Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018, 4:45:36 μμ
Κυριακή, 02 Απριλίου 2017 22:33

Σε Νατοϊκή μονάδα ο Γκουντενούδης!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε Νατοϊκή μονάδα προσκλήθηκε ο δήμαρχος Παιονίας, Χρήστος Γκουντενούδης, και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα. Η πρόσκληση δεν αφορούσε την παρακολούθηση κάποιας Νατοϊκής άσκησης, τύπου «πως βομβαρδίζουμε το Βελιγράδι», αλλά τη συμμετοχή του σε ημερίδα για το προσφυγικό.
Βλέπετε, η εμπειρία της Ειδομένης και η άκρως πετυχημένη αντιμετώπιση του δήμου Παιονίας της τεράστιας προσφυγικής κρίσης, δίνει το δικαίωμα στο δήμαρχο Παιονίας και να περηφανεύεται για τη δράση του δήμου και την στάση των κατοίκων του, όσο και να παραδίδει …τεχνογνωσία για τη διαχείριση (προσφυγικών) κρίσεων.
Μέχρι και υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής τον βλέπουμε στην επόμενη κυβέρνηση!

 

Υπάρχουν ποινικές
ευθύνες για το 2 ΕΠΑΛ;
Στην Εισαγγελία Κιλκίς μεταβιβάστηκε από το δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη όλος o φάκελο με τα έγγραφα που αφορούσαν το κτήριο του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς.
Και σωστά έπραξε ο δήμαρχος. Δεν μπορεί επί επτά ολόκληρα χρόνια μαθητές και καθηγητές να έφτιαχναν μάθημα μέσα σε ένα ακατάλληλο κτήριο, επικίνδυνο για την ίδια τους τη ζωή και κανείς να μην έχει ευθύνες. Είναι καιρός να μας πουν τι έπραξε και τι δεν έπραξε το κράτος και ο Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων, που είχε τότε την ευθύνη, για να μην κινδυνεύουν μαθητές και καθηγητές. Να μας πουν και οι τεχνικές υπηρεσίες της τότε νομαρχίας, σήμερα Περιφερειακής Ενότητας, να μας πουν ποιος ευθύνεται και δεν προχώρησε το κλείσιμο του σχολείου και η εκτέλεση του έργου που είχε προταθεί. Γιατί τα ονόματα όσων χειρίστηκαν αυτήν την υπόθεση είναι γνωστά στην κοινωνία του Κιλκίς…

 

Προβοκάτσια;
Για προβοκάτσια κατήγγειλαν δημόσια τη σχολή του ΟΑΕΔ Κιλκίς ο διευθυντής και οι καθηγητές του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς στην προχθεσινή τους κινητοποίηση και στη συνάντησή τους με το δήμαρχο Κιλκίς. Τι ακριβώς κατήγγειλαν; Κάηκε, λένε, ένας μικρός φοίνικας στις εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ κι ενώ η φωτιά σβήστηκε την ίδια στιγμή, από τη σχολή του ΟΑΕΔ κλήθηκε η Πυροσβεστική υπηρεσία να κατασβήσει τη φωτιά που… έσβησε, ώστε να δημιουργηθεί προηγούμενο και να μην δοθούν οι αίθουσες του ΟΑΕΔ στο 2ο ΕΠΑΛ, λόγω της κακής συμπεριφοράς των μαθητών του.
Μάλιστα, καταγγέλθηκε πως και τώρα υπάρχουν άδειες αίθουσες και εργαστήρια που θα μπορούσαν να δοθούν στο ΕΠΑΛ και να λειτουργήσει πλήρως το σχολείο με όλα του τα εργαστήρια, και χωρίς να μετακομίσει το ΤΕΙ, αλλά οι χώροι δεν παραχωρούνται!

***
Εδώ έχουμε ως δεδομένο να μην παραχωρούνται χρόνια τώρα από τον ΟΑΕΔ οι χώροι της πρώην Εργατικής Εστίας μέσα στο κέντρο της πόλης για να στεγαστούν άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Αποτέλεσμα; Και το δημόσιο χάνει χρήματα, σε καιρό οικονομικής κρίσης, και το κτήριο της Εργατικής Εστίας καταστρέφεται από την αχρησία.
Σ’ αυτήν τη χώρα όμως, είναι γνωστό πως λεφτά υπάρχουν, ο λαός πληρώνει και κανένας δεν τιμωρείται για τέτοιες αβλεψίες και σκανδαλώδεις λειτουργίες ενός δημόσιου οργανισμού!