Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018, 1:24:27 πμ
Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017 19:41

Το ξεχείλωσαν

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αναμφίβολα προβλέπεται εκ του νόμου και κάθε σχετική πράξη είναι νόμιμη. Αλλά φέτος το ξεχείλωσαν οι δήμαρχοι του νομού.
Πέντε δημοτικούς συμβούλους όρισε ως εντεταλμένους συμβούλους του ο δήμαρχος Κιλκίς Δ. Σισμανίδης και έξι ο Δήμαρχος Παιονίας Χρ. Γκουντενούδης.


Κοινό σημείο των ορισμών: Οι περισσότεροι διετέλεσαν αντιδήμαρχοι στην εκπνεύσασα διετία. Οπότε αντικαταστάθηκαν από άλλους αλλά το «χάπι χρυσώθηκε» με τον ορισμό τους ως εντεταλμένων συμβούλων.
Το ξεχείλωσαν οι δήμαρχοι. Ποτέ άλλοτε στην ιστορία της αυτοδιοίκησης δεν υπήρξαν τόσοι  εντεταλμένοι σύμβουλοι. Και δεν υπάρχουν πολλοί δημότες που θα ορκιστούν ότι χρειάζονταν τόσες συμβουλές οι δυο δήμαρχοι του νομού.
Εσωπαραταξιακές ισορροπίες τηρούνται.

 

Ακόμα να ξεγεννήσει
Όλα του γάμου δύσκολα κι η νύφη γκαστρωμένη, ισχυρίζεται η λαϊκή μούσα.
Εν προκειμένω η γκαστρωμένη, που δεν λέει να ξεγεννήσει είναι η αντιδημαρχία Γουμένισσας. Που ο Μάρτης κοντεύει να περάσει κι ακόμα δεν ορίστηκε ο (η) αντιδήμαρχος της «νύφης του Πάικου»
Κι ο μουστερήδες αγωνιούν.

 

Σύγκρουση για τις Ευρωπαϊκές
Χρηματοδοτήσεις στο Κιλκίς
Σοβαρές αιχμές για τη μη αξιοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων από τη δημοτική αρχή άφησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Παύλος Τονικίδης, τονίζοντας πως οι άλλοι δήμοι της Περιφέρειας «τρίβουν από ικανοποίηση τα χέρια τους», γιατί βγήκε από τη μέση ο δήμος Κιλκίς και συνεπώς αυτοί παίρνουν μεγαλύτερα ποσά.
Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Δημήτρη Τσαντάκη, που αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα προγράμματα που αξιοποίησε και θα αξιοποιήσει ο δήμος. Λίγο μετά απάντηση έδωσε και ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Σισμανίδης, προκαλώντας τον κ. Τονικίδη να μιλήσει συγκεκριμένα για ποιο πρόγραμμα έχασε ο δήμος.
«Αυτό των αστικών αναπλάσεων, που θα μπορούσατε να είχατε κάνει πολλά για την πόλη». Εντονα αντέδρασαν ο δήμαρχος και ο γενικός γραμματέας του δήμου, Γιώργος Γαβριηλίδης, τονίζοντας πως το πρόγραμμα αυτό δεν υλοποιείται για κανέναν δήμο και πως έχει άγνοια ο κ. Τονικίδης. Η συνέχεια θα δοθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, αφού και οι δυο πλευρές υποσχέθηκαν να μιλήσουν με στοιχεία.