Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017, 10:26:45 μμ

Σχόλια

Τρίτη, 14 Μάρτιος 2017 20:56

Τα αντισταθμιστικά του Πανίκα

Γράφτηκε από τον

Μπορεί η οικονομική κρίση να μας έκανε όλους φτωχότερους, από την άλλη όμως έγινε πιο πλούσιο το λεξιλόγιό μας, ας είναι χάλια η πρώτη φορά Αριστερά. Τελευταία της παραγωγής η λέξη «αντισταθμιστικά».
 Ακούγοντας και εγώ την παραπάνω λέξη κόμμα θυμήθηκα το παρακάτω ανέκδοτο:
 Ο Πανίκας μετά από πολλά χρόνια κατάφερε να εκπληρώσει μία παλιά επιθυμία της Συμέλας, να την πάει δηλαδή μερικές ημέρες διακοπές στη Ρόδο.

Κυριακή, 12 Μάρτιος 2017 20:19

Σε εκκρεμότητα οι 53 συμβασιούχοι και του νομού

Γράφτηκε από τον

Το Ελεγκτικό Συνέδριο θα κρίνει τελικά την τύχη των 53 συμβασιούχων του δήμου Κιλκίς, που η κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει την εργασία τους για έναν χρόνο, καθώς και αυτών του δήμου Παιονίας.
Θυμίζουμε πως ο δήμος Κιλκίς έκανε τις διοικητικές πράξεις τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να ψηφίσει την ανανέωση ως υποχρεωτικό μέτρο για τους δήμους. Ωστόσο, η Επίτροπος του Κιλκίς επέστρεψε με πράξη της τα εντάλματα για την πληρωμή των συμβασιούχων ως μη σύννομα.

Παρασκευή, 10 Μάρτιος 2017 20:39

Οι διάσημοι …αντάρτες

Γράφτηκε από τον

Αυτονόητη υπενθύμιση προς πάντα ενδιαφερόμενο και δη βουλευτές, δημάρχους, πολιτευτές, δημοτικούς συμβούλους, στελέχη κομμάτων κ.ο.κ.
Η ενασχόληση με τα κοινά, η πολιτική δηλαδή υπό την ευρεία έννοια, συνιστά δημόσια λειτουργία και επομένως δημόσιος οφείλει να είναι ο λόγος.
Ο δημόσιος λόγος βαραίνει καθώς εκείνος ελέγχεται από τους πολίτες.

Πέμπτη, 09 Μάρτιος 2017 23:08

Μας αντιγράφουν χωρίς δεοντολογία

Γράφτηκε από τον

Δυο σημαντικές αποκαλύψεις είχαμε στα τελευταία μας φύλλα που και οι δυο αντιγράφηκαν χωρίς ταυτόχρονα οι …αντιγραφείς να κρατήσουν και τη στοιχειώδη δεοντολογία.
Αποκαλύψαμε την πρόταση του υπουργείου Πολιτισμού για την κατάργηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς. Ακολούθησαν ερωτήσεις και διαμαρτυρίες πολιτικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων, αλλά ούτε ένας δεν ανέφερε την πηγή της πληροφόρησής του!

Τρίτη, 07 Μάρτιος 2017 20:54

Αψογος ο Θεόδωρος Βαφειάδης

Γράφτηκε από τον

Με άψογο τρόπο χειρίσθηκε τη διαδικασία στις δημαιρεσίες ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, Θεόδωρος Βαφειάδης. Μάλιστα, παρά τις τελευταίες αντιπαραθέσεις με το δήμαρχο και την παραίτησή του από αντιδήμαρχος, ο κ. Βαφειάδης ευχήθηκε καλή θητεία στους νέους αντιδημάρχους και καλό έργο στη δημοτική αρχή.

