Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017, 10:30:04 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Ανακοινώθηκε από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κιλκίς ο τελικός ενιαίος αξιολογικός πίνακας υποψηφίων Διευθυντών-Διευθυντριών Σχολικών Μονάδων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

Ανακοινώθηκε από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κιλκίς ο τελικός ενιαίος αξιολογικός πίνακας υποψηφίων Διευθυντών-Διευθυντριών Σχολικών Μονάδων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

Τρίτη, 18 Ιούλιος 2017 20:40

Μεταφερθείτε στο νέο κτήριο

Γράφτηκε από τον

Εντείνεται η  πίεση της κυβέρνησης προς τη διοίκηση του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας  για τη μετεγκατάσταση του παραρτήματος ΤΕΙ Κιλκίς στο νέο του κτήριο.

Τρίτη, 18 Ιούλιος 2017 20:31

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ: Εκδήλωση τιμής και μνήμης

Γράφτηκε από τον

Την Κυριακή 16 Ιούλη 2017, και παρά την κακοκαιρία και την βροχόπτωση, πραγματοποιήθηκε από το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Κιλκίς εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους Μεταλλικιώτες αγωνιστές και αγωνίστριες, που έδωσαν τη ζωή τους στους λαϊκούς και κοινωνικούς αγώνες

Ως προς τον τρόπο χρήσης των Α.Τ.Μ.
• Πριν ξεκινήσετε τη συναλλαγή ελέγξτε προσεκτικά το χώρο γύρω σας για τυχόν ύποπτες κινήσεις.

«Υγεία είναι μια κατάσταση πλήρους σωματικής, νοητικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι απλώς η απουσία νόσου ή αναπηρίας. Σύμφωνα με στατιστικές, 52%του πληθυσμού της γης αποτελούν οι γυναίκες, οι οποίες ζουν περισσότερα χρόνια αλλά έχουν περισσότερες ανάγκες σε περίθαλψη και θεραπεία»
Αυτά τόνισε ανάμεσα σε άλλα η Έλσα Αβραμίδου, γιατρός εργαζόμενη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς με θέμα «Γυναίκα και Υγεία». Η πολύ ενδιαφέρουσα εισήγηση όσο και οι ερωτήσεις-παρεμβάσεις από το κοινό, ανέδειξαν τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν σε δημόσιες και δωρεάν δομές υγείας τόσο στο Κιλκίς όσο και στο σύνολο της χώρας, ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια φροντίδα και πρόληψη. Επίσης  τονίσθηκε το γεγονός των διαφορετικών αναγκών των γυναικών σε κάθε φάση της ζωής τους. Η εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της 5μηνης καμπάνιας της ΟΓΕ, Μητρότητα-Εργασία-Ελεύθερος χρόνος.
«Η καλή υγεία των γυναικών των λαικών οικογενειών και η φροντίδα της, είναι βασική προυπόθεση για να έχουν τη δυνατότητα να φέρουν στον κόσμο ένα υγιές παιδί, είναι σημαντικός παράγοντας για μια ποιοτική ζωή»
«Και όμως σήμερα σε αυτόν τον αιώνα με τέτοια αλματώδη πρόοδο της επιστήμης της ιατρικής και της βιοτεχνολογίας πολλές και όλο περισσότερες είναι οι γυναίκες που δεν έχουν πρόσβαση σε αυτά τα ανθρώπινα επιτεύγματα με κόστος την ίδια τη ζωή τους»
Σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες να ζούμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας. Την υγειά μας θα την βρούμε, τόσο οι γυναίκες των λαικών οικογενειών, οι εργαζόμενες οι άνεργες, νεότερες και μεγαλύτερες, αν παλέψουμε μαζί με όλο τον λαό μας, για να φύγει από τη μέση ο παράγοντας κέρδος και στον κλάδο της υγείας.

Έξι οινοποιεία σε αντίστοιχες οινοπαραγωγικές περιοχές σηματοδοτούν την ιστορία του ονόματος Μπουτάρη. Το καθένα κάνει focus σε μια ποικιλία, από εκείνες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ελληνικού αμπελώνα...

Δευτέρα, 17 Ιούλιος 2017 20:46

Έκρυβαν ηρωίνη σε υγρή μορφή

Γράφτηκε από τον

Συνελήφθησαν  το απόγευμα της Πέμπτης 13 Ιουλίου σε περιοχή του Κιλκίς,

Επίσκεψη στο Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη πραγματοποίησε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς υπό τον Πρόεδρό του Σπύρο Μιχαηλίδη.

Δευτέρα, 17 Ιούλιος 2017 20:37

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε στα Πλάγια

Γράφτηκε από τον

Υπό έλεγχο τέθηκε η δασική πυρκαγιά η οποία ξέσπασε χθες στις 22:30 το βράδυ  της Πέμπτης στην αγροτική περιοχή Πλαγίων της Δημοτικής Κοινότητας Αξιούπολης στο Κιλκίς.