Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018, 11:42:45 μμ
Κυριακή, 12 Μάρτιος 2017 20:19

Σε εκκρεμότητα οι 53 συμβασιούχοι και του νομού

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Ελεγκτικό Συνέδριο θα κρίνει τελικά την τύχη των 53 συμβασιούχων του δήμου Κιλκίς, που η κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει την εργασία τους για έναν χρόνο, καθώς και αυτών του δήμου Παιονίας.
Θυμίζουμε πως ο δήμος Κιλκίς έκανε τις διοικητικές πράξεις τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να ψηφίσει την ανανέωση ως υποχρεωτικό μέτρο για τους δήμους. Ωστόσο, η Επίτροπος του Κιλκίς επέστρεψε με πράξη της τα εντάλματα για την πληρωμή των συμβασιούχων ως μη σύννομα.


Ο δήμος Κιλκίς τα υπέβαλλε εκ νέου τα εντάλματα και τελικά η Επίτροπος τα έστειλε στην Αθήνα και στο Ελεγκτικό Συνέδριο για να αποφασίσει αυτό τελικά. Αν το Ελεγκτικό αποφασίσει θετικά αυτό θα γίνει σε διάστημα τουλάχιστον 2-5 μηνών. Μέχρι τότε όλα θα είναι σε εκκρεμότητα.
Οι 53 εργαζόμενοι ήταν με συμβάσεις 8μηνες και 2μηνες και η απόφαση της κυβέρνησης αφορούσε την παραμονή τους για όλο το 2017. Η οικονομική επιβάρυνση του δήμου είναι ένα εκατομμύριο ευρώ από ιδία έσοδα. Αλλοι δήμοι υποχρεώθηκαν να αυξήσουν τα δημοτικά τέλη κατά 30 ή και 50% με έντονες τις αντιδράσεις των δημοτών τους.