Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017, 10:10:56 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Σάββατο, 08 Σεπτέμβριος 2007 06:38

Στο Πάικο δασολόγοι διεθνούς συνεδρίου

Γράφτηκε από τον
Στις 3-7 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη διεθνές συνέδριο της IUFRO (Διεθνής δασολογικός οργανισμός) που συνδιοργάνωσε η Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ.
      Το Θέμα του συνεδρίου ήταν: «Τα δάση στον χρόνο και χώρο, ιστορίες από το παρελθόν, μηνύματα για το μέλλον».
         Το πρόγραμμα περιλάμβανε ημερήσια εκδρομή στα δάση του Πάϊκου
Σάββατο, 08 Σεπτέμβριος 2007 06:36

Πανελλαδική Γιορτή οικολογικής Γεωργίας

Γράφτηκε από τον
Η 14η Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας θα πραγματοποιηθεί το 4ήμερο 21-22-23 και 24 Σεπτέμβρη 2007 από την Ομάδα βιοκαλλιεργητών νομού Κιλκίς.
Η φετινή γιορτή είναι αφιερωμένη στην διατήρηση των ντόπιων σπόρων.
Παρασκευή, 07 Σεπτέμβριος 2007 07:22

Ανοιξε τις… πύλες της η Εμποροπανήγυρη Κιλκίς

Γράφτηκε από τον
 Με την πρώτη ψύχρα του φθινοπώρου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Εμποροπανήγυρης Κιλκίς στην πλατεία Δημαρχείου το βράδυ της Τετάρτης, η οποία θα κλείσει το φετινό της κύκλο το βράδυ της Κυριακής, δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους της πόλης και του νομού να χορτάσουν παιχνίδια και… σουβλάκι.
Στην ομιλία του ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Τερζίδης, κατά την τελετή εγκαινίων της Εμποροπανήγυρης αναφέρθηκε στα έργα που έγιναν στην πόλη, στους μεγάλους στόχους της δημοτικής αρχής, ενώ προανήγγειλε και αλλαγές στο θεσμό της Εμποροπανήγυρης.
Παρασκευή, 07 Σεπτέμβριος 2007 07:10

Δένει στα φιλικά ο Κιλκισιακός

Γράφτηκε από τον
Συνεχίζοντας τα φιλικά προετοιμασίας του ο Κιλκισιακός την προηγούμενη εβδομάδα αντιμετώπισε την Τετάρτη 29 Αυγούστου εκτός έδρας την ομάδα της Νίκης Πολυγύρου Χαλκιδικής (αποτέλεσμα 2-2) και την Πέμπτη 30 Αυγούστου στο Κιλκίς το Πάικο Γουμένισσας (αποτέλεσμα 1-0 υπερ της ομάδας μας).
Παρασκευή, 07 Σεπτέμβριος 2007 07:08

Προσφορά του Εμπορικού Συλλόγου σε πυρόπληκτους

Γράφτηκε από τον
Στα 3.340 ευρώ ανέρχεται το ποσό που κατέθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς στον ειδικό λογαριασμό 2341103053, «Ελληνικό Δημόσιο – Λογαριασμός Αρωγής Πυρόπληκτων», το οποίο συγκεντρώθηκε από προσφορές των μελών του.
Παρασκευή, 07 Σεπτέμβριος 2007 07:07

Ειδικότητες 2ου ΤΕΕ

Γράφτηκε από τον
Στη σχολική μονάδα του 2ου ΤΕΕ Κιλκίς λειτούργησε από την προηγούμενη χρονιά και το ΕΠΑΛ ως νέος τύπος σχολείου.
Και φέτος για τη σχολική χρονιά 2007 – 2008 θα λειτουργήσει αυτό το επαγγελματικό λύκειο με τους παρακάτω τομείς και ειδικότητες: μηχανολογίας, οχημάτων, ηλεκτρολογίας, δομικών έργων, ηλεκτρονικής, πληροφορικής και οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών.
Πέμπτη, 06 Σεπτέμβριος 2007 14:08

Χρυσός νικητής ο Δαμιανός Κατής

Γράφτηκε από τον
Ακόμη μια πολύ μεγάλη επιτυχία για τον κιλκισιώτικο κλασσικό αθλητισμό  προσέθεσε στις 11 Αυγούστου στο Βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου στο Εσκι Σεχιρ της Τουρκίας  ο πρωταθλητής της δισκοβολίας Δαμιανός Κατής.
Ο αθλητής του ΓΑΣ Κιλκίς που εκπροσώπησε στο Βαλκανικό πρωτάθλημα της κατηγορίας παίδων και κορασίδων τα χρώματα της εθνικής ομάδας της Ελλάδας, αναδείχτηκε χρυσός Βαλκανιονίκης, αν και συμμετείχε για πρώτη φορά σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση στην οποία παίρνουν μέρος  οι πρωταθλητές όλων των χωρών των Βαλκανίων.
Πέμπτη, 06 Σεπτέμβριος 2007 14:06

Βοήθεια 25.000 ευρώ στους πυρόπληκτους από τη Νομαρχία Κιλκίς

Γράφτηκε από τον
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κιλκίς. ενέκρινε ομόφωνα οικονομική βοήθεια ύψους μόλις 25.000 ευρώ προς τους πυρόπληκτους της χώρας, ενώ η πλειοψηφία απέρριψε πρόταση του κ. Γιώργου Φραγγίδη να δοθούν στους πυρόπληκτους τα έξοδα παράστασης ενός εξαμήνου των νομαρχιακών συμβούλων!
Τετάρτη, 05 Σεπτέμβριος 2007 06:26

Ο ΓΑΣΚ μαθαίνει Βόλεϊ στα παιδιά

Γράφτηκε από τον
Το τμήμα ΒΟΛΕΪ του ΓΑΣ Κ σε μια προσπάθεια διάδοσης και εξάπλωσης του αθλήματος ΒΟΛΕΙ, στον νομό, αλλά και για την ανεύρεση ταλέντων με στόχο την περαιτέρω εξέλιξή τους στα αγωνιστικά τμήματα του ΓΑΣΚ, θα λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο 2007 ως τον Ιούνιο 2008 την Ακαδημία Βόλει στελεχώνοντας την με το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό που διασφαλίζει την αθλητική εξέλιξη των παιδιών.
Τετάρτη, 05 Σεπτέμβριος 2007 06:24

Μέτρα κατά πυρκαγιών στο δήμο Ευρωπού

Γράφτηκε από τον
H τραγωδία που έπληξε τη χώρα μας, με τις φονικές και καταστροφικές πυρκαγιές σε Πελοπόννησο και Εύβοια, καθώς και η κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κινητοποίησε και το Δήμο Ευρωπού.
Από την πρώτη ημέρα ο Δήμος προχώρησε στη λήψη έκτακτων μέτρων, καλύπτοντας όλους τους οικισμούς με συνεχείς περιπολίες μέχρι τις 10 το βράδυ, εντάσσοντας στο σχεδιασμό και το πυροσβεστικό όχημα του Δήμου.