβρουαρίου 2017).
Οι εκδρομείς αναχώρησαν με λεωφορείο από το Κιλκίς το πρωί του Σαββάτου. Μετά από πολύωρο ταξίδι έφθασαν στην πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι, νωρίς το απόγευμα. Παρά την κούραση, επισκέφθηκαν τον εξαιρετικού ενδιαφέροντος Ορθόδοξο Ναό του Αγίου Σάββα του Σέρβου, του πρώτου Αρχιεπισκόπου της αυτοκέφαλης Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ακολούθησε ελεύθερος χρόνος, δείπνο και βραδινή έξοδος στο κέντρο της πόλης.

Πέμπτη, 09 Μάρτιος 2017 20:32

Χελιδονίσματα, τα κάλαντα του Μάρτη

Γράφτηκε από τον

Γράφει η Δέσποινα Μοσχούτα

 

< Ίδε το έαρ το γλυκύ
      πάλιν επανατέλλει,
      φέρον υγεία και χαράν
      και την ευημερίαν>

Τετάρτη, 08 Μάρτιος 2017 20:04

«Τα Μπουμπουχέρια» του Βαφειοχωρίου

Γράφτηκε από τον

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος «Τα Μπουμπουχέρια», το παραδοσιακό καρναβάλι του Βαφειοχωρίου.
Το παραδοσιακό ανατολικορωμυλιώτικο καρναβάλι ξεκίνησε από το δημοτικό σχολείο του χωριού και με χορό και τραγούδι οι κουδουνοφόροι διέσχισαν όλο το χωριό για να πάρουν τη νύφη και να επιστρέψουν στην αυλή του σχολείου, όπου και διαδραματίστηκε όλο το έθιμο.

Τετάρτη, 08 Μάρτιος 2017 20:02

O B’ Κατανυκτικός στην Ι. Μ. Κιλκισίου

Γράφτηκε από τον

Το εσπέρας της Κυριακής της Ορθοδοξίας και μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης τελέστηκε στον Ιερό Ναό Πέντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων, Πολιούχων και Εφόρων του Κιλκίς, ο Β’ Κατανυκτικός Εσπερινός με τη συμμετοχή Ιερέων της πόλεως και της Αρχιερατικής Περιφερείας του Κιλκίς.

Τετάρτη, 08 Μάρτιος 2017 19:56

Ευκράντη: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Γράφτηκε από τον

Με μια ξεχωριστή εκδήλωση τίμησε την Γυναίκα ο Σύλλογος Γυν. Δήμου Παιονίας ΕΥΚΡΑΝΤΗ, το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του κέντρου ΜΑΞΙΜ. Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό της προέδρου του Συλλόγου κ. Γαρυφαλλιάς ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ και μήνυμά της για την παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και το ρόλο της Γυναίκας, στην οικονομική κρίση που περνάει η χώρα μας.

Τρίτη, 07 Μάρτιος 2017 20:54

Πληροφόρηση και επαγγελματικός προσανατολισμός

Γράφτηκε από τον

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς και το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς σας προσκαλούν, την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 και ώρα 17:00, στην εκδήλωση που θα γίνει στην Βιβλιοθήκη με θέμα: «Η πληροφόρηση, κλειδί για τον Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό των νέων».

Ο Δήμος Κιλκίς, ο Δήμος Λύσης Κύπρου και και το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα (Σ.Ι.Μ.Α.Ε.) ΕΟΚΑ 1955 – 1959 συνδιοργανώνουν διήμερες εκδηλώσεις απόδοσης τιμής στη μνήμη του Κύπριου ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου το Σάββατο 11 Μαρτίου και την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017.

Το πρόγραμμα των  εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Δευτέρα, 06 Μάρτιος 2017 21:24

Νέα διοίκηση στην Πολιτιστική Εκπαιδευτικών

Γράφτηκε από τον

Τη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017  στην αίθουσα εκδηλώσεων του εντευκτηρίου της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς έγιναν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
Πρόεδρος: Τρίγκα Κωνσταντινιά
Αντιπρόεδρος:Δημητριάδου Φανή
Γ. Γραμμ.: Δουδούμη Στυλιανή
Ταμίας: Αλεβιζάκης Χρήστος
Μέλη:Ιωαννίδης Χρήστος, Καλφοπούλου Ελισάβετ, Τρόπιος Γιώργος
 Προηγήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας για τα μέλη του συλλόγου. Τυχερή ήταν η συνταξιούχος εκπαιδευτικός  κ. Γκόγκα Ελένη.