Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017, 9:29:37 μμ

Σχόλια

Τετάρτη, 28 Σεπτέμβριος 2016 20:35

Στου κουφού την πόρτα…

Γράφτηκε από τον

Μετά και το νέο δυστύχημα στο τμήμα του δρόμου– καρμανιόλα  (Πολύκαστρο-Μάλγαρα) της ΠΑΘΕ ο Δήμαρχος Χρ. Γκουντενούδης έστειλε νέα επιστολή σε περιφέρεια, υπουργούς,

Τρίτη, 27 Σεπτέμβριος 2016 19:23

Τσογγίδης περί δημαρχοκεντρικού

Γράφτηκε από τον

Από τον Πρόεδρο του ΔημοτικούΣυμβουλίου Γιάννη Τσογγίδη λάβαμε τ ακόλουθο σχόλιο - απάντηση σε προγενέστερο δικό μας σχόλιο:
Διάβασα το σχόλιό σας ότι ο Δήμαρχος Κιλκίς πάλι, επικαλούμενος την εισήγηση της Κυβέρνησης.

Κυριακή, 25 Σεπτέμβριος 2016 19:58

Τα προκάτ του Χωρυγίου!

Γράφτηκε από τον

Για το σκάνδαλο των σκανδάλων στη διαχείριση του προσφυγικού μίλησε ο μέχρι χθες ο πρώην γ.γ. πρώτης υποδοχής Οδυσσέας Βουδούρης. Τι λέει; Ότι παρουσιάζουν 10.000 πρόσφυγες παραπάνω από όσοι στην πραγματικότητα είναι, ότι οδηγούν εσκεμμένα σε απευθείας ανάθεση για την κατασκευή 4.000 οικίσκων και πάει λέγοντας, με συνεχείς πιέσεις από το περιβάλλον Μουζάλα.

Πέμπτη, 22 Σεπτέμβριος 2016 20:12

Ας τερούν άλλο ντο θα εφτάει…

Γράφτηκε από τον

Η Σουμέλα αφηγείται σην Παναήλαν τον …πόνο της καθώς ο κουμπάρος της ο Κωστίκας σε κατ’ ιδίαν συνάντησή τους κατά το κοινώς «της ρίχτηκε» και μάλιστα μέχρις ...εσχάτων.
Ιδού ο διάλογος.
- Και που λες κουμπάρα εκάθουμνες με τον Κωστίκαν κι αναχάπαρα έβγαλε την μπλούζα μ’.

Τετάρτη, 21 Σεπτέμβριος 2016 21:16

Να το χωρίσουμε

Γράφτηκε από τον

Εν τέλει ετούτο το έρμο το νέο Πάρκο του Κιλκίς ουδείς το θέλει. Ή τουλάχιστον αν το θέλουν δεν το δηλώνουν. Και οι φωνές εναντίον του πληθαίνουν.
Προχθές βράδυ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αφορμή ερωτήσεις συμβούλων (Ρούσου, Παζαρτζικλής, κ.α.) ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημ. Σισμανίδης προφανώς συμμεριζόμενος κάποιες από τις αιτιάσεις που προβλήθηκαν, είπε το εξής καταπληκτικό: Αν θα κατέβαινα και πάλι δήμαρχος μια από τις εξαγγελίες μου θα ήταν ότι θα ανοίξω τη Βενιζέλου!
Που σημαίνει πως  ο ενιαίος χώρος θα χωρίσει και πάλι με την Βενιζέλου να τον διασχίζει, όπως πριν λίγα χρόνια.

Τρίτη, 20 Σεπτέμβριος 2016 22:11

Η αγκαλιά των δασκάλων για τα προσφυγόπουλα

Γράφτηκε από τον

Δείτε ακόμη και στον τομέα της εκπαίδευσης πόσο ουσιαστική, αποτελεσματική, αλλά και οικονομική αποδεικνύεται η λύση που πρότειναν οι Εθελοντές Κιλκίς για τη διαχείριση του προσφυγικού με τη διασπορά των προσφύγων προσωρινά σε ενοικιαζόμενα σπίτια σε όλα τα χωριά και τις πόλεις του νομού.

Δευτέρα, 19 Σεπτέμβριος 2016 19:47

Πρόσφυγες με τρένο στο Σ.Σ. Μουριών για FYROM

Γράφτηκε από τον

Τη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Σ.Σ. Μουριών – Σκόπια ανακάλυψαν τελευταία οι πρόσφυγες, μέσω των γνωστών κυκλωμάτων διακίνησής τους και εμπορίας ελπίδων.
Εδώ και καιρό λοιπόν μεγάλες ομάδες προσφύγων έπαιρναν το τρένο από τη Θεσσαλονίκη και κατέβαιναν στο Σ.Σ. Μουριών. Από εκεί προσπαθούσαν να περάσουν παράνομα και πεζή στη FYROM από τις διαδρομές γύρω από τη λίμνη Δοϊράνη.

