Σάββατο, 29 Απριλίου 2017, 4:32:58 πμ

Σχόλια

Παρασκευή, 20 Ιανουάριος 2017 21:11

Σύλλογοι του... εξωτερικού!

Γράφτηκε από τον

Εχει γίνει συνήθειο και …μόδα πια, πολλοί σύλλογοι να πραγματοποιούν τις εκδρομές τους, ακόμη και μονοήμερες, στο εξωτερικό για βόλτα ή για ψώνια!
Φανταστείτε δηλαδή αυτή η χώρα να μη βρίσκονταν σε οικονομική κρίση, να μη χρειάζεται έστω και το τελευταίο ευρώ των πολιτών και των φορέων της.

Πέμπτη, 19 Ιανουάριος 2017 21:57

Μας “δουλεύει” και ο Μουζάλας!

Γράφτηκε από τον

Σε ερώτηση του ΚΚΕ για την ανεξέλεγκτη και χρυσοπληρωμένη λειτουργία των ΜΚΟ στους προσφυγικούς καταβολισμούς απάντησε προχθές στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός κ. Μουζάλας και τι είπε;
«Ναι, έχετε δίκιο, δεν μπορούμε να ελέγξουμε τη λειτουργία των ΜΚΟ»!

Τετάρτη, 18 Ιανουάριος 2017 20:59

Να τα λέμε όλα

Γράφτηκε από τον

Ακούσαμε εκτεταμένη γκρίνια  και διαμαρτυρίες δημοτών για την ετοιμότητα του δήμου να αντιμετωπίσει τον χιονιά. Κι όντως έχουμε την εντύπωση ότι τουλάχιστον στην ρίψη αλατιού θα μπορούσαν όλα να γίνουν αποτελεσματικότερα.
Σε έναν αγροτικό νομό αν είχαν ειδοποιηθεί έγκαιρα οι κάτοχοι γεωργικών μηχανημάτων (σπαρτικών μηχανών) που εύκολα αντί σπόρων μπορούν να ρίχνουν αλάτι σε δρόμους, η επιχείρηση καθαρισμού των δρόμων και η αποφυγή του πάγου  θα ήταν ευχερέστερη και ταχύτερη.
Και είναι αυτό ένα απλό παράδειγμα που το επισήμαναν πολλοί αναγνώστες μας.

Τρίτη, 17 Ιανουάριος 2017 21:53

Ζητούνται υδραυλικοί!

Γράφτηκε από τον

Μια ΑΡΙΑΔΝΗ κατάφερε όσα δεν πέτυχαν οι τρείς τελευταίες κυβερνήσεις της χώρας: Να φέρει την ανάπτυξη. Ή τουλάχιστον να τονώσει  την απασχόληση στο Νομό Κιλκίς.
Ζητούνται υδραυλικοί καθώς και οι υπάρχοντες αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες από τις καταστροφές στο δίκτυο υδροδότησης εκατοντάδων κατοικιών της πόλης και του νομού. Ο παγετός των τελευταίων δύο εβδομάδων προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές «σπάσιμο ρολογιών», σωληνώσεων που ακόμα και σήμερα δεν είναι όλες εμφανείς.

Δευτέρα, 16 Ιανουάριος 2017 19:57

Να ήταν μόνο ο Σώρρας...

Γράφτηκε από τον

Μακάρι να ήταν μόνο ο Σώρρας

Το γράψαμε και το προεξοφλήσαμε πριν από δυο τρία  χρόνια, όταν εμφανίστηκε  το περίεργο ετούτο Κίνημα της «Ελλήνων Συνέλευσις». Ο Σώρρας δεν είναι για γέλια. Ή δεν είναι μόνο για γέλια. Διότι κι άλλοι εμφανίστηκαν ως γελωτοποιοί της Ρωμιοσύνης, πρώην διασκεδαστές σε καφενεία και πλατείες και τώρα με την ψήφο των «υπεύθυνων πολιτών» διεκδικούν πολιτικό ρόλο.

