Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017, 10:17:24 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Παρασκευή, 05 Μάιος 2017 20:49

Διακοπές ρεύματος τη Δευτέρα σε Κιλκίς και οικισμούς

Γράφτηκε από τον

Διακοπές ρεύματος μικρής διάρκειας θα έχουμε το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας 8 Μαΐου σε μέρος της πόλης του Κιλκίς και σε κοντινούς οικισμούς εξ αιτίας των έργων που γίνονται στον οδικό άξονα Κιλκίς-κόμβος Μαυρονερίου.
Οι εργασίες στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ θα γίνουν από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι και οι διακοπές ρεύματος θα είναι διάρκειας περίπου μισής ώρας στην αρχή και στο τέλος των εργασιών.

Αποκαλυπτικά είναι τα στατιστικά στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα και τα ποσά των φόρων που πλήρωσαν οι φορολογούμενοι ανά νομό σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Και με τη σφραγίδα της Εφορίας ο ν. Κιλκίς και οι φορολογούμενοι του κατατάσσονται στη δεύτερη θέση των φτωχότερων Ελλήνων. Στον φορολογικό χάρτη της χώρας που δημοσιεύουμε με στοιχεία ανά νομό, ο ν. Κιλκίς λαμβάνει το αργυρό μετάλλιο καθώς φτωχότερος  αποδεικνύεται μόνον ο ν. Ευρυτανίας.

Πέμπτη, 04 Μάιος 2017 19:44

45χρονος πέθανε αβοήθητος σε καφετέρια του Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Ένας 45χρονος πολίτης εξέπνευσε "στα χέρια" φίλων του σε καφετέρια του Κιλκίς, το βράδυ της Τετάρτης 3 Μαίου, ύστερα από καρδιακό επεισόδιο κι αφού οι αγωνιώδεις κλήσεις θαμώνων της καφετέριας προς το ΕΚΑΒ δεν είχαν ανταπόκριση.

Το τραγικό περιστατικό που συγκλονίζει την κοινωνία του Κιλκίς μετέφεραν στην εφημερίδα μας, έμπλεοι αγανάκτησης, αυτόπτες μάρτυρες και έχει ως εξής, σύμφωνα με την περιγραφή τους.

Αγαπητά μέλη του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Κιλκίς «Η ΚΡΗΣΤΩΝΙΑ», ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.
Επειδή τις τελευταίες ημέρες προσέρχονται μέλη μας και ερωτούν εάν θα διανείμουμε δέματα με τρόφιμα, θέλουμε να σας πληροφορήσουμε ότι, τα κατά καιρούς δέματα τροφίμων που σας διανέμουμε,  αγοράζονται από τις ετήσιες εισφορές των μελών μας οι οποίες είναι 15 ευρώ ανά οικογένεια ετησίως.

Μια ακόμη μεγάλη ποσότητα υγειονομικού υλικού κατέφθασε στο Κιλκίς την Τετάρτη 26 Απριλίου. Και αυτή η ποσότητα είναι δωρεά του Ιδρύματος «Αγία Μαρίνα» της Ρόδου μετά από παρέμβαση του ζεύγους Αναστασίας και Γεωργίου Γεωργιάδη. Όπως είναι γνωστό ο γιατρός κ. Γεώργιος Γεωργιάδης έχει καταγωγή από το Καμπάνη Κιλκίς.

Την τελευταία της πνοή άφησε μία 40χρονη γυναίκα, η οποία παρασύρθηκε από διερχόμενη επιβατική αμαξοστοιχία, στην περιοχή Καλίνδριας Κιλκίς.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας, καθώς σύμφωνα με τον μηχανοδηγό, η άτυχη γυναίκα στεκόταν ακίνητη πάνω στη σιδηρογραμμή.

Η αμαξοστοιχία, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αλεξανδρούπολη, ακινητοποιήθηκε για περίπου 1,5 ώρα.

Ένα σημαντικό βήμα για την προστασία της χλωρίδας της διασυνοριακής περιοχής που έχει χαρακτηριστεί πρώτης προτεραιότητας έγινε με την έγκριση της πράξης με ακρωνύμιο “CONSE-PP” στο πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας Interreg «Ελλάδα-π.Γ.Δ.Μ. 2014-2020». Το Ινστιτούτο (Εργαστήριο προστασίας και αξιοποίησης αυτοφυών και ανθοκομικών ειδών- ΒΒΚΚ) συνεργάστηκε με το Δήμο Θέρμης,

Ηχηρό μήνυμα προσφοράς και αλληλεγγύης αποτέλεσε η μεγάλη συμμετοχή των εθελοντών αιμοδοτών που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Πολιτιστικού συλλόγου «Αγίου Τρύφωνα» Γουμένισσας για την 67η εθελοντική αιμοδοσία, που πραγματοποιήθηκε στις 23 Απριλίου στο εντευκτήριο του συλλόγου.

Πέμπτη, 27 Απρίλιος 2017 22:46

Με κοινή προσπάθεια ας μηδενίσουμε τις πυρκαγιές

Γράφτηκε από τον

1. Η Δ.Π.Υ.  Ν. Κιλκίς, προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες του Ν. Κιλκίς, λόγω έναρξης της θερινής περιόδου, επισημαίνει τα κάτωθι:
Σύμφωνα με την 9η /2000 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ (ΦΕΚ Β/1459/30 – 11 – 2000), κατ’ εξουσιοδότηση της οποίας εκδόθηκε η 4η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ της ΠΕ..ΠΥ. Δ. ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Πασχαλινές δράσεις με ανάγνωση παραμυθιών, κατασκευές και χειροτεχνίες , όπως πανέμορφα καλαθάκια, λαμπάδες, ανοιξιάτικη βεντάλια με λουλούδια, στεφάνι με μαργαρίτες, πραγματοποιήθηκαν στην βιβλιοθήκη από 10 έως 21 Απριλίου. Έγιναν 6 δράσεις με την συμμετοχή 76 παιδιών και την βοήθεια 13 εθελοντών!!!!