Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017, 1:44:45 μμ

Πολιτιστικά

Φίλες και φίλοι, στην προσπάθειά μας να φτιάξουμε μια Βιβλιοθήκη για ενήλικες στο Χέρσο (Κιλκίς) σας καλούμε να συνδράμετε με βιβλία δικά σας που ίσως δεν τα χρειάζεστε πια στη βιβλιοθήκη σας (κυρίως μυθιστόρημα, διήγημα, ιστορία).
Περιμένουμε την ανταπόκρισή σας, πιστεύοντας ακράδαντα ότι οι βιβλιοθήκες είναι κύτταρα πολιτισμού κι ελπίδας, ειδικά σε τόπους που δεν υπάρχουν και μπορούν να γεννηθούν από την προσπάθεια όλων μας...
Επικοινωνήστε μαζί μου για να κανονίσουμε την παραλαβή βιβλίων αν το επιθυμείτε

Σας ευχαριστώ
Τσιτσίμης Γιάννης, 6977224923

Η Θεατρική Ομάδα του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς συνεχίζοντας για 4η χρονιά τη δράση της με τη σταθερή υποστήριξη της Διεύθυνσης του σχολείου, παρουσίασε στις 28 και 29 Απριλίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς την παράσταση «Ειρήνη» του Αριστοφάνη.  
Στην παράσταση συμμετείχαν με την παρακάτω διανομή οι μαθητές:

Ομιλία για τις σχέσεις γονέων – παιδιών σε όλες τις  φάσεις της ζωής, διοργανώνει η ΤΕΧΝΗ Κιλκίς σε συνεργασία με τον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕΣΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ, την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, στις 8μ.μ., στην αίθουσα «Μ. Ανδρόνικος».
Εισηγήτρια θα είναι η Χάρις Δημητρακούδη, Παιδαγωγός - Θεολόγος, η οποία είναι γνωστή στο ευρύ κοινό από τη συμμετοχή της στην τηλεοπτική εκπομπή του 4ε «μαθαίνω να είμαι γονιός» όπως επίσης και από τη συμμετοχή της σε πλείστες παρουσιάσεις θεμάτων που αφορούν την οικογενειακή ζωή.

Η Στενήμαχος (βουλγαρικά: Асеновград, Ασένοβγκραντ, από τον ξεριζωμό των Ελλήνων έως το 1934 Станимака) κτισμένη στους βόρειους πρόποδες της Ροδόπης, στην είσοδο χαράδρας που ξεκινά απ’ αυτήν, και διασχίζουσα την Ροδόπη φθάνει ως τα ελληνικά σύνορα παρά την Ξάνθη. Απέχει 19 χλμ από τη Φιλιππούπολη. Την χαράδρα διασχίζει ο ποταμός Στενημαχίτης (Τσεπελάρσκα σήμερα, μέχρι το 1942 ΤσάΙα και  Ασενίτσα μέχρι το 1945).

Εφτά αθλητές του Σ.Δ.Υ.Κιλκίς συμμετείχαν στον αγώνα Rodopi Challenge το Σάββατο 29 Απριλίου.  Σκληρός ορεινός  αγώνας  80 χιλιομέτρων στα πανέμορφα μονοπάτια της Ροδόπης  προσέλκυσε 240 αθλητές απ όλη τη χώρα.

Οι Σταμπουλής  Γιώργος, Κοκόνας Γιάννης,  Κώτης Γαβρήλος,  Λεόντιος Κωνσταντινίδης, Αλέξογλου Σταύρος, Μακρίδης Μπάμπης και Φαχουρίδης Θοδωρής δοκίμασαν τις δυνάμεις τους πετυχαίνοντας  οι περισσότεροι ατομικό ρεκόρ και έδειξαν ότι το Κιλκίς έχει αρχίσει να αποκτά πλέον «σχολή» στις υπεραποστάσεις.

