Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 1:00:59 πμ
Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018 21:36

Κάντε υπομονή...

Δυστυχώς για τους ίδιους, οι νέοι υποψήφιοι για το γαλάζιο ψηφοδέλτιο θα πρέπει να κάνουν υπομονή.
Η εξαγγελία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, πως από την εβδομάδα αυτή θα δημοσιοποιούσε ονόματα νέων υποψηφίων βουλευτών, συνάντησε αντιδράσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, προφανώς από στελέχη που δεν εντάσσονται στην κατηγορία αυτή. Διότι, είπαν, έτσι θα υπάρξει αθέμιτος ανταγωνισμός στη μάχη του σταυρού.


Η δημοσιοποίηση λοιπόν πήγε πίσω ίσως και μετά τις Γιορτές, οπότε οι ημέτεροι: Νίκος Σαχπεκίδης, Κώστας Γιαννόπουλος, Καλλισθένη Πάκα, Νατάσα Σωτηριάδου, Τραϊανός Τρέγκας, Αλέξανδρος Πασιατάς κ.α. πρέπει να κάνουν υπομονή.

 

Νέοι και μπαρουτοκαπνισμένοι
Και μια περί υποψηφίων, ας διευκρινίσουμε κάτι σημαντικό. Η αναφορά και στο σχετικό ρεπορτάζ των εφημερίδων μας, έγινε με βάση την ανακοίνωση του κ. Μητσοτάκη περί νέων υποψηφίων. Στελεχών δηλαδή που για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν σε ψηφοδέλτιο βουλευτικών εκλογών.
Προφανώς υπάρχουν και θα δούμε στα ψηφοδέλτια και τα ήδη δοκιμασμένα έως μπαρουτοκαπνισμένα στελέχη της Ν.Δ..
Απλώς στην αναφορά μας τονίσαμε ότι εφόσον ανακοινωθούν τα ονόματα ενός ή δυο νέων στελεχών, τότε τα περιθώρια στενεύουν, κυρίως για άλλα νέα στελέχη.
Στο Κιλκίς π.χ. πέραν του βουλευτή Γ. Γεωργαντά, που έχει σίγουρη θέση, υπάρχει ο πρώην υπουργός Κώστας Κιλτίδης, που έχει κι αυτός εξασφαλισμένη τη μια θέση στο πενταμελές ψηφοδέλτιο. Οπότε για τρεις θέσεις πρέπει να χωρέσουν νέοι, γυναίκα και Παιονία. Εκτός κι αν ένας ή και δυο υποψήφιοι καλύπτουν περισσότερες προδιαγραφές... Αλλά έχουμε καιρό μπροστά μας.

 

Κοντός ψαλμός αλληλούια
Υπομονή οι νέοι υποψήφιοι βουλευτές, αλλά ο κατάλογος με τους 40 τόσους υποψήφιους δημάρχους πρωτευουσών νομών, μεταξύ των οποίων και του Κιλκίς με τον Δημήτρη Κυριακίδη, βρίσκεται στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη και πολύ πιθανόν από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας να έχουμε τον πρώτο κύκλο ανακοινώσεων για εκείνους που θα υποστηρίξει η Νέα Δημοκρατία.
Για να δούμε, ποιοι θα δικαιωθούν στο Κιλκίς. Εκείνοι που υποστηρίζουν ότι είναι θέμα χρόνου η ανακοίνωση στήριξης του Κυριακίδη ή όσοι ακόμα και τώρα διασαλπίζουν ότι δεν θα υπάρξει στήριξη;
Κοντός ψαλμός αλληλούια.