Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018, 12:03:10 πμ

Σχόλια

Δευτέρα, 03 Μάρτιος 2008 04:59

Να σπεύσουμε

Γράφτηκε από τον
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ισχύει δια παν δημόσιο έργο στο νομό:
- Επί πέντε χρόνια θα αγωνιζόμαστε να πείσουμε ότι το υφιστάμενο νοσοκομείο δεν επαρκεί για τις ανάγκες μιας σύγχρονης πόλης 35.000 κατοίκων
- Επί  τρία χρόνια θα αγωνιζόμαστε να εγκριθεί πίστωση για τη μελέτη της  νέας νοσηλευτικής πτέρυγας
- Επί 34 μήνες θα αγωνιζόμαστε για να εγκριθεί η μελέτη.
- Στα επόμενα πέντε χρόνια θα δώσουμε τον υπερπάντων αγώνα για να πετύχουμε την ένταξη του έργου κατασκευής της νοσηλευτικής πτέρυγας στο 7ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης το οποίο θα εγκριθεί από το Συμβούλιο Κορυφής της Ε.Ε. μετά την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση της Τουρκίας, της Ρωσίας και του Ισραήλ
- Υπολογίστε πως επέκεινα χρειαζόμαστε άλλα δυο χρόνια μέχρι την ανάδειξη και εγκατάσταση του εργολάβου και…
- Και αν ο εργολάβος δεν είναι λαμόγιο ή δεν τυχαίνει να ανήκει στους απέναντι του κυβερνώντος κόμματος, ε, δε θα περάσουν παραπάνω από άλλα πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί η κατασκευή.
- Χοντρικά συνυπολογίστε επίσης πως θα χρειαστούν τέσσερα με πέντε χρόνια για την εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και τουλάχιστον δυο για τον εξοπλισμό του με την ξενοδοχειακή υποδομή.
- Κι όταν συμβούν όλα αυτά τότε τα …δισέγγονά μας θα απολαύσουν μια υπερσύγχρονη νοσηλευτική πτέρυγα.
- Γι’ αυτό λέμε. Ας τρέξουμε για να μην υποστούν τα δισέγγονά μας όσα υφιστάμεθα οι προπαπούδες τους σε θαλάμους εννέα ατόμων.
Παρασκευή, 29 Φεβρουάριος 2008 10:05

Δε χαρίστηκε ο Αδαμόπουλος

Γράφτηκε από τον
Το μόνο πράγμα που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πολυκάστρου, είναι το πάθος με το οποίο υπερασπίζεται τα συμφέροντα των μελών του φορέα, του εμπορικού κόσμου της δεύτερης πόλης του νομού.
Στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Συλλόγου, είδε πως στην αίθουσα βρίσκονταν οι παράγοντες του νομού και της πόλης και δεν έχασες την ευκαιρία να θέσει όλα τα καυτά θέματα που αφορούν το Σύλλογο και ζήτησε απαντήσεις από τους αρμόδιους, νομάρχη και δήμαρχο.
Όχι που θα τους χάριζε!

Παρασκευή, 29 Φεβρουάριος 2008 10:04

Δε χαρίστηκε και ο Σμυδάκης

Γράφτηκε από τον
Ούτε όμως και ο δήμαρχος Πολυκάστρου χαρίστηκε, όταν άκουσε από το ακροατήριο τι φράση «τι κάνει ο δήμος για τους εμπόρους;».
«Τι θέλετε να κάνει ο δήμος και δεν το κάνει. Τι ζητήσατε από το δήμο και δεν το έκανε. Καταθέστε προτάσεις και ιδέες για να τις υλοποιήσουμε. Εμείς φροντίζουμε κάθε μέρα για καθαρή πόλη και χωριά, για νέα καλαίσθητα πεζοδρόμια  και όμορφες πλατείες. Εσείς, όμως, οι έμποροι, είστε εντάξει με τις υποχρεώσεις σας; Υπάρχουν έμποροι που αφήνουν έξω από τους κάδους τα απορρίμματά τους ή τα βγάζουν ακατάλληλες μέρες και ώρες, με αποτέλεσμα η πόλη να μην είναι όπως θα θέλαμε. Βοηθήστε τους εργαζόμενους του δήμου και στην καθαριότητα και στην ανακύκλωση των απορριμμάτων…»

