Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 9:20:30 μμ
Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016 22:33

Η προαγωγή σε Αντιστράτηγο έγινε το 2002;

Τον ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου τίμησε η Πολιτεία με προαγωγή του σε αντιστράτηγο, τον ύπατο στρατιωτικό βαθμό δηλαδή, σε μια εκδήλωση που έγινε στον Ακρίτα το περασμένο Σάββατο με την παρουσία των υπουργών Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου.


Έχουμε μια απορία: Μήπως η προαγωγή του Ήρωα σε Αντιστράτηγο έγινε το 2002;
Ψάξαμε και βρήκαμε στην ΠΡΩΙΝΗ  άρθρα του συνεργάτη μας Χαράλαμπου Παπαδόπουλου την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014  και την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015, με τίτλο: «Ήταν Κυριακή 3 Μάρτη 1957» αποφράς ημέρα όπου οι Άγγλοι έκαψαν ζωντανό τον Αυξεντίου και σε παράγραφο του άρθρου του έγραφε: Η Ελληνική Πολιτεία, έστω και καθυστερημένα το 2002 τον τίμησε προάγοντάς τον αναδρομικά στον ύπατο βαθμό του Αντιστρατήγου»
Κι επειδή δεν είναι νοητό η Πολιτεία να προάγει δυο φορές στον ίδιο βαθμό μάλιστα τον ίδιο πρόσωπο, αναρωτιόμαστε: Έκανε λάθος ο συνεργάτης μας ή στον Ακρίτα το Σάββατο έγινε για δεύτερη φορά προαγωγή;
Πάντως προς γνώσιν προσθέτουμε ότι και ο κύπριος  καθηγητής  στο ΤΕΙ Λάρισας Ντίνος Αυγουστή με άρθρο του στην εφημερίδα ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ έγραψε ακριβώς το ίδιο. ¨ότι η Πολιτεία έστω καθυστερημένα το 2002 προήγαγε τον Ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου στο βαθμό του Αντιστρατήγου.
Αν δεν έκανε λάθος – και πώς να το έκανε δηλαδή;- τι στο καλό συνέβη στον Ακρίτα;
Ξέρουμε ότι μέρες που είναι τέτοια θέματα δεν είναι και τα πλέον δημοφιλή. Αλλά εμείς θα επιμένουμε να ρωτάμε. Μέχρι να διακριβώσουμε μόνοι μας την αλήθεια.

Χρόνια πολλά σε όλους
Λησμονήσαμε να ευχηθούμε την Τρίτη σε όλους τους εορτάζοντες Κιλκισιώτες και επανορθώνουμε σήμερα: Χρόνια Πολλά σε όλους – πλην ελαχίστων μετρημένων στα δάχτυλα τριών τεσσάρων χεριών- για την ονομαστική σας εορτή.
Για τους ξεχασιάρηδες, υπενθυμίζουμε ότι την Τρίτη εόρταζαν οι Άγιοι Ανάργυροι. Κοσμάς, Δαμιανός και πάντες οι λοιποί καθ’ ολοκληρίαν Ανάργυροι.