Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018, 9:07:25 μμ

Σχόλια

Πέμπτη, 21 Δεκέμβριος 2017 22:07

Ιδιώτες και διόδια

Γράφτηκε από τον

Όπως γράφουμε και στο σχετικό ρεπορτάζ "Εν κρυπτώ και παραβύστω"  η ιδιωτική εταιρεία που κατασκεύασε τα διόδια προσλαμβάνει και τους 27 εργαζόμενους στα διόδια Ευζώνων.

Τετάρτη, 20 Δεκέμβριος 2017 22:10

Η ευθύνη και των επαγγελματιών

Γράφτηκε από τον

Γνωστός οινοποιός του νομού μας βρίσκεται με την παρέα του σε ταβέρνα του Κιλκίς. Στο διπλανό τραπέζι μια παρέα ετοιμάζεται να παραγγείλει και για την επιλογή του κρασιού ζητά τη βοήθεια του σερβιτόρου.
- «Τι έχετε να μας προτείνετε;», ρωτούν το νεαρό σερβιτόρο.
- «Εχουμε εξαιρετικό βιολογικό κρασί από τη Νέα Σάντα», είναι η πρόταση του σερβιτόρου, που γίνεται και αποδεκτή από την παρέα.
Έσκασε ο οινοποιός. Όχι γιατί δεν προτάθηκε το δικό του κρασί, αλλά τόσα χρόνια στο χώρο αυτό και δεν γνώριζε για το οινοποιείο της Νέας Σάντας.
Την επομένη, και για να ηρεμήσει, πήρε στο αρμόδιο τμήμα της Περιφέρειας για να μάθει πιο είναι αυτό το βιολογικό κρασί της Νέας Σάντας, που προτείνεται και  από ταβέρνα του Κιλκίς.
- «Εχουμε βιολογικό κρασί από τη Νέα Σάντα;», ρωτά τον αρμόδιο υπάλληλο, γνώστη και της τελευταίας λεπτομέρειας γύρω από το κρασί στο νομό Κιλκίς.
- «Όχι, δεν υπάρχει», είναι η απάντηση του υπαλλήλου.
- «Εχουμε κανένα νέο οινοποιείο στη Νέα Σάντα;», ξαναρωτά.
- «Όχι, δεν υπάρχει», ξανά ο υπάλληλος…
Όχι πως δεν τόξερε ο οινοποιός, αλλά είπε να εξαντλήσει και την τελευταία πιθανότητα  από ενδεχόμενη άγνοιά του.
Είναι τεράστια η ευθύνη των πολιτών, των εμπόρων και των επαγγελματιών αυτού του τόπου να προστατέψουν τους ίδιους τους εαυτούς τους και την οικονομία της χώρας από κάθε λαθρόβιο άτομο. Πολύ περισσότερο οι επαγγελματίες, που γνωρίζουν πως είναι αδύνατο να ανταγωνιστούν τον λαθραίο, που δεν διαθέτει στέγη και εργαζόμενους, που δεν έχει να πληρώσει φόρους και ασφαλιστικά ταμεία. Αν υποκύψουμε στη λογική των λαθρόβιων, πολύ σύντομα δεν θα έχουμε κράτος, δημόσια διοίκηση, ασφαλιστικό σύστημα, δημόσια υγεία και παιδεία…
Κι όλα είναι αλυσίδα. Δίπλα στον οινοποιό θα καεί και ο έμπορος από το άπλωμα του παραεμπορίου, θα καεί και ο περιπτεράς από τη διακίνηση των λαθραίων τσιγάρων, θα καεί και ο κάθε επαγγελματίας από τον λαθραίο που αντί για επαγγελματική στέγη μοιράζει καρτελάκι με το τηλέφωνό του, και πάει λέγοντας.
Είναι ευθύνη όλων μας να προστατέψουμε τη χώρα και στο τέλος τέλος τον ίδιο μας τον εαυτό από κάθε τι λαθρόβιο.

