Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017, 7:49:35 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Η Συντεχνία Αρτοποιών Ν.Κιλκίς " Ο Προφήτης Ηλίας" υλοποίησε σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΓΑΙΑ ΑΕ πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων σε επιχειρήσεις - μέλη της Συντεχνίας με θέμα: Εμπορία- προώθηση και διαφήμιση προϊόντων Αρτοποιίας.
Η εκπαίδευση χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ ΛΑΕΚ 1-25. (απο16/02/2017 έως και 13/03/2017 διάρκεια 32 ωρών).
Εκπαιδευτές : Κομπατσιάρης Αντώνιος και Ραπτοπούλου Αγάπη.

Δευτέρα, 20 Μάρτιος 2017 21:13

Γουμένισσα: Πρόσκληση για συνάντηση συμμαθητών του 1987

Γράφτηκε από τον

«Για νοσταλγική αναδρομή στα μαθητικά χρόνια»
Φέτος το καλοκαίρι συμπληρώνονται 30 χρόνια από τον Ιούνιο του 1987, που πήραμε απολυτήριο Λυκείου, γεμάτοι προσδοκίες και όνειρα για τη ζωή.
Με έντονη μέσα μας τη νοσταλγία για την πιο ανέμελη περίοδο των έως τώρα χρόνων μας, μια ομάδα από συμμαθητές, σκεφθήκαμε να μαζευτούμε, για να θυμηθούμε όσα μας έδεναν και συνεχίζουν να σημαδεύουν τη μνήμη μας.

Σάββατο, 18 Μάρτιος 2017 19:47

Καταργείται το γκέτο του Χωρυγίου

Γράφτηκε από τον

Η κοινή λογική και ευαισθησία (ούτε καν η αριστερή) χρειαζόταν για να ανατραπεί η απόφαση για την ίδρυση του γκέτο προσφύγων στο Χωρύγι. Δυστυχώς κι ενώ από την πρώτη στιγμή αντιδράσαμε, παραθέτοντας πλήθος επιχειρημάτων που καταδείκνυαν τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης που επιφυλάσσονταν στους πρόσφυγες με το σχέδιο αυτό, και παρά τις αντιδράσεις στελεχών της αυτοδιοίκησης, όπως η τότε αντιδήμαρχος Κιλκίς, Λένα Αναστασιάδου, που μόνη αυτή είχε το θάρρος να εκφράσει δημόσια την αντίθεσή της, η κυβέρνηση υιοθέτησε το προταθέν σε αυτήν σχέδιο και μάλιστα επί μήνες  εκτελέστηκαν έργα από το στρατό στην περιοχή.

Σάββατο, 18 Μάρτιος 2017 19:28

Συνεχείς συλλήψεις για λαθρεμπόριο τσιγάρων

Γράφτηκε από τον

Οι συνεχείς έλεγχοι των αστυνομικών της Ομάδας Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Πολυκάστρου, οδήγησαν στη σύλληψη δύο υπηκόων Βουλγαρίας, ηλικίας 47 και 41 ετών, για λαθρεμπόριο τσιγάρων και καπνού.  
Ειδικότερα,  το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαρτίου εντοπίστηκαν ο προαναφερόμενοι σε περιοχή του Κιλκίς και σε αστυνομικό έλεγχο στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, διαπιστώθηκε να μεταφέρουν συνολικά 4.096 πακέτα τσιγάρων και 10 πακέτα καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του ελληνικού Δημοσίου.

Πέμπτη, 16 Μάρτιος 2017 22:17

Του περίσσευαν τα ..τσιγάρα

Γράφτηκε από τον

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων που διενεργούνται από τους αστυνομικούς της Ομάδας Ασφαλείας Δοϊράνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας, εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας 45χρονος ημεδαπός στο Κιλκίς, για κατοχή σημαντικής ποσότητας λαθραίων τσιγάρων.