Παρασκευή, 05 Μάιος 2017 20:55

“Ημέρα Αναστάσεως και εορτών Κυρία”

Γράφτηκε από τον

Μέσα στο κλίμα της αναστάσιμης περιόδου η Ενορία του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς σε συνεργασία με το Δήμο Κιλκίς πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής 30 Απριλίου μουσικοαφηγηματική εκδήλωση με τίτλο: “Ημέρα Αναστάσεως και εορτών Κυρία, παντού σκορπάς συ τη χαρά, παντού την ευθυμία” στο κατάμεστο από κόσμο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς., υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ/ Το γεγονός της Αναστάσεως του Χριστού ήταν το κεντρικό θέμα. Γεγονός, που ορίζει από μόνο του την πορεία του ανθρώπου από το θάνατο στη ζωή, από την οντολογική του “ανυπαρξία” στο “όντως υπάρχειν”, από τη λύπη στη χαρά, από το σκοτάδι στο φως.

Παρασκευή, 05 Μάιος 2017 20:50

Μάιος 2017 – Μήνας Ιστορικής Μνήμης

Γράφτηκε από τον

Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας, Πολιτισμού, Ποιότητας Ζωής ανακοινώνεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν το Μάιο του 2017 στην πόλη του Κιλκίς και σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κιλκίς  με τη συνεργασία Πολιτιστικών Συλλόγων και Φορέων.  

Τρίτη 9 Μαΐου  -  12:30
72η Επέτειος της νίκης κατά του ναζισμού
Μνημείο Πεσόντων Β' Παγκοσμίου Πολέμου Ν. Σάντας  Κιλκίς
Γενικό Προξενείο  Ρωσίας Θεσσαλονίκης – Σύλλογος “Προφήτης Ηλίας” Ν. Σάντας Κιλκίς – Δήμος Κιλκίς.

Η Περιφερειακή  Επιτροπή Γουμένισσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, επ΄ ευκαιρία της «Παγκόσμιας Ημέρας του Ερυθρού Σταυρού»  και τη «Γιορτή  της Μητέρας»,, διοργανώνει εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης μας την  Κυριακή 7 Μαΐου 2017, ώρα 7.00 μ.μ.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
• Ανακοίνωση των μηνυμάτων του   Ελληνικού και του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και συνοπτικό απολογισμό πεπραγμένων,  από  μέλος της Επιτροπής.
• Ομιλία για τη Μητέρα, από την   κ. Γιούλη Ζεϊμπεκέρη
• Έντεχνο καλλιτεχνικό  πρόγραμμα από τους                                            «Αθανασιάδη Παναγιώτη και Τοζακίδη Χρήστο» .
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει κλήρωση χειροποίητης εικόνας, του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, δωρεά της αγιογράφου κ. Άννας Γουγουμάνη.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς) και το Δήμο Κιλκίς στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης της σφαγής των 353.000 Ελλήνων του Πόντου (19 Μαΐου κάθε έτους), διοργανώνει και προκηρύσσει τον 6ο Λαϊκό αγώνα Επταλόφου Κιλκίς 17000μ, καθώς και αγώνα υγείας και δυναμικού βαδίσματος 5000μ, με την επωνυμία «Απάν Σο Ρακανόπον» που σημαίνει «Επάνω στο Λόφο», αποτελεί δε, τον μοναδικό λαϊκό αγώνα δρόμου που έχει ποντιακό όνομα. Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται η Κυριακή 4 Ιουνίου 2017.

Πέμπτη, 04 Μάιος 2017 22:53

Στη Βεργίνα οι Περιπατητές

Γράφτηκε από τον

Μέλη και Φίλοι (84) του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών απόλαυσαν την ημερήσια εκδρομή της Κυριακής 30 Απριλίου στην Βεργίνα, το Φράγμα Αλιάκμονα και την Βέροια. Συγκίνησε ο πλούτος των Μουσείων και ικανοποίησε όλους η ξενάγηση στο Μουσείο Βεργίνας, το Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας, το Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας αλλά και την παλιά πόλη της Βέροιας που αντλεί το όνομά της από την καλή ροή (ευ ρέει) των υδάτων.