Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 2:09:04 πμ
Πέμπτη, 17 Μαϊος 2018 21:32

Γιατί αγνοούν το Κιλκίς;

Πριν από ημέρες η νέα προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς, Γεωργία Στρατούλη, απάντησε μέσω Αθηναϊκού Πρακτορείου στην ερώτηση που κατέθεσε παράταξη του περιφερειακού συμβουλίου για την άσχημη κατάσταση του κτηρίου του Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς.


Τώρα, μαθαίνουμε πάλι μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου για μια σημαντική έκθεση με θέμα "Αρχαιολογία εν καιρώ πολέμου", που αφορά τα χαρακώματα των μαχών και τα σκάμματα των ανασκαφών, που ετοιμάζει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Εκεί φθάσαμε, τα ΜΜΕ του ν. Κιλκίς να μαθαίνουν για τον τόπο τους μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων!
Εχουν όμως μεγάλη ευθύνη και οι τοπικοί μας παράγοντες, που αδιαφορούν πλήρως για το γεγονός πως η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς δεν αξιώθηκε ακόμη να βρει στέγη στο Κιλκίς, από τον Αύγουστο του 2014 που συστάθηκε, όπως πρώτοι γράψαμε, λες και όλοι περιμένουν απαθείς την κατάργησή της, που πρόσφατα σχεδίασε και πρότεινε το υπουργείο Πολιτισμού!

 

Καθηλωτικός λόγος
Μιλούσαν οι καθηγήτριες φιλολογίας Βασιλική Κοντογιάννη και Μαίρη Μικέ για το έργο και την προσωπικότητα του Παναγιώτη Μουλλά στο Συνεδριακό Κέντρο του Κιλκίς. Λόγος σχεδόν εξειδικευμένος για το ερευνητικό έργο του διαπρεπούς κιλκισιώτη φιλόλογου στην νεοελληνική γραμματεία. Και ω του θαύματος: στην αίθουσα για μισή ώρα περίπου δεν ακουγόταν ...κιχ. Σιγή τηλεγράφου, κατανυκτική.
Κι αν είναι αλήθεια πως από ψηλά η ψυχή βλέπει κι ακούει, τότε σίγουρα η ψυχή του αείμνηστου  Παναγιώτη Μουλλά θα ευφράνθηκε και θα  ένοιωσε περηφάνια για την πόλη του.
Οι δυο καθηγήτριες μαζί με την απόδοση τιμής στη μνήμη του, παρέδωσαν και μαθήματα του πλέον συναρπαστικού επιστημονικού πεδίου, αυτού της Φιλολογίας.