Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017, 10:33:16 μμ

Πολιτιστικά

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος  «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας συμμετείχε με το εφηβικό του τμήμα στην εκδήλωση «ανοιχτές πόρτες» των  οινοποιείων στο Κτήμα Χατζηβαρίτη με ορχήστρα τον Τριαντάφυλλο Ασαρτζή. Έγινε ξενάγηση απο τον κύριο Ευάγγελο Χατζηβαρίτη γευσιγνωσία κρασιών. Δώρισε απο ένα κρασί στους χορευτές τους καλωσόρισε και τους φιλοξένησε όπως αρμόζει με πλούσια εδέσματα.

Σάββατο, 10 Ιούνιος 2017 19:06

16ο Φεστιβαλ Περιβάλλοντος στο Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο

Γράφτηκε από τον

Ο μοναδικός ΒΒΚΚ θα γιορτάσει τα 16 χρόνια λειτουργίας του, μεθαύριο Κυριακή 11 Ιουνίου 2017, με ποικίλες εκδηλώσεις αφιερωμένες στα ελληνικά φυτά.
Το φεστιβάλ αποτελεί μοναδική ευκαιρία για μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν τις ευεργετικές ιδιότητες των πολύτιμων αρωματικών και φαρμακευτικών  ελληνικών φυτών μέσα από ψυχαγωγικές, γαστρονομικές, εκπαιδευτικές, περιβαλλοντικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες με τρόπο διαδραστικό, βιωματικό και  συνδημιουργικό.

Με την απονομή των Βραβείων και Επαίνων στους διακριθέντες στον 22ο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό «Κούρος Ευρωπού» της ΤΕΧΝΗΣ του Κιλκίς, έκλεισε ο κύκλος και της φετινής διοργάνωσης, το Σάββατο 27 Μαΐου 2017, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.
Ήταν μια βραδιά γεμάτη ποίηση, βραδιά ποιοτική και συγκινησιακή. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την Πρόεδρο της ΤΕΧΝΗΣ Κική Πάγκου, η οποία έκανε τις αναφορές της σε ρήσεις του Οδ. Ελύτη σχετικές με την ποίηση.

Νωρίς σήμερα Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017, εορτή του Αγίου Πνεύματος,  βρεθήκαμε στο δρόμο, να εκκλησιαστούμε στην εκκλησία του Κάτω Θεοδωρακίου, που πανηγύριζε.
Καταπληκτικός ο ναός, κτισμένος στην δεύτερη δεκαετία του 1880, αγιογραφημένος από άξιους μαστόρους εκείνης της εποχής, καθαρός και στολισμένος, γεμάτος με πολλούς και ευλαβείς χριστιανούς.

Το Λύκειο των Ελληνίδων Παράρτημα Κιλκίς σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Δήμου Παιονίας "ΕΥΚΡΑΝΤΗ" διοργάνωσαν το Σάββατο 27 Μαΐου 2017, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου Δήμου Παιονίας,  μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο "Στης Παναγιάς μας τη γιορτή".
Οι παρευρισκόμενοι  είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν επί σκηνής  τους μικρούς αλλά και τους ενήλικες χορευτές των Τμημάτων Πολυκάστρου, που πραγματοποιούνται με τη συνεργασία της «ΕΥΚΡΑΝΤΗΣ», καθώς και το Τμήμα Παραστάσεων του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς.

Παρασκευή, 02 Ιούνιος 2017 21:15

Εγκαίνια του Αμυδόνιου Λαογραφικού Μουσείου στο Αξιοχώρι

Γράφτηκε από τον

Την Παρασκευή 26 Μαϊου 2017 έγιναν τα εγκαίνια του Αμυδόνιου Λαογραφικού Μουσείου, στο Αξιοχώρι, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο " Α Μ Υ Δ Ω Ν " . Ένα ανακαινισμένο, με εθελοντισμό και αγάπη,  μέρος 100 τετρ. μέτρων της αποθήκης του πρώην  Γ.Π.Σ.  Αξιοχωρίου, κτισμένης το 1954,  μετατράπηκε σε ένα πανέμορφο Λαογραφικό Μουσείο, δίνοντας έτσι συνέχεια στην ιστορία που έγραψαν οι πανάξιες Διοικήσεις του Συνεταιρισμού από την ίδρυσή του, τον Αύγουστο του 1924, αμέσως δηλαδή με την άφιξη των πατεράδων και παπούδων μας στον τόπο αυτό, μέχρι πριν λίγα χρόνια, συμβάλλοντας πολύ στην επιβίωση και ανάπτυξη του χωριού.

