Σάββατο, 29 Απριλίου 2017, 4:39:08 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Πριν λίγες ημέρες με αφορμή τα στοιχεία από τις εγκριθείσες άδειες πρόσκλησης αλλοδαπών  εργατών  στην χώρα, καταδείξαμε στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ την παραγωγική ερήμωση του ν. Κιλκίς καθώς οι μόλις 280 άδειες για το Κιλκίς συγκρινόμενες με τις 6.400 της Ημαθίας, 6.500 της Πέλλας, 2.200 της Πιερίας κ.ο.κ σημαίνουν πολλά και δυσάρεστα για την ισχνή παραγωγική ικανότητα του νομού.

Τρίτη, 21 Μάρτιος 2017 20:41

Κιλκίς: Νέα στέγη αναζητεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Γράφτηκε από τον

Στέγη αναζητεί στο Κιλκίς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας –Θράκης που από την ίδρυσή της το 1995 μέχρι τώρα στεγάζεται σε οίκημα επί της  Εθνικής Αντίστασης 5.
Το Υπουργείο Οικονομικών προκήρυξε επαναληπτική μειοδοτική δημοπρασία για ακίνητο εντός της πόλης του Κιλκίς, συνολικής μικτής επιφάνειας 580 τ.μ. και συνολικής ωφέλιμης επιφάνειας 464 τ.μ. με ανώτατο μηνιαίο μίσθωμα 1.400 ευρώ.
Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται στα 12 χρόνια.

Τρίτη, 21 Μάρτιος 2017 20:38

Δεν έχουν το… Θεό τους οι διαρρήκτες!

Γράφτηκε από τον

Τις εκκλησίες του λεκανοπεδίου Δοϊράνης έβαλαν στο μάτι διαρρήκτες με απανωτά χτυπήματα σε τέσσερις από αυτές.
Συγκεκριμένα, την περασμένη Πέμπτη διέρρηξαν τις εκκλησίες του Μυριοφύτου και της Αγίας Παρασκευής και δυο ημέρες αργότερα, το βράδυ του Σαββάτου, διέρρηξαν τις εκκλησίες του Δροσάτου και των Αμαράντων.

Ο ταξίαρχος Αθανάσιος Ναλμπάντης ανέλαβε τη διοίκηση της 33ης Ταξιαρχίας που εδρεύει στο Πολύκαστρο, μετά τις πρόσφατες κρίσεις στο στράτευμα.
Ο μέχρι πρότινος διοικητής της Ταξιαρχίας Συμεών Κεβεντζίδης με το βαθμό του υποστρατήγου τοποθετήθηκε στη Μεραρχία της Εδεσσας.

Η Συντεχνία Αρτοποιών Ν.Κιλκίς " Ο Προφήτης Ηλίας" υλοποίησε σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΓΑΙΑ ΑΕ πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων σε επιχειρήσεις - μέλη της Συντεχνίας με θέμα: Εμπορία- προώθηση και διαφήμιση προϊόντων Αρτοποιίας.
Η εκπαίδευση χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ ΛΑΕΚ 1-25. (απο16/02/2017 έως και 13/03/2017 διάρκεια 32 ωρών).
Εκπαιδευτές : Κομπατσιάρης Αντώνιος και Ραπτοπούλου Αγάπη.

Δευτέρα, 20 Μάρτιος 2017 21:13

Γουμένισσα: Πρόσκληση για συνάντηση συμμαθητών του 1987

Γράφτηκε από τον

«Για νοσταλγική αναδρομή στα μαθητικά χρόνια»
Φέτος το καλοκαίρι συμπληρώνονται 30 χρόνια από τον Ιούνιο του 1987, που πήραμε απολυτήριο Λυκείου, γεμάτοι προσδοκίες και όνειρα για τη ζωή.
Με έντονη μέσα μας τη νοσταλγία για την πιο ανέμελη περίοδο των έως τώρα χρόνων μας, μια ομάδα από συμμαθητές, σκεφθήκαμε να μαζευτούμε, για να θυμηθούμε όσα μας έδεναν και συνεχίζουν να σημαδεύουν τη μνήμη μας.

Σάββατο, 18 Μάρτιος 2017 19:47

Καταργείται το γκέτο του Χωρυγίου

Γράφτηκε από τον

Η κοινή λογική και ευαισθησία (ούτε καν η αριστερή) χρειαζόταν για να ανατραπεί η απόφαση για την ίδρυση του γκέτο προσφύγων στο Χωρύγι. Δυστυχώς κι ενώ από την πρώτη στιγμή αντιδράσαμε, παραθέτοντας πλήθος επιχειρημάτων που καταδείκνυαν τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης που επιφυλάσσονταν στους πρόσφυγες με το σχέδιο αυτό, και παρά τις αντιδράσεις στελεχών της αυτοδιοίκησης, όπως η τότε αντιδήμαρχος Κιλκίς, Λένα Αναστασιάδου, που μόνη αυτή είχε το θάρρος να εκφράσει δημόσια την αντίθεσή της, η κυβέρνηση υιοθέτησε το προταθέν σε αυτήν σχέδιο και μάλιστα επί μήνες  εκτελέστηκαν έργα από το στρατό στην περιοχή.

Σάββατο, 18 Μάρτιος 2017 19:28

Συνεχείς συλλήψεις για λαθρεμπόριο τσιγάρων

Γράφτηκε από τον

Οι συνεχείς έλεγχοι των αστυνομικών της Ομάδας Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Πολυκάστρου, οδήγησαν στη σύλληψη δύο υπηκόων Βουλγαρίας, ηλικίας 47 και 41 ετών, για λαθρεμπόριο τσιγάρων και καπνού.  
Ειδικότερα,  το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαρτίου εντοπίστηκαν ο προαναφερόμενοι σε περιοχή του Κιλκίς και σε αστυνομικό έλεγχο στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, διαπιστώθηκε να μεταφέρουν συνολικά 4.096 πακέτα τσιγάρων και 10 πακέτα καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του ελληνικού Δημοσίου.

Πέμπτη, 16 Μάρτιος 2017 22:17

Του περίσσευαν τα ..τσιγάρα

Γράφτηκε από τον

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων που διενεργούνται από τους αστυνομικούς της Ομάδας Ασφαλείας Δοϊράνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας, εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας 45χρονος ημεδαπός στο Κιλκίς, για κατοχή σημαντικής ποσότητας λαθραίων τσιγάρων.

Πέμπτη, 16 Μάρτιος 2017 22:06

Συστέγαση των δασικών υπηρεσιών του Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Ο Προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Μακεδονίας Θράκης διακηρύσσει ότι στις 30-03-2017 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00π.μ. έως 10:30π.μ. θα διενεργηθεί Α΄ Επαναληπτική Μειοδοτική Δημοπρασία μίσθωσης ακινήτου για τη συστέγαση του Δασαρχείου Κιλκίς και της Διεύθυνσης Δασών Κιλκίς στο Νομό Κιλκίς.