Σάββατο, 29 Απριλίου 2017, 4:37:49 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Σάββατο, 01 Απρίλιος 2017 11:45

Ο Κοντονής έφερε ...κοντά Σισμανίδη - Τσογγίδη!

Γράφτηκε από τον

Απρόσμενες εξελίξεις είχαμε στο χώρο της πλειοψηφούσας παράταξης στο δήμο Κιλκίς με καταλύτη τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή!
Η σκληρή δήλωση που έκανε ο υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απαντώντας στο δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη, απαξιώνοντας στην ουσία το θεσμικό ρόλο του δημάρχου, προκάλεσε την αντίδραση του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και στελέχους της Ν.Δ., Γιάννη Τσογγίδη.

Παρασκευή, 31 Μάρτιος 2017 21:21

Στις 3 Απριλίου συνεδριάζει το δ.σ. του Επιμελητηρίου

Γράφτηκε από τον

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 3 Απριλίου  το Διοικητικό Συμβούλιο, ώρα 19.00,  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Κιλκίς, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.    Ενέργειες και δράσεις της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Κιλκίς.
Εισηγητής: Τονικίδης Παύλος – Πρόεδρος Επιμελητηρίου.
2.    Διεπιμελητηριακός Φορέας Πιστοποίησης ¨ΔΙ.ΦΟ.Π.¨. Παρουσίαση.
Εισηγητής: Τονικίδης Παύλος – Πρόεδρος Επιμελητηρίου.

Παρασκευή, 31 Μάρτιος 2017 21:20

Βούλγαρος εισήγαγε παράνομα στη Χώρα δυο Αλβανούς

Γράφτηκε από τον

Οι πρόσφυγες θέλουν να φύγουν, αλλά η Ελλάδα αποτελεί ακόμα πόλο έλξης  για τους Αλβανούς. Τους τελευταίους μήνες είναι αυξημένα τα κρούσματα λαθραίας εισόδου Αλβανών από τη συνοριακή ζώνη του νομού, κυρίως της περιοχής Ευζώνων και λόγω της αυξημένης επιτήρησης από την πλευρά της αστυνομίας, αυξημένες  είναι  και οι συλλήψεις τόσο λαθρομεταναστών, όσο και ημεδαπών και αλλοδαπών που εκτελούν το ρόλο του μεταφορέα.

Πέμπτη, 30 Μάρτιος 2017 20:29

Δοϊράνη: Φυσικό κάλλος και ανθρώπινη αθλιότητα

Γράφτηκε από τον

Εκατοντάδες επισκέπτες προσελκύει καθημερινά η λίμνη της Δοϊράνης. Μάρτυρες της ανείπωτης ομορφιάς της που αφειδώλευτα την προίκισε η Φύση. Τα τελευταία τρία χρόνια τα νερά επέστρεψαν και η παραλίμνια έκταση θυμίζει τις παλιές καλές εποχές.
Το κανάλι, πλούσιο σε γριβάδια και πρικιά, σήμα κατατεθέν της λίμνης, υποδέχεται καθημερινά έλληνες και ξένους ερασιτέχνες ψαράδες, στις όχθες της και στην παλαιική προβλήτα της ελκύονται οι εραστές της φύσης για να απολαύσουν την ομορφιά του τοπίου.
Αυτά είναι τα καλά νέα.

Ο Δήμος Παιονίας ως Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ, θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 30-3-2017 ώρα 09:00 π.μ. - 02:00 μ.μ.  και  την Παρασκευή  31-3-2017 ώρα 09:00 π.μ. - 02:00 μ.μ. διανομή ειδών παντοπωλείου (συνολικά δεκαέξι είδη) για τους πολίτες οι οποίοι έχουν εγκριθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Υποδομής  για  το Ταμείο  Ευρωπαϊκής  Βοήθειας  για τους  Απόρους (ΤΕΒΑ / FEAD).
Δικαιούχοι είναι αποκλειστικά οι ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ.