Παρασκευή, 29 Φεβρουάριος 2008 10:03

Ναι μεν, αλλά, ο Κουλίνας

Γράφτηκε από τον
Ομόφωνα ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο Πολυκάστρου ψήφισμα συμπαράστασης προς τους έξι δημότες, που μηνύθηκαν από την εταιρεία ΕΛΒΙΕΞ για συκοφαντική δυσφήμιση, επειδή είχαν το… θράσος να διαμαρτυρηθούν για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιούργησε η βιομηχανία στην περιοχή.
Πλην όμως και παρά το γεγονός πως ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Κουλίνας, ψήφισε υπέρ του ψηφίσματος, επιχείρησε κατά τη συζήτηση του θέματος να υπερασπισθεί την εταιρεία, παρουσιάζοντας δικά της στοιχεία για τη μη ρύπανση της περιοχής.
Το γιατί έκανε το συνήγορο της εταιρείας ο κ. Κουλίνας, ακόμη δεν το καταλάβαμε. Το δημοτικό συμβούλιο είχε να καταδικάσει την επιχείρηση τρομοκράτησης των πολιτών από την πλευρά της εταιρείας και δε συζητούσε το αν πράγματι ρυπαίνει ή όχι…
Πέμπτη, 28 Φεβρουάριος 2008 05:48

Δικαίωση Φραγγίδη

Γράφτηκε από τον
Ασφαλώς και αισθάνεται δικαιωμένος ο Γιώργος Φραγγίδης από το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών ανάδειξης συνέδρων. Ο ίδιος πρωταγωνίστησε στις εκλογές, σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος και πέραν του κομματικού καθήκοντος που εκπλήρωσε, η δουλειά είχε και αποτέλεσμα.
Σε ένα νομό βενιζελικό, κατάφεραν οι προεδρικοί με επικεφαλής τον ίδιο να κερδίσουν, κατά τη δική τους εκτίμηση ή να τον φέρουν στα ίσα, όπως εκτιμούν οι Βενιζελικοί.
Ορμητικός ο Γιώργος Φραγγίδης, δεν επανήλθε στο ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια για να περνάει απαρατήρητος.
Πέμπτη, 28 Φεβρουάριος 2008 05:48

Ειρηνική συμβίωση

Γράφτηκε από τον
Όχι, δεν θα χρειαστούν κυανόκρανοι για να σχηματίσουν ζώνη ασφαλείας μεταξύ προεδρικών και βενιζελικών στα ξενοδοχεία που θα καταλύσουν στο τετραήμερο 13-16 Μαρτίου λόγω του συνεδρίου στην Αθήνα.
Ο Σάββας Τσολάκης μαζί με τον Φραγγίδη συνεννοήθηκαν προχθές βράδυ και έκλεισαν δωμάτια και μεταξύ των κριτηρίων διαμονής δεν τέθηκε ο βενιζελισμός ή η προεδρολαγνεία.
Λέτε να πάνε σκοτωμένοι και να γυρίσουν φιλιωμένοι; Γίνονται θαύματα στις μέρες μας;
Πέμπτη, 28 Φεβρουάριος 2008 05:47

Ο Ηλίας σύνεδρος

Γράφτηκε από τον
Μεταξύ των πράσινων συνέδρων και ο Ηλίας Χαραλαμπίδης. Το όνομα του «λαϊκού» δεν ανακοινώθηκε εξαρχής, αλλά ήρθε αργότερα από την Χαριλάου Τρικούπη.
Ο Ηλίας πήρε τη θέση του παραιτηθέντος Συντονιστή Γιώργου Ζώτου. Ήταν ο αντίπαλός του στις νομαρχιακές εκλογές και τον αντικατέστησε.
Πέμπτη, 28 Φεβρουάριος 2008 05:45

