Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 7:49:43 πμ
Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2017 20:46

70.000 παιδιά στα σχολικά γεύματα (Η ΟΥΝΡΑ ξανάρθε!)

Πανηγυρίζει η κυβερνητική «ΑΥΓΗ» η  πρωινή  εφημερίδα ντε της «αριστεράς», γιατί ξαναρχίζει το πρόγραμμα σίτισης μαθητών. 70.000 παιδιά λέει θα συμμετέχουν φέτος  στα σχολικά γεύματα.
Μου ήρθε στο μυαλό η ΟΥΝΡΑ (UNRA =United Nations Relief and Rehabilitation Administration). Θυμόμαστε όλοι των δεύτερων και τρίτων –ήντα τη «βοήθεια» που διένειμαν η κυβέρνησις, και οι βασιλείς σε συνεργασία με το παρακράτος της δεξιάς της υπαίθρου (ΜΑΥ, Τάγματα Ασφαλείας κ.λ.π.), αφού πρώτα μας γά----ν επί έτη.


Ήταν τότε που η Ελλάδα λιμασμένη , δυνάμωνε τη ραχοκοκαλιά της ,με τις πρωτεΐνες και το ασβέστιο από το τυρί και το σκονόγαλα της "αμερικάνικης βοήθειας".
Εκτός από τις κονσέρβες του αμερικάνικου στρατού που μας μοίραζαν ,με το ληγμένο κίτρινο τυρί και το σκονόγαλα που το ετοίμαζαν κάθε πρωί στην αυλή σε ένα καζάνι  που άχνιζε   μέσα στην παγωνιά. Και πηγαίναμε , η πιτσιρικαρία η ψωμολυσσασμένη, με το κυπελλάκι το τσίγκινο να πιεί να ζεσταθεί το αντεράκι της.
Και ακόμη όταν το σχολείο μας βρώμαγε φαρμακίλα ,συνήθως λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, μαζί με μία γλυφή αποστειρωμένη μυρωδιά κλιβάνου, ξέραμε πως είχαν έρθει δέματα από την UNRA. Όποτε περνάω  έξω από ένα παλιό καθαριστήριο, μου έρχεται πάλι αυτή η μυρωδιά. Δεν ξέρω τι πίστευαν για μας και μας έστελναν ένα κάρο άχρηστα απίθανα  πράμματα.
Νάσαστε καλά μπρε σύμμαχοι που μας ταΐσατε και μας ντύσατε σαν καρναβάλια στις αποκριές...Μόνο που δεν κάναμε τόσο γερή ραχοκοκαλιά από το τυρί και το σκονόγαλα και τώρα το πληρώνουμε πάλι, αφού σκύβουμε και γονατίζουμε αρκούντως και έτσι περνάτε ξανά από πάνω μας με την βοήθεια των σημερινών προσκυνημένων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και τώρα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ..
Κ. Πινέλης

 

Συνέντευξη Γεωργαντά
στα ΜΜΕ του νομού
Συνέντευξη στα ΜΜΕ του νομού Κιλκίς παραχώρησε ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Γεωργαντάς την περασμένη Παρασκευή, με την ευκαιρία των δυο χρόνων διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Στη συνέντευξη προσκλήθηκαν οι εφημερίδες και το ραδιόφωνο του νομού. Και συμμετείχαν δημοσιογράφοι από ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΠΡΩΙΝΗ, ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ και ΡΑΔΙΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.
Ο βουλευτής τήρησε αυτό που έπρεπε λόγω και της θεσμικής του ιδιότητας. Δηλαδή, προσκάλεσε ΜΟΝΟ τις επιχειρήσεις Τύπου του νομού. Αυτές δηλαδή που είναι γνωστές ως τέτοιες επιχειρήσεις στην Εφορία, τ’ ασφαλιστικά ταμεία, που έχουν έδρα επιχείρησης και δεν κατέχουν ένα κομπιούτερ και είναι απλά blogger.
Μπράβο του βουλευτή. Κι αυτό να το βλέπουν πρόσωπα και φορείς του τόπου, που προσκαλούν ακόμη και σε συνεντεύξεις Τύπου, όποιον περνά απ’ έξω! Ο κάθε τυχάρπαστος που δηλώνει «δημοσιογράφος» δεν σημαίνει και πως είναι. Ούτε και τα blogs είναι μέσα ενημέρωσης για να προσκαλούνται από δήμους, περιφέρεια ή άλλους φορείς.

 

Προκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για απαντήσεις
Στη συνέντευξή του ο βουλευτής κ. Γεωργαντάς προκαλεί τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει και θάχε ενδιαφέρον ένας τέτοιος δημόσιος… διάλογος.
Τη συνέντευξη του κ. Γεωργαντά μπορείτε να την παρακολουθήσετε από τη webTV της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας, eidisis.gr.
***

Στη webTV των ΕΙΔΗΣΕΩΝ μπορείτε να παρακολουθήσετε ακόμη:
- Εκτενή αποσπάσματα από την ομιλία του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς
- Τη συνέντευξη-απολογισμό της διοικήτριας του νοσοκομείου Κιλκίς Μαρίας Βλάχου.
- Δηλώσεις του αγροτοσυνδικαλιστή Θωμά Καρυπίδη στην κάμερα των ΕΙΔΗΣΕΩΝ από το μπλόκο των αγροτών στο Τελωνείο των Ευζώνων.