Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 10:55:21 μμ
Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 22:57

Απουσίες με νόημα

Έγινε λοιπόν η εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ την περασμένη Κυριακή με ομιλητή τον Βασίλη Κικίλια ενώπιον 80 ατόμων. Θα μπορούσε και καλύτερα αφού είχε προγραμματιστεί εδώ και κάμποσες ημέρες. Σχολιάστηκε μάλιστα η απουσία και του βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Γεωργαντά και του προέδρου της ΝΟΔΕ Μηνά Παπαδόπουλου και του αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη.


Κι ένα "πουλάκι" μας ...σφύριξε πως όχι μόνο δεν πήγαν, αλλά είναι και δυσαρεστημένοι έως πολύ δυσαρεστημένοι με την όλη οργάνωση. Αφού προσκλήθηκαν με μήνυμα στο κινητό!
Ο δε βουλευτής Γ. Γεωργαντάς ακόμα διαπορεί πως και η νεολαία του κόμματος δεν του ζήτησε μέχρι τώρα να την ενημερώσει για όσα διαδραματίζονται με το ΤΕΙ Κιλκίς.
Μήπως, λέμε μήπως, λειτουργούν κάποια καπετανάτα σε έναν χώρο όπου μόνο η άδολη σκέψη θα είχε χώρο;
Παιδιά, θα γίνετε εξουσία, ως κόμμα, σε λίγο. Έχετε χρόνο να της μοιάσετε. Μην βιάζεστε.

***
Ο δε ομιλητής Βασίλης Κικίλιας ήρθε στο Κιλκίς και δεν φιλοτιμήθηκε να πάρει ένα τηλέφωνο στον βουλευτή, στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ... Θα φυλάει μανιάτικο φαίνεται του Γεωργαντά που κάποτε ξεκίνησε νάρθει απρόσκλητος στο Κιλκίς, πήρε ανάποδες ο Γεωργαντάς και στη Νέα Σάντα πήρε εντολή από ψηλά να γυρίσει πίσω.

 

Κυριακή κοντή γιορτή
Ας αφήσουμε τους Γαλάζιους κι ας πάμε στους Πράσινους ή όποιο χρώμα τέλος πάντων έχουν με τις τελευταίες μεταλλάξεις τους.
Την Κυριακή συνεδριάζει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή στην Αθήνα και οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα ανακοινώσει το 70% των ψηφοδελτίων σε όλη την χώρα. Μάλιστα για το ν. Κιλκίς κυκλοφορεί - γράφτηκε επανειλημμένα από εμάς και αναπαράχθηκε και στο τελευταίο "ΚΑΡΦΙ του Σαββάτου", πως θα ανακοινωθούν τέσσερα ονόματα, τα γνωστά: Γιώργος Αναστασιάδης, Θέμης Ανθρακίδης, Στέφανος Παραστατίδης και Γιώργος Φραγγίδης,
Λογικό θα πείτε, αφού οι εν λόγω τέσσερις ξεκίνησαν από χρόνου πολλού την προεκλογική τους εκστρατεία. Λαμβάνοντες το "πράσινο φως" από καθείς από διαφορετική "πύλη" εξουσίας.
Ωστόσο, εγείρονται ή θα εγερθούν λίαν προσεχώς και ορισμένα ερωτηματικά:
Αν οι τέσσερις ξεκίνησαν εκστρατεία από το φθινόπωρο του 2018, ο πέμπτος τι ακριβώς θα κάνει και γιατί να δεχτεί να είναι υποψήφιος μειωμένης έως; εκμηδενισμένης πιθανότητας επιτυχίας;
Το Υπουργείο Εσωτερικών διαμήνυσε εδώ και εβδομάδες ότι σχεδιάζει να τροποποιήσει το σχετικό νόμο για την ποσόστωση των γυναικών στα ψηφοδέλτια, αυξάνοντας από 30% σε 40% την υποχρεωτική παρουσία γυναικών σε αυτά. Τούτο σημαίνει πως θα απαιτηθούν στο πενταμελές ψηφοδέλτιο του νομού δυο γυναικείες παρουσίες.
Θα πείτε: Η ποσόστωση αφορά σε πανελλαδικό επίπεδο και επομένως μπορεί ένας νομός ή κάποιοι νομοί να την μην τηρούν. Σωστό, αλλά με όριο το 40% μειώνονται δραστικά τα περιθώρια.
Με εκείνη την έρμη την Παιονία τι θα γίνει; Θυμίζουμε ότι στην Παιονία η δύναμη του ΚΙΝΑΛ είναι υψηλότερη από εκείνη του Κιλκίς. Και ο Θανάσης Τζούρτζος αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για το ψηφοδέλτιο.
Βάλτε λοιπόν όλα αυτά τα δεδομένα στην εξίσωση του ψηφοδελτίου και θα διαπιστώσετε πως εκείνο το "τέσσερις σίγουροι" αρχίζει και χλωμιάζει.
Τα λέμε τώρα για να μην βρεθούν κάποιοι να λένε πως δεν τους προειδοποιήσαμε. Έστω με τον τρόπο μας.