Πέμπτη, 16 Μάρτιος 2017 22:06

Συστέγαση των δασικών υπηρεσιών του Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Ο Προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Μακεδονίας Θράκης διακηρύσσει ότι στις 30-03-2017 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00π.μ. έως 10:30π.μ. θα διενεργηθεί Α΄ Επαναληπτική Μειοδοτική Δημοπρασία μίσθωσης ακινήτου για τη συστέγαση του Δασαρχείου Κιλκίς και της Διεύθυνσης Δασών Κιλκίς στο Νομό Κιλκίς.

Τετάρτη, 15 Μάρτιος 2017 20:50

«Εφυγε» ο Νάκης Φραγγίδης

Γράφτηκε από τον

Θλίψη στον ελληνισμό της Σουηδίας και στους κατοίκους του Κιλκίς σκόρπισε η είδηση του ξαφνικού θανάτου του Νάκη Φραγγίδη στη Στοκχόλμη. Ο Νάκης βγήκε με φίλο του για μια βόλτα στην πόλη, αλλά το παγωμένο πεζοδρόμιο στάθηκε αιτία να πέσει και να χτυπήσει στο κεφάλι. Παρά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο ο άτυχος κιλκισιώτης δεν άντεξε και το χτύπημα αποδείχθηκε μοιραίο.

Τρίτη, 14 Μάρτιος 2017 20:45

Έπαινος στην DOPPLER

Γράφτηκε από τον

Με μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία περισσότερων των 400 ατόμων, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο The Met, στη Θεσσαλονίκη, η 5η τελετή απονομής του θεσμού Βραβεία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ» Βορείου Ελλάδος 2017.
Πρόκειται για πρωτοβουλία - θεσμό του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) ο οποίος συνεργάστηκε κι εφέτος με την εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», με στόχο την ανάδειξη, την προβολή και τελικά τη βράβευση μεταποιητικών επιχειρήσεων που ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους τη χρονιά που πέρασε σε 13 τομείς αριστείας.

Τρίτη, 14 Μάρτιος 2017 20:43

Συγκίνηση για τον Γρηγόρη Αυξεντίου

Γράφτηκε από τον

Γράφει η Δέσποινα Μοσχούτα

Συγκίνησε το ακροατήριο ο Αυγουστής Ευσταθίου, ο ηλικιωμένος σήμερα συναγωνιστής  του ήρωα της Κύπρου Γρηγόρη  Αυξεντίου, διηγούμενος τις τελευταίες ώρες που πέρασαν μαζί, στο κρησφύγετό τους πρίν οι Άγγλοι κάψουν ζωντανό τον Αυξεντίου.

Σε μια λιτή εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος Κιλκίς στο συνεδριακό κέντρο, για να τιμήσει τον τότε ανθυπολοχαγό που υπηρέτησε στον Ακρίτα του Κιλκίς, ο <Ματρόζος> όπως ήταν το ψευδώνυμο του Αυγουστή, μας μετέφερε λεπτό προς λεπτό όλα όσα έζησε εξήντα χρόνια πρίν.

Από τον κ. Αντώνη Χούτο υπέυθυνο της λειτουργίας του Ξενοδοχείου ΘΕΑ ΔΗΜΗΤΡΑ στο Σ.Σ. Μουτριών λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή:
Αξιότιμοι κύριοι αναφορικά με το άρθρο «Πώς λειτουργεί το ξενοδοχείο;» www.eidisis.gr  το οποίο δημοσιεύθηκε στις 28 2 2017 στον ιστότοπο www.eidisis.grς και στις 1/3/2017 στην εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς, στη στήλη ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:
•Η αδειοδότηση του ξενοδοχείου ΘΕΑ ΔΗΜΗΤΡΑ είναι πλήρης και το συγκρότημα λειτουργεί σύννομα με τους ελληνικούς νόμους και τους κανόνες που διέπουν τη λειτουργία των ξενοδοχείων (ΕΟΤ).