***
Πρόσφατα, πολύ πρόσφατα, είχαμε εκλογές στο Επιμελητήριο Κιλκίς. Ολοι οι υποψήφιοι υπερασπίζονταν με πάθος την επιβίωση εμπόρων και επαγγελματιών, διατρανώνοντας την αποφασιστικότητά τους να πατάξουν το παραεμπόριο. Και πως διατράνωναν τη βούλησή τους να υπερασπιστούν τη νομιμότητα, να κυνηγήσουν τους λαθρόβιους και να υπερασπιστούν τα μέλη του Επιμελητηρίου; Βάζοντας διαφήμιση σε λαθρόβια blogs, σε παράνομες «επιχειρήσεις», χωρίς στέγη και ΑΦΜ!
Υποκρισία; Ναι, αλλά όχι μόνο. Και παρανομία. Από αυτούς που δηλώνουν πως θα υπερασπιστούν τη νομιμότητα. Δείτε τα λαθρόβια blogs, που κάποια εξ αυτών απειλούν και μέσω δημοσιευμάτων για τις… εισπράξεις τους, και θα καταλάβετε το ποιοι παρανομούν δημοσίως.
Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, στην Ελλάδα ζούμε.

 

Τα κορίτσια του Πολιτισμού
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς του δήμου Κιλκίς, με εκατοντάδες μαθητές να παρακολουθούν τις όμορφες παραστάσεις του.
Συνεχίστηκε έτσι ένας θεσμός 18 χρόνων και με ελάχιστα χρήματα από τον προϋπολογισμό του δήμου, αν αναλογιστή κανείς τις εκατοντάδες χιλιάδες που ξοδεύονταν στα «καλά χρόνια».
Οφείλουμε να πούμε ένα «μπράβο» στις κυρίες του Τμήματος Πολιτισμού του δήμου, την προϊσταμένη Σοφία Κεσίδου και στην υπάλληλο Δάφνη Παπαδοπούλου, που μπόρεσαν να σηκώσουν με επιτυχία το βάρος αυτής της διοργάνωσης. Έχοντας μάλιστα πρόσθετη δυσκολία, αφού το φεστιβάλ συνέπεσε και με την προετοιμασία των εκδηλώσεων του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.
Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Δημήτρης Τσαντάκης, για τη δράση του Τμήματος. Από το καλοκαίρι μέχρι τώρα έφεραν σε πέρας τέσσερις μεγάλες θεσμοθετημένες διοργανώσεις: Θερινός Κινηματογράφος, Εκδηλώσεις Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων, Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και τώρα Χριστουγεννιάτικο Χωριό.

 

Καρατσεκαρισμένο
Συνάντηση με τη διοίκηση και θέμα τη δυνατότητα δρομολόγησης αστικών λεωφορείων του ΟΑΣΘ προς και από το Νέο Αγιονέρι έγινε τις προάλλες με συμμετοχή κατοίκων και του βουλευτή Γ. Γεωργαντά.
Θα εξεταστούν, λέει, οι νομικές δυνατότητες δρομολόγησης λεωφορείων εκτός νομού Θεσσαλονίκης και τα συναφή.
Κι όποιος είχε αμφιβολία ότι βαδίζουμε ολοταχώς προς εκλογές, καλύτερα να αναθεωρήσει τις αμφιβολίες του.
Πολιτικά και στατιστικά καρατσεκαρισμένο.

Τρίτη, 19 Δεκέμβριος 2017 22:01

Έβλεπε μπροστά, 24 χρόνια πριν, ο Κώστας Τριαρίδης

Γράφτηκε από τον

Όταν στα τέλη Σεπτεμβρίου του 1993 ο αείμνηστος τότε βουλευτής και μετέπειτα υπουργός Κώστας Τριαρίδης έριξε την ιδέα - πρόταση για τη δημιουργία μιας πόλης εκατέρωθεν του Αξιού ώστε Πολύκαστρο και Αξιούπολη να αποτελέσουν μια μεγάλη πόλη που θα είχε το προνόμιο να αποτελεί και το παραποτάμιο λιμάνι στην προοπτική σύνδεσης του Δούναβη με τον Μοράβα και τον Αξιό και επέκεινα με το δίκτυο των ποτάμιων μεταφορών ολόκληρης της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, η πρότασή του αντιμετωπίστηκε ως μια πομφόλυγα, εξικνούμενη στα όρια του φανταστικού και ως ανεφάρμοστη χωρίς καμιά πρακτική αξία.

