Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 4:04:51 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 21:14

H Παναγιά Βηματάρισσα στους Πεντεκαίδεκα Μάρτυρες

Συντάκτης:

panagia-vimatarissaΜία ιδιαίτερη ευλογία θα έχουν οι ευσεβείς Ορθόδοξοι Χριστιανοί της πόλεως του Κιλκίς, εν όψει της Πανηγύρεως των πολιούχων Αγίων μας Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων, να προσκυνήσουν μία από τις Ιερές Εικόνες της Υπεραγίας Θεοτόκου που φυλάσσονται στις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους.

erithros-staurosΤην Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012 –Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού- και ώρα 6μ.μ., θα πραγματοποιηθεί  στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, τελετή απονομής πτυχίων σε νέους εθελοντές νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού περιφερειακού τμήματος Κιλκίς.

lathrometanastesΣυνελήφθησαν την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου  το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου Κιλκίς, ένας υπήκοος Κοσσόβου 44 ετών και ένας υπήκοος FYROM 27 ετών, που διευκόλυναν την προώθηση στο εσωτερικό της Ελληνικής επικράτειας έξι μη νόμιμων μεταναστών, από τους οποίους τα δύο είναι ανήλικα παιδιά.

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 19:58

Στη... διαθεσιμότητα όσοι ψήφισαν το μέτρο

Συντάκτης:

kainouria-nomarxiaΔριμύτατο κατηγορώ εναντίον όσων αποφάσισαν τη διαθεσιμότητα και την στέρεη βούλησή τους να αγωνιστούν μέχρι εσχάτων  εκφράζουν οι εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, στη γενική συνέλευσή τους την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου.
Υπενθυμίζουμε ότι από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς τίθενται σε διαθεσιμότητα πέντε υπάλληλοι αορίστου χρόνου.
Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος των εργαζομένων έχει ως εξής:

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 19:56

Δενδροφύτευση Φιλίας και Συνεργασίας

Συντάκτης:

dendrofyteysh-telonioΜε μία σύντομη και συμβολικού χαρακτήρα επίσκεψη συμμετείχε ο Δήμος Παιονίας στην γιορτή δενδροφύτευσης και πρασίνου, που γίνεται κάθε χρόνο στην γειτονική Γευγελή της FYROM, με εκπρόσωπο τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού Χρήστο Καραθόδωρο, που συνοδευότανε από τον Τοπικό Σύμβουλο της Δημοτικής Κοινότητας Πολυκάστρου Χρήστο Χαμουρούδη, τον Ειδικό Επιστημονικό Σύμβουλο του Δημάρχου Πέτρο Μπέλη και τον ειδικό Σύμβουλο-εκπρόσωπο τύπου του Δημάρχου Κύρο Καλαβάζη.

fpaΣυνελήφθη το πρωί της Παρασκευής στο Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας ημεδαπός 58 ετών, για μη απόδοση Φ.Π.Α. κατά το χρονικό διάστημα 01.01.2012 – 31.08.2012.
Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 140.796,82 ευρώ.

perifereiakos-kilkisΑπό τότε που κατασκευάστηκε η δυτική περιφερειακή οδός του Κιλκίς παρέμεινε χωρίς καμιά αναβάθμιση ενώ ούτε και η ταλαιπωρία του οδοστρώματος τόσο από την φθορά της πολυετούς χρήσης όσο και από τις εργασίες έργων όπως το φυσικό αέριο αποκαταστάθηκε ποτέ.

fysiko-aerio-kilkisΟ Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ που επισκέφτηκε το νομό μας και είχε συναντήσεις με τους Δημάρχους Κιλκίς και Παιονίας Ευάγγελο Μπαλάσκα και Αθανάσιο Λαπόρδα καθώς και με τον Αντιπεριφερειάρχη Χρ. Γκουντενούδη ήταν κατηγορηματικός. Πριν το τέλος του 2012 θα κάνετε χρήση του φυσικού αερίου στο ν. Κιλκίς.
Ο Δήμαρχος Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας σχολίασε τότε: Και στις αεχές του 2013 να έρθει το φυσικό αέριο, δεν θα μας κακοπέσει.

dromos kilkis salonikiΤην κραυγαλέα καθυστέρηση στην αποπεράτωση του αυτοκινητόδρομου Κιλκίς – Θεσσαλονίκης με το από διετίας «πάγωμα» της κατασκευής του τμήματος Νέας Σάντας - κόμβου Ασσήρου αναδεικνύει ο βουλευτής Κιλκίς Θόδωρος Παραστατίδης, με αφορμή και τα συνεχή δημοσιεύματα των εφημερίδων μας, που προσκρούουν σε « ώτα μη ακουόντων»  «αρμοδίων
Ο ανεξάρτητος βουλευτής κατέθεσε στις 19 Νοεμβρίου 2012 επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης όπου αφού εκθέτει ένα σύντομο ιστορικό ζητεί συγκεκριμένες απαντήσεις ως προς το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης και ολοκλήρωσης του έργου.

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 19:02

Λαθρεμπόριο τσιγάρων, ποτών και κατοχή κροτίδων

Συντάκτης:

lathremporioΚατασχέθηκαν 2.290 λαθραία πακέτα τσιγάρων, λαθραίες φιάλες βότκα και 1.380 κροτίδες
Συνελήφθησαν χτην Τετάρτη 21 Νοεμβρίου  το απόγευμα στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, ένας 49χρονος ημεδαπός και μία 39χρονη ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για λαθρεμπορία και για παράνομη κατοχή κροτίδων.