Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017, 4:24:24 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Συνελήφθη χθες (19-9-2017) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ένας 58χρονος ημεδαπός, για κατοχή κάνναβης και όπλων.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, περί όπλων και βεγγαλικών.

Η εκδήλωση που έχει τον τίτλο ''ΦΑΚΕΛΟΣ ΔΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ''  θα διεξαχθεί την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 στην πόλη του Κιλκίς, από 08:00 έως 14:00, στο κέντρο της πόλης και σκοπός της είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την οδική ασφάλεια και τις τραγικές συνέπειες των τροχαίων ατυχημάτων.

Μάγεψαν οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς στο περίπτερο που έστησαν στο Κέντρο του Κιλκίς το κοινό της πόλης, με την παρουσίαση των δράσεων όλων των τμημάτων καθώς και με τη διανομή χρήσιμου πληροφοριακού υλικού.

Η ανταπόκριση από τους Κιλκισιώτες ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες μας.

Με τέτοιους όμως Εθελοντές όλα ξεπερνιούνται. Αυτοί που έδωσαν και κέρδισαν τη μάχη στο προσφυγικό, αυτοί που καθημερινά δίνουν με απόλυτη επιτυχία τη μάχη της στήριξης των συνανθρώπων μας, αυτοί είναι που μάγεψαν τους συμπολίτες μας με το χαμόγελό τους, με την καλοσύνη τους, με την προθυμία και γενικότερα με την Ερυθροσταυρική τους νοοτροπία. Το ΔΣ είναι υπερήφανο που έχει στις τάξεις του τέτοιους Εθελοντές και τους ευχαριστεί από βάθους καρδίας.

Πέμπτη, 21 Σεπτέμβριος 2017 20:58

Κήπος - χασισοφυτεία

Γράφτηκε από τον

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ένας 49χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια κάνναβης.
Ειδικότερα, εντοπίστηκε ο 49χρονος σε περιοχή του Κιλκίς, όπου σε παρακείμενο στην οικία του ειδικά διαμορφωμένο χώρο, διαπιστώθηκε να καλλιεργεί 35 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 2 έως 4 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, σε αποθήκη της οικίας του, εντοπίσθηκε κάνναβη συνολικού βάρους 16 κιλών και 121,4 γραμμαρίων και συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τετάρτη, 20 Σεπτέμβριος 2017 22:27

Υποδειγματική η λειτουργία του Τμήμ. Ασφάλειας Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Ευχαριστούμε  θερμότατα τον Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς και όλη τη δύναμη του Τμήματος για την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση στο κάλεσμα μας σχετικά με ένα δύσκολο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε.
Η υψηλή επιχειρησιακή ικανότητα και το ανθρώπινο πρόσωπο της αστυνομίας του Κιλκίς αποδείχθηκαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο στο δικό μας πρόβλημα, όπως άλλωστε αποδεικνύονται σε κάθε περίπτωση όπου τίθεται σε κίνδυνο η ζωή, η περιουσία, η τάξη  και παν έννομο αγαθό που πρέπει να απολαμβάνουν  σε μια ευνομούμενη χώρα οι πολίτες της.

Τετάρτη, 20 Σεπτέμβριος 2017 13:13

Κλειστή η Εφορία Κιλκίς μετά τις 10πμ της Πέμπτης

Γράφτηκε από τον

Μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εφοριακών Ν. Θεσ/νικης - Κιλκίς - Χακιδικής, την Πέμπτη 21/09/2017 στις 11:00π.μ θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου σε αίθουσα του ξενοδοχείου «ΚΑΨΗΣ», Μοναστηρίου 18, Θεσσαλονίκη.
Για το λόγο αυτό οι Δ.Ο.Υ. των Νομών Θεσσαλονίκης – Κιλκίς – Χαλκιδικής θα κλείσουν στις 10.30π.μ., ενώ η συναλλαγή με το κοινό θα σταματήσει στις 10.00π.μ.

Αυτό σημαίνει πως όσοι πολίτες θέλουν να πληρώσουν την Εφορία, δυστυχώς δεν θα μπορέσουν την Πέμπτη...

Του Κώστα Τερζενίδη. 

 

Η είδηση που αποκάλυψε ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός του Κιλκίς, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, πως από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής η ΔΕΗ κατέβασε το διακόπτη στην κεραία κινητής απέναντι από το 3ο Δημοτικό Σχολείο, μετά από κατεπείγουσα εντολή της Εισαγγελέα Κιλκίς, Μαρίας Μπερέτη, χαροποίησε την κοινωνία της πόλης.

Οι εκατοντάδες κάτοικοι και πολίτες που είχαν βγει στους δρόμους ένιωσαν μια κάποια δικαίωση. Η Δικαιοσύνη ενίοτε δεν είναι… τυφλή, ούτε κουφή. Η εισαγγελέας Κιλκίς αφουγκράστηκε τις ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας, την αγωνία των μικρών παιδιών, που βγήκαν στους δρόμους απαιτώντας να κατέβει η κεραία που στήθηκε απέναντι από τα σχολεία τους!

Είναι μια πρώτη νίκη. Η μάχη αυτή κερδήθηκε. Δεν είμαι αισιόδοξος για το τέλος του πολέμου, βλέποντας το τι συμβαίνει γύρω μας, τη δύναμη των εταιρειών, αλλά και τη συμπεριφορά τους, τα καμουφλαρίσματα των κεραιών τους!

