Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017, 1:42:21 μμ

Πολιτιστικά

Ο Πολιτευτής ΝΔ Ν. Κιλκίς Αναστάσιος Καζαντζίδης συμμετείχε το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 στις εργασίες της Γενικής Συνελεύσεως του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ η οποία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα υπέβαλε και την υποψηφιότητα του για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου (όπου και τελικώς εξελέγη μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας που ακολούθησε).

Τετάρτη, 03 Μάιος 2017 20:17

Η νύφη της Κούλουρης στο Πολύκαστρο

Γράφτηκε από τον

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Παιονίας παρουσιάζει την κωμωδία του Ευάγγελου Παντόπουλου, «Η νύφη της Κούλουρης», την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017 και ώρα 20:30 στο  Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου.

Μια φορά κι έναν καιρό στην προκυμαία ενός μικρού νησιού στην γραφική Κούλουρη (Σαλαμίνα)...
Ένας νέος και μια νέα αγαπιούνται κρυφά μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των κατοίκων.

Συναντήσεις της Λέσχης Ανάγνωσης Εφήβων και της Λέσχης Ανάγνωσης ενηλίκων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς έγιναν την Τετάρτη 26 Απριλίου.
Η Λέσχη Ανάγνωσης ενηλίκων δημιουργήθηκε τον Νοέμβριου του 2010 και συνεχίζει ως σήμερα την λειτουργία της. Η ομάδα συναντιέται μια φορά το μήνα και συζητά για ένα συγκεκριμένο βιβλίο. Η επιλογή του βιβλίου γίνεται κατόπιν συζήτησης και προέρχεται, κατά κύριο λόγο, από την ελληνική και ξένη πεζογραφία. Την Τετάρτη 26 Απριλίου έγινε συνάντηση των μελών της Λέσχης στο καφέ «Take 5» και συζητήθηκε το βιβλίο του Γάλλου Νομπελίστα Patrick Modiano “Στο καφέ της χαμένης νιότης”.

Τρίτη, 02 Μάιος 2017 20:49

Αυγοτσούγκρισμα στο Πολύκαστρο από τους Ακρίτες

Γράφτηκε από τον

Χριστός Ανέστη! Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ» εύχονται στα μέλη και τους φίλους του συλλόγου χρόνια πολλά!
   Και φέτος, όπως κάθε χρονιά, ο σύλλογός μας πραγματοποιεί τη θεσμική εκδήλωση Αυγοτσούγκρισμα 2017. Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 6 Μαΐου, στις 20:30, στο Σπίτι του Πόντου στο Πολύκαστρο.

Τρίτη, 02 Μάιος 2017 20:47

Προσφορά κλινοσκεπασμάτων από «Ευκράντη»

Γράφτηκε από τον

Ο Σύλλογος Γυναικών Δήμου Παιονίας ΕΥΚΡΑΝΤΗ στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του και λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διανύει η χώρα μας και οι πολίτες, έχει δώσει προτεραιότητα στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό κομμάτι και στο μέτρο των δυνατοτήτων του στηρίζει κοινωνικές ομάδες αλλά και συμπολίτες μας μεμονωμένα. Έτσι, λοιπόν, μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου επισκέφθηκαν τα παρακάτω κοινωφελή Ιδρύματα και πρόσφεραν κλινοσκεπάσματα (κουβέρτες).

Παρασκευή, 28 Απρίλιος 2017 22:30

Θεατρικό παιχνίδι στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Γράφτηκε από τον

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς διευρύνει τις δραστηριότητές της στο Αρχαιολογικό Μουσείο και για πρώτη φορά προσκαλεί τους μικρούς, από 8 ετών, αλλά και τους μεγάλους φίλους του Μουσείου να συμμετάσχουν σε ένα θεατρικό παιχνίδι, εμπνευσμένο από το καινούριο βιβλίο «Πιθανότητες» του γνωστού συγγραφέα και μουσικού Δημήτρη Μπασλάμ.

Η Ενοριακή Χορωδία «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΣΤΩΡ» της Ενορίας Αγίου Δημητρίου Κιλκίς διοργανώνει μουσική και αφηγηματική διαδρομή μέσα στη Ρωμαίικη Παράδοση, από την αρχή της Σαρακοστής μέχρι και την Αναστάσιμη περίοδο.

Το Λαογραφικό Μουσείο Κιλκίς γύρισε πίσω το ρολόι του χρόνου για να φέρει τα παιδιά σε επαφή με παραδοσιακά επαγγέλματα που σφράγισαν μια ολόκληρη εποχή τη ζωή του Κιλκίς  
Ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης, ο τσαγκάρης, ο παγωτατζής, ανταποκρίθηκαν με μεγάλη προθυμία στη σχετική πρόσκληση του Λαογραφικού Μουσείου και μοιράστηκαν με τα νήπια και τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων τις εμπειρίες του επαγγέλματός τους. Μίλησαν για τη δουλειά τους, επέδειξαν τον επαγγελματικό τους εξοπλισμό και εξήγησαν τη χρηστικότητά του.

Τρίτη, 25 Απρίλιος 2017 21:48

«Πόλις»: Δράσεις για πρόσφυγες

Γράφτηκε από τον

Το Καλλιτεχνικό και Πολιτιστικό Σύνολο Κιλκίς «η πόλις» ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιήσει πολιτιστικές δραστηριότητες κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο για τους πρόσφυγες του κέντρου φιλοξενίας Νέας Καβάλας Πολυκάστρου και προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του να βοηθήσουν στην υλοποίηση αυτού του προγράμματος και να δηλώσουν συμμετοχή.
Οι δραστηριότητες θα περιλαμβάνουν τα εξής: Ζωγραφική, σκάκι, μουσική και μάθημα ελληνικών και ευρωπαϊκής ιστορίας.

Τρίτη, 25 Απρίλιος 2017 14:23

Τελικοί Πίνακες Κοινωνικού Τουρισμού

Γράφτηκε από τον

Αναρτήθηκαν σήμερα, Τρίτη 25 Απριλίου 2017, στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.oaed.gr , οι οριστικοί πίνακες στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού και συγκεκριμένα τα οριστικά Μητρώα «Δικαιούχων – Ωφελουμένων» και «Παρόχων», οι οριστικοί Πίνακες Αποκλειομένων, καθώς και το αρχείο των αποδεκτών ενστάσεων.