Τετάρτη, 29 Μάρτιος 2017 18:13

Το Κιλκίς της κρίσης στην "ουρά" για δωρεάν τρόφιμα

Γράφτηκε από τον

Εικόνες μιας άλλης εποχής, εντελώς άγνωστης  στους νέους και βυθισμένες στη μνήμη των γηραιότερων επανέρχονται στην καθημερινότητα των Κιλκισιωτών αυτές  τις ημέρες.

Στην Ελλάδα της κρίσης η ελπίδα άργησε πολλά χρόνια και δεν λέει να φανεί...
Εκατοντάδες πολίτες, συνήθως κάποιας ηλικίας, συνωστίζονται στον χώρο του πρώην ΚΤΕΟ, στην είσοδο της πόλης του Κιλκίς για να λάβουν βοήθεια σε τρόφιμα.

Το Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017, λίγο πριν το μεσημέρι  εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή του χωριού Θεοδόσια.
Επί τόπου έφτασε η δύναμη της Π.Υ Κιλκίς με τέσσερα   οχήματα και 11 άνδρες. Λόγω της σοβαρότητας του συμβάντος καθώς και η πυρκαγιά είχε μεγάλη έκταση και εξαπλώθηκε σε ημιορεινή περιοχή με έντονο ανάγλυφο και δυσκολία πρόσβασης με μεγάλες συστάδες κωνοφόρων δένδρων ( αναδασώσεις ) ζητήθηκε η συνδρομή προς ενίσχυση από τις πλησιέστερες πυροσβεστικές υπηρεσίες καθώς και εναερίων μέσων πυρόσβεσης.

Στα πλαίσια της συνεχώς αυξανόμενης ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχει το εμπορικό κατάστημα του ομίλου  ΟΤΕ στο Κιλκίς, εξασφάλισε θέσεις στάθμευσης αποκλειστικά για άτομα με αναπηρία  μπροστά από την είσοδο του καταστήματος επί της οδού Εθνικής Αντίστασης. Οι θέσεις αυτές θα διευκολύνουν  τα άτομα με κινητικές διαταραχές  ώστε να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στο κατάστημα και να απολαμβάνουν  τις υπηρεσίες της COSMOTE.

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη συμμετοχή της Φάρμα Κουκάκη στην διεθνή έκθεση τροφίμων & ποτών Food Expo  που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα στις 18 – 20 Μαρτίου.
Στη φετινή έκθεση φιλοξενήθηκαν περισσότεροι από 1.200 Έλληνες και ξένοι εκθέτες ενώ την επισκέφθηκαν 60.000 επαγγελματίες του ευρύτερου κλάδου Τροφίμων & Ποτών και της Εστίασης από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς, μετά τη θλιβερή αγγελία του θανάτου του εκλεκτού μέλους μας Κακουλίδη Αριστείδη (Άρη), συνήλθε την Παρασκευή 17 Μαρτίου σε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε ομόφωνα:
1. Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
2. Λόγω απουσίας του προεδρείου στην Αθήνα (εκλογές) κατά την εκφορά, να παραστεί το Δ.Σ. στο 40ήμερο μνημόσυνο.
3. Να δοθεί το ποσό των πενήντα (50) ευρώ για τη μνήμη του εκλιπόντος σε Ευαγές Ίδρυμα.
4. Αντίγραφο του παρόντος να δοθεί στην οικογένεια.
5. Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό Τύπο και την εφημερίδα της Π.Ο.Π.Σ. ‘‘ΒΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ’’.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς, μετά τη θλιβερή αγγελία του θανάτου του εκλεκτού μέλους μας Τζιουρτζιούμη Κωνσταντίνου, συνήλθε την Παρασκευή 17 Μαρτίου σε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε ομόφωνα:
1. Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
2. Λόγω απουσίας του προεδρείου στην Αθήνα (εκλογές) κατά την εκφορά, να παραστεί το Δ.Σ. στο 40ήμερο μνημόσυνο.
3. Να δοθεί το ποσό των πενήντα (50) ευρώ για τη μνήμη του εκλιπόντος στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς.
4. Αντίγραφο του παρόντος να δοθεί στην οικογένεια.
5. Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό Τύπο και την εφημερίδα της Π.Ο.Π.Σ. ‘‘ΒΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ’’.