Κυριακή, 23 Απριλίου 2017, 4:51:07 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Πέμπτη, 06 Απρίλιος 2017 09:20

Αναβολή παρουσίασης του βιβλίου «Οι Ρίζες μας»

Γράφτηκε από τον

Η προγραμματισμένη παρουσίαση του βιβλίου «ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ», στο Χωρύγι Κιλκίς, για το Σάββατο 8 Απριλίου αναβάλλεται, γιατί σήμερα Πέμπτη υποβάλλεται σε εγχείριση μπαϊ-πας ο ένας εκ των συγγραφέων, ο αγαπητός μας Νίκος Κωνσταντινίδης.

Του ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση.

Θα ενημερωθείτε για τη νέα ημερομηνία παρουσίασης.

Η ολιγοήμερη καθυστέρηση καθώς αυτές τις ημέρες υπογράφεται η αδειοδότηση από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας των εταιρειών που θα αναλάβουν τη εκμετάλλευση του δικτύου φυσικού αερίου, δεν αλλάζει ούτε κατά κεραία το χρονοδιάγραμμα έλευσης του φυσικού αερίου στο Κιλκίς.
Εντός των ημερών όλα θα είναι έτοιμα και θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων πολιτών - κατοίκων που οι κατοικίες τους βρίσκονται στις οδούς όπου υπάρχει ήδη εγκατεστημένο δίκτυο μεταφοράς ώστε να προχωρήσει άμεσα η σύνδεσή τους με τον αγωγό και επέκεινα η χρήση του φυσικού αερίου.

Τετάρτη, 05 Απρίλιος 2017 21:02

Το Πασχαλινό ωράριο της αγοράς στο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Κιλκίς ανακοινώνεται το ωράριο των καταστημάτων κατά την Πασχαλινή περίοδο.

ΟΛΑ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ 09/04/2017,  ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4177/2013
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ΕΙΝΑΙ 11π.μ. ΕΩΣ 6μ.μ

Με τρεις ερωτήσεις του προς την ΔΕ (Διοικούσα Επιτροπή) του ΤΕΕ/ΤΚΜ (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας) το μέλος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μηχανικών Νομού Κιλκίς και μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΚΜ Γιώργος Αναστασιάδης ανέδειξε τα θέματα της εξάπλωσης του δικτύου μέσης πίεσης του φυσικού αερίου στο Κιλκίς, της καθυστέρησης στην προκήρυξη του νέου προγράμματος εξοικονομώ κατ' οίκον καθώς και της εκπαίδευσης των Μηχανικών στα πλαίσια της διά βίου μάθησης μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων κινητικότητας επαγγελματιών.

Τρίτη, 04 Απρίλιος 2017 20:13

Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ το απόγευμα της Παρασκευής

Γράφτηκε από τον

Με σύνθημα «Κλιμακώνουμε τον αγώνα μαζικά, αποφασιστικά, μαχητικά!» η συνδικαλιστική παράταξη ΠΑΜΕ καλεί σε πανελλαδικά συλλαλητήρια ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.
Το συλλαλητήριο στο Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 7 Απριλίου, μέρα συνεδρίασης του Eurogroup, στις 6.30μ.μ., στην Πλατεία Ειρήνης.

Σάββατο, 01 Απρίλιος 2017 11:45

Ο Κοντονής έφερε ...κοντά Σισμανίδη - Τσογγίδη!

Γράφτηκε από τον

Απρόσμενες εξελίξεις είχαμε στο χώρο της πλειοψηφούσας παράταξης στο δήμο Κιλκίς με καταλύτη τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή!
Η σκληρή δήλωση που έκανε ο υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απαντώντας στο δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη, απαξιώνοντας στην ουσία το θεσμικό ρόλο του δημάρχου, προκάλεσε την αντίδραση του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και στελέχους της Ν.Δ., Γιάννη Τσογγίδη.

Παρασκευή, 31 Μάρτιος 2017 21:21

Στις 3 Απριλίου συνεδριάζει το δ.σ. του Επιμελητηρίου

Γράφτηκε από τον

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 3 Απριλίου  το Διοικητικό Συμβούλιο, ώρα 19.00,  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Κιλκίς, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.    Ενέργειες και δράσεις της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Κιλκίς.
Εισηγητής: Τονικίδης Παύλος – Πρόεδρος Επιμελητηρίου.
2.    Διεπιμελητηριακός Φορέας Πιστοποίησης ¨ΔΙ.ΦΟ.Π.¨. Παρουσίαση.
Εισηγητής: Τονικίδης Παύλος – Πρόεδρος Επιμελητηρίου.

Παρασκευή, 31 Μάρτιος 2017 21:20

Βούλγαρος εισήγαγε παράνομα στη Χώρα δυο Αλβανούς

Γράφτηκε από τον

Οι πρόσφυγες θέλουν να φύγουν, αλλά η Ελλάδα αποτελεί ακόμα πόλο έλξης  για τους Αλβανούς. Τους τελευταίους μήνες είναι αυξημένα τα κρούσματα λαθραίας εισόδου Αλβανών από τη συνοριακή ζώνη του νομού, κυρίως της περιοχής Ευζώνων και λόγω της αυξημένης επιτήρησης από την πλευρά της αστυνομίας, αυξημένες  είναι  και οι συλλήψεις τόσο λαθρομεταναστών, όσο και ημεδαπών και αλλοδαπών που εκτελούν το ρόλο του μεταφορέα.

Πέμπτη, 30 Μάρτιος 2017 20:29

Δοϊράνη: Φυσικό κάλλος και ανθρώπινη αθλιότητα

Γράφτηκε από τον

Εκατοντάδες επισκέπτες προσελκύει καθημερινά η λίμνη της Δοϊράνης. Μάρτυρες της ανείπωτης ομορφιάς της που αφειδώλευτα την προίκισε η Φύση. Τα τελευταία τρία χρόνια τα νερά επέστρεψαν και η παραλίμνια έκταση θυμίζει τις παλιές καλές εποχές.
Το κανάλι, πλούσιο σε γριβάδια και πρικιά, σήμα κατατεθέν της λίμνης, υποδέχεται καθημερινά έλληνες και ξένους ερασιτέχνες ψαράδες, στις όχθες της και στην παλαιική προβλήτα της ελκύονται οι εραστές της φύσης για να απολαύσουν την ομορφιά του τοπίου.
Αυτά είναι τα καλά νέα.

Ο Δήμος Παιονίας ως Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ, θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 30-3-2017 ώρα 09:00 π.μ. - 02:00 μ.μ.  και  την Παρασκευή  31-3-2017 ώρα 09:00 π.μ. - 02:00 μ.μ. διανομή ειδών παντοπωλείου (συνολικά δεκαέξι είδη) για τους πολίτες οι οποίοι έχουν εγκριθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Υποδομής  για  το Ταμείο  Ευρωπαϊκής  Βοήθειας  για τους  Απόρους (ΤΕΒΑ / FEAD).
Δικαιούχοι είναι αποκλειστικά οι ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ.