Σάββατο, 29 Απριλίου 2017, 4:40:28 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Κυριακή, 09 Απρίλιος 2017 18:28

Ανοιξιάτικη Δοϊράνη

Γράφτηκε από τον

Η Άνοιξη χαμογελά μέσα στα ήρεμα νερά της Δοϊράνης. Βαμμένα τα χείλη της με το βαθύ κόκκινο της παπαρούνας...

 

Κώστας Τερζενίδης

Ύστερα από μακρά καθυστέρηση και αλλαγή του ανάδοχου εργολάβου (το έργο ανέλαβαν τα "Σιδηροδρομικά έργα" αντί της "Μηχανικής") τις τελευταίες εβδομάδες επιταχύνθηκαν οι εργασίες κατασκευής της νέας διαδρομής της σιδηροδρομικής γραμμής από το Πολύκαστρο μέχρι τους Ευζώνους.

Πέμπτη, 06 Απρίλιος 2017 19:58

Δοϊράνη: Καθολική απαγόρευση της αλιείας

Γράφτηκε από τον

Την καθολική απαγόευση της αλιείας στη Δοϊράνη επέβαλε με αόφασή της η Π.Ε. Κιλκίς για ένα μήνα.
Στην απόφαση αναφέρονται τα εξής:
Απαγορεύουμε την ενάσκηση επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών με κάθε μέσο και εργαλείο, για προστασία της αναπαραγωγής τους, στη λίμνη Δοϊράνη ( Ελληνικό Τμήμα) και σε όλα τα ρέοντα ύδατα δηλαδή ρυάκια, ποτάμια, χείμαρροι, που καταλήγουν άμεσα στη λίμνη και σε απόσταση 1.000 μέτρων από το σημείο εκβολής τους στη λίμνη (η απόσταση αυτή μετρείται κατά μήκος της κοίτης των ανωτέρω)   Η απαγορευτική περίοδος αλιείας αρχίζει από 10 Απριλίου 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα  08:00 π.μ. μέχρι και την 10 Μαΐου 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 08:00π.μ.

Πέμπτη, 06 Απρίλιος 2017 13:51

4 θέσεις εργασίας στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς που εδρεύει στο Κιλκίς επί της οδού Ουτσκούνη και Ρεγκούκου, κατόπιν της υπ΄ αριθ. 3870/17-03-2017 εγκριτικής γνωμοδότησης του ΑΣΕΠ, πρόκειται να προσλάβει προσωπικό ειδικότητας ΔΕ Ημερησίων Φυλάκων Αρχαιοτήτων και ΔΕ Νυχτοφυλάκων Αρχαιοτήτων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικής διάρκειας επτά (7) μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης και όχι πέραν της 31-12-2017, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν. 2190/94, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, συνολικού αριθμού τεσσάρων (4) ατόμων και αναλυτικότερα ως εξής:

Πέμπτη, 06 Απρίλιος 2017 09:20

Αναβολή παρουσίασης του βιβλίου «Οι Ρίζες μας»

Γράφτηκε από τον

Η προγραμματισμένη παρουσίαση του βιβλίου «ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ», στο Χωρύγι Κιλκίς, για το Σάββατο 8 Απριλίου αναβάλλεται, γιατί σήμερα Πέμπτη υποβάλλεται σε εγχείριση μπαϊ-πας ο ένας εκ των συγγραφέων, ο αγαπητός μας Νίκος Κωνσταντινίδης.

Του ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση.

Θα ενημερωθείτε για τη νέα ημερομηνία παρουσίασης.

Η ολιγοήμερη καθυστέρηση καθώς αυτές τις ημέρες υπογράφεται η αδειοδότηση από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας των εταιρειών που θα αναλάβουν τη εκμετάλλευση του δικτύου φυσικού αερίου, δεν αλλάζει ούτε κατά κεραία το χρονοδιάγραμμα έλευσης του φυσικού αερίου στο Κιλκίς.
Εντός των ημερών όλα θα είναι έτοιμα και θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων πολιτών - κατοίκων που οι κατοικίες τους βρίσκονται στις οδούς όπου υπάρχει ήδη εγκατεστημένο δίκτυο μεταφοράς ώστε να προχωρήσει άμεσα η σύνδεσή τους με τον αγωγό και επέκεινα η χρήση του φυσικού αερίου.

Τετάρτη, 05 Απρίλιος 2017 21:02

Το Πασχαλινό ωράριο της αγοράς στο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Κιλκίς ανακοινώνεται το ωράριο των καταστημάτων κατά την Πασχαλινή περίοδο.

ΟΛΑ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ 09/04/2017,  ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4177/2013
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ΕΙΝΑΙ 11π.μ. ΕΩΣ 6μ.μ

Με τρεις ερωτήσεις του προς την ΔΕ (Διοικούσα Επιτροπή) του ΤΕΕ/ΤΚΜ (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας) το μέλος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μηχανικών Νομού Κιλκίς και μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΚΜ Γιώργος Αναστασιάδης ανέδειξε τα θέματα της εξάπλωσης του δικτύου μέσης πίεσης του φυσικού αερίου στο Κιλκίς, της καθυστέρησης στην προκήρυξη του νέου προγράμματος εξοικονομώ κατ' οίκον καθώς και της εκπαίδευσης των Μηχανικών στα πλαίσια της διά βίου μάθησης μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων κινητικότητας επαγγελματιών.

Τρίτη, 04 Απρίλιος 2017 20:13

Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ το απόγευμα της Παρασκευής

Γράφτηκε από τον

Με σύνθημα «Κλιμακώνουμε τον αγώνα μαζικά, αποφασιστικά, μαχητικά!» η συνδικαλιστική παράταξη ΠΑΜΕ καλεί σε πανελλαδικά συλλαλητήρια ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.
Το συλλαλητήριο στο Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 7 Απριλίου, μέρα συνεδρίασης του Eurogroup, στις 6.30μ.μ., στην Πλατεία Ειρήνης.