Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017, 4:25:31 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Πέμπτη, 15 Νοέμβριος 2007 10:13

Επιχειρηματικά βραβεία 2008

Γράφτηκε από τον
Το Επιμελητήριο Κιλκίς έχει καθιερώσει από ετών όπως στην ετήσια εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας να βραβεύει αριθμό επιχειρήσεων μελών του που διακρίθηκαν την χρονιά που πέρασε.
Η βράβευση αυτή έχει γίνει πλέον θεσμός και αναδεικνύει πέρα από τους αριθμούς κυρίως την ικανότητα, την ποιότητα και την υπευθυνότητα στο χώρο του επιχειρείν. Επίσης επιβραβεύει ανθρώπους, αντιλήψεις, αξίες, ευαισθησίες σε θέματα περιβάλλοντος και κοινωνικής ευθύνης.
 Το Τμήμα Τροχαίας Κιλκίς, διοργανώνει φέτος την ετήσια έκθεση του με τίτλο “Οδηγώ με προσοχή γιατί αγαπώ τη ζωή”, που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κένρο Κιλκίς, από τις 19 έως τις 22 Νοεμβρίου 2007.
Η έκθεση έχει σκοπό την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και την απόκτηση οδηγικής παιδείας. Για το λόγο αυτό, στο επίκεντρο της εκδήλωσης, βρίσκονται οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλη μας, οι οποίοι ως αυριανοί οδηγοί αποτελούν την ελπίδα υλοποίησης των στόχων της Τροχαίας για μελλοντικούς προσεκτικούς οδηγούς.
Πέμπτη, 15 Νοέμβριος 2007 10:07

Πολύκαστρο:Το ΙΚΑ της ταλαιπωρίας

Γράφτηκε από τον
Ανοίχτε δρόμο σύννεφα σκοτεινά στις άγριες μου κατάρες.
Τούτα τα λόγια του Σαίξπηρ μου ‘ρχονται συχνά στα χείλη, κάθε που είμαι αναγκασμένος, να επισκευτώ για κάποιο λόγο μια δημόσια υπηρεσία, έναν δημόσιο οργανισμό.
Απόρροια των βλοσυρών προσώπων και της απροθυμίας των υπαλλήλων να εξυπηρετήσουν τον πολίτη. Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι υπάλληλοι, πως ο λαός πληρώνει για να είναι εκεί που βρίσκονται και οφείλουν να μας εξυπηρετούν, αλλά και να μας χαμογελούν.
Τα ανταποδοτικά τέλη αναφέρονται στις παρεχόμενες υπηρεσίες από το Δήμο για την καθαριότητα και δημόσιο φωτισμό, για κατοικίες, καταστήματα, αποθήκες και αφορά το σύνολο του Δήμου Κιλκίς, δηλαδή πόλη- χωριά- οικισμούς αλλά και τη βιομηχανική περιοχή (ΒΙ.ΠΕ) Σταυροχωρίου.
«Η πρόταση της Δημοτικής αρχής είναι αύξηση σε ποσοστό 23,5% έναντι των ανταποδοτικών τελών του 2007 και ψηφίστηκε μόνο από την πλειοψηφία. Η μείζον μειοψηφία της Δημοτικής ομάδας ¨ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ¨ καταψήφισε την νέα αύξηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη του Παύλου Πασσαλίδη.
Πέμπτη, 15 Νοέμβριος 2007 09:58

Στη δημοσιότητα το πρόγραμμα «ΕΣΤΙΑ» για τους μετανάστες

Γράφτηκε από τον
Δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (ΥΠΕΣΔΔΑ), το «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσης για την ομαλή προσαρμογή και κοινωνική ένταξη των υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν στην Ελληνική Επικράτεια», με την επωνυμία «Πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ».
Την προπληρωμή των τακτικών επιδομάτων ανεργίας και των δώρων Χριστουγέννων για το 2007 αποφάσισε για τέταρτη συνεχή χρονιά το διοικητικό συμβούλιο του Ο.Α.Ε.Δ., μετά από πρόταση του διοικητή, Γιώργου Βερναδάκη, στο πλαίσιο της προσπάθειας διαρκούς βελτίωσης της εξυπηρέτησης των ανέργων.
Πέμπτη, 15 Νοέμβριος 2007 09:53

Χρηματοδότηση ύψους 4,8 δισ. ευρώ από Δ’ ΚΠ

Γράφτηκε από τον
Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης, στο πλαίσιο του στόχου σύγκλισης στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (Ε(2007) 5337).
Τετάρτη, 14 Νοέμβριος 2007 11:09

Πορεία μαθητών στο Πολύκαστρο

Γράφτηκε από τον
 Στους κεντρικούς δρόμους του Πολυκάστρου πραγματοποίησαν πορεία το πρωί της περασμένης Παρασκευής μαθητές του Λυκείου Πολυκάστρου, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες μάθησης, ένα πιο σίγουρο μέλλον.
Οι μαθητές ξεκίνησαν με κατάληψη του σχολείου και στη συνέχεια προχώρησαν σε πορεία στον κεντρικό δρόμο του Πολυκάστρου και μέχρι τη διασταύρωση με τους φωτεινούς σηματοδότες για Αξιούπολη και Κιλκίς.
Οι μαθητές με συνθήματα και πανό έμειναν στη διασταύρωση για 20 λεπτά περίπου, προβάλλοντας και τα αιτήματά τους, μέσω του μέλους του 15μελούς συμβουλίου Θανάση Σγουρού.
Γίνονται θαύματα στις μέρες μας; Δέονται στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΟΠΕΚΕΠΕ οι αγρότες μας μήπως και φέτος αποφευχθεί το γενικό μπάχαλο των τελευταίων ετών   και πληρωθούν έγκαιρα τις επιδοτήσεις ώστε να κάνουν γιορτές. Συλλειτουργοί στη δέηση και οι καταστηματάρχες του Κιλκίς και εν γένει οι άνθρωποι της αγοράς που αναμένουν τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ των επιδοτήσεων για να ζεστάνουν τα ισχνά ταμεία τους.
Τετάρτη, 14 Νοέμβριος 2007 11:04

Συναντήσεις Συμεωνίδου με Τοπικά Συμβούλια

Γράφτηκε από τον
 Στις συνεδριάσεις των τοπικών συμβουλίων όλων των δημοτικών
Η αρχή έγινε την Δευτέρα 5-11-07 στην Γοργόπη και ακολούθησαν οι επισκέψεις της Τρίτης 6-11-07 στον Φανό, της Πέμπτης 8-11-07 σε Σκρά και Κούπα, της Παρασκευής 9-11-07 στα Πλάγια και  ακολούθως σε Ρύζια, Βαλτοτόπι και Καμποχώρι και του Σαββάτου 10-11-07 σε Χαμηλό, Ειδομένη και Δογάνη.