Σάββατο, 29 Απριλίου 2017, 4:41:25 πμ

Πολιτιστικά

Δευτέρα, 06 Μάρτιος 2017 21:18

Μάρτιος 2017 – Μήνας ανοιξιάτικων αποχρώσεων

Γράφτηκε από τον

Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας, Πολιτισμού και Ποιότητας Ζωής ανακοινώνεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα το Μάρτιο του 2017 στην πόλη του Κιλκίς και σε οικισμούς του με τη συνεργασία και σύμπραξη τοπικών πολιτιστικών σχημάτων. 

Τρίτη 7 και Πέμπτη 9  Μαρτίου – ώρα 09:00
Θεατρική παράσταση για σχολεία με το έργο “Φεγγαροσκεπαστής”
Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς
Δήμος Κιλκίς- Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών

Αγαπητοί φίλοι
Πολλές φορές αναρωτιέμαι ποιοι είμαστε, σε τι αποσκοπούμε, τι κάνουμε για τον κόσμο που ζούμε και αν η προσφορά μας αξίζει, αναγνωρίζεται, γίνεται σεβαστή από τους συνανθρώπους μας.
Αναρωτιέμαι μήπως τους αφήνει αδιάφορους, μήπως μισούν την όποια προσπάθεια για ένα καλύτερο κόσμο, ένα κόσμο που θα κληρονομήσουν από εμάς τα παιδιά μας.

Σάββατο, 04 Μάρτιος 2017 20:29

Συναρπαστική επίδειξη Zumba

Γράφτηκε από τον

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου όπου το γυμναστήριο μας Kinesis-Gym έδωσε βροντερό παρόν.
Για πέμπτη συνεχή χρονιά είχαμε την τιμή να συμμετέχουμε στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου μας με τρία διαφορετικά τμήματα Zumba. Η αρχή έγινε με τα μικρά μας, Zumba Kids team, στη συνέχεια τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά Zumba junior team και τέλος το τμήμα ενηλίκων το οποίο έκλεψε και τις εντυπώσεις με μια χορογραφία που ξεσήκωσε το πλήθος και εισέπραξε και το μεγαλύτερο χειροκρότημα του κοινού!
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του γυμναστηρίου μας, Zumba junior team κέρδισε το πρώτο βραβείο των εκδηλώσεων στην μεταμφίεση και στη χορογραφία!

Σάββατο, 04 Μάρτιος 2017 20:27

Χορός "Αγίου Τρύφωνα" Γουμένισσας

Γράφτηκε από τον

Οι Απόκριες είναι στενά συνδεδεμένες από παλιά με την Γουμένισσα. Βακχικές γιορτές, κρασί, διασκέδαση, χορός και πειράγματα είναι άρρηκτα δεμένα με τον τόπο μας. Με τις απόκριες τιμούμε τη ζωή και καλωσορίζουμε την Άνοιξη.
Ο πολιτιστικός σύλλογος Άγιος Τρύφων Γουμένισσας δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτό το πνεύμα και κάθε χρόνο διοργανώνει αποκριάτικο χορό.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς σας καλεί να βοηθήσετε και να συμμετέχετε στις δράσεις που σχεδιάζει και διοργανώνει για το Πάσχα!!!
 Η Πασχαλινή εκστρατεία για την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας θα πραγματοποιηθεί από 7 Απριλίου έως και 21 Απριλίου 2017.

Παρασκευή, 03 Μάρτιος 2017 19:41

Το Μετέωρο Βήμα του Πελαργού

Γράφτηκε από τον

Εκθεση φωτογραφίας του δημοσιογράφου Κώστα Τερζενίδη διοργανώνουν ο Δήμος Κιλκίς, η ΤΕΧΝΗ Κιλκίς και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς.

 

Θείο δώρο και ευτυχία θεωρείται αιώνες τώρα για έναν τόπο, για ένα σπίτι, η ύπαρξη πελαργών, που σύμφωνα με την παράδοση φέρνουν καλή σοδειά, γονιμότητα και τύχη.

Πέμπτη, 02 Μάρτιος 2017 20:29

ΝΗΡΕΑΣ: Η μετάβαση από το δημοτικό στο γυμνάσιο

Γράφτηκε από τον

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 στο ΝΗΡΕΑ το βιωματικό εργαστήριο γονιών με θέμα: "Η μετάβαση από το Δημοτικό στο γυμνάσιο". Στο εργαστήριο συμμετείχαν γονείς των μαθητών της ΣΤ΄ Τάξης από το 3ο και 5ο Δημοτικό σχολείο Κιλκίς. Στα συγκεκριμένα σχολεία πραγματοποιείται την τρέχουσα σχολική χρονιά η ολοκληρωμένη παρέμβαση  για την μετάβαση από το δημοτικό σχολείο στο γυμνάσιο - βασισμένη στη φιλοσοφία των ομότιμων.

Σε κλίμα οικογενειακό, σύμπνοιας, αισιοδοξίας   και με τις ευλογίες του π. Δημητρίου Κομνηνού για τη νέα χρονιά  έγινε η κοπή της πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέσων Αποστόλων στις 19.2.2016.  Ο  πρόεδρος του Π.Σ. κ. Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης έκανε τον απολογισμό  δράσης  της χρήσης 2016, οι οποίες έχουν περιληπτικά ως ακολούθως:

Πέμπτη, 02 Μάρτιος 2017 20:21

Πόλις: 4η έκθεση εικαστικών με θέμα«χώρος/space»

Γράφτηκε από τον

Το «Καλλιτεχνικό & Πολιτιστικό Σύνολο η πόλις» ανακοινώνει την πραγματοποίηση της 4ης έκθεσης εικαστικών «πόλις» με τίτλο «χώρος/space». Με τον παραπάνω τίτλο ορίζεται η ευρύτερη έννοια του χώρου που μας περιβάλλει (δομημένος χώρος, φύση, ατμόσφαιρα).
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν καλλιτέχνες από όλη την ελληνική επικράτεια με πρωτότυπα έργα εικαστικών τεχνών (ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, φωτογραφία, κεραμική, κολάζ, installation κ.α.).

Τετάρτη, 01 Μάρτιος 2017 20:57

Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς έκοψε την πίτα του

Γράφτηκε από τον

Μέσα σε ευχάριστο και αισιόδοξο κλίμα, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς-μέλος της ΟΓΕ, την Παρασκευή 17-2, παρέα με φίλες και συναγωνιστές.  Κάθε χρόνο η συμμετοχή και σε αυτή την εκδήλωση αυξάνεται, ως αποτέλεσμα  της μαζικοποίησης του Συλλόγου, του «αγκαλιάσματος» και της αποδοχής από όλο και περισσότερες γυναίκες που ενδιαφέρονται και θέλουν να ακούσουν από πρώτο χέρι για τον χαρακτήρα της μεγαλύτερης γυναικείας οργάνωσης Πανελλάδικά, της ΟΓΕ.