Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 3:34:36 μμ
Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017 21:53

Ζητούνται υδραυλικοί!

Μια ΑΡΙΑΔΝΗ κατάφερε όσα δεν πέτυχαν οι τρείς τελευταίες κυβερνήσεις της χώρας: Να φέρει την ανάπτυξη. Ή τουλάχιστον να τονώσει  την απασχόληση στο Νομό Κιλκίς.
Ζητούνται υδραυλικοί καθώς και οι υπάρχοντες αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες από τις καταστροφές στο δίκτυο υδροδότησης εκατοντάδων κατοικιών της πόλης και του νομού. Ο παγετός των τελευταίων δύο εβδομάδων προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές «σπάσιμο ρολογιών», σωληνώσεων που ακόμα και σήμερα δεν είναι όλες εμφανείς.


Εξάλλου το μέγεθος των καταστροφών στα δίκτυα ύδρευσης οικιών και καταστημάτων απεικονίζεται στην πολλαπλάσια κατανάλωση νερού όπως καταγράφεται από την ΔΕΥΑΚ,  κατανάλωση μάλιστα σταθερή σε όλο το 24ωρο γεγονός που αποδεικνύει ότι οφείλεται σε εκτεταμένες διαρροές – απώλειες των ιδιωτικών δικτύων.
Η αναζήτηση υδραυλικού την τελευταία εβδομάδα αναδεικνύεται στο δημοφιλέστερο… άθλημα.
Λίγοι οι επίσημοι υδραυλικοί, άλλοι τόσοι οι ανεπίσημοι, ακόμα κι αν προστεθούν οι ..αυτοσχέδιοι  συνολικά δεν είναι επαρκείς για να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση τβων ημερών.
Το έλλειμμα υδραυλικών συντηρεί χρονικά και τα προβλήματα υδροδότησης στην πόλη καθώς οι διαρροές νερού εξακολουθούν ακόμα να είναι σημαντικές και κατ’ εκτίμηση στελεχών της ΔΕΥΑΚ «θα πάρει μέρες για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση». Και σε διαφορετική ανάγνωση: Θα πάει μέρες να αποκατασταθεί η τάξη στα ρολόγια των σπιτιών.
Αλλά κατά πως ισχυρίζονταν οι σοφοί παππούδες μας «ουδέν καλόν αμιγές καλού». Μπορεί να τονώθηκε η απασχόληση, τουλάχιστον των υδραυλικών και ενδεχομένως κάποιων ακόμα επαγγελμάτων οικοδομής, η ΑΡΙΑΔΝΗ έστειλε κάμποσο κόσμο στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Κιλκίς. Ειδικά το Σαββατοκύριακο όπου η κίνηση είναι μεγαλύτερη πύκνωσαν οι επισκέψεις στα  εξωτερικά ιατρεία όπου οι ορθοπεδικοί έκαναν υπερωρίες για να αντιμετωπίσουν κακώσεις και κατάγματα των άνω άκρων, οφειλόμενα σε πτώσεις λόγω πάγου και χιονιού. Τα παγωμένα πεζοδρόμια της πόλης αποτέλεσαν το θέατρο θεαματικών πτώσεων και καταγμάτων κυρίως στους καρπούς των χεριών. Ευτυχώς το κακό περιορίστηκε μόνο σ’ αυτήν την κατηγορία (κακώσεις καρπού) και δεν είχαμε σημαντική αύξηση στις εισαγωγές, οφειλόμενες σε κατάγματα ποδιών, λεκάνης κ.τλ.

 

Αντίδραση από
τον πρόεδρο
της κοινότητας
Δροσάτου
Την αντίδραση του προέδρου της κοινότητας Δροσάτου, Νίκου Τερζενίδη, προκάλεσε η ανακοίνωση του δήμου Κιλκίς, πως «όλα πήγαν καλά» με την αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας.
Ο πρόεδρος επισημαίνει πως αν και αναμένονταν ισχυρό κύμα κακοκαιρίας στην κοινότητα δεν υπήρχε ούτε σταγόνα αλάτι και αυτό παρά το γεγονός πως στο κέντρο του χωριού λειτουργεί και το Κέντρο Υγείας.
Με το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας ενημερώθηκε πως ο δήμος μετέφερε 3 τόνους αλάτι στις Μουριές και θα έπρεπε να πάρει από εκεί. «Μα για να πάνε το αλάτι στις Μουριές δεν πέρασαν από το Δροσάτο;», αναρωτιέται ο πρόεδρος, ο οποίος σημειώνει πως ακόμη και για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών από τη ΔΕΥΑΚ δεν υπάρχει τηλέφωνο επικοινωνίας. «Αφήστε που πριν από τα Χριστούγεννα ενημέρωσα για τις καμένες λάμπες στους οικισμούς της κοινότητας και δεν είχα καμία ανταπόκριση…», τονίζει.
Η επικοινωνία με τους κοινοτάρχες από την πλευρά των δήμων θα πρέπει να είναι άμεση και ουσιαστική. Οι άνθρωποι ζητούν και επιδιώκουν λύσεις στα πλέον βασικά: ανοιχτούς δρόμους, όχι διακοπές στην ύδρευση, γρήγορη αποκομιδή απορριμμάτων, φωτισμό στους σκοτεινούς και ήσυχους δρόμους των χωριών…