Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018, 12:43:49 μμ

Πολιτιστικά

Πέμπτη, 11 Ιανουάριος 2018 20:17

Ο 23ος Πανελλήνιος Ποιητικός Διαγωνισμός της Τέχνης Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Α) ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ «ΤΕΧΝΗ» ΚΙΛΚΙΣ προκηρύσσει τον Εικοστό Τρίτο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό με τίτλο «Κούρος Ευρωπού», ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
 Οι ποιητικές συλλογές που θα σταλούν για το διαγωνισμό πρέπει:

Πέμπτη, 11 Ιανουάριος 2018 19:52

Οι Αργοναύτες Κιλκίς κόβουν την πίτα τους και προσκαλούν

Γράφτηκε από τον

Ἀρχή κάλαντα κι ἀρχή τοῦ χρόνου. Πάντα Κάλαντα, πάντα τοῦ χρόνου.
Ἀρχή μῆλον ἐν' κι άρχή κυδών ἐν'.  Κι άρχή βάλσαμον τό μυριγμένον.

Στις 12 Ιανουαρίου, ημέρα Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου, ημέρα Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, ημέρα Παρασκευή και 23 Ιανουαρίου, ημέρα Τρίτη, από τις 9.00 έως τις 11.30 πρόκειται να πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική δράση με τίτλο: «Χαλαρώνω και ονειρεύομαι… στα χρώματα βουτάω». Με αφορμή την έκθεση έργων παιδικής ζωγραφικής στον χώρο της «ΤΕΧΝΗΣ» Κιλκίς, οι μαθητές/τριες των νηπιαγωγείων με τους γονείς τους θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην τέχνη της εικαστικής αναπαράστασης μέσα από μια διαδραστική αφήγηση παραμυθιού, η οποία θα εκτυλίσσεται σε ένα πάντρεμα κειμένου και κίνησης στον χώρο της  ζωγραφικής απεικόνισης.

Τετάρτη, 10 Ιανουάριος 2018 21:52

ΝΗΡΕΑΣ: «Αλλάζοντας μέσα από τις αλλαγές»

Γράφτηκε από τον

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ”  σχεδιάζει να υλοποιήσει βιωματικό εργαστήριο για γονείς μαθητών ΣΤ΄ Τάξης, με θέμα: «Αλλάζοντας μέσα από τις αλλαγές». Το βιωματικό εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε 4 συναντήσεις  και συγκεκριμένα στις 7, 14, 21 και 28 Φεβρουαρίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρες 17:00-19:30.

Τετάρτη, 10 Ιανουάριος 2018 21:35

Πάμε σινεμά, στο «Σινέ Αστρον» του Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Πάμε σινεμά, στο «Σινέ Αστρον» του Κιλκίς με ΦΕΡΔΙΝΑΝΔΟ και ΤΗΕ ΒΑCHELOR 2.

Τρίτη, 09 Ιανουάριος 2018 23:31

Ευχές και η πίτα των Εφέδρων

Γράφτηκε από τον

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων  για τον ερχομό του νέου έτους τα μέλη της  Φιλαρμονικής του Δήμου Κιλκίς σε καθιερωμένη εκδήλωση της  από το μπαλκόνι της ΛΑΦ ΚΙΛΚΙΣ  μετά από πρόσκληση του Προέδρου του ΣΕΑΝ ΚΙΛΚΙΣ Κου Παπανικολάου  "έπαιξε" εορταστικά κομμάτια παρουσία του Διοικητή της  Ταξιάρχου Κου Καπαραβέλου του Υποδιοικητή Κου Μποσμαλή ως και του Επιτελάρχη Κου Στεφανίδη 71ης Α/ Μ.

Τρίτη, 09 Ιανουάριος 2018 23:29

Παίονες: Ευχές και αναβίωση εθίμων στη Γουμένισσα

Γράφτηκε από τον

Την παραμονή χριστουγέννων (24-12-2017) η μικτή χορωδία του Συλλόγου έψαλε τα κάλαντα στον Μητροπολίτη Γουμενίσσης Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κκ Δημήτριο, καθώς και στο Νοσοκομείο της Γουμένισσας.Στη συνέχεια έψαλε τα κάλαντα στα γραφικά δρομάκια της πόλης μας επλήσοντας ευχάριστα τους περαστικούς.
Το Σάββατο 30-12-2017 οι χορευτές του Συλλόγου μας αναβίωσαν στην πόλη μας το έθμο του δωδεκαημέρου ''Ρουσαλίες'',  υπό τους ήχους των ζουρνάδων.

Τρίτη, 09 Ιανουάριος 2018 20:34

Ένταση καμιά, τρεις οι κολυμβητές και ξύλινος ο σταυρός

Γράφτηκε από τον

Ἐν Ἰορδάνῃ βαπτιζομένου σου Κύριε
ἡ τῆςΤριάδος ἐφανερώθη προσκύνησις,
τοῦ γὰρ Γεννήτορος ἡ φωνὴ προσεμαρτύρει σοι,
ἀγαπητὸν σε Υἱὸν ὀνομὰζουσα
καὶ τὸ Πνεῦμα, ἐν εἴδει περιστερᾶς,
ἐβεβαίου τοῦ λόγου τὸ ἀσφαλὲς.
Ὁ ἐπιφανεὶς Χριστὲ ὁ Θεὸς
καὶ τὸν κόσμον φωτίσας, δόξα σοι.

Χαρίστε ΕΙΔΗΣΕΙΣ, συντροφιά και αξιόπιστη ενημέρωση για όλο το χρόνο

Το 7ο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Δήμου Κιλκίς τήρησε την υπόσχεσή του και κράτησε καλή και διασκεδαστική παρέα στους δημότες προσφέροντάς τους πλούσιο θέαμα, γιορταστικές μουσικές, παραδοσιακά εδέσματα και άφθονα δώρα στα παιδιά. Πέραν αυτών στο εορταστικό του πρόγραμμα περιλήφθηκαν και αναβίωσαν  λαογραφικά δρώμενα και παραδοσιακά έθιμα του τόπου που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την πολιτιστική του ταυτότητα.