Δευτέρα, 18 Δεκέμβριος 2017 20:57

Πληθαίνουν οι προσφυγές κατά ΔΕΥΑ Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Με την  τελευταία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου εγκρίθηκε διαφορετικό τιμολόγιο χρέωσης για τους οικισμούς της ΔΕ Κιλκίς και διαφορετικό  για τους οικισμούς των υπόλοιπων ενοτήτων. Επίσης εγκρίθηκε και διαφορετική κλιμάκωση τιμολόγησης ανάλογα με την κατανάλωση για τους οικισμούς της ΔΕ Κιλκίς και των οικισμών των άλλων ΔΕ.

Πέμπτη, 14 Δεκέμβριος 2017 21:01

Παρασκευή δεν έχει ΠΡΩΙΝΗ

Γράφτηκε από τον

Κατ' εξαίρεση από τη συνήθη τα τελευταία χρόνια τακτική να απεργούν μια ημέρα νωρίτερα των πανελλαδικών κινητοποιήσεων οι δημοσιογράφοι, στην απεργία της Πέμπτης (σήμερα) θα είμαστε μαζί κι εμείς.

Τετάρτη, 13 Δεκέμβριος 2017 21:22

Αντιπαρατεθείτε

Γράφτηκε από τον

Στην επικαιρότητα ξανάρθε από την Κυριακή ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής με την σε ζωντανή αναμετάδοση σφοδρή αντιπαράθεσή του με πρόεδρο ανώτατου δικαστηρίου.

Κυριακή, 10 Δεκέμβριος 2017 21:45

Σε πρώτο πλάνο το νοσοκομείο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Μεγάλη δημοσιότητα πήρε η τελευταία εκδήλωση που οργάνωσε η διοίκηση του νοσοκομείου Κιλκίς με την έλευση των δυο σύγχρονων ασθενοφόρων που προσέφερε η εταιρεία ΤΑΡ του αγωγού φυσικού αερίου στο νοσοκομείο. Πέρα από τα τοπικά ΜΜΕ την εκδήλωση κάλυψαν με δικά τους συνεργεία και οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΕΡΤ3 και TV100, και σ’ αυτό βοήθησε  βεβαίως η παρουσία των εκπροσώπων της μεγάλης εταιρείας, που σήμερα υλοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα στη χώρα μας.

Πέμπτη, 07 Δεκέμβριος 2017 21:40

Σάρωσε η Εύη

Γράφτηκε από τον

Ισχνή η παρουσία των γυναικών στο νέο 21μελές διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου. Μόλις τέσσερις εκπρόσωποι του ωραίου φύλου κατάφεραν να εκλεγούν, ενώ οι άνδρες κατέχουν τη ,μερίδα του λέοντος με τις υπόλοιπες 17.
Τιμής και χρέους ένεκεν υπενθυμίζουμε τις εκλεγείσες κυρίες: Ελένη Βούτσκογλου από το συνδυασμό Τονικίδη και κυρίες Δημητριάδου Ευδοξία, Κολεσιώτου Γεωργία και Χαμουρούδη Άννα από το συνδυασμό Βιολιτζή.

Τετάρτη, 06 Δεκέμβριος 2017 22:44

Όπου πήγε ο Κυριάκος σάρωσε ο Παύλος

Γράφτηκε από τον

Ευτυχώς που ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε πριν λίγους μήνες το Κιλκίς και μάλιστα πήγε και σε ορισμένες βιομηχανίες.
Κι όπως έλεγε στέλεχος του συνδυασμού Βιολιτζή, όπου πήγε ο Πρόεδρος, σάρωσε ο Παύλος Τονικίδης..!

Τρίτη, 05 Δεκέμβριος 2017 23:29

Οι ....πεινασμένοι καζινόβιοι

Γράφτηκε από τον

Την περασμένη εβδομάδα διαβάσαμε σε ιστοσελίδες μια δήλωση που φέρεται να έκανε ο κ. Ιωαννίδης, ως πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, και (φέρεται πάντα) να δηλώνει ότι η φτώχεια είναι τόσο έντονη στο ν. Κιλκίς ώστε πεινασμένοι Κιλκισιώτες προσφεύγουν στα καζίνο της Γευγελή όχι για να παίξουν ή κυρίως για να παίξουν, αλλά για να φάνε!