Περί υστερίας

Γράφτηκε από τον
Πρωτοφανής απρέπεια από τον γραμματέα της Κ.Ε. της Ν.Δ. Ελευθέριο Ζαγορίτη. Ο οποίος διέγνωσε υστερία στις αντιδράσεις μερικών βουλευτών της Ν.Δ. στο σχολιασμό της επικαιρότητας της αναζήτησης κοινά αποδεκτής από Ελλάδα και ΦΥΡΟΜ ονομασίας της τελευταίας στις διαπραγματεύσεις υπό τον Μάθιου Νίμιτς
Ήθελε κότσια όμως για να αντιδράσεις στον πανίσχυρο γραμματέα. Και απέδειξε πως έχει τέτοια κότσια ο ημέτερος Σάββας Τσιτουρίδης. Με ευθεία αντίδρασή του έβαλε τον παρεκτραπέντα γραμματέα του κόμματος στη θέση του. «Εγώ δεν γνωρίζω κανένα βουλευτή της Ν.Δ να βρίσκεται σε κατάσταση υστερίας» δήλωσε και ….έγραψε.
Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος 2008 05:50

Δεν ήταν αντιπαραγωγική

Γράφτηκε από τον
Από τον κ. Χρήστο Ανδρεανίδη πήραμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη απάντηση σε σχόλιο της στήλης:
«Σε σχόλιό σας στο προηγούμενο φύλλο που δέχομαι ως φιλικό και χωρίς να θεωρηθεί ότι θέλω να δώσω συνέχεια οφείλω να πω ότι δεν έχω «ανοιχτούς λογαριασμούς» με κανένα, δεν επιτέθηκα σε κανένα υποβάλλοντας ερώτημα και η τοποθέτηση μου στο σύνολό της δεν ήταν αντιπαραγωγική αν και περιείχε το λάθος να αναφέρει όνομα. Τέλος οφείλω να παρατηρήσω σε μικρού μεγέθους κείμενο που δεν μπορούμε να γράψουμε όσα είπε κάποιος δεν είναι φιλικό κριτικάροντας να μένει λανθασμένη εικόνα στους αναγνώστες. Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που το κατέθεσα και γραπτώς γιατί φαίνεται ο πιο ήπιος τρόπος που αναφέρθηκα σε ενέργεια που δεν έγινε σε κανένα κόμμα και σε κανένα νομό της χώρας κατά την διάρκεια του προσυνεδριακού διαλόγου.»
Σχόλιο Π: Μα, ακριβώς την προσωπική αντιπαράθεση που προκάλεσε η ονομαστική αναφορά του φίλου Χρήστου Ανδρεανίδη χαρακτηρίσαμε αντιπαραγωγική.
Εμείς οι οπωσδήποτε φίλοι του κατ’ επανάληψη επαινέσαμε θετικές πολιτικές του πρωτοβουλίες. Και δεν συνηθίζουμε να ξεχνάμε.
Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος 2008 05:49

Θρίαμβος

Γράφτηκε από τον
Με 122 σταυρούς η Τασούλα Περπερίδου δεν εξελέγη απλώς σύνεδρος από την κάλπη της Αξιούπολης. Το ορθότερον είναι να πούμε πως σάρωσε.
Και κάτι τέτοιες διαφορές τις βλέπουν εκεί στην Χαριλάου Τρικούπη. Λέτε η νίκη αυτή να αποτελέσει πρόκριμα για υποψηφιότητα στην Κεντρική Επιτροπή ή στο εθνικό Συμβούλιο όπως εσχάτως λέγεται;
Θα δείξει.