Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017, 6:53:30 πμ

Σχόλια

Παρασκευή, 26 Μάιος 2017 22:19

Ένταση με το ...καλησπέρα

Γράφτηκε από τον

Ξεκίνησε η συνεδρίαση και ο Πρόεδρος Δημ. Κυριακίδης έδωσε το λόγο πρώτα στην κ. Ρούσου κι ύστερα στον κ. Γιάννη Φαχουρίδη. Ο Παύλος Τονικίδης απουσίαζε και ο πρόεδρος εκτίμησε πως ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας παράταξης Κώστας Ζώτος  θα λάμβανε τρίτος το λόγο. Ο θυμοειδής Ζώτος αντέδρασε και μάλιστα είπε πως δεν θα μιλήσει. Η ένταση επεκτάθηκε άνευ λόγου και αιτίας στη συνέχεια μεταξύ Ρούσου - Ζώτου και εν τέλει ο κ. Ζώτος ως εκπρόσωπος μίλησε τρίτος.
Αχρείαστη ένταση που κάλλιστα θα μπορούσε να αποφευχθεί.

Πέμπτη, 25 Μάιος 2017 21:13

Κάντε υπομονή....

Γράφτηκε από τον


Η αξιολόγηση - ουσιαστικά- τελείωσε, το θέμα του χρέους μπορεί να φαίνεται πως τελμάτωσε, αλλά στα μέσα Ιουνίου θα συμφωνηθεί, οπότε καιρός να το πάρουν απόφαση.
Στους ντόπιους μουστερήδες αναφέρομαι που διέβλεψαν πριν από μήνες ενδεχόμενο εκλογών μέσα στο 2017  και έσπευσαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους για μια θέση στα ψηφοδέλτια.
Παίδες, κουράγιο. Άλλα δυο χρόνια υπομονή και βλέπουμε.

Τετάρτη, 24 Μάιος 2017 23:31

Η Οδύσσεια της μεταφοράς του ΤΕΙ και του ΕΠΑΛ

Γράφτηκε από τον

Ο Ιούνιος οσονούπω ξεπροβάλλει και ο Οδυσσέας ζει τη δική του ...Οδύσσεια. Στον διευθυντή του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς αναφερόμαστε Οδυσσέα Φραγγελάκη που σε ένα μήνα αρχίζουν στο σχολείο του οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά και δεν γνωρίζει σε ποιες και πόσες αίθουσες θα αναπτυχθεί το πολύπαθο ΕΠΑΛ.  
Το υπουργείο Παιδείας ενέκρινε μεν ένα κονδύλιο 50.000 ευρώ για τη μεταφορά του ΤΕΙ στο νέο κτήριο, αλλά έκτοτε επικρατεί απόλυτη άγνοια. Και το θέμα της μεταφοράς του παραρτήματος συναρτάται ως γνωστόν με τη στέγαση και του ΕΠΑΛ , αφού στο κτήριο του ΟΑΕΔ που στεγάζεται "προσωρινά" από το 1999 το ΤΕΙ πρόκειται να μεταφερθεί  τμήμα του ΕΠΑΛ.

Τρίτη, 23 Μάιος 2017 22:38

Παιδί - μάλαμα

Γράφτηκε από τον

Είναι συγκινητικός ο τρόπος που δείχνει σε κάθε ευκαιρία την αγάπη του για τον γενέθλιο τόπο ο δημοφιλής τραγουδιστής Δημήτρης Μπάσης.
Ο Χερσοβίτης Δημήτρης Μπίμπασης, όπως είναι το πλήρες επώνυμό του, δεν είναι απλά ένας από τους καλύτερους τραγουδιστές πανελληνίως. Εξακολουθεί παρά τη δόξα που απολαμβάνει να παραμένει ένα σεμνό και ευαίσθητο παιδί που αγαπά τον τόπο του και το δείχνει  έμπρακτα σε κάθε ευκαιρία.

Δευτέρα, 22 Μάιος 2017 21:28

Μην ψηφίζετε το μνημόνιο...

Γράφτηκε από τον

"Αέρα" πέρασε από τη Βουλή το Πολυνομοσχέδιο. Κι αυτά που ακούγαμε μήνες τώρα πως τάχα θα υπάρξουν αντιδράσεις και διαφοροποιήσεις αποδείχτηκαν "αέρας κοπανιστός"
Κι επειδή φρόνιμο είναι να θυμόμαστε, κάποτε το νυν κυβερνόν κόμμα, παραμονές ψηφοφορίας στη Βουλή για το δεύτερο μνημόνιο, προσκαλούσε τοπικούς βουλευτές να μην το ψηφίζουν.
Τώρα ανάλογες προσκλήσεις δεν υπήρξαν. Δοθέντος ότι τα πολυνομοσχέδιο δεν αποτελεί το 4ο μνημόνιο αλλά την πύλη εξόδου από τα μνημόνια. Κατά πως ισχυρίζονται οι ...επιστολογράφοι του 2012.