Όπως αποκαλύψαμε, η εισαγγελέας μετά την εντολή της Παρασκευής, που έκρινε επικίνδυνη την ηλεκτροδότηση της κεραίας από ιδιωτική κατοικία, έδωσε συνέχεια στην υπόθεση, συγκαλώντας σύσκεψη τη Δευτέρα με τη συμμετοχή του Δήμου, της Περιφερειακής Ενότητας και της ΔΕΗ. Τι αποκαλύφθηκε; Η ΔΕΗ είχε ζητήσει από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για την ηλεκτροδότησή της και τη λειτουργία να τοποθετηθεί ξεχωριστό ρολόι παροχής ρεύματος και να προσκομίσει μια σειρά δικαιολογητικά. Και τι έκανε η εταιρεία κινητής; Πλήρωσε σε έναν ιδιώτη, πήρε παρανόμως ρεύμα από την κατοικία του και ο ιστός κρύφτηκε μέσα σε μια καμινάδα! Μια πολυεθνική εταιρεία προσφεύγει σε μια… μπαγαποντιά ολκής, για να ξεγελάσει τη ΔΕΗ, το κράτος και τους πολίτες. Ο ιδιώτης κοινώς την πάτησε και έμεινε χωρίς ρεύμα, ενώ έσπευσε να προσκομίσει στη ΔΕΗ νέο ηλεκτρολογικό σχέδιο για να πάρει ρεύμα για την κατοικία του, αλλά βεβαίως όχι για την κεραία.

Κι όταν η πόλη βγήκε στους δρόμους, όταν το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα στάθηκε στο πλευρό των πολιτών που αντέδρασαν, όταν η υπόθεση έφθασε πια στη Δικαιοσύνη, με τους μικρούς μαθητές απ’ έξω να φωνάζουν, δεν θα περίμενε κανείς από αυτήν τη μεγάλη εταιρεία να τα μαζέψει και να φύγει; να ζητήσει βρε αδελφέ μια συγγνώμη από την κοινωνία, που υποτίθεται θέλησε να εξυπηρετήσει;

Στις 11 Οκτωβρίου θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα των Συλλόγων Γονέων κατά της εταιρείας. Μπορεί κι αυτή η μάχη να κερδηθεί, αλλά ο πόλεμος είναι… πόλεμος. Οι κεραίες είναι διάσπαρτες στις πόλεις, καμουφλαρισμένες σαν εχθρική εμπροσθοφυλακή, με τις εταιρείες να παίζουν κρυφτούλι, επικαλούμενες τα δικά μας τα θέλω για όλο και μεγαλύτερες ταχύτητες στην επικοινωνία. Ο εχθρός είναι εντός των τοιχών και δεν χρειάζεται καν δούρειο ίππο!

Δεν είμαι αισιόδοξος για το τέλος αυτού το πολέμου, αλλά έστω και μια… νίκη είναι σημαντικό για την κοινωνία. Θα ήθελα νάταν σημαντικές και για τις εταιρείες οι φωνές των μικρών παιδιών, που διαδήλωσαν για τ’ αυτονόητα, που άφησαν τα μαθήματά τους και βγήκαν στους δρόμους. Είναι τραγικό εταιρείες αυτού του μεγέθους να προστρέχουν σε λοβιτούρες και παπατζιλίκια για να στήσουν μια κεραία.

Γι’ αυτό και οι πρωτοβουλίες της εισαγγελέα Κιλκίς, πέρα από το θετικό αποτέλεσμα που είχαν, σηματοδοτούν πολύ περισσότερα από κάτι το εφήμερο, από μια απλή δικαίωση ενός αγώνα. Η κοινωνία του Κιλκίς αισθάνθηκε πως δεν είναι μόνη, πως μπορεί κάπου ν’ ακουμπά για το δίκιο της, πως αυτό το κράτος δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, πως οι Θεσμοί υπάρχουν και λειτουργούν. Και στη χώρα που ζούμε, αυτό δεν είναι αυτονόητο.

Κυρία Μπερέτη, οι μικροί μαθητές αυτής της πόλης σας ευχαριστούν…

Κυριακή, 17 Σεπτέμβριος 2017 23:18

Εκπέμπουν 114 κεραίες κινητής σε όλο το νομό

Γράφτηκε από τον

Αξίζει μια καταγραφή όλων των κεραιών που έχουν εγκατασταθεί στο νομό Κιλκίς και έχουν αδειοδοτηθεί από την αρμόδια αρχή. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), στο νομό μας εγκαταστάθηκαν και λειτουργούν συνολικά 114 κεραίες κινητής τηλεφωνίας και 3 κεραίες ραδιοσταθμών στην Παιονία. Από τις 114 κεραίες κινητής οι 77 βρίσκονται στα όρια του δήμου Κιλκίς. Μέσα στις πόλεις λειτουργούν 6 στο Κιλκίς και 2 στο Πολύκαστρο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές και ασφαλείς πληροφορίες του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, το απόγευμα της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου, μετά από εντολή της Εισαγγελέας Κιλκίς, Μαρίας Μπερέτη, η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στην κεραία κινητής τηλεφωνίας απέναντι από το 3ο Δημοτικό σχολείο του Κιλκίς.

Οι συντονισμένες ενέργειες της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός 66χρονου ημεδαπού, για καλλιέργεια κάνναβης.
Ειδικότερα, στις 11-9-2017 το πρωί, εντοπίστηκε ο 66χρονος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου στο σπίτι του διαπιστώθηκε να κατέχει ποσότητα κάνναβης βάρους 41 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.