Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018, 5:59:06 μμ
Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 20:39

Οι διάσημοι …αντάρτες

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αυτονόητη υπενθύμιση προς πάντα ενδιαφερόμενο και δη βουλευτές, δημάρχους, πολιτευτές, δημοτικούς συμβούλους, στελέχη κομμάτων κ.ο.κ.
Η ενασχόληση με τα κοινά, η πολιτική δηλαδή υπό την ευρεία έννοια, συνιστά δημόσια λειτουργία και επομένως δημόσιος οφείλει να είναι ο λόγος.
Ο δημόσιος λόγος βαραίνει καθώς εκείνος ελέγχεται από τους πολίτες.


Επομένως όσοι εξ υμών διακρίνεστε  σε ψιθύρους, υποτονθορίσματα, λόγια «στο αυτί» και άλλα παρόμοια εξόχως ιδιωτικά (και με την γαλλική απόδοση της λέξης), απλώς …κουτσομπολεύετε.
Αυτά τα ολίγα για όσους νομίζουν ότι μπορούν να πατούν σε δυο βάρκες παίζοντας προσωπικά παιχνίδια.
Συν τοις άλλοι έρχεται κάποτε ο καιρός και διάσημοι (υποτιθέμενοι) αντάρτες αποδεικνύονται εξόχως συνεργάσιμοι.
Για να γελάσουν και οι κότες.  
Κι αυτά τα λέμε για όσους εποφθαλμιούν το ρόλο της επόμενης …κότας.

 

Αθώοι δεν υπάρχουν
Προς τα γαλάζια στελέχη που νομίζουν ότι η ιστορία των δυο οδικών αξόνων προσφέρεται για αξιοποίηση. Και σπεύδουν να επιτεθούν στον βουλευτή Θ. Παραστατίδη για  «όψιμο ενδιαφέρον»  με αφορμή τη σύγκληση σύσκεψης στην Αντιπεριφέρεια.
Σύσταση: Μην βιάζονται και να σκέφτονται τη συνολική πορεία του έργου. Και να σκέφτονται επίσης ποιος φορέας είναι υπεύθυνος για την κατασκευή των δυο δρόμων. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δηλαδή. Και να σκέφτονται επίσης πως ο εργολάβος εγκαταστάθηκε στο μεγάλο έργο (Νέας Σάντας – Ασσήρου) τον Μάιο του 2011 και οι απαλλοτριώσεις τελείωσαν στα μέσα του 2014. Και να σκέφτονται επίσης πως από το Μάιο του 2014 και μέχρι που ηττήθηκαν στις εκλογές (κοντά οχτώ μήνες) δεν εδέησαν στο ΥΠΕΚΑ να βάλουν μια τζίφρα για την επικαιροποίηση της περιβαλλοντικής μελέτης. Και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός.
Ηθικόν δίδαγμα: Σε τούτη την ιστορία αθώοι στα κόμματα που κυβέρνησαν  δεν υπάρχουν.
Απλώς μερικοί –ανεξαρτήτως χρώματος- έτρεξαν περισσότερο.