Κυριακή, 27 Μαΐου 2018, 10:58:14 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Σάββατο, 26 Μάιος 2018 12:22

Έφυγε από τη ζωή ο Παύλος Πασσαλίδης

Γράφτηκε από τον

Έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή μια εξέχουσα προσωπικότητα του Κιλκίς, ο Παύλος Πασσαλίδης, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στην πολιτική και πολιτιστική ζωή του τόπου μας.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στις 12:00, την Κυριακή 27/5/2018 στο Μητροπολιτικό Ναό του Κιλκίς.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τους φίλους και τους οικείους του.

 

Σίγουρη για το μέλλον της δηλώνει η βιομηχανία επαγγελματικών ψυγείων Κρυστάλ, οι εγκαταστάσεις της οποίας στη Νέα Σάντα Κιλκίς υπέστησαν ολοκληρωτική σχεδόν καταστροφή στις αρχές του 2017, λόγω πυρκαγιάς.
Μετά την προσωρινή εγκατάστασή της σε άλλο χώρο, από τον Σεπτέμβριο του 2017 ξανάρχισε κανονικά τη λειτουργία της, έχοντας κατασκευάσει νέες εγκαταστάσεις. Ανανέωσε τον εξοπλισμό της και έχει καταστήσει τη βιομηχανική μονάδα της πλήρως λειτουργική.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς κατόπιν ενημέρωσης που είχε λάβει από το τμήμα Εμπορίου, σε ότι, αφορά την κατάργηση αργίας του Αγίου ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ΔΙΕΥΚΡΙΝΊΖΕΙ το εξής: Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΙΛΚΙΣ.

Το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς συμμετέχει στην εξαγγελθείσα 24ωρη Πανελλαδική απεργία που κήρυξε η  ΓΣΕΕ μαζί με τους Κοινωνικούς Φορείς στα πλαίσια της Πανεθνικής Ημέρας Δράσης  την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα αλλά και κάθε πολίτη στην συγκέντρωσή μας που θα γίνει στις 10:30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς.

Με απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθορίζονται οι πράξεις, το ύψος και η διαδικασία χρηματοδότησης της ΕΔΑ Λοιπής Ελλάδος ΑΕ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, όπως δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ειδικότερα, με την συγκεκριμένη απόφαση καθορίζονται οι πράξεις δημόσιας ωφελείας της εταιρείας, ως καθολικής διαδόχου, κατόπιν απόσχισης, στον κλάδο Διανομής Αερίου της ΔΕΠΑ ΑΕ, που χρηματοδοτούνται μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), το συνολικό κόστος αυτών και το ύψος της σχετικής χρηματοδότησης, όπως επίσης, ο τρόπος και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την καταβολή της χρηματοδότησης και τέλος οι υποχρεώσεις της εταιρείας.

Κάθε πολυκατοικία αλλά και μονοκατοικία διαθέτει ένα σύνθετο και κάποιες φορές πολυδαίδαλο υδροδοτικό και αποχετευτικό σύστημα, χάρη στο οποίο ικανοποιούμε τις ανάγκες μας για μαγείρεμα, ατομική καθαριότητα, πρόσληψη νερού, αλλά και για την καθαριότητα του σπιτιού μας. Ειδικά το αποχετευτικό είναι υπεύθυνο για την απομάκρυνση του χρησιμοποιημένου νερού όταν πια έχουμε καλύψει αυτές τις ανάγκες.

Άγνωστοι, το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη  προέβησαν σε πράξη δολιοφθοράς σπάζοντας τον  υδατοφράκτη της (διακρατικής) λίμνης Δοϊράνης, τον άνοιξαν βίαια   και για λίγες ώρες  νερά της λίμνης παροχετεύθηκαν στο κανάλι που διοχετεύει τα νερά στον ποταμό Αγιάκ.
Η πράξη έγινε αντιληπτή τις πρωινές ώρες της Τετάρτης και προκάλεσε την κινητοποίηση των αρχών.

Ο Διοικητής του Νοσοκομέιου Κιλκίς Θεόδωρος Ρεβενάκης με τον οποίο επικοινωνήσαμε για να ζητήσουμε τη θέση του για όσα επισημαίνει το σωματείο, υπήρξε καθησυχαστικός.
"Είναι αλήθεια ότι υπήρξαν κρούσματα ιλαράς και στο Νοσοκομείο Κιλκίς όπως και σε πολλά νοσοκομεία της χώρας.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ του Κιλκίς, της εβδομαδιαίας εφημερίδας του ν. Κιλκίς

Τρίτη, 22 Μάιος 2018 14:39

Είχαν αδυναμία στα ρούχα οι δυο νεαρές!

Γράφτηκε από τον

Συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας στο Κιλκίς από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, δύο 19χρονες, καθώς προσποιούμενες τις πελάτισσες μπήκαν νωρίτερα σε κατάστημα στο Κιλκίς και αφαίρεσαν ρούχα αξίας 216 ευρώ, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Σελίδα 1 από 878