Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018, 5:59:39 μμ
Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017 21:01

Ο Αμανατίδης στην TV ΠΕΛΛΑ

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την Τρίτη 21 Μαρτίου ένας δικός μας άνθρωπος, ο γιατρός και πρώην Δήμαρχος Αναστάσιος Αμανατίδης, από τους δεινότερους  μελετητές της ιστορίας, θα μιλήσει στην TV ΠΕΛΛΑ στην εκπομπή του Γιώργου Παναγιωτίδη «Ιστορία-Λαογραφία-Πολιτισμός»  Η εκπομπή μεταδίδεται στις ώρες 3-4 μ.μ. και ο κ. Αμανατίδης θα μιλήσει με θέμα: Από πού (πραγματικά) ξεκίνησε η Επανάσταση του 1821;» Μην την χάσετε.

 

Μια ώρα καθυστέρηση
Μια απορία: Δεν είναι η πρώτη ούτε (θα είναι ) η τελευταία που ένας (μια) πολιτικός καθυστερεί σε μια εκδήλωση όπου θα μιλήσει.
Έτσι δεν εξέπληξε κανέναν ότι η κ. Μπακογιάννη την ώρα που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει την ομιλία της (στις 8 το βράδυ) μόλις ξεκινούσε να έρθει από τη Θεσσαλονίκη. Αυτό που εξέπληξε δυσάρεστα ήταν πως περί τους 200 πολίτες την ανέμεναν στο Συνεδριακό Κέντρο και η κ. Μπακογιάννη βρισκόταν για σχεδόν μισή ώρα στο Γραφείο του Δημάρχου για την εθιμοτυπική επίσκεψη. Τόσο δύσκολο ήταν να σκεφτεί κάποιος να μιλήσει πρώτα κι ύστερα να επισκεφθεί τον Δήμαρχο στο Γραφείου του;
Προφανώς αποδείχτηκε δύσκολο. Αλλά και τα σχόλια πολλών που υπέμειναν την ωριαία καθυστέρηση δεν είναι κολακευτικά. Κι όχι μόνο για την Ντόρα.   

 

“Φύλαρχοι” φυλαχτείτε
Και κάτι ακόμα που έπεσε στην αντίληψή μας. Υπάρχει γκρίνια μεταξύ νεοδημοκρατών για τη συμπεριφορά ορισμένων γαλάζιων «Φυλάρχων», όπως τους αποκαλούν.
Να προσέξουν λοιπόν οι «φύλαρχοι». Διότι υπάρχουν χάρη στα απλά μέλη και τους φίλους της παράταξης. Που δύνανται δια των επιλογών τους να καθαιρέσουν όποιον σηκώνει υπερβαλλόντως τη μύτη του.
Ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε, αλλά όσοι εντέλλονται ας λάβουν το μήνυμα. Τους βλέπουν.

 

Οι πελαργοί του Κώστα Τρζενίδη
Γοήτευσαν το κοινό που βρέθηκε στην “ΤΕΧΝΗ” οι πελαργοί του Κώστα Τερζενίδη. Μέσα από τις υπέροχες φωτογραφίες του, είδαμε να ξεδιπλώνεται η ζωή των θαυμάσιων πουλιών βήμα-βήμα.
Οι έρωτες, η στοργή προς τα μικρά τους, το κοπιώδες κτίσιμο της φωλιάς, η κοινωνικότητα, το μεγαλείο τους. Πέταξαν και απλώθηκαν σε όλο το νομό Κιλκίς, στις λίμνες και στα έλη, στα χωράφια και τα γήπεδα, στις πλατείες και τα καμπαναριά των χωριών, όπου έκτισαν τις φωλιές τους. Και ο Κώστας τους ακολουθούσε γύρω στα τέσσερα χρόνια με τη φωτογραφική του μηχανή, χάραμα και δειλινό, με υπομονή και ευαισθησία. Αξίζει να επισκεφτείτε την έκθεση φωτογραφίας του καλλιτέχνη Κώστα Τερζενίδη στην ΤΕΧΝΗ, μέχρι 31 Μαρτίου, θα σας ταξιδέψει στο “Μετέωρο Βήμα του Πελαργού”.
                Δέσποινα Μοσχούτα