Παρασκευή, 13 Ιανουάριος 2017 20:53

Διακοπές ενός μήνα σχεδόν

Γράφτηκε από τον

Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Μπορεί να ταλαιπωρούμαστε λίγο με τα χιόνια, να γκρινιάζουμε πως οι δρόμοι θα μπορούσαν να είναι πλέον προσπελάσιμοι, να ρίχνουμε και καμιά σπόντα σε αιρετούς άρχοντες πως τα μούσκεψαν με το αλάτι…
Αλλά έχει και τα καλά της η χιονισμένη κατάσταση. Ειδικά για ορισμένες κατηγορίες πληθυσμού αποτέλεσε βούτυρο στο ψωμί της.
Δάσκαλοι και καθηγητές  και υπεράνω όλων οι μαθητές κατάφεραν χωρίς κόπο να παρατείνουν άλλο ένα δεκαήμερο τις διακοπές των Χριστουγέννων. Κι αν δεν ξαναρίξει χιόνι από εβδομάδα, και πάνε – επιτέλους- στα σχολεία θα έχουν κάνει διακοπές 23 ημερών.  Από την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου μέχρι της Δευτέρα 16 Ιανουαρίου.
Αληθινός θρίαμβος.

Πέμπτη, 12 Ιανουάριος 2017 20:28

Γιατροί που τιμούν το Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Μετά από μια πολύχρονη και πολύτιμη παρουσία στο Θεαγένειο Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη ως διευθυντής ο Γιώργος Συμπιλίδης συνταξιοδοτήθηκε στα τέλη του 2016, αφού πρόσφερε πάρα πολλά κι αφού πολλοί κιλκισιώτες βρήκαν στο πρόσωπό του έναν πολύτιμο συμπαραστάτη.
Όμως, ο γιατρός Γ. Συμπιλίδης θα συνεχίσει να προσφέρει το ιατρικό του έργο ως συνεργάτης πια της κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ της Θεσσαλονίκης.

Τρίτη, 10 Ιανουάριος 2017 22:21

Ιδιωτικές επιχειρήσεις σε δημόσιους χώρους

Γράφτηκε από τον

τρικές παραστάσεις προγραμματίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες για την πόλη του Κιλκίς από ιδιωτικά θεατρικά σχήματα.
Και οι δυο παραστάσεις θα δίνονταν σε δημόσιους χώρους! Η πρώτη στο Συνεδριακό του Δήμου Κιλκίς και η δεύτερη στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Κιλκίς.
Είναι αδιανόητο να υπάρχουν ιδιωτικοί χώροι στην πόλη -όπως ο κινηματογράφος ΑΣΤΡΟΝ, που παλεύει να μείνει και ζωντανός- κατάλληλοι για τέτοιες παραστάσεις και ο δήμος ή η Μητρόπολη να λειτουργούν στην ουσία ανταγωνιστικά, προσφέροντας τους χώρους τους σε ιδιωτικές επιχειρήσεις!
Γνωρίζουμε πως ο κινηματογράφος ΑΣΤΡΟΝ είχε διαμαρτυρηθεί στο παρελθόν στο δήμο Κιλκίς για την παραχώρηση του Συνεδριακού σε ιδιωτικά θεατρικά σχήματα, αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση. Είναι καιρός να δοθεί η λύση που πρέπει.

Σάββατο, 07 Ιανουάριος 2017 11:35

Άδειασαν τα ράφια…

Γράφτηκε από τον

Πες πες,  τα άδειασαν τα ...ράφια οι μετεωρολόγοι.  Ή μάλλον οι τηλεοπτικοί σταθμοί με τη διαρκή κινδυνολογία περί επερχόμενου σιβηρικού χειμώνα!
Ακούει η νοικοκυρά για μείον 20 βαθμούς και ξυπνάει μέσα της το ένστικτο της επιβίωσης. Σου λέει να θρέψουμε τα παιδιά μας (άντε, και τον άντρα μας).
Κι ορμήσανε  τις τελευταίες ημέρες στα ράφια των σούπερ μάρκετ και δεν άφησαν λάδι για λάδι και αλεύρι για αλεύρι.
Βρε μπας και τα κανάλια παίρνουν ποσοστά από τους σουπερμαρκετάδες;

Τετάρτη, 04 Ιανουάριος 2017 21:13

Παράλειψη Μουζάλα

Γράφτηκε από τον

Με καθυστέρηση έστω ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την εκκένωση του κέντρου φιλοξενίας Χέρσου, πριν δυο εβδομάδες.
Και είναι προς τιμήν του ότι αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας, αν αλλάξουν επί το δραματικότερον, λέμε εμείς, οι συνθήκες στο προσφυγικό. Δηλαδή είπε τα αυτονόητα και καλώς έπραξε.