Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017, 10:30:18 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Δευτέρα, 07 Αύγουστος 2017 11:07

Συνελήφθη 41χρονος στο Κιλκίς για σωματεμπορία

Γράφτηκε από τον

Συνελήφθη στις 5-8-2017 το βράδυ σε περιοχή του Κιλκίς, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας 41χρονος ημεδαπός, για το αδίκημα της σωματεμπορίας.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ο 41χρονος να προβαίνει στη γενετήσια εκμετάλλευση 24χρονης υπηκόου Αλβανίας, καθώς μεσολαβούσε ώστε να συνευρίσκεται ερωτικά με άντρες, από τους οποίους εισέπραττε χρηματικά ποσά ως αμοιβή.

Η αρνητική γνωμοδότηση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς δεν στάθηκε ικανή - όπως τεκμαίρονταν άλλωστε- στην αδειοδότηση των πρώτων δυο μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιομάζας στην περιοχή της Τερπύλλου.

Παρασκευή, 28 Ιούλιος 2017 14:17

Έργα οδοποιίας στην πόλη και σε οικισμούς της Δ.Ε. Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Έργα κατασκευής, βελτίωσης και αποκατάστασης οδοποιίας υλοποιούνται αυτή την περίοδο στην πόλη του Κιλκίς και σε οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Κιλκίς.

Παρασκευή, 28 Ιούλιος 2017 14:16

Πετυχημένη και η 2η Γιορτή Καλαμποκιού στο Σ.Σ. Μουριών

Γράφτηκε από τον

Νοσταλγικές μνήμες ξύπνησαν από το παρελθόν και αντάμωσαν με τη σύγχρονη εποχή στη Γιορτή του καλαμποκιού, των ανθρώπων της γης, των μεταναστών και της παράδοσης  που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Σ.Σ. Μουριών την Κυριακή 23 Ιουλίου.

Η Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς που συνήλθε στις 26-07-2017, αποφάσισε ομόφωνα την επ’ αόριστο αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης αναλωσίμων υλικών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, όπως αυτά αναφέρονται στην από 02-01-2017 σύμβαση που έχει συναφθεί μεταξύ ΠΦΣ και ΕΟΠΥΥ.

Εξουσιοδοτεί το Δ.Σ. του Συλλόγου για τον συντονισμό με τις συλλογικές αποφάσεις και δράσεις του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου καθώς και των άλλων Φαρμακευτικών Συλλόγων,  όπως δρομολογηθούν τις επόμενες ημέρες και με ορίζοντα εφαρμογής την 1η Αυγούστου, εφόσον δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα μας. 

Απαιτώντας άμεσα:

  1. Τον επανακαθορισμό των λιανικών τιμών αποζημίωσης αναλωσίμων Σακχαρώδη Διαβήτη η την δυνατότητα απαίτησης διαφοράς τιμής από τον ασφαλισμένο όταν οι τιμές που έχουν οριστεί δεν προσδίδουν το νόμιμο μικτό κέρδος. Σημειώνουμε ότι ο ΦΕΚ Β' 2181/2017 έρχεται σε ευθεία αντίφαση και αποτελεί εξαναγκασμό σε παράνομη πράξη, ως προς το το άρθρο 24 του ν2941/2001 που απαγορεύει την πώληση κάτω του κόστους, η οποία αποτελεί αθέμιτο ανταγωνισμό.
  2. Άμεση εναρμόνιση του ΕΟΠΥΥ στα πλαίσια των συμβατικών του υποχρεώσεων για εξόφληση των αναλωσίμων υλικών έως 90 ημέρες και ταχεία εκτόνωση της οικονομικής ασφυξίας στην οποία έχουν περιέλθει όλα τα φαρμακεία λόγω της καθυστέρησης εξόφλησης από τον Ιανουάριο 2017 έως και σήμερα με καθορισμό ενιαίας ημερομηνίας πληρωμής.
  3. Διαμόρφωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του eΔΑΠΥ με άμεση εφαρμογή φίλτρων αλλά και κόφτη στην διαδικασία έκδοσης των γνωματεύσεων αποτρέποντας την παραγωγή αντισυμβατικών γνωματεύσεων από το ίδιο το ηλεκτρονικό εργαλείο του οργανισμού.
  4. Υλοποίηση των προφορικών υποσχέσεων για γρήγορη και τυπική διαικπεραίωση του ελέγχου των γνωματεύσεων του πρώτου πενταμήνου μιας και τα οποιαδήποτε λάθη, είναι απόρροια της έκρυθμης κατάστασης που δημιουργήθηκε από τα προβλήματα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Σαφείς οδηγίες στις τοπικές ΠΕΔΙ για την μη επιμονή στο γράμμα του νόμου και αποδοχή υπεύθυνων δηλώσεων των φαρμακοποιών και μόνον, εφ όλων των περιπτώσεων, μιας και οι συνταγές χορηγήθηκαν σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και δεν υπάρχει περίπτωση εξαπάτησης του ταμείου. Επιτάχυνση στη διαχείριση όλων των ενστάσεων που έχουν υποβληθεί και εκτόνωση τις ασφυξίας στη διεκπεραίωση της εκκαθάρισης με χαρακτηρισμό ως «ιάσιμων» όλων των περιπτώσεων περικοπών.

Η ΡΑΕ αποφάσισε σήμερα τη χορήγηση Άδειας Προμήθειας Φυσικού Αερίου στην εταιρεία «SINTEZ GREEN ENERGY CYPRUS LTD».

Η άδεια θα έχει εικοσαετή διάρκεια, ενώ ως βασικός μέτοχος αναφέρεται ο Ρώσος μεγιστάνας Λεονίντ Λεμπέντεφ, ο οποίος έχει εκφράσει επανειλημμένα την προθυμία του να αναπτύξει έργα στη χώρα μας, μέσω σχετικών αιτημάτων στη ΡΑΕ.

Η Sintez είχε αιτηθεί τη χορήγηση άδειας προμήθειας το Μάιο, ενώ στις αρχές Ιουλίου αιτήθηκε άδεια διανομής για φυσικό αέριο στις Σέρρες, τη Βέροια και το Κιλκίς.

Πέμπτη, 27 Ιούλιος 2017 08:58

Ερχονται καταιγίδες!

Γράφτηκε από τον

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (α.α. 21/2017), το οποίο ισχύει για σήμερα, από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 27 Ιουλίου 2017.

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (27-07-2017) και από τα δυτικά της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Τα προβλήματα που δημιουργούνται στο Νοσοκομείο Κιλκίς από τη μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου ΕΚΑΒ Κιλκίς στη Θεσσαλονίκη διεκτραγωδούν οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα δια επιστολής του οικείου σωματείου και ο διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής.
Ιδού τι αναφέρουν:

Τετάρτη, 26 Ιούλιος 2017 20:18

Το Δεκέμβριο οι εκλογές στα επιμελητήρια

Γράφτηκε από τον

Για τον Δεκέμβρη του 2017 οριστικοποιήθηκαν οι εκλογές στα επιμελητήρια όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Κωνσταντίνος Μίχαλος το Σάββατο από τη Μυτιλήνη κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε πριν από την συνεδρίαση της Διοικητικής επιτροπής της ΚΕΕ που πραγματοποιήθηκε στο επιμελητήριο Λέσβου.

Πλήρης επιβεβαίωση και μάλιστα από δυο πηγές του πρωτοσέλιδου ρεπορτάζ της εφημερίδας ΠΡΩΙΝΗ, του φύλλου της περασμένης Παρασκευής όταν γράφαμε “Επιτέλους το πήραν απόφαση και μετακομίζουν στο νέο κτήριο”