Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018, 11:44:06 μμ
Τρίτη, 07 Μάρτιος 2017 20:54

Αψογος ο Θεόδωρος Βαφειάδης

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με άψογο τρόπο χειρίσθηκε τη διαδικασία στις δημαιρεσίες ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, Θεόδωρος Βαφειάδης. Μάλιστα, παρά τις τελευταίες αντιπαραθέσεις με το δήμαρχο και την παραίτησή του από αντιδήμαρχος, ο κ. Βαφειάδης ευχήθηκε καλή θητεία στους νέους αντιδημάρχους και καλό έργο στη δημοτική αρχή.


***
Βέβαια, επί της διαδικασίας των ψηφοφοριών είχε την καθοριστική συμβολή του Μάκη Πεντζερετζή, τον οποίο πρότεινε ως... έμπειρο επί της κάλπης!

 

Χωρίς συναίνεση στο δήμο Κιλκίς
Εκλογή νέου προεδρείου είχαμε σε δήμους και περιφέρειες της χώρας την περασμένη Κυριακή. Για όσους δεν γνωρίζουν να επισημάνουμε πως υποχρεωτικά ο πρόεδρος ανήκει στην παράταξη της πλειοψηφίας, ο αντιπρόεδρος στη μείζονα μειοψηφία και ο γραμματέας στην ελάσσονα μειοψηφία.
Στο δήμο Κιλκίς λοιπόν η παράταξη του Παύλου Τονικίδη δεν ψήφισε για πρόεδρο τον Δημήτρη Κυριακίδη, τον οποίο πρότεινε ο δήμαρχος Δημήτρης Σισμανίδης. Ο κ. Κυριακίδης εκλέχτηκε βέβαια πρόεδρος με 22 ψήφους αφού οι ψήφοι της πλειοψηφίας αρκούν.
Για την εκλογή του αντιπροέδρου, του Θέμη Ανθρακίδη, οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας είχαν «γραμμή» να μην ψηφίσουν αν δεν ψηφίσει η πλευρά Τονικίδη για πρόεδρο τον Κυριακίδη και αυτό έπραξαν, με τον κ. Ανθρακίδη να συγκεντρώνει 14 ψήφους και να μην εκλέγεται, αφού απαιτούνταν 21 ψήφοι. Ετσι, πήγαμε για δεύτερη ψηφοφορία, όπου αρχικά η «γραμμή» ήταν να ψηφιστεί ο προτεινόμενος, όμως την τελευταία στιγμή ο δήμαρχος ανέτρεψε την επιλογή και έδωσε «γραμμή» να μην ψηφιστεί ο Ανθρακίδης. Τελικά, η «γραμμή» έσπασε και ο Ανθρακίδης συγκέντρωσε 19 ψήφους αλλά και πάλι δεν εκλέχτηκε. Ετσι, εκλέχτηκε με την τρίτη ψηφοφορία, όπου δεν απαιτείται η πλειοψηφία του σώματος.
Λίγο αργότερα, όταν οι επικεφαλής των παρατάξεων έκαναν έναν σύντομο χαιρετισμό, ο Π. Τονικίδης το ξεκαθάρισε: Στο δεύτερο ήμισυ της θητείας σας δεν θα υπάρχει συναίνεση, δε σας εμπιστευόμαστε…
***
Πάντως, η πλειοψηφία εμφανίστηκε αρκούντως συσπειρωμένη στις ψηφοφορίες που έγιναν. Για τον κ. Κυριακίδη βρέθηκε μόνο ένα ασταύρωτο ψηφοδέλτιο, ενώ ο πρώην πρόεδρος Γιάννης Τσογγίδης επέλεξε να μην παραβρεθεί στη συνεδρίαση.