 

Βασανισμός
φορολογουμένων
Ως γνωστόν οι μετανάστες μας στη Σουηδία, άμα τη επιστροφή τους, υποβάλλουν τις ετήσιες φορολογικές τους δηλώσεις  επισυνάπτοντας τα σχετικά έγγραφα των ασφαλιστικών ταμείων  της Σουηδίας για το ύψος των συντάξεων που εισπράττουν.
Κάποτε αρκούσε το "χαρτί" του ταμείου. Στη συνέχεια το ελληνικό δημόσιο επέβαλε τη μετάφραση των εγγράφων αυτών και την επικύρωσή τους από το οικείο Προξενείο- πρεσβεία της Σουηδίας.
Είναι μια ταλαιπωρία αυτή, αλλά άντε ..ντέφι να γίνει, καθώς η Θεσσαλονίκη κοντά είναι.
Αλλά από φέτος επιβλήθηκε και νέα δοκιμασία από το Υπουργείο Οικονομικών. Δεν αρκεί η μετάφραση, δεν αρκεί η επικύρωση, από φέτος χρειάζεται και η σφραγίδα Σέγκεν.
Κι άντε να τρέχουν για να μάθουν οι συνταξιούχοι Κιλκισιώτες που θα βρουν την υπηρεσία για να βάλει τη σφραγίδα. Και τηλεφωνούν και διαμαρτύρονται.
Να προσέχουν, διότι αν το παρατραβήξουν στις διαμαρτυρίες, μπορεί από του χρόνου να τους ζητήσουν και την ομάδα αίματος του σουηδού εργοδότη τους.

 

Πληρωμές  τώρα
Την προσεχή Πέμπτη στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας  ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης θα συναντηθεί με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.
Και προφανώς, μετά όσων περί προσφύγων θα μιλήσουν, ο κ. Δήμαρχος θα ζητήσει από τον Υπουργό να επισπεύσει την πληρωμή των αποζημιώσεων. Ο σχετικός κατάλογος των θιγέντων αγροτών με ονοματεπώνυμα, καλλιέργειες και εγκαταστάσεις που υπέστησαν ζημιές μαζί με τα ποσά έχουν αποσταλεί εδώ και δυο εβδομάδες στην Αθήνα. Οπότε κάθε καθυστέρηση δεν έχει κανένα έρεισμα.

Παρασκευή, 19 Μάιος 2017 22:05

Τρεις κι ο κούκος!

Γράφτηκε από τον

Είδηση θα αποτελούσε αν στην απεργιακή συγκέντρωση στην οποία προσκάλεσε με πύρινους λόγους μάλιστα η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς παρίσταντο τουλάχιστον τα μέλη του δ.σ.
Ή τα μέλη της διοίκησης του Ν.Τ. Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ. Ή τα μέλη της διοίκησης πρωτοβάθμιων οργανώσεων που συνήθως έχουν μια κάποια συμμετοχή (Νοσοκομείο, δάσκαλοι, καθηγητές κ.ο.κ.)
Μόνο που αυτήν την φορά οι "συναγωνιστές" των συνδικάτων το ...τερμάτισαν. Και το πρωί της Πέμπτης, της ημέρας δηλαδή πανελλαδικής απεργίας, στις αίθουσες του Εργατικού Κέντρου συναντήσαμε ακριβώς ...τρεις!

Τρίτη, 16 Μάιος 2017 21:45

Είναι ο φασισμός, ηλίθιε!

Γράφτηκε από τον

Εικόνες ντροπής είχαμε το πρωί της Δευτέρας στο ελληνικό κοινοβούλιο, με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κασιδιάρη να χειροδικεί κατά του βουλευτή της ΝΔ Νίκου Δένδια, που τόλμησε να περάσει μπροστά από τον χρυσαυγίτη την ώρα που αυτός μιλούσε.
Υπάρχει κανείς που ακόμη απορεί για τη συμπεριφορά του χρυσαυγίτη βουλευτή. Η απάντηση είναι απλή και ξεκάθαρη: «Είναι ο φασισμός, ηλίθιε», κατά πως θάλεγε και ο Μπιλ Κλίντον.
Οσοι με την ψήφο τους στέλνουν χρυσαυγίτες στη Βουλή, στην ουσία ταυτίζονται και επιβραβεύουν αυτού του είδους τις φασιστικές συμπεριφορές.
Δικαιολογία δεν υπάρχει.

Τελεία και παύλα!

