Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017, 10:35:37 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Δευτέρα, 10 Ιούλιος 2017 09:49

Νεκρός βρέθηκε ο 46χρονος που αγνοούνταν στο Δροσάτου

Γράφτηκε από τον

Νεκρός βρέθηκε ο 46χρονος Δ.Α. από το Δροσάτο Κιλκίς που αγνοούνταν για ημέρες και αναζητούνταν από τους οικείους του.

Τον άτυχο άνδρα βρήκε τυχαία ένας βοσκός το μεσημέρι της Κυριακής 9 Ιουλίου στην άκρη του εγκαταλελειμμένου στρατοπέδου του Δροσάτου και πίσω από ένα κτήριό του, στο δρόμο Δροσάτου-Αμαράντων. Αμέσως κινητοποιήθηκε η Αστυνομία και οι τοπικές αρχές του Δροσάτου. Το σώμα του 46χρονου ήταν σε αποσύνθεση, λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών των ημερών, και η αναγνώριση ήταν δύσκολη. Ωστόσο, η αναγνώριση από τους οικείους του αγνοουμένου επιβεβαιώθηκε και από την ταυτότητα που είχε στο παντελόνι του ο 46χρονος, ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Το σώμα του άτυχου άνδρα μεταφέρθηκε για νεκροψία, αλλά οι πρώτες ενδείξεις αποκλείουν την εγκληματική ενέργεια.

Εδώ και μήνες έχει καταγραφεί  το πρόβλημα αναφορικά με την ποιότητα του νερού στο στρατόπεδο Καμπάνη. Το νερό είναι ακατάλληλο καθώς το μικροβιακό του  φορτίο υπερβαίνει κατά πολύ τα ανεκτά όρια. Είναι προφανές ότι η επιβεβαίωση της ακαταλληλότητας έγινε πριν από μήνες. Διότι η αιτία προϋπήρχε προ ετών.

Πέμπτη, 06 Ιούλιος 2017 15:21

Να μην το χαρούν οι ...νυχτερίδες!

Γράφτηκε από τον

Στα Κρούσια λειτουργούν δυο δημοτικά σχολεία, ένα στον Επτάλοφο κι ένα στην Ευκαρπία. Εκεί συγκεντρώνονται οι μαθητές από τους 40 τόσους οικισμούς του πρώην δήμου, ύστερα από τις διαδοχικές συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων που κάποτε υπήρχαν σε κάθε - ερημωμένο εδώ και κάμποσα χρόνια- χωριό.

Το Επιμελητήριο Κιλκίς ενημερώνει τα μέλη του ότι, ο αστικός μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας προσφέρουν στους Έλληνες επιχειρηματίες που χρησιμοποιούν μουσική στις εγκαταστάσεις τους μία νόμιμη,

Διαβάστε όλα τα ονόματα των αριστούχων μαθητών στα Γυμνάσια του Νομού Κιλκίς κατά το σχολικό έτος 2016-2017.

Διαβάστε όλα τα ονόματα των αριστούχων μαθητών στα Λύκεια του Νομού Κιλκίς κατά το σχολικό έτος 2016-2017.

Προκηρύχθηκε το νέο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης  Λ.Α.Ε.Κ. 1-25/2017, που αφορά εργαζόμενους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, σε επιχειρήσεις  που απασχολούν μέχρι 25 άτομα. Το πρόγραμμα επιδοτεί τους καταρτιζόμενους με 5 € ανά ώρα και τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι: αντιμετώπιση άγχους, ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων, ξένη ορολογία, υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων κ.ά. Η κατάρτιση έχει διάρκεια 32 ωρών και θα λάβει χώρα εκτός ωραρίου εργασίας.

Τετάρτη, 05 Ιούλιος 2017 10:46

Ομιλία Γ. Φραγγίδη στο Σ.Σ. Μουριών

Γράφτηκε από τον

Εκδήλωση μετά από συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Σ.Σ.Μουριών «ΜΠΕΛΛΕΣ» ως οικοδεσπότη  και του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας «ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΣ» ως φιλοξενούμενου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Στη Βλάστη Κοζάνης πραγματοποιήθηκε πρόσφατα Διεθνές Συνέδριο για την εφαρμογή των διαστημικών τεχνολογιών στον Αγροτικό Τομέα, με στόχο τη διευκόλυνση των αγροτών στην παραγωγή του και κατ' επέκταση τη μείωση του κόστους.

Ο  Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελληνική Δημοκρατία, κ. Geoffrey Pyatt, επισκέφθηκε την Πέμπτη 29 Ιουνίου ένα από τα εργοτάξια του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP AG), στο πλαίσιο περιοδείας του στη Βόρειο Ελλάδα.