Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018, 5:02:22 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Κυριακή, 04 Μάρτιος 2018 22:10

Ενημερωτική ημερίδα για τη σεισμική δράση

Γράφτηκε από τον

Ο Δήμος Κιλκίς  πραγματοποιεί τη Δευτέρα 12 Μαρτίου και ώρα 7 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς εκδήλωση – ημερίδα  με θέμα: “Σεισμικότητα και Σεισμική Επικινδυνότητα στη Βόρεια Ελλάδα - Αντιμετώπιση σεισμικού κινδύνου σε παλαιές και νέες κατασκευές με σύγχρονες μεθόδους και πρακτικές” και ομιλητές τον Κώστα Παπαζάχο Δ/ντη Εργ. Γεωφυσικής, Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ και τον Δημήτρη Μπουφίδη, Δρ. Πολιτικό Μηχανικό, Εργαστήριο Αντοχής των Υλικών και Κατασκευών, Α.Π.Θ.

Ένα σοβαρό επεισόδιο με πρωταγωνίστρια μια γιατρό του Νοσοκομείου Κιλκίς διαδραματίστηκε στο Νοσοκομείο Κιλκίς την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με καταγγελία εργαζόμενης - συμβασιούχου που προσλήφθηκε από το ΚΕΛΠΝΟ-  χειρίστριας μηχανημάτων του τμήματος, η γιατρός του τμήματος επιτέθηκε αρχικά φραστικά και στη συνέχεια χειροδίκησε εναντίον της αρπάζοντάς την από το λαιμό.

Μικρό σε συμμετοχή ήταν το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 4 Μαρτίου στην πλατεία του Πολυκάστρου για το Μακεδονικό, ωστόσο δεν έλειψε η ένταση, με ακροδεξιά στοιχεία να δίνουν τον παλμό και το στίγμα τους.

Κεντρικά συνθήματα στην πλατεία ήταν κατά των πολιτικών που πρόδωσαν την πατρίδα και πρέπει να οδηγηθούν στο Γουδί, «στα όπλα στα όπλα να πάρουμε τα Σκόπια», ενώ ομάδα διαδηλωτών στράφηκε και κατά του δημάρχου Παιονίας, Χρ. Γκουντενούδη, με υβριστικά συνθήματα σε βάρος του!

Σάββατο, 03 Μάρτιος 2018 20:33

Επιχείρηση-αστραπή της Πυροσβεστικής Γουμένισσας

Γράφτηκε από τον

Την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου το πρωί από το βάρος του χιονιού έπεσε ένα πεύκο στην είσοδο της Γουμένισσας.
Κάλυψε το οδόστρωμα από το ένα πεζοδρόμιο έως το άλλο , με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία οχημάτων.
  Επίσης ήταν μεγάλος ο κίνδυνος να προκληθούν ατυχήματα διότι ήταν 8:10 το πρωί και λόγο της χιονόπτωσης το οδόστρωμα ήταν παγωμένο.

Πέμπτη, 01 Μάρτιος 2018 21:21

Και πλευρικά στο Πολύκαστρο ΚαιΙ σε δρόμο καρμανιόλα!

Γράφτηκε από τον

Στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ κατακυρώθηκαν οι δυο διαγωνισμοί της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. για τη συντήρηση της Εγνατίας οδού και της κατασκευής πλευρικών διοδίων.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των ΕΙΔΗΣΕΩΝ ο ενδιαφέρον για το ν. Κιλκίς έγκειται σε δυο σημεία:
α. στις συμβάσεις αυτές προβλέπεται η κατασκευή πλευρικών διοδίων στο τμήμα Χαλάστρας-Ευζώνων, προφανώς στο εξαγγελθέν σημείο της συμβολής της καθέτου οδού προς τα σύνορα στο ύψος του Πολυκάστρου.

Τετάρτη, 28 Φεβρουάριος 2018 21:42

Επίσκεψη μαθητών του Γυμνασίου Καμπάνη στην ANATOMIC HELP

Γράφτηκε από τον

H Αnatomic Help Α.Ε. στις 14/2/18 φιλοξένησε με μεγάλη χαρά στις εγκαταστάσεις της 50 μαθητές από το Γυμνάσιο Καμπάνη οι οποίοι πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη, συνοδευόμενοι από την υπεύθυνη καθηγήτρια Τεχνολογίας κα Χατζηκαμάρη Παναγιώτα και 3 ακόμα συνοδούς-καθηγήτριες (κες Παπαγεωργοπούλου, Τζιάλα και Φλώρου).

Τρίτη, 27 Φεβρουάριος 2018 22:35

Η σύνδεση Αξιού-Δούναβη είναι ακόμα ...όνειρο

Γράφτηκε από τον

Η μεγάλη απόσταση που έχει να διανύσει από την προκαταρκτική ιδέα έως την υλοποίηση ενός φιλόδοξου έως φαραωνικού έργου, αυτό της σύνδεσης του Αξιού με τον Δούναβη και τη δημιουργία πλωτού διαδρόμου από την κεντρική Ευρώπη έως την χώρα μας,  καταδείχτηκε από τη συζήτηση του θέματος στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής.
Ο βουλευτής Κιλκίς και πρόεδρος της Επιτροπής  Γιώργος Γεωργαντάς ζήτησε ενημέρωση από τον κ. Χρήστο Λαμπρίδη και ο σχετικός διάλογος, όπως αντιγράφουμε από τα πρακτικά της Βουλής είναι ενδεικτικός της εμβρυακής ακόμα ...ωριμότητας του σχετικού φιλόδοξου σχεδίου.

Δευτέρα, 26 Φεβρουάριος 2018 23:01

Στα λευκά "ντύθηκε" το Κιλκίς (βίντεο-φωτό)

Γράφτηκε από τον

Στα λευκά "ντύθηκε" η πόλη του Κιλκίς τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018, με το χιονιά να προσφέρει όμορφες στιγμές στους κατοίκους της πόλης.

Ο φωτογραφικός φακός του Κώστα Τερζενίδη απαθανάτισε ορισμένα σημεία της πόλης και τον περιφερειακό της δρόμο στο Λόφο του Κιλκίς με το χιόνι να δίνει μιαν άλλη διάσταση...

Δείτε το βίντεο με τις όμορφες φωτογραφίες του Κιλκίς.

Τη διακοπή λειτουργίας των  μονάδων των Παιδικών- Βρεφονηπιακών Σταθμών, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, αποφάσισαν για την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου και τα δυο νομικά πρόσωπα των δήμων Κιλκίς και Παιονίας του νομού Κιλκίς.

Οι μονάδες των Παιδικών – Βρεφονηπιακών Σταθμών του ΝΠΔΔ υποχρεούνται, ως δημόσιες υπηρεσίες, να παραμείνουν ανοιχτές από 8:00π.μ. έως και 2:00μ.μ.

Δευτέρα, 26 Φεβρουάριος 2018 10:03

Στα λευκά ντύθηκε το Κιλκίς!

Γράφτηκε από τον

Στα λευκά ντύθηκε το Κιλκίς το πρωί της Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου 2018. Από το πρωί χιονίζει σε όλο το νομό κι εκτός από τη μικρή ταλαιπωρία, προσφέρει πανέμορφες εικόνες. Ενα χιόνι ευεργετικό και για τους αγρότες μας...