Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018, 11:38:28 μμ

Σχόλια

Δευτέρα, 09 Οκτώβριος 2017 21:07

Παλιά χρέη

Γράφτηκε από τον

Χωρίς ιδιαίτερη ένταση κύλησε η τελευταία συνεδρίαση (μάλλον η διπλή συνεδρίαση) του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς την περασμένη Τετάρτη.
Η πρώτη συνεδρίαση ήταν αφιερωμένη στην ψήφιση του ισολογισμού - απολογισμού 2016. Η σημαντικότερη ένταση εκ μέρους της μειοψηφίας  προβλήθηκε από τον δημ.  σύμβουλο και λογιστή Σάκη Τριανταφυλλίδη που ζήτησε να απαλειφθούν απαιτήσεις του δήμου από νομικά πρόσωπα που προ πολλού χρόνου εξεμέτρησαν το ζην.

Πέμπτη, 05 Οκτώβριος 2017 21:56

Βαθιές οι «Ρίζες» του Χωρυγίου

Γράφτηκε από τον

Ανεπανάληπτες στιγμές έζησε προχθές το Χωρύγι με την παρουσία του βιβλίου «Οι Ρίζες μας» της Αρχοντούλας και του Νίκου Κωνσταντινίδη. Τέτοια βιβλιοπαρουσίαση δεν έχει ξαναζήσει ο νομός Κιλκίς και σε ποιότητα οργάνωσης και λόγου και σε μαζικότητα εκδήλωσης.
Οι συγγραφείς του βιβλίου, για την ιστορία του Χωρυγίου και του Πόντου, Αρχοντούλα και Νίκος, κόρη και πατέρας, θα αισθάνονται περηφάνια όχι μόνο για το έργο τους, αλλά και για την αποδοχή και αναγνώριση που αυτό έτυχε από την κοινωνία του χωριού, του νομού και όχι μόνο.

Δευτέρα, 02 Οκτώβριος 2017 20:32

Ό,τι τούς κατέβει..

Γράφτηκε από τον

Έχουν ξεσαλώσει πέρα από κάθε μέτρο ορισμένα μμε και κυρίως ιστοσελίδες όπου ακούς, βλέπεις και διαβάζεις ...τέρατα.
Κι έτσι σε μεγάλο κανάλι και στη εγκυρότερη πρωινή ενημερωτική εκπομπή προβλήθηκε και στη συνέχεια αναμεταδόθηκε  το εξής αποτρόπαιο. " Συμβαίνει και αυτό και είναι ελληνικό φαινόμενο! Ο Δήμος Παιονίας, κοντά στο Κιλκίς, έστειλε επιστολή σε πολίτη της περιοχής προκειμένου να πληρώσει χαράτσι για τον τάφο του. Την αποκάλυψη έκανε η εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, όταν ο Κώστας τηλεφώνησε και περιέγραψε τι πραγματικά συνέβη.

Πέμπτη, 28 Σεπτέμβριος 2017 21:13

Αναμένεται επιτάχυνση

Γράφτηκε από τον

Όπως σας ενημερώσαμε ύστερα και από δική μας ενημέρωση, από 1ης Οκτωβρίου θα ξεκινήσει, κατόπιν σχετικής συμφωνίας με τον ανάδοχο εργολάβο, η προμήθεια του αδρανούς υλικού από τον ΤΙΤΑΝΑ, για τις ανάγκες κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Νέα Σάντα - Κόμβος Ασσήρου. Εν τω μεταξύ ο ανάδοχος έχει εγκαταστήσει, ύστερα από συμφωνία, και υπεργολάβο στο έργο (ΤΡΙΚΑΛΙΩΤΗΣ) και αναμένεται η θεαματική επιτάχυνση των εργασιών κατασκευής.
Ίδωμεν.  

Δευτέρα, 25 Σεπτέμβριος 2017 21:14

Αναμένει και προτείνει

Γράφτηκε από τον

"Μάννα εξ ουρανού"  αποτελεί η χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας από το Υπουργείο Οικονομίας με 30 εκατ. ευρώ για έργα βελτίωσης των οδικών αξόνων.
Ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης υπέβαλε ήδη σειρά έργων που έχουν προτεραιότητα στο Κιλκίς: Με δυο κυρίαρχα, τη συντήρηση του δρόμου Κιλκίς- Πολυκάστρου-Γουμένισσας, και τη συντήρηση βελτίωση του δρόμου από το Σταυροχώρι μέχρι τα σύνορα με το ν. Σερρών.

