Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017, 10:19:26 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Την Τρίτη 6 Ιουνίου προτείναμε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας να συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα που προέκυψε με την εγκατάσταση διοδίων στους Ευζώνους και στον κόμβο του Πολυκάστρου.
Ο κ. Παπαδόπουλος αντιπρότεινε να συμμετάσχουμε με τον Αντιπεριφεριάρχη κ. Βεργίδη, τον Δήμαρχο κ. Γκουντενούδη και τους βουλευτές του νομού σε συνάντηση με τον πρόεδρο της Εγνατία οδός ΑΕ  κ. Αντωνούδη     και κατόπιν να επαναξιολογήσουμε την αναγκαιότητα έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, πρόταση που αποδεχθήκαμε.

Τετάρτη, 14 Ιούνιος 2017 00:04

Ημέρα προς τιμή των αποστράτων

Γράφτηκε από τον

Πραγματοποιήθηκε χθες (11-6-2017) το πρωί ο εορτασμός της «Ημέρας προς τιμή των Αποστράτων», σε Ιερούς Ναούς της Ημαθίας, του Κιλκίς, της Πέλλας, των Σερρών, της Πιερίας και της Χαλκιδικής και αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

Δευτέρα, 12 Ιούνιος 2017 21:05

Επιστροφή στα κέρδη για τον όμιλο DOPPLER

Γράφτηκε από τον

Το 2016 ήταν η χρονιά που η βιομηχανία ανελκυστήρων Doppler, στα ενοποιημένα της αποτελέσματα προ φόρων, επέστρεψε σε κέρδη μετά από αρκετά χρόνια ζημιών που οφείλονταν στις μεγάλες ανατροπές και αναγκαστικές αναπροσαρμογές που έκανε η εισηγμένη μητρική, στο διάστημα της κρίσης.
Σύμφωνα με τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις ο κύκλος εργασιών του Ομίλου διαμορφώθηκε το 2016 σε 17,3 εκατ ευρώ, έναντι 16,426 εκατ ευρώ της προηγούμενης εταιρικής χρήσης, ενώ στα προ φόρων αποτελέσματα καταγράφηκαν κέρδη 113.790 ευρώ, έναντι ενοποιημένων ζημιών 750.190 ευρώ το 2015.

Το τελευταίο Σάββατο του κάθε μήνα, και στις 6 το απόγευμα, στο μεγάλο Αρχονταρίκι της Μονής Αγίου Νικοδήμου Πενταλόφου Γουμένισσας ο Καθηγούμενος του Ιερού Κοινοβίου, αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος, πραγματοποιεί την καθιερωμένη του ομιλία στους πιστούς.
 Το τελευταίο Σάββατο του Μαΐου ο Καθηγούμενος μίλησε για το μυστήριο της Βάπτισης και στη συνέχεια είχε έναν ενδιαφέροντα διάλογο με τους πιστούς για το Ιερό Μυστήριο αλλά και για επίκαιρα θέματα που τους απασχολούν.

Ένα "παιχνίδι" που ανακάλυψαν κάποια απείθαρχα παιδιά του Κιλκίς σπέρνει τον τρόμο σε ανύποπτους οδηγούς. Το περιστατικό που καταγράφουμε σημειώθηκε μεσάνυχτα, πριν λίγες ημέρες, στον περιμετρικό δρόμο του Αγίου Γεωργίου. Οδηγός κινούμενος επί της περιμετρικής  είδε ξαφνικά τον δρόμο αποκλεισμένο κάθετα με κλαδιά δέντρων και πέτρες σε όλο το πλάτος του. Σταμάτησε αναγκαστικά για να διαπιστώσει τη δυνατότητα προσπέλασης και πριν κατέλθει από το όχημα δέχθηκε από νεαρά άτομα κρυμμένα στα παρόδια δέντρα από την πλευρά του λόφου "βροχή" από πέτρες και αυγά.

Την Πέμπτη 1 Ιουνίου στο Επιμελητήριο Κιλκίς πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα με θέμα τον νέο νόμο του Εξωδικαστικού Μηχανισμού ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων. Ομιλητής της ημερίδας ήταν ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης.
Τον Γραμματέα ιδιωτικού χρέους κ. Φώτη Κουρμούση υποδέχτηκε στο Επιμελητήριο ο Πρόεδρος Παύλος Τονικίδης τονίζοντας ότι έγινε ένα σημαντικό βήμα για την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος, αλλά και του επιχειρηματικού τοπίου στη χώρα μας.

Πέμπτη, 08 Ιούνιος 2017 22:48

Ολη η αλήθεια για το Δημοτικό Αναψυκτήριο του Λόφου

Γράφτηκε από τον

Με άρθρο μου στην παρούσα εφημερίδα (10-5-2017) διερμηνεύοντας πάνδημη επιθυμία των Δημοτών του Κιλκίς, υπέβαλα το ερώτημα στην Διοίκηση του Δήμου Κιλκίς, γιατί εδώ και πολλά χρόνια δεν λειτουργεί η Καφετέρια του Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς.
Την ίδια ερώτηση υπέβαλαν στην δημοτική αρχή και δημοτικοί σύμβουλοι και όλοι μαζί πήραμε από τους αρμοδίους την ακόλουθη απάντηση.

Ανετράπη στο ρεύμα εισόδου προς την πόλη της Θεσσαλονίκης, στο ύψος Δερβενίου κοντά στην έξοδο για Λητή, ασθενοφόρο που μετέφερε ασθενή από το Κιλκίς, όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτησή μας.

Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κάποιος σοβαρά.

Στον τόπο του ατυχήματος έσπευσαν δύο ασθενοφόρα, τα οποία όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Χρυσή Ματσικούδη, παρέλαβαν τον ασθενή, το πλήρωμα των ασθενοφόρου και τον γιατρό, ο οποίος υπέστη κάκωση, και τους μετέφεραν στο εφημερεύον νοσοκομείο Παπαγεωργίου. 

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, τα αίτια του ατυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη.

Πέμπτη, 08 Ιούνιος 2017 15:37

Ανατροπή ασθενοφόρου από το Κιλκίς στο Δερβένι

Γράφτηκε από τον

Ένα ασθενοφόρο ανατράπηκε πριν από λίγη ώρα στην Εγνατία Οδό, στο ρεύμα εισόδου προς Θεσσαλονίκη, στο ύψος του Δερβενίου.

Συγκεκριμένα, το ασθενοφόρο εξετράπη της πορείας του, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, με αποτέλεσμα να ανατραπεί περίπου στις 13:30 σήμερα.

Κρατάει χρόνια η ιστορία με τα διόδια στους Ευζώνους. Κι όσο το "θα γίνουν - δεν θα γίνουν αναφέρονταν μόνο για διόδια στους Ευζώνους, η επίπτωση για τους κατοίκους του νομού ήταν μικρή έως μηδαμινή. Δοθέντος ότι κυρίως θιγόμενοι ήταν οι κάτοικοι τριών τεσσάρων χωριών της μεθορίου, για τους οποίους ωστόσο πάντα υπάρχει κάποια μέριμνα με κάρτες  ελεύθερης διέλευσης κ.ο.κ.