Δευτέρα, 06 Μάρτιος 2017 21:26

Έρχεται ο Κοντονής ....στην Πέλλα

Γράφτηκε από τον

Επειδή τον περιμένουμε και στο Κιλκίς κι επειδή προανήγγειλε ότι θα επισκεφθεί Πέλλα και Κιλκίς, ας έχουν υπόψιν τους οι «παράγοντες»  του νομού ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής στις 15 Μαρτίου θα βρίσκεται στην Πέλλα.
Όπου τον περιμένουν για το Δικαστικό Μέγαρο της Έδεσσας.
Θυμίζουμε ότι εμείς στο Κιλκίς περιμένουμε Δικαστικό από τα τέλη της δεκαετίας του ’80. Του 1980!
Οπότε και συνηθίσαμε στην αναμονή. Σχεδόν εθιστήκαμε.

Σάββατο, 04 Μάρτιος 2017 20:33

Παιονία χωρίς παιδίατρο

Γράφτηκε από τον

Γι’ άλλη μια φορά ο δημοτικός σύμβουλος Παιονίας και γιατρός στο νοσοκομείο Γουμένισσας, Νίκος Καπουτσής, έθεσε το θέμα της έλλειψης παιδιάτρου στην Παιονία και στο νοσοκομείο της.
«Σε κάθε συμβούλιο θα το λέω κι ας γίνομαι… γραφικός. Μη δέχεστε άλλη κοροϊδία κ. Δήμαρχε. Περισσότερες από 3000 οικογένειες δεν καλύπτονται από παιδίατρο, ενώ σύντομα θα μας λείψει και ο καρδιολόγος, αφού ο επικουρικός που υπάρχει σύντομα θα φύγει…»

Τρίτη, 28 Φεβρουάριος 2017 20:44

Πως λειτουργεί το ξενοδοχείο;

Γράφτηκε από τον

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Σισμανίδης, ανακοίνωσε την επίσημη απάντηση του ΕΟΤ όσον αφορά τη λειτουργία του ξενοδοχείου «Δήμητρα», όπου φιλοξενούνται 200 και πλέον πρόσφυγες.
Ο ΕΟΤ λοιπόν απάντησε πως το ξενοδοχείο έχει άδεια λειτουργίας για να φιλοξενεί 99 άτομα. Και ο δήμαρχος αναρωτήθηκε, «που είναι το κράτος και δεν παρεμβαίνει για την παρανομία αυτή;» Εχει ευθύνη το Τμήμα Υγιεινής, η Πυροσβεστική και όλες οι κρατικές δομές για το τι συμβαίνει και το τι μπορεί να συμβεί στο ξενοδοχείο αυτό;
Για «συναλλαγή ιδιώτη επιχειρηματία με το κράτος» έκανε λόγο στο θέμα αυτό ο δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Φαχουρίδης!

Δευτέρα, 27 Φεβρουάριος 2017 21:22

Τρέξτε να γίνει Σχολή

Γράφτηκε από τον

Η σύσκεψη έγινε για το ΤΕΙ Κιλκίς και τη μεταστέγασή του στο νέο κτήριο, η αναβίωση του τμήματος Διακόσμησης αποφασίστηκε, καιρός να ασχοληθούν οι «παράγοντες» του νομού και επί της ουσίας:
Την αναβάθμιση δηλαδή του παραρτήματος σε Σχολή διότι αλλιώς τα «ψωμιά του είναι μετρημένα».
Θα τα γράφουμε μέχρι να το εμπεδώσουν όλοι.

Παρασκευή, 24 Φεβρουάριος 2017 20:41

«Αντιπολίτευση και για τις ελληνικές σημαίες!»

Γράφτηκε από τον

Σοβαρές αιχμές αφήνει η δημοτική αρχή Κιλκίς για τους δυο συμβούλους της παράταξης που τελευταία παίζουν το ρόλο της «αντιπολίτευσης», τον Γιάννη Τσογγίδη και τον Θεόδωρο Βαφειάδη, με τη στάση τους στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Η δημοτική αρχή επισημαίνει πως οι δυο σύμβουλοι δεν ψήφισαν ακόμη και την πρόταση για προμήθεια ελληνικών σημαιών μέσα στο 2017.