Δευτέρα, 15 Μάιος 2017 20:38

H …τρόικα του ΣΥΡΙΖΑ

Γράφτηκε από τον

Στο δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς παραβρέθηκε, με την ευκαιρία της συζήτησης του θέματος των μεταλλείων στα Κρούσια, η …τρόικα του ΣΥΡΙΖΑ του Κιλκίς.
Ποιοι αποτελούν την …τρόικα του κόμματος; Θα το καταλάβατε από την φωτογραφία, είναι η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό -και καλοί φίλοι μεταξύ τους- όρθιοι από αριστερά: Αρης Παπαδόπουλος, Μιχάλης Βιδιαδάκης και Αναστάσιος Κεσίδης.

Σάββατο, 13 Μάιος 2017 21:48

Επίσκεψη εργασίας

Γράφτηκε από τον

Τριτοετείς φοιτητές του Πολυτεχνείου συνοδευόμενοι από τρεις καθηγητές τους πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης επίσκεψη εργασίας  στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού των λυμάτων του Κιλκίς.
Οι φοιτητές ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του βιολογικού από τους κ. Ηλία Αβραμίδη και Νίκο Αποστολίδη.
Μάλιστα ο κ. Αβραμίδης πρότεινε στους καθηγητές του Πολυτεχνείου να αξιοποιηθούν οι εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού Κιλκίς από φοιτητές - ερευνητές του ιδρύματος για εκπόνηση μεταπτυχιακών ή πάσης φύσεως ερευνητικών εργασιών, και σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ΄χουν τη στήριξη της ΔΕΥΑΚ.

 

Άντε να δούμε και συνδικαλιστές
στην απεργία
Απέναντι στη νέα λαίλαπα μέτρων που ετοιμάζεται να υλοποιήσει η κυβέρνηση, ο αγώνας είναι μονόδρομος, αναφέρει στην ...βροντώδη ανακοίνωση - πρόσκλησή της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς.
Προσκαλεί λοιπόν τους εργαζόμενους σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς την Τετάρτη 17 Μαίου, ώρα 10.30 π.μ., ως συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία.
Θαυμάσια η ανακοίνωση.
Ελπίζουμε, υπό την έννοια ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, ότι και οι υπογράφοντες συνδικαλιστές  θα διαμαρτυρηθούν εμπράκτως και θα τους δούμε το πρωί της Τετάρτης στο συλλαλητήριο.
Διότι τα τελευταία ....30 χρόνια δεν τους βλέπουμε.

 

Οι υπουργοί δεν έχουν
ποινικές ευθύνες;
Οι χιλιάδες συμβασιούχοι των Δήμων  για τους οποίους το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάσισε προχθες ότι η παράταση των συμβάσεών τους είναι αντισυνταγματική, υποχρεούνται να επιστρέψουν και όσα χρήματα έλαβαν κατά τη διάρκεια της εν λόγω παράτασης, σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο.
Αυτό αναφέρει η σχετική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η Ολομέλεια του οποίου, με πλειοψηφία 17 - 14 αποφάνθηκε ότι τα εν λόγω εντάλματα πληρωμών των συμβασιούχων όχι μόνο δεν μπορούν να εγκριθούν, αλλά οι εργαζόμενοι πρέπει να επιστρέψουν τους μισθούς που έλαβαν όλο το διάστημα της παράτασης των συμβάσεων τους.
Και οι μεν συμβασιούχοι θα μπουν για άλλη μια φορά σε περιπέτειες. Άλλο είναι το ερώτημα όμως: Εκείνοι οι υπουργοί που νομοθέτησαν τις παρατάσεις των συμβάσεων, που δήλωναν ότι είναι υποχρεωτικές για τους δήμους, που απειλούσαν ότι όσοι δήμαρχοι δεν υπογράψουν τις παρατάσεις θα διωχθούν πειθαρχικά (και μερικούς πρόλαβαν να τους ...διώξουν), όλα ετούτα τα πολιτικά φυντάνια δεν έχουν ποινικές ευθύνες;

Τετάρτη, 10 Μάιος 2017 22:25

Λόγια του αέρα...

Γράφτηκε από τον

Λοιπόν για να μην χάνουμε τον χρόνο μας σε ανούσιες αντιπαραθέσεις. Θα είχε νόημα η αντιπαράθεση για τα μεταλλεία στα Κρούσια αν εκφραζόταν πραγματικό ενδιαφέρον από εταιρείες.
Το γράψαμε και εξαρχής: Δυστυχώς (λέμε εμείς) η περιεκτικότητα των χαλκούχων κοιτασμάτων σε χρυσό  στα Κρούσια είναι τόσο μικρή ώστε μόνο με εκτόξευση της τιμής του χρυσού σε δυσθεώρητα ύψη θα καταστούν εκμεταλλεύσιμα.
Το γεγονός ότι η Πολιτεία αναζητώντας πόρους προκηρύσσει την εκμετάλλευσή τους δεν σημαίνει πως υπάρχει και πραγματική δυνατότητα εκμετάλλευσης.

Σελίδα 1 από 495