Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018, 6:12:13 μμ
Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017 20:33

Ο κ. Αντώνης Χούτος απαντά στις αιτιάσεις για το ξενοδοχείο ΔΗΜΗΤΡΑ και την εκεί φιλοξενία Προσφύγων

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Από τον κ. Αντώνη Χούτο υπέυθυνο της λειτουργίας του Ξενοδοχείου ΘΕΑ ΔΗΜΗΤΡΑ στο Σ.Σ. Μουτριών λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή:
Αξιότιμοι κύριοι αναφορικά με το άρθρο «Πώς λειτουργεί το ξενοδοχείο;» www.eidisis.gr  το οποίο δημοσιεύθηκε στις 28 2 2017 στον ιστότοπο www.eidisis.grς και στις 1/3/2017 στην εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς, στη στήλη ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:
•Η αδειοδότηση του ξενοδοχείου ΘΕΑ ΔΗΜΗΤΡΑ είναι πλήρης και το συγκρότημα λειτουργεί σύννομα με τους ελληνικούς νόμους και τους κανόνες που διέπουν τη λειτουργία των ξενοδοχείων (ΕΟΤ).


•Διαθέτει μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 675 καθήμενων, με άδεια παρασκευαστηρίου.
•Διαθέτει 20 σπίτια εκ των οποίων 15 τρίχωρα και 4 δίχωρα καθώς και 7 διαμερίσματα σουίτες των 40m2 έκαστη.  Συνολικά δηλαδή 60  αυτόνομα δωμάτια.
•Οι 99 κλίνες που αναφέρονται στην ειδική άδεια του  (ΕΟΤ)αφορούν τα μόνιμα κρεβάτια κάθε δωματίου. Από εκεί και πέρα έχει το δικαίωμα ο ξενοδόχος να προσθέσει επιπλέον κρεβάτια στο δωμάτιο (EXTRA BED ξενοδοχειακή ορολογία ) μετά από επιθυμία του πελάτη και αφού το επιτρέπει ο χώρος.
•Στην προκειμένη περίπτωση η σύνθεση των δωματίων δηλαδή πόσα άτομα θα μπουν σε κάθε δωμάτιο έγινε από τον πελάτη που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.
•Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του ξενοδοχείου υπό τη νέα διεύθυνση έχουν επισκεφτεί το συγκρότημα όλες οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες ώστε να ελέγξουν το χώρο και δεν διαπιστώθηκε απολύτως καμία παράλειψη.
•Συνημμένα σας αποστέλλουμε αντίγραφα των θεωρημένων και εν ισχύει σχετικών αδειών λειτουργίας.
•Αναφορικά με την τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου κ Γιάννη Φαχουρίδη για «συναλλαγή ιδιώτη επιχειρηματία με το κράτος» θα θέλαμε να τονίσουμε ότι ο πελάτης μας είναι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, στην οποία υπάγεται ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, επομένως δεν προκύπτει ότι οι συναλλασσόμαστε με το κράτος.
 Για την καλύτερη λοιπόν ενημέρωση και δική σας αλλά και των αναγνωστών σας παραθέτουμε τα παρακάτω επιπλέον στοιχεία:
•στο ξενοδοχειακό μας συγκρότημα αυτή τη στιγμή ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης φιλοξενεί 84 παιδιά και βρέφη κάτω των 12 ετών και 131 ενήλικες (γονείς και παππούδες) κάτω από άριστες συνθήκες.
• Υπάρχει ιατρείο 130 m2 το οποίο λειτουργεί 24 ώρες .
•Το ξενοδοχείο διαθέτει 15 άτομα προσωπικό όλοι από τη Δημοτική Κοινότητα των Μουριών, το οποίο φροντίζει για τη διαμονή και άριστη εξυπηρέτηση των διαμενόντων.
Κλείνοντας θεωρούμε σκόπιμο να ενημερώσετε τους πολίτες πως σύμφωνα με πληθώρα δημοσιευμάτων του ελληνικού και του ξένου τύπου ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για την παραμονή 70 χιλιάδων προσφύγων.
 Επίσης σήμερα στο νομό Κιλκίς σε οργανωμένες δομές υπάρχουν 750 πρόσφυγες στη Ν. καβάλα και 215 στο ξενοδοχείο μας σύνολο 965, όταν πριν από λίγους μήνες φιλοξενούνταν πάνω από 25.000 σε Ειδομένη - Χέρσο - πρατήριο ΕΚΟ  Πολύκαστρο και Ν. Καβάλα.
 Τέλος προσκαλούμε οποιοδήποτε φορέα δημόσιο ή ιδιωτικό θέλει να τον ξεναγήσουμε στις εγκαταστάσεις μας ώστε να διαπιστώσει πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του ξενοδοχείου.
Σας ευχαριστούμε για τη φιλοξενία
Με εκτίμηση
Για τη ΘΕΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠ/ΣΕΙΣ
Αντώνης Χρ. Χούτος