Κυριακή, 24 Σεπτέμβριος 2017 21:45

Το κέντρο προσφύγων Ν. Καβάλας καταργείται... παραμένοντας:

Γράφτηκε από τον

Στην Αθήνα βρέθηκε πριν λίγες ημέρες ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης και όπως συμβαίνει πάντα, συναντήθηκε με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.
Τι προέκυψε από τη συνάντηση: Το θέμα των αποζημιώσεων που έθεσε και πάλι με επιμονή ο κ. Γκουντενούδης, βρίσκεται εκεί που συνήθως ...κολλάει. Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Τα διαδικαστικά έχουν τελειώσει και απομένει το "πράσινο φως" του κρατικού ταμείου για να αποσταλούν τα χρήματα στους δικαιούχους. Πότε θα ανάψει; Άγνωστον.

Παρασκευή, 22 Σεπτέμβριος 2017 21:21

Περισσότεροι οι εισαγγελείς!

Γράφτηκε από τον

Η βραδιά όπερας που οργάνωσε ο δήμος Κιλκίς και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δημήτρης Τσαντάκης, την περασμένη εβδομάδα στο Συνεδριακό, ήταν μια εξαιρετική εκδήλωση, και πολύ διαφορετική από τις εκδηλώσεις που έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στο Κιλκίς.
Κι επειδή ήταν εξαιρετική κι επειδή την οργάνωνε και ο δήμος, στην αίθουσα βρίσκονταν και πάρα πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, οι... εξής δύο: Άννα Δημάκη και Ιωάννα Ρούσσου! Τόσο καλά τα πάνε οι δημοτικοί μας άρχοντες με τον πολιτισμό.

Πέμπτη, 21 Σεπτέμβριος 2017 21:17

Θα βαρυστομαχιάσουμε

Γράφτηκε από τον

Καταβλήθηκαν, αναφέρει η είδηση, αποζημιώσεις κοντά 6,5 εκατ. ευρώ σε αγρότες και κτηνοτρόφους για ζημιογόνα αίτια κυρίως στα έτη 2016 και 2017.
Έχει αξία να καταγράψουμε ποιοι νομοί πήραν τα πολλά και πόσα έλαβαν οι Κιλκισιώτες αγροτοκτηνοτρόφοι.

Κυριακή, 17 Σεπτέμβριος 2017 23:58

Περίσσεψαν φέτος

Γράφτηκε από τον

Είναι είδηση: Στην φετινή ΔΕΘ ή μάλλον στο φετινό συλλαλητήριο ενόψει ΔΕΘ που παραδοσιακά διοργανώνουν τα συνδικάτα, από το Κιλκίς και την ΑΔΕΔΥ η εκπροσώπηση υπήρξε ...ευπρόσωπη. Διότι όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Κιλκίς Γιάννης Καραίτης, στο λεωφορείο καταμετρήθηκαν 20 μέλη της ΑΔΕΔΥ!

Παρασκευή, 15 Σεπτέμβριος 2017 22:25

Φυσικό αέριο στο Κιλκίς; Τεράστιο πολιτικό έλλειμμα!

Γράφτηκε από τον

Γράφουμε επί μήνες για το θέμα του φυσικού αερίου. Από τα ύψιστης αξίας θέματα της πόλης καθώς λόγω του υψηλού κόστους θέρμανσης η οικιακή χρήση του θα ανακουφίσει τα καθημαγμένα από την κρίση νοικοκυριά. Στην πόλη υπάρχει εγκατεστημένο  (μικρό έστω) τμήμα εσωτερικού δικτύου. Και θα μπορούσε να ξεκινήσει η σύνδεση τουλάχιστον 200 κατοικιών με το δίκτυο. Ανακοινώθηκε άλλωστε  και από τοπικά στελέχη, αλλά έκτοτε επικράτησε η σιγή. Χωρίς να περιμένουμε το έργο κατασκευής του εσωτερικού δικτύου όλης της πόλης, που θα καθυστερήσει αφού αναζητείται χρηματοδότηση από την Ε.Ε.