Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017, 3:03:26 μμ

Σχόλια

Κυριακή, 11 Ιούνιος 2017 22:40

Να λογοδοτήσουν οι γονείς

Γράφτηκε από τον

Γράψαμε την Πέμπτη για την ανοησία ορισμένων παιδιών της πόλης που στήνουν ενέδρες στο περιμετρικό δρόμος του Αγίου Γεωργίου, σταματούν τα αυτοκίνητα που κινούνται τις νυχτερινές ώρες και πετώντας αυγά και χαλίκια τρομάζουν τον κόσμο.
Προφανώς πρόκειται για ανεύθυνα και ανότητα παιδιά - ενδεχομένως και εφήβους - που σπάνε πλάκα με τη λαχτάρα των οδηγών και θα άξιζε να πιάσει μερικά από αυτά η Αστυνομία.

Για να οδηγηθούν στο εδώλιο όχι τα  παιδιά αλλά οι γονείς και κηδεμόνες τους για πλημμελή εποπτεία ανηλίκου.  Γονείς που γέννησαν παιδιά και μεγαλώνουν ερήμην τους. Παιδιά 13-14 ετών να βρίσκονται έξω από τα σπίτια τους στη μία μετά τα μεσάνυχτα κι αυτό να θεωρείται ανεκτό και σύνηθες. 

Που καταντήσαμε αλήθεια;

 

Σε δυο χρόνια και ...αν
Ξεκίνησε ο θερισμός στα κριθάρια, τα στάρια αρχίζουν σε λίγες και ως συνήθως για άλλη μια χρονιά οι αγρότες μας θα θερίσουν ...άχερα. Η ανομβρία 90 τόσων ημερών κατέστρεψε την φετινή παραγωγή που εικάζεται φέτος να κινηθεί περί τα 100 κιλά στήσιμο.
Οι αγρότες ζητούν αποζημιώσεις, αλλά μάτια θα περιμένουν. Και για του λόγου το αληθές, διαβάστε τι απάντησε ο κ. Αποστόλου σε σχετική ερώτηση της βουλευτή του ομοιοπαθούς ν. Χαλκιδικής Κ. Ιγγλέζη. Ο Υπουργός λοιπόν αναφέρθηκε στο υπαρκτό πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε όλη τη Β. Ελλάδα και παραδέχτηκε ότι πρέπει να υπάρξει διεύρυνση στις περιπτώσεις που αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ ώστε να συμπεριλαμβάνει και την ξηρασία των αροτραίων εκτάσεων, θέμα που απασχολεί και εξετάζει ήδη η αρμόδια επιτροπή.
Ειδικά για τώρα, τόνισε, συντάσσεται φάκελος για το ζήτημα ο οποίος και θα κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έγκριση ώστε το Υπ. Οικονομικών να μπορέσει να καλύψει το χαμένο εισόδημα των αγροτών, αναγκαστικά μόνο μέσω των ΠΣΕΑ. «Δυστυχώς προς το παρόν δεν υπάρχει άλλος τρόπος κάλυψης και αυτό χρονικά σημαίνει δυο χρόνια», τόνισε.

Φίλος μεν, σιωπή δε
Φίλος μεν ο Π. Τονικίδης, αλλά η σιωπή του Επιμελητηρίου, μια εβδομάδα μετά τις ανακοινώσεις για τα 38 νέα διόδια στην Εγνατία, δεν εξηγείται.
Ειδικά η επιβολή πλευρικών διοδίων στο Πολύκαστρο επί της ΠΑΘΕ "βγάζει μάτια" και η διοίκηση του Επιμελητηρίου οφείλει να πρωτοστατήσει στις αντιδράσεις.
Καλά τα "πνευματικά δικαιώματα" Παύλε, αλλά το πολύ το Κύριε Ελέησον το βαριέται κι ο παπάς. Υπάρχουν κι άλλα προβλήματα που απασχολούν πολύ περισσότερο κόσμο κι εκεί δεν ακούσαμε την φωνή του Επιμελητηρίου.
***
Για την εκκωφαντική σιωπή του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και του κυβερνητικού βουλευτή, Θ. Παραστατίδη, ουδέν σχόλιο...

 

Νυν υπέρ πάντων οι πελάτες
Αν περιμένουν από τα κανάλια και τους μεγάλους ραδιοσταθμούς υποστήριξη οι κτηνοτρόφοι, θα περιμένουν πολύ. Όταν καταγγέλλεις καρτέλ γαλακτοβιομηχανιών πρέπει να γνωρίζεις ότι οι εταιρείες αυτές είναι οι καλύτεροι (και συχνότεροι) διαφημιστικοί πελάτες.
Κι όταν οργανώνουν εκπομπές για το θέμα φροντίζουν να προβάλλεται η ανάγκη για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, οι χαμηλές τιμές ομοειδών (π.χ. γάλα) προϊόντων στο εξωτερικό  και να διατυπώνονται αφελή ερωτήματα: μπορείτε να τεκμηριώσετε νομικά την κατηγορία σας περί καρτέλ;
Τα ζήσαμε και στη δεκαετία του '90 και στα μέσα της περασμένης δεκαετίας. Νυν υπέρ πάντων οι πελάτες.