Παρασκευή, 16 Σεπτέμβριος 2016 22:25

Μάταια αναμονή

Γράφτηκε από τον

Ο πολίτης υπέβαλε τα έγγραφά του για ανανέωση της άδειας οδήγησης (είναι κάποιας ηλικίας) μαζί με όλα τα σχετικά δικαιολογητικά και το παράβολο. Και περιμένει μάταια επί μήνες πότε θα συνέλθει η σχετική επιτροπή για να ανανεωθεί επί ένα χρόνο η άδειά του.
Και το εξάμηνο της παράτασης εξέπνευσε κι ακόμα περιμένει. Ισχυρίζεται μάλιστα πως σε άλλους νομούς συνεδριάζουν οι επιτροπές. Στο Κιλκίς γιατί δεν συνεδριάζει ή τι τέλος πάντων φταίει;

 

Γιατί τόση ένταση;
Αγανακτισμένος τηλεφώνησε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σ.Σ. Μουριών Αν. Σελαλμαζίδης. Και διαμαρτυρήθηκε για όσα, όπως είπε, συνέβησαν στην εκκλησία του χωριού, ανήμερα της γιορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Σελαλμαζίδη ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου στο κήρυγμά του καταφέρθηκε με βαριές εκφράσεις κατά πιστών του εκκλησιάσματος με αφορμή τις αντιδράσεις τους στο ενδεχόμενο απόσπασης του τοπικού ιερέα.
Είπε πολλά ο  κ. Σελαλμαζίδης κι επειδή στην εκκλησία ήταν πολλοί κάτοικοι, μαθαίνουμε πως θα υπάρξουν κι άλλες αντιδράσεις από το χωριό.
Σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες, πέντε μέτρα από τα σύνορα, δεν είναι άχαρο να μην πρυτανεύει η συνεννόηση; Και η όποια διαφωνία να μην αποτελεί «αιτία πολέμου» και μάλιστα μέσα σε μια εκκλησία;

 

Πρόγραμμα για αδέσποτα σκυλιά
Πρόγραμμα ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών για χρηματοδότηση δήμων προκειμένου να φροντίσουν τα δέσποτα ζώα (σκυλιά). Επειδή στο Κιλκίς είναι πολλά τα παράπονα μήπως αξίζει τον κόπο να υποβάλλει αίτηση ένταξης στο εν λόγω πρόγραμμα και ο Δήμος Κιλκίς.
Το υπενθυμίζουμε διότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στο τέλος Σεπτεμβρίου.

 

Εδώ και στις Σέρρες
Αρχές της περασμένης εβδομάδας  μεταφέρθηκαν από τα Γιαννιτσά στις Σέρρες 150 πρόσφυγες Γεζίντι. Και τώρα συνολικά φιλοξενούνται εκεί περί τους 400 πρόσφυγες.
Ξεσηκώθηκε το σύμπαν. Ο Δήμαρχος συγκάλεσε σύσκεψη όπου συμμετείχαν: Όλοι οι κυβερνητικοί βουλευτές κι από τους άλλους, της αντιπολίτευσης,  όσοι δεν πήγαν έστειλαν εκπροσώπους (Καραμανλής,  Κόλλια). Οι βουλευτές λοιπόν,  ο  Δήμαρχος, ο Αντιπεριφερειάρχης, οι λοιποί παράγοντες συνεργάστηκαν και συμφώνησαν σε τούτο:
Τέρμα οι αφίξεις. Όσοι ήρθαν ήρθαν. Άλλους δεν δεχόμαστε. Αυτοί μας αναλογούν, άλλους δεν θα δεχθούμε.
Αυτά στις Σέρρες. Στο Κιλκίς ως γνωστόν δεν αντιμετωπίζουμε παρόμοια προβλήματα.

Πέμπτη, 15 Σεπτέμβριος 2016 20:52

Μίσθωμα ίδιο με αγορά!

Γράφτηκε από τον

Είναι εξωφρενικό αλλά αληθινό. Σύμφωνα με πληροφορίες των ΕΙΔΗΣΕΩΝ, το μίσθωμα που έδωσε το ελληνικό δημόσιο για την ενοικίαση του αγροτεμαχίου, για την κατασκευή του στρατοπέδου συγκέντρωσης των προσφύγων στο Χωρύγι, θα μπορούσε να το είχε δώσει για την αγορά της γης.

Τετάρτη, 14 Σεπτέμβριος 2016 23:04

Ένας… κώνος για κάθε τρύπα!

Γράφτηκε από τον

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο εισόδου – εξόδου της χώρας από το τελωνείο Δοϊράνης έχει κυριολεκτικά τα χάλια του. Από το τελωνείο μέχρι και τα σύνορα με τα Σκόπια ο δρόμος είναι άθλιος σε ορισμένα του σημεία.