Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018, 11:52:38 πμ
Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 22:24

Δικαίωση Ντίνας Συμεωνίδου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Απόλυτα δικαιωμένη από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αισθάνεται η εκπαιδευτικός Ντίνα Συμεωνίδου και με το δίκιο της.
Το ΣτΕ απεφάνθη πως ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση για την επιλογή των στελεχών εκπαίδευσης, διευθυντών σχολείων και διευθύνσεων, είναι αντισυνταγματικός και κυρίως αφορά τις διαδικασίες ψηφοφορίας που προβλέπονταν.


Να θυμίσουμε πως η κα Συμεωνίδου είχε θέση την υποψηφιότητά της για διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ήταν πρώτη σε μόρια, στα μετρήσιμα δηλαδή κριτήρια. Στην Ελλάδα όμως είτε της δεξιάς είτε της αριστεράς, οι επιλογές δεν γίνονται με βάση τα αντικειμενικά μόρια. Το βάρος πέφτει στις …συνεντεύξεις και στις εκλογές, όπου οι υφιστάμενοι εκλέγουν προϊσταμένους και η κομματική ή συνδικαλιστική εξουσία έχει τη δύναμη και τους τρόπους να επιβάλλεται!
Η Ντίνα λοιπόν αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών επέστρεψε στην εργασία της και στους μαθητές της, με ψηλά το κεφάλι και με αξιοπρέπεια, έτσι όπως έμαθε να πορεύεται, από και για την οικογένειά της. Σήμερα όμως έρχεται η δικαίωσή της από το ίδιο το ΣτΕ. Όχι πως έχει ανάγκη την καρέκλα του διευθυντή. Αυτήν τους την χαρίζει. Η δικαίωση έχει να κάνει με την ηθική και την αξιοπρέπειά της και τίποτα περισσότερο. Όλα τ’ άλλα χάρισμά τους!
***
Πάντως, αναστάτωση που έχει προκληθεί στο χώρο της εκπαίδευσης με την απόφαση αυτή του ΣτΕ είναι τεράστια. Και το ποιο σημαντικό είναι πως κανένας δεν γνωρίζει αν όλες αυτές οι αποφάσεις που έχουν παρθεί και οι πράξεις από τους διευθυντές είναι πλέον προσβλητέες, με τις αποφάσεις υπηρεσιακών συμβουλίων όπου συμμετείχαν διευθυντές που η επιλογή τους κρίθηκε αντισυνταγματική. Κι όλοι αναρωτιούνται αν τώρα επιστρέψουν στις θέσεις τους οι παλιοί διευθυντές και το πώς θα γίνει πλέον η εκλογή των νέων διευθυντών.
Κοινώς, μπάχαλο!

 

Θα πέσει …ξύλο!
Τα όσα έγιναν από τη δημοτική αρχή του Κιλκίς, με το κόψιμο λεύκων στην παραλία της Δοϊράνης (αγρόκτημα Αμαράντων) χωρίς προηγούμενη δημοπρασία ήταν ένα πραγματικό …αυτογκόλ.
Και από ότι φαίνεται η μείζονος μειοψηφία δεν αφήνει το θέμα να πάει χαμένο και δεν έχει κι άδικο. Είδη από την περασμένη συνεδρίαση μίλησαν για παρέμβαση εισαγγελέα, μιας και δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και τα χρήματα είναι πολλά. Ο επικεφαλής της μειοψηφίας, Παύλος Τονικίδης, «σήκωσε» και το θέμα με πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα και αναφορές στην Εισαγγελία, που σημαίνει πως θα έχουμε συνέχεια.
Πάντως, από την πλευρά του Δασαρχείου,  έγιναν όλες οι σύννομες διαδικασίες και το πρόβλημα εστιάζεται στους χειρισμούς που έγιναν από τον εντεταλμένο σύμβουλο της περιοχής.
Αξίζει όμως να επισημανθεί πως οι λεύκες που έχουν κοπεί και παραμένουν στον παραλίμνιο δρόμο ΣΗΜΕΡΑ έχουν αξία, κοντά 15.000-20.000 εκτιμάται από τους γνωρίζοντες. Αλλά αν αργήσει η δημοπράτησή τους, σε λίγο δεν θα έχουν καμία αξία…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ο Αμανατίδης στην TV ΠΕΛΛΑ Το ξεχείλωσαν »