Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018, 3:28:13 μμ
Πέμπτη, 04 Μάιος 2017 19:47

Αμαρτίαι γερόντων παιδεύουσιν τέκνα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το ΚΤΕΛ όταν έληξε η σύμβασή του στο τέλος του 2016 αρνήθηκε να την ανανεώσει υποστηρίζοντας ότι το κόμιστρο είναι χαμηλό. Έτσι, εννιά μαθητές του Ομαλού και του Πενταλόφου από τις αρχές Γενάρη μεταφέρονταν στο σχολείο της Γουμένισσας με ταξί.
Αλλά και ο εκεί συνεταιρισμός ταξί, υποστηρίζοντας ότι το κόμιστρο είναι χαμηλό, αρνήθηκε να υπογράψει σύμβαση κι ας είχε τη διαβεβαίωση του αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη ότι θα καλύψει μέρος της δαπάνης και σταμάτησε από την περασμένη Πέμπτη τα δρομολόγια.
Απόμειναν λοιπόν εννιά παιδιά του δημοτικού σχολείου στον ...αέρα. Και από τότε μεταφέρονται με ευθύνη των γονιών τους στο σχολείο.


Οι γονείς φυσικά είναι στα ...κάγκελα καθώς δυσχεραίνεται η εργασία τους καθώς είναι υποχρεωμένοι πρωί και μεσημέρι να βρίσκονται στους δρόμους. Και διαμαρτύρονται προς πάσα κατεύθυνση, αλλά δεν υπάρχουν και πολλά ...αυτιά διαθέσιμα να ακούσουν.

 

Αποζημιώνονται ...γενναιόδωρα
Το ΚΤΕΛ αρνείται, τα ΤΑΞΙ το ίδιο, η πολυμήχανη Πολιτεία που όλα τα προνοεί, φρόντισε να έχουν κι άλλη επιλογή οι γονείς: Να τα μεταφέρουν οι ίδιοι. Και μάλιστα η Πολιτεία θέσπισε και κόμιστρο ανά γονέα και μαθητή. Ένα και κάτι ευρώ ημερησίως!
Είναι μην την πιάσουν τα μπερεκέτια την Πολιτεία. Σκορπά τα λεφτά ασύστολα.
Νάχεις παιδιά να τα μεταφέρεις στα σχολεία, να συντηρείς και την οικογένεια από τα περισσευούμενα ... Τι να πεις...

Αν είχαν μυαλό...
Λεφτά λοιπόν υπάρχουν. Μυαλά δεν υπάρχουν. Διότι αν είχε λίγο μυαλό εκείνος που θέσπισε το νόμο για τη μεταφορά των μαθητών, θα σκεφτόταν το αυτονόητο: Τις μεταφορές - πακέτο.  Κι όχι να αφήνουν τους μαθητές των μικρών χωριών σε χωριστά δρομολόγια. Όπου κανείς δεν θα ενδιαφερθεί. Αλλά θα πείτε με το δίκιο σας: Αν είχαν μυαλό, υπουργοί θα καταντούσαν;