 

Μήνυμα Τσιτουρίδη υπέρ Γουμένισσας
Το δικό του σχόλιο-παρέμβαση στο θέμα της δημιουργίας δήμου Γουμένισσας έστειλε στην εφημερίδα μας ο πρώην υπουργός και βουλευτής Κιλκίς, Σάββας Τσιτουρίδης, «απαντώντας» σε άρθρο του Κ. Τερζενίδη. Ο κ. Τσιτουρίδης γράφει:
«Αγαπητέ Κώστα,
Και το δικαιούται η Γουμένισσα και αργήσαμε να διορθώσουμε το λάθος που έγινε στον αυτοδιοικητικό χάρτη του Κιλκίς, επειδή κάποιοι τότε προέταξαν –χωρίς αντίσταση- προσωπικές στοχεύσεις.
Ένα είναι βέβαιο. Αργά ή γρήγορα η Γουμένισσα θα ξαναγίνει Δήμος.
Ελπίζω γρήγορα…».

Εγραψα στο περασμένο φύλλο για την προσπάθεια που κάνουν παράγοντες της Γουμένισσας να δημιουργηθεί δήμος με έδρα την πόλη τους, σημειώνοντας πως το δικαιούται η πρωτεύουσα της Παιονίας.
Εξέφρασα και την άποψη που πάντα είχα, πως οι 11 δήμοι του «Καποδίστρια» στο νομό Κιλκίς λειτουργούσαν εξαιρετικά και πάντως θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα από αυτό που βιώνουμε σήμερα με τους δυο μεγάλους δήμους. Θα μπορούσαν ίσως οι 11 να γίνουν 8 ή 9 με κάποιες συνενώσεις μικρών δήμων του «Καποδίστρια» και να μην έχουμε τους απρόσωπους και δυσκίνητους δήμους που έχουμε σήμερα. Καταγράψαμε και πριν από καιρό την άποψη του Μιχάλη Συμεωνίδη, πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Αξιούπολης, πως και η Αξιούπολη δικαιούται να είναι έδρα νέου δήμου. Είχε και έχει τα «προσόντα».

Παρασκευή, 02 Ιούνιος 2017 21:10

Το κλίμα κι ο Αντώνης

Γράφτηκε από τον

Το κλίμα εξαρχής δεν θα το λέγαμε βαρύ, αλλά μια σχετική ανησυχία μπορούσες να καταγράψεις. Για τη συνάντηση της δημοτικής ομάδας του Δημάρχου Δημήτρη Σισμανίδη ο λόγος. Όμως...
Ο Νίκος  Ιντζέλης ήταν εκεί, ο Θανάσης Γραμματικόπουλος  επίσης, ο Χρήστος Τερζητάνος μόλις επέστρεψε ύστερα από διήμερη απουσία, ε, δεν ήθελε και πολύ για να επικρατήσει σχεδόν πανηγυρικό κλίμα.
Όχι πως δεν διατυπώθηκαν παράπονα, ενστάσεις, ακόμα και σε υψηλούς τόνους. Όμως όλα αυτά εντάσσονταν στα όρια μιας  ...ζωηρής λειτουργίας μιας ενωμένης δημοτικής ομάδας.

Πέμπτη, 01 Ιούνιος 2017 20:43

Κατά των ΜΚΟ και ο Μουζάλας!!!

Γράφτηκε από τον

Ως αστείο μόνο μπορεί να εκλάβει κανείς την είδηση πως ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλας στράφηκε κατά ΜΚΟ, ζητώντας να μάθει και το πώς αυτές χρηματοδοτούνται.
Ο υπουργός ο οποίος διόρισε μέσω των ΜΚΟ τους πολιτικούς (κομματικούς) διοικητές των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων και τους πληρώνει αδρά μέσω των ΜΚΟ! Kι αυτό το έκανε γιατί, ενώ ο ίδιος πρότεινε και ψήφισε η Βουλή, οι διοικητές να είναι τουλάχιστον πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, στο τέλος ανακάλυψε πως οι κομματικοί φίλοι που θα βολευτούν στις θέσεις αυτές δεν …διάβαζαν και πολύ στα νιάτα τους, οπότε δεν προκήρυξε καν τις θέσεις και διόρισε τα στελέχη μέσω των ΜΚΟ.

Τετάρτη, 31 Μάιος 2017 22:39

Τιμά το Κιλκίς ο Γιώργος Φραγγίδης

Γράφτηκε από τον

Είναι η τρίτη φορά που η διοίκηση της μεγαλύτερης μεικτής χειρουργικής, μαιευτικής, γυναικολογικής κλινικής της βόρειας Ελλάδας «Γένεσις», εξέλεξε ομόφωνα τον κιλκισιώτη γυναικολόγο και διδάκτωρ Γιώργο Φραγγίδη πρόεδρό της.
Σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες για τους Έλληνες ο Γ. Φραγγίδης κατόρθωσε να διοικήσει και να λειτουργήσει με άψογο τρόπο και με εξωστρέφεια την μεγάλη κλινική της Θεσσαλονίκης και οι μέτοχοί της του αναγνώρισαν με την επανεκλογή του στη θέση του προέδρου. Κι αυτό δεν τιμά μόνο τον ίδιο αλλά και το Κιλκίς.

