Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018, 6:06:31 μμ
Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017 20:26

Γκουντενούδης: Αλλάξτε ρότα. Μας καταστρέφετε από άγνοια, χωρίς να το θέλετε

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Γκουντενούδης απέστειλε στον Αναπλ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Φάμελλο επιστολή με την οποία ζητά την παρέμβαση του ώστε το πρόβλημα της ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών για την Δ.Κ. Πολυκάστρου και Τ.Κ. Πευκοδάσους να διευθετηθεί μέσω της παροχής δυνατότητας προβολής αντιρρήσεων από τους κατοίκους της περιοχής που θίγονται.


Ο δασικός χάρτης πλέον έχει κυρώσει ως δασικές εκτάσεις, εκτάσεις με παντελή απουσία βλάστησης. Την εποχή που είχαν αναρτηθεί οι εν λόγω δασικοί χάρτες, το όλο ζήτημα δεν είχε λάβει τις δέουσες διαστάσεις και ως εκ τούτου δεν είχαν υποβληθεί αντιρρήσεις. Η ενημέρωση ήταν πλημμελής με συνέπεια να βρεθούν αρκετοί πολίτες έχοντες έννομο συμφέρον προβολής αντιρρήσεως προ τετελεσμένου γεγονότος.
Έτσι, δεν ικανοποιήθηκε το πνεύμα του νομοθέτη όσον αφορά την ενημέρωση, η νομοθεσία έχει αλλάξει ως προς το χαρακτηρισμό εκτάσεων και έρχεται σε αναντιστοιχία με τον κυρωμένο δασικό χάρτη. Αν δεν υπάρξει διευθέτηση του προβλήματος, θα καταστραφεί οικονομικά η περιοχή, χωρίς ουσιαστικό και πραγματικό λόγο, ενάντια στη βούληση της πολιτείας.