Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017, 6:42:13 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Μια ιδιαίτερη βιβλιοανάγνωση παραμυθιού έγινε στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017.  Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Κιλκίς ΟΜΝΕΣ,  υποδεχτήκαμε στην βιβλιοθήκη 15 παιδιά από την Συρία με τους γονείς τους, προκειμένου να συμμετέχουν στην ανάγνωση του παραμυθιού «Το ταξίδι της Χαλιμάς» του Νίκου Καλαϊτζίδη, το οποίο δημιούργησε με τη βοήθεια της μη κερδοσκοπικής θεατρικής ομάδας «mermiξ» και δεκάδες εθελοντές. Το παραμύθι έχει μεταφραστεί σε περίπου 20 γλώσσες, ενώ κάθε βιβλίο είναι γραμμένο σε τρεις γλώσσες.

Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 και ώρα 10:00 π.μ. ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και εργοδοτών για την απασχόληση σε θέσεις πλήρους απασχόλησης και κατάρτιση 10.000 δικαιούχων «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» του ΟΑΕΔ.
Δικαιούχοι της επιταγής επανένταξης είναι οι άνεργοι τακτικής επιδότησης και οι δικαιούχοι επιδόματος μακροχρόνιων ανέργων, οι οποίοι μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα εφόσον αποφασίσουν να μετατρέψουν το επίδομα ανεργίας τους σε «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας».

Σάββατο, 25 Μάρτιος 2017 21:06

Οι πελαργοί ήρθαν κι ερωτεύονται..!

Γράφτηκε από τον

Οι πελαργοί ήρθαν και πάλι στο νομό Κιλκίς, πιστοί στο ραντεβού τους με την άνοιξη, ολοκληρώνοντας το μακρινό ταξίδι τους από την κεντρική Αφρική. Ξαναβρέθηκαν στις ίδιες(!) φωλιές που άφησαν τον περασμένο Αύγουστο. Το GPS τους είναι αξιόπιστο και εξαιρετικής τεχνολογίας…

Συνελήφθη 35χρονος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, στο σπίτι του οποίου εντοπίστηκε σημαντική ποσότητα κοκαΐνης.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 300 γραμμάρια κοκαΐνης.

Παρασκευή, 24 Μάρτιος 2017 20:48

Γκρεμίζουν τα παλιά διόδια για να χτίσουν νέα

Γράφτηκε από τον

Ο δρόμος καρμανιόλα, αλλά τα διόδια δεν περιμένουν. Μπορεί  επί 20 χρόνια ο νομός να ζητεί  μάταια την κατασκευή με προδιαγραφές αυτοκινητόδρομου  της ΠΑΘΕ από το Πολύκαστρο μέχρι τα Μάλγαρα, αλλά άρκεσαν λίγοι μήνες για να ληφθεί η απόφαση για τη λειτουργία σταθμού διοδίων στους Ευζώνους και ελάχιστες μέρες αφότου αναδείχθηκε ο εργολάβος για να ξεκινήσει  η κατασκευή του νέου σταθμού.

Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2017 20:25

Προσλήψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Από την διοικήτρια  του Νοσοκομείου Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:  
Μετά από τις συνεχείς και συντονισμένες ενέργειες της διοίκησης, νέο ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό  και διοικητικό προσωπικό ενισχύει το Νοσοκομείο μας.
Ποιο συγκεκριμένα μέσω διαδικασίας που οργάνωσε το Κ.ΕΛ.Π.Ν.Ο, το Νοσοκομείο μας προσέλαβε τους παρακάτω συμβασιούχους έργου. Μία παιδίατρος, ένας μεταφραστής, δύο διοικητικοί υπάλληλοι, μία μαία, δύο βοηθοί υγειονομικού προσωπικού, τέσσερις νοσηλευτές, δύο τεχνολόγοι ακτινολόγοι, ένας τεχνολόγος ιατρικών εργαστηρίων και μια κοινωνική λειτουργός.

Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2017 20:23

Χρυσό και αργυρό στα κρασιά Αϊδαρίνη

Γράφτηκε από τον

Νέες διακρίσεις για την οινοποιϊα Αϊδαρίνη της Γουμένισσας  στα πλαίσια του πρόσφατου 17ου Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου Θεσσαλονίκης.
Ένα χρυσό κι ένα μετάλλιο απέσπασαν με την ποιότητά τους δυο επώνυμα κρασιά της οινοποιίας – σήμα κατατεθέν της οινοποιίας της Γουμένισσας και του νομού.
Συγκεκριμένα, έλαβε Χρυσό Μετάλλιο για τον οίνο “ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ Ϊ single vineyard” Π.Ο.Π. εσοδείας 2013.

Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2017 20:17

Κράτος – οπερέτα

Γράφτηκε από τον

Μοιάζει σουρεαλιστικό και αποδεικνύει πόσο δρόμο έχουμε να διανύσουμε ακόμα μέχρι την Ευρώπη. Καταμεσήμερο στην κοίτη του Γαλλικού  επί εβδομάδες και μήνες πραγματοποιείται ένα διαρκές και συνεχιζόμενο έγκλημα χωρίς οι κατά νόμο αρχές και υπηρεσίες να έχουν τη δύναμη να το σταματήσουν.  Η κοίτη του Γαλλικού (αψευδείς μάρτυρες οι φωτο που καταχωρίζουμε) στην περιοχή του Καμπάνη λεηλατείται από εξόφθαλμα παράνομη αμμοληψία, ο …καρπός της παρανομίας καταλήγει σε έργο οδοποιίας στο Κιλκίς και η ζωή συνεχίζεται.

Τετάρτη, 22 Μάρτιος 2017 20:27

Γοήτευσαν οι πελαργοί του Κώστα Τερζενίδη

Γράφτηκε από τον

Ακολούθησε το μετέωρο βήμα των πελαργών με τη φωτογραφική του μηχανή... Πέντε ολόκληρα χρόνια αφιέρωσε, προσπαθώντας να αποτυπώσει τη ζωή τους από την ώρα που έρχονται στην Ελλάδα μέχρι τη στιγμή που μας αποχαιρετούν. “Πολλές ώρες για ένα κλικ” μας λέει, αλλά άξιζε τον κόπο, γιατί το αποτέλεσμα τον δικαίωσε.

Σημαντική, σεμνή και συγκινητική υπήρξε η στιγμή της παράδοσης της Στολής και του προσωπικού αρχείου του Έφεδρου Ανθυποπλοίαρχου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΥΨΗΛΑΝΤΗ από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Έφεδρων Αξιωματικών  Κιλκίς Κώστα Παπανικολάου Διοικητή της Ναυτικής Διοίκησης Βορείου Ελλάδος Πλοίαρχο του  Πολεμικού  Ναυτικού Χρήστο Παυλούδη.