 

Σχόλιο ΠΡΩΙΝΗΣ:

Στο δικό μας ρεπορτάζ καταγράψαμε  τις θέσεις στελεχών της αυτοδιοίκησης (Δήμου Κιλκίς) επί της λειτουργίας του ξενοδοχείου. Κατ’ ουσίαν λοιπόν η απάντηση του κ. Χούτου αφορά στα λεχθέντα από τον Δήμαρχο Δημ. Σισμανίδη και τον δημ. σύμβουλο Γιάννη Φαχουρίδη σε συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου Κιλκίς.
Αναφορικά με τη λειτουργία, τις κλίνες κ.ο.κ στο ξενοδοχείο, αρμόδιες είναι να αποφανθούν οι ελεγκτικές αρχές και δεν έχουμε την πρόθεση να αμφισβητήσουμε τα στοιχεία που παραθέτει ο κ. Χούτος.
Ωστόσο, μια παρατήρηση είναι αναγκαία: Αποδίδει εσφαλμένα την παρουσία των προσφύγων στο νομό ο κ. Χούτος και δεν κατανοούμε γιατί σπεύδει να επικαλεστεί στοιχεία που και ακριβή δεν είναι και σύντομα θα αποδειχθούν πόρρω απέχοντα από την πραγματικότητα.
Όντως στη Νέα Καβάλα καταγράφεται μείωση των προσφύγων. Αλλά ο χειμώνας πέρασε και σύντομα θα επιστρέψουν όσοι μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία.
Επιπροσθέτως: Το κέντρο στο Χωρύγι ετοιμάζεται και τότε θα διαπιστώσουμε πόσοι τελικά θα φιλοξενηθούν εκεί και αν θα είναι όλοι από τη Νέα Καβάλα ή θα προστεθούν από άλλες περιοχές της χώρας (Πέτρα Ολύμπου).
Και το σημαντικότερο: Ήδη στην πόλη του Κιλκίς (δεν το γνωρίζει ο κ. Χούτος;)  φιλοξενούνται σε ενοικιαζόμενα δωμάτια περί του 200 πρόσφυγες και μέχρι τον Απρίλιο ο αριθμός τους θα ανέλθει στους 375, όσοι ακριβώς αναλογούν στο δήμο Κιλκίς αν ισχύσει η ίση κατανομή των προσφύγων στην χώρα μας. Δηλαδή μόνο με το παραπάνω πρόγραμμα του συλλόγου Omnes καλύπτεται απολύτως η υποχρέωσή μας ως δήμος Κιλκίς να φιλοξενήσουμε το μερίδιο των προσφύγων που μας αναλογούν. Πρόσφυγες σε σπίτια φιλοξενούνται και στο δήμο Παιονίας...
Έτερον ουδέν κι ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους οι αναγνώστες μας.