Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017, 6:43:14 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Ένα σημαντικό βήμα για την προστασία της χλωρίδας της διασυνοριακής περιοχής που έχει χαρακτηριστεί πρώτης προτεραιότητας έγινε με την έγκριση της πράξης με ακρωνύμιο “CONSE-PP” στο πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας Interreg «Ελλάδα-π.Γ.Δ.Μ. 2014-2020». Το Ινστιτούτο (Εργαστήριο προστασίας και αξιοποίησης αυτοφυών και ανθοκομικών ειδών- ΒΒΚΚ) συνεργάστηκε με το Δήμο Θέρμης,

Ηχηρό μήνυμα προσφοράς και αλληλεγγύης αποτέλεσε η μεγάλη συμμετοχή των εθελοντών αιμοδοτών που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Πολιτιστικού συλλόγου «Αγίου Τρύφωνα» Γουμένισσας για την 67η εθελοντική αιμοδοσία, που πραγματοποιήθηκε στις 23 Απριλίου στο εντευκτήριο του συλλόγου.

Πέμπτη, 27 Απρίλιος 2017 22:46

Με κοινή προσπάθεια ας μηδενίσουμε τις πυρκαγιές

Γράφτηκε από τον

1. Η Δ.Π.Υ.  Ν. Κιλκίς, προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες του Ν. Κιλκίς, λόγω έναρξης της θερινής περιόδου, επισημαίνει τα κάτωθι:
Σύμφωνα με την 9η /2000 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ (ΦΕΚ Β/1459/30 – 11 – 2000), κατ’ εξουσιοδότηση της οποίας εκδόθηκε η 4η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ της ΠΕ..ΠΥ. Δ. ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Πασχαλινές δράσεις με ανάγνωση παραμυθιών, κατασκευές και χειροτεχνίες , όπως πανέμορφα καλαθάκια, λαμπάδες, ανοιξιάτικη βεντάλια με λουλούδια, στεφάνι με μαργαρίτες, πραγματοποιήθηκαν στην βιβλιοθήκη από 10 έως 21 Απριλίου. Έγιναν 6 δράσεις με την συμμετοχή 76 παιδιών και την βοήθεια 13 εθελοντών!!!!

Ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδος έγινε πάλι λόγος, λόγος των ελαχιστ-ολιγίστων, για το Άγιο Φως που συναγείρει την πανορθοδοξία και μας θυμίζει την πατροπαράδοτη εμπειρία του ακτίστου φωτός του Τριαδικού μας Θεού. Και όμως, τα πρόσφατα χρόνια γίνεται και παρα-γίνεται τόσος ελευθεριάζων λόγος περί το αμελητέο “ελαχιστότατο πολιτικό ξόδεμα” για τούτη την άγια φωτεινή σημαία της παράδοσης του λαού μας.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού των ΕΙΔΗΣΕΩΝ, η eidisis.gr, είναι η πρώτη στο νομό Κιλκίς που έλαβε την πιστοποίηση από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης-Επικοινωνίας και είναι πλέον μέλος του Μητρώου των διαδικτυακών ΜΜΕ που συγκροτήθηκε από την πολιτεία, με στόχο να θέσει κανόνες στο χάος που επικρατεί σήμερα στο διαδίκτυο.

Συζητήθηκε τη Δευτέρα ενώπιον του Ειρηνοδικείου Πολυκάστρου η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της εταιρείας ΚΑΠΝΙΚΗ Μιχαηλίδης α.ε. για αποδέσμευση ποσοτήτων καπνού από την θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας ΠΑΕΓΑΕ.

Τετάρτη, 26 Απρίλιος 2017 21:49

Ενημερωτική ημερίδα του ασυλλόγου Τριτέκνων Πολυκάστρου

Γράφτηκε από τον

Με μια πάρα πολύ υπέροχα προσιτή ομιλία η γυναικολόγος κυρία Αρκούδα Χαρίκλεια ενημέρωσε τις παρευρισκόμενες κυρίες (γυναίκες όλων των ηλικιών) που βρέθηκαν την Κυριακή 23 Απριλίου το απόγευμα στο πολιτιστικό κέντρο Πολυκάστρου για θέματα υγείας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Τριτέκνων Πολυκάστρου με τον πρόεδρο του κύριο Κολιώνη Χρήστο μέσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του συλλόγου  όπως η ενημέρωση των μελών του και γενικά όλων των συμπολιτών μας, 

Τετάρτη, 26 Απρίλιος 2017 21:47

Ο Σ.Δ.Υ. Κιλκίς τρέχει ... παντού!!!

Γράφτηκε από τον

Και αυτό το Σαββατοκύριακο  μέλη του Συλλόγου Δρομέων υγείας Κιλκίς συμμετείχαν σε αγώνες  που διεξήχθησαν  δείχνοντας ότι ο Σ.Δ.Υ.Κιλκίς   έχει πλέον σταθερή παρουσία σε τέτοιες διοργανώσεις.

Τετάρτη, 26 Απρίλιος 2017 21:46

Επιμορφωτική Κιλκίς: eLearning από τη Φύση

Γράφτηκε από τον

Στο Λίμερικ της Ιρλανδίας πραγματοποιήθηκε η τρίτη συνάντηση συντονισμού του προγράμματος eLearning από τη Φύση, στο οποίο συμμετέχει η Επιμορφωτική Κιλκίς ως εταίρος, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 Στρατηγικές Συμπράξεις.