Παρασκευή, 02 Ιούνιος 2017 21:13

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – 5 ΙΟΥΝΙΟΥ

Γράφτηκε από τον

Του Χαράλαμπου
Παπαδόπουλου. 

 

Να πούμε ημέρα γιορτής ή μέρα περισυλλογής; Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί κάθε χρόνο σαν ημέρα περιβάλλοντος. Το βασικό θέμα που απασχολεί τον κόσμο είναι οι κλιματικές αλλαγές του θερμοκηπίου, οι πυρκαγιές στα δάση, η ανακύκλωση, εθνικοί δρυμοί, υδάτινοι πόροι κ.λ.π.
Όλα τα κράτη, καθότι παγκόσμιο το φαινόμενο,  πρέπει να καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για την αποκατάσταση της ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Πέμπτη, 01 Ιούνιος 2017 20:53

Πρόγραμμα του ΝΗΡΕΑ με μαθητές σχολείων

Γράφτηκε από τον

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς  «ΝΗΡΕΑΣ», στα πλαίσια της συνεργασίας του με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, συμμετείχε με βιωματικά εργαστήρια στη Θεματική Εβδομάδα που υλοποιήθηκε την τρέχουσα σχολική χρονιά στα Γυμνάσια με θέματα την πρόληψη των εξαρτήσεων και τις έμφυλες ταυτότητες.

Πέμπτη, 01 Ιούνιος 2017 20:49

Ευκράντη: Έκθεση Φωτογραφίας για τη Γυναίκα

Γράφτηκε από τον

Ο Σύλλογος Γυν. Δήμου Παιονίας ΕΥΚΡΑΝΤΗ και το εργαστήρι ψηφιακής φωτογραφίας Κιλκίς υπό την αιγίδα του Δήμου Παιονίας και στα πλαίσια των εκδηλώσεων ‘’ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΙΝΑ 2017‘’ διοργάνωσαν έκθεση φωτογραφίας με θέμα ‘’ΓΥΝΑΙΚΑ‘’ στο φουαγέ του Πολιτιστικού Κέντρου Πολυκάστρου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν την Παρασκευή 26 Μαιου 2017 παρουσία του Δημάρχου Παιονίας κ. Χρήστου ΓΚΟΥΝΤΕΝΟΥΔΗ, δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων της περιοχής Παιονίας καθώς και επισκεπτών της έκθεσης.

Πέμπτη, 01 Ιούνιος 2017 20:48

Παιδική Αναγνωστική Λέσχη στους Μέσους Αποστόλους

Γράφτηκε από τον

Με την έμπνευση και καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ. Θεοδωρίδου Θεοδώρας,  τα παιδιά της  Παιδικής Αναγνωστικής Λέσχης του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέσων Αποστόλων βίωσαν μια πρωτόγνωρη και πρωτότυπη εμπειρία.
Έχοντας επιλεγεί για την  τρίτη συνάντησή τους το  ξεκαρδιστικό, ευφάνταστο βιβλίο του  Άγγλου συγγραφέα Νeil Gaiman « Ευτυχώς ο μπαμπάς έφερε το γάλα», κλήθηκαν μαζί με τα παιδιά να διαβάσουν το βιβλίο και οι πατεράδες των παιδιών - γιατί το βιβλίο πραγματεύεται το ρόλο τους μέσα στην οικογένεια - και να παραστούν και οι ίδιοι  στην προγραμματισμένη συνάντηση, για να εκφράσουν  τις απόψεις τους για το βιβλίο και να μοιραστούν την εμπειρία μιας αναγνωστικής  λέσχης  των παιδιών τους.