Τρίτη, 30 Μάιος 2017 22:47

Να λέμε κι έναν καλό λόγο...

Γράφτηκε από τον

Να λέμε και του ...απελθόντος το δίκιο. Εντάξει, η διοίκηση του Νοσοκομείου Κιλκίς δημοπράτησε την ανάδειξη παρόχου για τη σύνδεση του ιδρύματος και των μαγειρείων του με το δίκτυο φυσικού αερίου. Αλλά για τα μαγειρεία προηγήθηκε η αγορά ολόκληρου του εξοπλισμού επί του απελθόντος διοικητή Θέμη Ανθρακίδη. Και από τα τέλος του 2015 εκκρεμούσε μόνο ο διαγωνισμός που προκηρύχτηκε τώρα, ενάμιση χρόνο αργότερα.

Παρασκευή, 26 Μάιος 2017 22:19

Ένταση με το ...καλησπέρα

Γράφτηκε από τον

Ξεκίνησε η συνεδρίαση και ο Πρόεδρος Δημ. Κυριακίδης έδωσε το λόγο πρώτα στην κ. Ρούσου κι ύστερα στον κ. Γιάννη Φαχουρίδη. Ο Παύλος Τονικίδης απουσίαζε και ο πρόεδρος εκτίμησε πως ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας παράταξης Κώστας Ζώτος  θα λάμβανε τρίτος το λόγο. Ο θυμοειδής Ζώτος αντέδρασε και μάλιστα είπε πως δεν θα μιλήσει. Η ένταση επεκτάθηκε άνευ λόγου και αιτίας στη συνέχεια μεταξύ Ρούσου - Ζώτου και εν τέλει ο κ. Ζώτος ως εκπρόσωπος μίλησε τρίτος.
Αχρείαστη ένταση που κάλλιστα θα μπορούσε να αποφευχθεί.

Πέμπτη, 25 Μάιος 2017 21:13

Κάντε υπομονή....

Γράφτηκε από τον


Η αξιολόγηση - ουσιαστικά- τελείωσε, το θέμα του χρέους μπορεί να φαίνεται πως τελμάτωσε, αλλά στα μέσα Ιουνίου θα συμφωνηθεί, οπότε καιρός να το πάρουν απόφαση.
Στους ντόπιους μουστερήδες αναφέρομαι που διέβλεψαν πριν από μήνες ενδεχόμενο εκλογών μέσα στο 2017  και έσπευσαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους για μια θέση στα ψηφοδέλτια.
Παίδες, κουράγιο. Άλλα δυο χρόνια υπομονή και βλέπουμε.

Τετάρτη, 24 Μάιος 2017 23:31

Η Οδύσσεια της μεταφοράς του ΤΕΙ και του ΕΠΑΛ

Γράφτηκε από τον

Ο Ιούνιος οσονούπω ξεπροβάλλει και ο Οδυσσέας ζει τη δική του ...Οδύσσεια. Στον διευθυντή του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς αναφερόμαστε Οδυσσέα Φραγγελάκη που σε ένα μήνα αρχίζουν στο σχολείο του οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά και δεν γνωρίζει σε ποιες και πόσες αίθουσες θα αναπτυχθεί το πολύπαθο ΕΠΑΛ.  
Το υπουργείο Παιδείας ενέκρινε μεν ένα κονδύλιο 50.000 ευρώ για τη μεταφορά του ΤΕΙ στο νέο κτήριο, αλλά έκτοτε επικρατεί απόλυτη άγνοια. Και το θέμα της μεταφοράς του παραρτήματος συναρτάται ως γνωστόν με τη στέγαση και του ΕΠΑΛ , αφού στο κτήριο του ΟΑΕΔ που στεγάζεται "προσωρινά" από το 1999 το ΤΕΙ πρόκειται να μεταφερθεί  τμήμα του ΕΠΑΛ.

Τρίτη, 23 Μάιος 2017 22:38

Παιδί - μάλαμα

Γράφτηκε από τον

Είναι συγκινητικός ο τρόπος που δείχνει σε κάθε ευκαιρία την αγάπη του για τον γενέθλιο τόπο ο δημοφιλής τραγουδιστής Δημήτρης Μπάσης.
Ο Χερσοβίτης Δημήτρης Μπίμπασης, όπως είναι το πλήρες επώνυμό του, δεν είναι απλά ένας από τους καλύτερους τραγουδιστές πανελληνίως. Εξακολουθεί παρά τη δόξα που απολαμβάνει να παραμένει ένα σεμνό και ευαίσθητο παιδί που αγαπά τον τόπο του και το δείχνει  έμπρακτα σε κάθε ευκαιρία.