Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 12:13:31 πμ
Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2018 22:40

Ντροπιαστική συμπεριφορά

Λυπάμαι, αλλά όλα όσα διαδραματίζονται τις δυο τελευταίες ημέρες σε τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και -λιγότερο- σε ρεπορτάζ αθηναϊκών εφημερίδων, συνιστούν κατάντια.
Λες και συναγωνίζονται ποιος περισσότερο θα αποδείξει πως είναι παράνομη η κράτηση των πρωταγωνιστών του "κυκλώματος χρυσού" και πως "κατέρρευσε το κατηγορητήριο" και πως δεν υπάρχει εγκληματική ομάδα κι όλα τα συναφή.


Αυτό είναι το θέμα τους. Όχι το μείζον για την ελληνική κοινωνία που συνοψίζεται: Επιτέλους η αστυνομία είχε την ικανότητα και το θάρρος να εξαρθρώσει και να "βάλει στο χέρι" τους πρωταγωνιστές που ξεζούμισαν το λαό μας, εκμεταλλευόμενοι την κρίση.
Και το έκανε ΤΩΡΑ με αυτήν την κυβέρνηση.
Απεναντίας, βάλλουν κατά του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα επειδή από το βήμα της Βουλής είπε όσα ο μέσος Έλληνας αισθάνεται. Συμβαίνουν κι αυτά. Όταν ο αυτοεξευτελισμός δεν έχει όρια.
Θ.Π.

 

Να πάνε στον Εισαγγελέα
και οι κτηνοτρόφοι μας
Η Θεσσαλία για άλλη μια φορά δείχνει το δρόμο. Σε ένα ακανθώδες πρόβλημα που όχι απλά βασανίζει επί πολλά χρόνια τους κτηνοτρόφους όλης της χώρας, και του Κιλκίς, αλλά απειλεί να τους αφανίσει.
Ο εκεί Εισαγγελέας Εφετών διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση με αφορμή τις καταγγελίες των τοπικών φορέων αγροτοκτηνοτρόφων για παράνομες εισαγωγές γάλακτος για την παραγωγή και Φέτας, που απειλούν όχι μόνο την εγχώρια παραγωγή αλλά και το ίδιο το προϊόν.
Και να φανταστείτε ότι όλα αυτά συμβαίνουν στη Θεσσαλία όπου η τιμή γάλακτος που απολαμβάνουν οι παραγωγοί είναι υψηλότερη από την αντίστοιχη που εισπράττουν οι Κιλκισιώτες κτηνοτρόφοι.
***
Επομένως: Αφού ανάλογη πρωτοβουλία δεν ανέλαβε η Εισαγγελία του Κιλκίς στις επανειλημμένες καταγγελίες των αγροτοκτηνοτροφικών συλλόγων του νομού, είναι καιρός οι πρόεδροι Κιλκίς και Παιονίας Γιώργος Λασκάκης και Θωμάς Καρυπίδης αφού συνεργαστούν με τους συναδέλφους τους της Θεσσαλίας, να προσφύγουν οι ίδιοι στον Εισαγγελέα Κιλκίς ζητώντας να διατάξει προκαταρκτική έρευνα και στο Κιλκίς.
***
Και σε συνεργασία με τους κτηνοτροφικούς συλλόγους όλης της χώρας, ας οργανώσουν και μια προσφυγή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Ζούμε σε εποχές όπου οι αγορές λειτουργούν σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον και δεν αρκεί κάθε Χριστούγεννα να βγαίνουν με τρακτέρ στους κόμβους. Σύγχρονες (ασφυκτικές μάλιστα) προκλήσεις απαιτούν σύγχρονα μέσα αντιμετώπισης. Και δεν έχουν εξαντληθεί ετούτα τα μέσα από την πλευρά των κτηνοτρόφων.